Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 24.10.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 24.10.2023 e gazete

HABER METNİ

Malezya’da Türk Rüzgarı

Gaziantepli Halıcılar Malezya’ya Çıkarma Yaptı

Malezya’da gözler Türk halıcılarda

Rotasını uzak ülkelere çeviren Gaziantepli halıcılar Ticaret Bakanlığının desteklediği Malezya Avusturalya Ticaret Heyeti çalışmaları kapsamında Malezya’ya gitti. Zeynal Abidin Kaplan Başkanlığında ki heyet 2024 halı kolleksiyonlarının ilk lansmanlarını Malezya ve Avusturalya’da gerçekleştirecek.

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Malezya ve Avusturalya Sektörel Ticaret Heyeti ilk durağı olan Malezya’ya gitti.  GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan başkanlığındaki heyet Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Malezya’nın önde gelen ithalatçı firmalarıyla bir araya gelerek ikili görüşmelere başlattı. Ticaret Bakanlığı Şube Müdürü Zeynep Domaniç’in de yer aldığı heyet ikili temaslarına başlayarak ithalatçı firmaların ilgi odağı haline geldi. Malezya’da yoğun ilgi gören Gaziantepli halıcılar 2024 koleksiyonlarının ilk lansmanını da bu ülkede gerçekleştirdi.

MALEZYA’YA 100 MİLYON DOLARLIK HALI İHRACATI HEDEFLENİYOR

Türkiye’nin Malezya Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Malezya Türkiye Ticari Ateşesi Münevver Koçak ikili görüşmelerde Gaziantepli halıcıları yalnız bırakmayarak etkinliklerin gerçekleştirildiği alana gelerek GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve heyet üyeleriyle sohbet ederek Malezya hakkında Çeşitli bilgiler verdiler. Gaziantepli halıcıların Malezya’da bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye’nin Malezya Büyükelçisi Emir Salim halı sektöründe dünya lideri konumunda ki Türkiye’nin Malezya’da tanıtılmasının ülke için büyük önem taşıdığını ifade ederek “Malezya bulunduğu bölgenin en önemli ülkeleri arasında yer almakta ve yaklaşık 40 milyonun üzerinde bir nüfusa sahiptir. İki ülke arasındaki ilişkiler her geçen gün daha da artmakta olup bu ilişkilerin karşılıklı ticaretle de artması elbette ülkemiz için büyük önem taşıyor. Türk halı sektörünün önde gelen firmalarını Malezya’da görmek bizleri mutlu etti. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, ihracatının artırılması için bu organizasyonlar büyük önem taşıyor. Halıcılarımızın Malezya pazarlarında başarılı olmasını diliyorum” dedi.

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’da Türkiye’nin Malezya Büyükelçisi Emir Salim Yüksel’e ticaret heyetini yalnız bırakmadığı için teşekkür ederek “Malezya birçok sektör için olduğu gibi halı sektörü içinde büyük önem taşıyor. Halen bu ülkeye 40 milyon doların üzerinde halı ihracatı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz ihracatımızı bu ülkeye yüz milyon dolar bandına çıkarabilmek. Bugün Malezya’nın önde gelen ithalatçı firmalarıyla bir araya gelen firma temsilcilerimiz 2024 yılının halı koleksiyonlarının adeta lansmanını yapıyor. Büyük ilgi gören firmalarımızın Malezya’dan çok iyi bağlantılarla döneceğine inanıyorum. Burada sadece ikili görüşmeler yapmayacağız. Bunun yanında Malezya’da Pazar ve saha araştırmaları da yapacağız. Buradaki temaslarımızı tamamladıktan sonra ikinci durağımız olan Avusturalya’ya gideceğiz. Türkiye’nin Malezya Büyükelçisi Emir Salim’e ve Türk Büyükelçiliği çalışanlarına bizlere verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

0

0

KULAÇLAR, CUMHURİYET COŞKUSUYLA ATILDI

-12. GELENEKSEL CUMHURİYET KUPASI YÜZME YARIŞMALARI BAŞLADI

Şehitkamil Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla organize edilen 12. Geleneksel Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışmaları start aldı. 5 farklı şehirden 608 sporcunun kulaç atacağı organizasyonun açılış seremonisi büyük coşkuyla yapıldı.

Şehitkamil Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 12. Geleneksel Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışmaları, Alleben 1 Yüzme Havuzu’nda organize edildi. Organizasyonun açılış seremonisinde sporcuları yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sporcularla sohbet etti, başarı diledi ve yaşanan Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Gaziantep, Ankara, Hatay, Kilis, Mersin illerinden toplam 608 sporcu; 19 farklı disiplinde, 9-10/11-12/ 13 yaş üstü kategorilerinde müsabakaya katılım sağlayacak. Yarışmalarda, kategorilerinde ilk üçe giren sporculara madalya verilecek. İlk üç dereceye giren kulüplere ise her kategoride ayrı ayrı kupa verilecek.

MİLLİ TAKIM KADROLARIMIZA BİRÇOK SPORCU KAZANDIRDIK

Açılış seremonisinde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kullandı:

 “Seremonide ay-yıldızlı atmosfer bizleri gururlandırmıştı, bu özel atmosferde sporcularımızın İstiklal Marşımızı tek bir ağzından coşkuyla okumaları heyecanımızı artırdı, gururumuzu taçlandırdı. Bu vesileyle organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Çevre illerden misafirlerimiz var. Onları Alleben Yüzme Havuzumuzda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yarışlarda 600’ün üzerinde sporcumuz kulaç atacak. Velilerimizden sporcularımıza yine çok büyük destek var. Bu platformdan, Milli Takım kadrolarımıza birçok sporcu kazandırdık, inşallah bu örneklerin sayısını artıracağız. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Spor Etkinliklerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza; akademik, sosyal ve spor yaşamlarında başarılar diliyorum.”

*

*

Çin: Filistin için insani yardım koridoru açılsın

ÇİN: KISIR DÖNGÜDEN ÇIKILMASI İÇİN TEK YOLUN, İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM TEMELİNDE BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASI

TÜRKİYE’Yİ ZİRVEDE DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN TEMSİL ETTİ

Çin’in Ortadoğu Özel Elçisi Zhai Jun, Filistin meselesiyle ilgili düzenlenen Kahire Barış Zirvesi’ne katıldı. Zhai Jun, zirvede yaptığı konuşmada, İsrail ve Filistin arasındaki son gelişmeleri yakından takip eden Çin’in çatışmaların şiddetlenmesinin büyük can kaybına ve insani krize yol açmasından büyük endişe duyduğunu belirtti.

Sivillere zarar veren her tür girişimi kınadıklarına ve uluslararası hukuka aykırı herhangi bir eyleme karşı çıktıklarına dikkat çeken Zhai, gerginliğin daha da tırmanmasına neden olabilecek askerî operasyonların derhal durdurulması ve insani yardım koridoru açılması çağrısında bulundu.

Uluslararası toplumun nesnel ve adil bir tavırla somut önlemler alması gerektiğine işaret eden Çinli temsilci, BM’den en kısa süre içinde daha etkili ve daha geniş kapsamlı bir uluslararası toplantı düzenleyerek, Filistin sorununun en erken tarihte kapsamlı, adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasının hızlandırmasını beklediklerini söyledi.

Zhai, mevcut kısır döngüden çıkılması için tek yolun, iki devletli çözüm temelinde bağımsız bir Filistin devletinin kurulması olduğunun altını çizdi. Zhai, “Çin, uluslararası toplumla birlikte Gazze’de ateşkesin gerçekleştirilmesi, Filistin halkının meşru haklarını yeniden kazanması, Ortadoğu’da kalıcı barış ve güvenliğe kavuşulması için çaba göstermeye devam edecek” dedi.

Zirveye Çin’in dışında Mısır, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Güney Afrika, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Rusya ve Türkiye dâhil olmak üzere 31 ülkeden liderler, bakanlar veya üst düzey temsilciler ile BM, Arap Birliği, Afrika Birliği ve Avrupa Birliği gibi uluslararası ve bölgesel örgütlerden yetkililer katıldı. Türkiye’yi zirvede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil etti.

*

*

 KİTAP FUARINI 100 BİN KİŞİ GEZDİ

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 14-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır’ temalı fuar kitapseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

 Kitapseverler dokuz gün boyunca kültür ve sanatın kalbinin attığı mekan olan Şahinbey Kongre Sanat Merkezi’nde çocukları ile birlikte her anı dolu dolu yaşadılar. 14 Ekim tarihinde kapılarını açtığı ilk günden 22 Ekim saat 20:00’a kadar Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ne gelen aileler çocuklarını şişme oyun grupları ve boyama atölyelerinde eğlendirirken kendileri de beğendikleri kitapları alıp yazarlara imzalattılar. 100 bini aşkın vatandaşın ziyaret ettiği ‘Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır’ temalı fuara 76 yazar ve 118 yayınevi katılırken fuarı her yaştan vatandaş ziyaret etti. Şahinbey Belediyesi, fuarda Gaziantepli yazarları da ağırladı.

 Altıncısı düzenlenen kitap fuarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Gaziantepli kitapseverleri sevdikleri yazarlarla ve kitaplarla buluşturduk. 9 gün boyunca süren fuara 70 yazarla başlamıştık. Daha sonra Gaziantepli 6 yazarımız daha fuara katılarak sevenlerine kitaplarını imzaladılar. 118 yayın evi binlerce birbirinden değerli kitapları kitapseverlerle buluşturdu. Yayın evleri kitapseverlere uygun kitaplar versin diye hiçbir yayın evinden furada ücret talep etmeyip kitapseverlere uygun fiyata kitap vermelerini istedik. Kitapseverler sevdikleri kitapları alırken beğendikleri yazarların söyleşilerine katıldılar. Şehrimiz için çok faydalı bir fuar oldu” diye konuştu.

0*

*

TİCARET BAKANI PROF. DR. ÖMER BOLAT GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİNİ ZİYARET ETTİ

GAZİANTEP DIŞ TİCARET FAZLASI VEREN BİR ŞEHRİMİZ

 BUNUNLA GURUR DUYUYORUZ

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Bakan Yardımcıları ve Bakanlık bürokratlarından oluşan heyet Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerine ziyarette bulundu.

TİM Başkanvekili ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ile Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz tarafından GAİB hizmet binasında karşılanan Bolat, GAİB Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Bolat ziyaretinde “Gaziantep net ihracatçı bir şehir. Dış ticaret fazlası veren bir şehrimiz. Bununla gurur duyuyoruz. Bu yıl dış ticaret fazlasının artmasını bekliyoruz. Ülkemizin ihracatının 7 kat arttığı periyotta Gazi şehrimizin ihracatı 20 kat arttı. Bakanlığımız adına bu performansından dolayı sizlere can-ı gönülden teşekkürlerimizi iletiyoruz. GAİB olarak sizlerden ilerleyen dönemlerde ticaret heyetleri, alım heyetleri, fuar katılımları bekliyoruz. Hep birlikte yola devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanımızı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten TİM Başkanvekili ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ise “Ticaret Bakanımız Sn. Ömer Bolat’ı bugün Birliğimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Görevine henüz birkaç ay önce başlamasına rağmen beraber çok yol katettik. Gerek dış ticaret hacmimizin büyümesi noktasında ihracatçılara sağlanan kolaylıklar gerek iç piyasadaki düzenlemelerle biz ülkemizin dış ticaret hedeflerine ulaşabilmesi için daha güçlü adımlar atabiliyoruz. Ayrıca şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra oluşan kaos ortamında Bakanlığımız, sanayicilerimizin toparlanması için gereken adımları atarak üretim çarklarının durmasının önüne geçilmesinde büyük destek sağlamıştır. İnanıyorum ki gerek bölgesel gerek küresel çaptaki olumsuz koşullara rağmen beraber birçok ihracat rekorunu kırarak ülkemiz ekonomisini çok daha sağlam temellere oturtacağız. Teşriflerinden dolayı sayın Bakanımıza ve beraberindeki heyete şahsım ve Birliğimiz adına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

0

0*

HASTAYA UYUTULMADAN BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATI YAPILDI

– SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ UZMANI DOÇ. DR. ULUTAŞ: “UYUTULMADAN AMELİYAT SAYESİNDE, FELÇ VE KONUŞMA BOZUKLUĞU GİBİ RİSKLERİN EN AZA İNDİRİLMESİ AMAÇLANIR”

– ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON ANA BİLİM DALI ÖĞR. ÜYESİ DOÇ. DR: ŞİMŞEK: “HASTANIN AMELİYAT SIRASINDA KOMUTLARIMIZA YANITLARI, AMELİYATIN BAŞARISINDA ETKEN OLUR”

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Ulutaş, 65 yaşındaki S.G’ye, bilinci açıkken ve konuşarak beyin tümörü ameliyatı yaptı.

Yaşadıklarını, “Yüzümde hafif bir felç durumu oluştu, önce anlam veremedim. Daha sonra konuşma yeteneğimi kaybedince SANKO Üniversitesi Hastanesi’ne getirildim. Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Ulutaş’la görüştüm. MR’da beynimde tümör olduğu tespit edildi” sözleriyle anlattı.

Doç. Dr. Ulutaş’ın, ameliyatın anestezi uygulanmadan ağrısız işlemle yapılmasının gereklilik ve önemini bildirdiğini ifade eden S.G., “Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doç. Dr. Betül Şimşek, ameliyat sırasında benimle sürekli konuştu. Ameliyattan üç gün sonra taburcu oldum ve çok iyiyim” diyerek mutluluğunu paylaştı.

DOÇ. DR. MURAT ULUTAŞ

Beyin tümörlerinin cerrahi tedavisinin çok hassas bir konu olduğuna işaret eden Doç. Dr. Murat Ulutaş ise özellikle beyindeki konuşma, hareketleri kontrol eden motor ve duyusal alan gibi özel ve önemli bölgelerde veya yakınlarında yerleşmiş tümörlerin cerrahi tedavisinin daha fazla hassasiyet gerektirdiğini söyledi.

Ameliyat sırasında teknoloji desteğinin (nöronavigasyon, nöromonitörizasyon) bazen yeterli olmadığını, hastanın zarar görmemesi ve fonksiyon kaybı yaşamaması için ek tedbirler alınması gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Ulutaş, şunları kaydetti:

 “Uyanıklığın korunduğu, ağrının hissedilmediği anestezi ile bu hassas bölgelere yerleşmiş beyin tümörünün cerrahi tedavisi, teknolojik destekten daha kıymetli bilgiler vererek güvenli ameliyatların gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

Tümörün normal beyinden ayıklanması sırasında hasta ile konuşarak hareketleri izlenmekte ve fonksiyon kaybına uğrama riski en aza indirilmektedir. Yeterli bilgi ve tecrübesi olan anestezi hekimleri sayesinde bu özellikteki tümörlerin cerrahisi başarılı şekilde gerçekleştirilmektedir.

Uyanık beyin tümörü ameliyatı, hastanın ameliyat sırasında kol, bacak ve konuşma gibi fonksiyonların operasyon anında takip edilmesine olanak tanımaktadır. Bu sayede ameliyat sonrası felç ve konuşma bozukluğu gibi riskleri en aza indirmek amaçlanır.”

DOÇ. DR. BETÜL ŞİMŞEK

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Betül Şimşek de uyanık beyin tümörü ameliyatı öncesi hasta ile görüşülerek, sürecin anlatılmasının önem taşıdığının altını çizdi.

“Ameliyat sırasında hastaya uyanık olacağını ve komutları yerine getirmesini isteyeceğimizi belirtiriz” diyen Doç. Dr. Şimşek, hastanın anestezi uzmanı ile uyumlu olmasının bu nedenle çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Bu bilgilendirmede ayrıca hastanın ameliyat anında ağırlaşma ve vücudunun belirli bölümünde dokunma hissini kaybetme gibi durumlarda bunu haber vermesi gerektiği konusunda uyarıldığını vurgulayan Doç. Dr. Şimşek, şöyle devam etti:

 “İnsan beyninde ağrı lifi yok. Bu sayede beyin içerisinde işlem yapılırken hasta ağrı hissetmez. Fakat kafatası derisi, kemiği ve beyin zarı ağrı lifleri taşımaktadır. Bu nedenle uyanık ameliyat öncesinde ağrı duymaması için hastanın başı uyuşturulur.

Çok düşük dozlarda hastanın bilincinin tamamen kaybolmasını önleyecek sakinleştirici ilaçlar eşliğinde ameliyata başlanır ve bitene kadar devam eder. Beynin içinde yapılan işlemlerde de ağrı duyulmadığı için hasta hiçbir ağrı ve acı hissetmez.

Anestezi teknolojileri sayesinde ameliyat sırasında hasta bir şey anımsamaz. Nihayetinde travmatik durum olması nedeniyle kişilerde psikolojik etkileri kalmaması için verdiğimiz düşük doz sedasyon ilaçları unutmayı sağlamaktadır.”

0

0

*

AYDINLIK BEYAZ YÜZÜYLE GÜLÜMSEYEN TAŞ EVLER.

Sabah ötüşen serçelerin cıvıltısı

Hayatlı, arişli, ekinlikli evler.

Ekinlikte akasya, lökkiye, bal çiçeği ve gül.

Kapaklı tağı önlerinde filiksiye, yaprağı güzel, çente çiçeği.

Eşşekle süt satan kısa boylu yuval yuval Hacı Gümbürdek.

“Turabiye avareyk” dey, boş gezen kilimci halfeleri.

Ramazan davulcusu Hambal Garip Ağa.

“Duzluca tezeyken alıııın. Havla kimi arkadaaş, diye haşlanmış nohut satan Tuzlucacı Zengin…

“ Eller gitti biz kaldııık “ diye eşeğiyle zibil toplayan Zibilci Kara Dayı.

Marmara Sineması’nın ağzında kitap satan kütüz bi herif.

Eşeğinin iki yanında iki çuval kömür le sokak sokak gezip “Tandıra, mangala kömür, kömür haa” diye kömür satan Kömürcü Ahmet.

Leğençenin götünü arıtmak için duvardaki kulpa tutmuş kıvrıla kıvrıla çabalayan kalaycı şeerdi.

“Fay tozu faaaayy “ diye tahtadan yapılmış bir el arabasında deterjan tozu satan sıska adam.

Nacar dükkanında öğlenleri işçilerine Özbek pilav bişiren Nacar İsmail.

Oğlum acı gel şu ocaamı yak” dey, yoldan çocuk çeviren Yahudi hanım.

Küçük Pazar’da akşam üstü buz satan Dondurmacı Nuru.

Eski Hamam’ın dibindeki köşede koyun kırkan hıra bir herif.

Yeşilsu’da plaktan “Senin en güzel yerin kahverengi gözlerin” şarkısıyla Şükran Ay.

Değirmi Suvak’ta kapının önüne karpuz çekirdeği satan Yasin Ammi.

Belkıs Düğün Salonu’nda mola verirken, “herkes çıhını açsııınn, olanlar olmayanlara versin” dey bağıran Cumbuşcu Adil.

Omuzunda bir baltayla “Odun kırdıraaan “diye seslenen iri yarı oduncu.

Hepsi hayal miydi bilmem; ama güzeldi, şirindi samimiydi, bizimdi, bizdendi:

Saygılı, sevgili, muhabbetli ve birbirlerini tanıyan, selam verenler…

Komşusunun halini, acısını, tatlısını bilenler…

Karşılık beklemeden halini bildiklerine yardım edenler…

Birbirlerini kayıran mahalle uşaklarım.

*

**

1543 TE MAHALLELER

Osmanlı Devleti’nde mahalle şehir idaresinde en küçük idari birim durumundadır. Tahrir defterlerine göre 1536 yılında 34, 1543 yılında 29, 1574 yılında ise 21 mahalle vardır. 131 Nolu Ayıntap Şer’iyye Sicilinde geçen mahalle isimleri şunlardır:

1. Cabi Mahallesi

2. Tarla-i Cedid Mahallesi

3. Ehl-i Cefa Mahallesi

4. Tarla-i Atik Mahallesi

5. Yenhi (Yahni) Mahallesi

6. Tube (Tövbe) Mahallesi

7. Şehreküstü Mahallesi

8. Kabasakal (Karasakal) Mahallesi

9. Çukur Mahallesi

10. Beg (Bey) Mahallesi

11. İbn-i Kör (Köroğlu) Mahallesi

12. Hamu (Hamo) Mahallesi

13. Körkeman Mahallesi

14. Kozluca Mahallesi

15. Tahtanî Mahallesi

16. Kürtünciyan Mahallesi

17. Kayser Mahallesi

18. Kozanlı Mahallesi

19. Kanalıcı Mahallesi

20. Sube Mahallesi

21. Seng-i Nakkaş Mahallesi

22. İbn-i Eyyûb (Eyüboğlu) Mahallesi

23. Ali Elçi Mahallesi

24. Hayik Mahallesi

25. Amu (Ammi-Emmi) Mahallesi

26. Kayacık Mahallesi

27. Zincirli Mahallesi

28. İbn-i Şera (Şekeroğlu) Mahallesi

29. İbn-i Bekir (Bekiroğlu) Mahallesi

30. Bostancı Mahallesi

31. Aralı (Arablı) Mahallesi

32. Hoşkadem Mahallesi

Kaynak : İlkay Köroğlu (Yüksek lisans tezi) Daha Azını Gör

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı