Hoşgeldiniz  

ALEVİ DEDESİ AHMET UĞURLU DEDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ(Video Haber)

admin | 09 Mayıs 2026 | Genel, Gündem, İslamiyet, Kültür Sanat, Video Galeri, Yaşam A- A+

ALEVİ DEDESİ AHMET UĞURLU DEDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ(Video Haber)

ALEVİ DEDESİ AHMET UĞURLU DEDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİKENLERİN ARASINDA BİR GÜL

E GAZETE FORMATINDA OKUMAK VE PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
http://haberajansibulteni.com.tr/

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının koordinesinde; Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Esma Ersin ve Tunceli Valisi Sayın Şefik Aygöl’ün öncülüğünde, ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından gelen ocakzade Alevi dedelerinin katılımlarıyla Alevi-Bektaşi Yol ve Erkânında İnanç Önderleri İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Esma Ersin Ocak geleneğinin güçlü bir şekilde yaşatıldığı Tunceli’de; yolun rehberleri olan dedelerin, kadim irfanımızın ışığında bilgi, tecrübe ve muhabbetlerini paylaşarak Alevi yolumuzun geleceğine dair ortak aklı büyüttüğünü ifade etti.

E GAZETE FORMATINDA OKUMAK VE PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
http://haberajansibulteni.com.tr/

Horasan’dan Anadolu’ya uzanan irfan mirasının taşıyıcısı Alevi ocaklarının temsilcileriyle yapılan bu anlamlı buluşma; Alevi-Bektaşi yolunun birlik, dirlik ve muhabbet anlayışını, tarihe not düşebilecek, kıymetli bir katkı sunuyor.

Alevi Dedesi Ahmet uğurlu dede ise Erzincan yerel habere verdiği demeçte Alevi ocakları dedelerinin de bulunduğu toplantının düzenlemesinde emeği geçen Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Esma Ersin’e de teşekkür ederek bu toplantıların düzenlenmesine katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da özel teşekkürlerini dile getirdi. Ahmet Uğurlu dede yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Alevi toplumunun ibadet özgürlüğünü teslim etmesi çok büyük varlık. Kendisine buradan şükranlarımı, saygılarımı dualarımızı sunuyorum.

E GAZETE FORMATINDA OKUMAK VE PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
http://haberajansibulteni.com.tr/

Niçin?

Alevi Sünni’yi tanımadıktan sonra Sünni Alevi’yi bilmedikten sonra güven ortamı olmuyor. İslam Barıştır Güvendir, Allaha teslim olmaktır. Allaha teslim olan bir insan yanlış düşünmemesi lazım, olmaması lazım.

Şimdi sayın Cumhurbaşkanımız .Alevi ibadet özgürlüğünü gün ışığına çıkarttı. Ve kendisi de bir alevi dedesi gibi Aleviliği bir edebiyatçı gibi anlattı kendisi. Biz yanlış görüyormuşuz. Ben yanlış görüyordum. Olmaz diyordum, vermez diyordum; meğer ki gül dikenlerin arasındaymış farkında olamadım. Dikenleri biraz kurcalamak lazım ki; güle ulaşalım.

Bu sıkı zamanda sayın Cumhurbaşkanımızın bu Alevi topluluğunun ibadet özgürlüğünü teslim etmesi çok büyük varlık.”

E GAZETE FORMATINDA OKUMAK VE PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
http://haberajansibulteni.com.tr/

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı