Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 27.05.2024 e gazete

admin | 27 Mayıs 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 27.05.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 27.05.2024 e gazete

HABER METNİ;

EMO’DA ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE TEKNİK SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞIN AZALMASI AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYAN BİR KONU

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı İslim Arıkan

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, son zamanlarda gündemde olan, elektrikli araçlar konusunda; EPDK, TEDAS, İtfaiye ve özel sektörden konuşmacıların katıldığı “Elektrikli Araçlar ve Sürdürülebilirlik” Paneli’ni Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu’n da gerçekleştirdi.

Panelde; EPDK Enerji Uzmanı  Kamil MAVİŞ, TEDAŞ Strateji Geliştirme Müdürü Ensar KILIÇ, KSS Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürü  Mehmet Suat GÜZEL, Schnedider  Electric Elektrikli Araç Geliştirme Müdürü Çağatay GÖDEL ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı  Cafer YILMAZ katıldılar. Panelin Moderatörlüğünü  Şube Başkanı   İslim ARIKAN yaptı.

Elektrikli Araçlara ilişkin; Şarj hizmetleri piyasası, elektrik altyapısında karşılaşılan veya karşılaşılabilecek sorunlar ve çözümleri, şarj istasyonları kurulumunda dikkat edilecek hususlar ve bakımları, elektrikli araçlarda karşılaşılan yangın ve önlemleri  konusunda  detaylı sunumlar gerçekleşti. Ayrıca EMO Gaziantep Şubesinin paydaşı olduğu elektrikli araç şarj istasyonlarına  ilişkin AB projesi çalışmaları aktarıldı. Katılımcıların katkıları ile soru, cevap ile program son buldu.

Şube Başkanı İslim ARIKAN panel sonunda;

“Dünya ve Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer alan enerji dinamikleri ve iklim açısından büyük önem taşıyan konulardan bir tanesi de elektrikli araçlardır. Elektrikli araçlar, petrol kaynaklı araçlara göre daha az enerji tüketmekte, sonuç olarak daha az sera gazı emisyonu oluşmaktadır.  Ülkemiz açısından da enerjide dışa bağımlılığın azalması açısından önem taşıyan bir konudur.

Ülkemizde yaklaşık olarak 100.000 adet elektrikli araç sayısı bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da  sayılarının  hızla artacağını öngörebiliriz.

Elektrikli araçları bugün birçok açıdan konuşma imkanı bulduk. Bir sonraki etkinliğimiz,  elektrikli araç üreticileri ile olacaktır.  Konu doğal olarak her zaman Şubemizin ilgisinde olacaktır.

Değerli konuşmacılarımıza ve değerli katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

dedi. 

*

*

TAHMAZOĞLU’NDAN KAN BAĞIŞINA DAVET

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 27-28 tarihinde düzenleyeceği kan bağışı kampanyasına vatandaşları davet etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 27 Mayıs Pazartesi ve 28 Mayıs Salı günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sabah 08:00’da başlayarak gece 20:30’a kadar devam edecek olan kan bağışı kampanyasında tüm bağışçılara spor ayakkabısı hediye edileceği müjdesini verdi.

KAN VERELİM, SPOR YAPALIM, SAĞLIKLI KALALIM

Her bir ünite kanın üç kişiye umut olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı kampanyamızı bu yıl 27-28 Mayıs tarihlerinde yine 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenliyoruz. Bağışladığımız 1 ünite kan ile 3 farklı insanın hayatını kurtarabilir kendi bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz. Ayrıca kan bağışında bulunan tüm hemşerilerimize sağlıklı bir yaşam için spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı 27-28 Mayıs tarihlerinde Demokrasi Meydanı’nda kan vermeye davet ediyorum” dedi.

*

*

GAZİANTEP MODEL FABRİKA’DA İSTİŞARE TOPLANTISI

MODEL FABRİKA İŞİ, SANAYİYE DİREKT DOKUNAN ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

-SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI STRATEJİK ARAŞTIRMALAR VE VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRÜ ABDULLAH BAŞAR İLE BERABERİNDEKİ HEYET, GAZİANTEP MODEL FABRİKA’YI ZİYARET ETTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Yücel Özkara ile beraberindeki heyet, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezini (Model Fabrika) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen Gaziantep Model Fabrika İstişare Toplantısı’na Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, GSO Yönetim Kurulu Üyesi/ GASBEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, GASBEM Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Yücel Özkara, UNDP Portföy Yöneticisi Pelin Rodoplu, UNDP Proje Asistanı Mehmet Kunter Uz, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, Genel Sekreter Yardımcısı/Endüstriyel Gelişim Üssü Koordinatörü İbrahim Çalı, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Mühendisi Veli Özel, İpekyolu Kalkınma Ajansı yetkilileri, Model Fabrika Direktörü Begüm Erden ile Model Fabrika uzman ekibi katıldı.

Toplantıda Model Fabrika’da firmalara ve KOBİ’lere yönelik verilen eğitimler, uygulanan programlar, yalın üretim süreçleri, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme noktasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verilerek istişarelerde bulunuldu.

Bakanlık heyeti, daha sonra Model Fabrika’nın teknik altyapısını ve makine parkurunu da inceleyerek Model Fabrika ekibinden bilgi aldı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI STRATEJİK ARAŞTIRMALAR VE VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRÜ ABDULLAH BAŞAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, toplantıda yaptığı konuşmasında, sanayinin bugünü ve geleceği için verimliliğin, eğitim ve üretimin öncelikli olduğunu söyledi.

Sanayide olduğu gibi diğer sektörlerde de verimliliğin artırılarak olabildiğince en üst seviyeye çıkartılması gerektiğini ifade eden Başar, “Model Fabrika işi, sanayiye direkt dokunan önemli bir yere sahiptir. Verimliliği artırmak, yalın üretime geçmek gibi alanlar memleket meselesi haline gelmiştir. Biz Bakanlık olarak bu işe böyle bakıyoruz. Firmalarımızla ikili ilişkilerimizi artırmalı, çalışmalarımızı daha ileriye taşımak için neler yapabiliriz, ihtiyaçlarımız nelerdir diye bakmalıyız. Ayrıca Model Fabrika eğitimleri için firmalara verilen KOSGEB destekleri de devam ediyor. Firmalarımız, çalışmalarını ve yaptıkları üretimi ilerletmek adına bu desteklerden faydalanabilirler. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizim odağımız sanayidir. Model Fabrikalar ile yalın dönüşüm sürecine rehberlik etmeyi amaçlıyoruz. Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, GSO ve Gaziantep Model Fabrika ailesine nazik misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de firmaların verimlilik kayıplarının azaltılması, katma değerin artırılması, yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve ileri teknoloji üretime geçiş noktasında Model Fabrika’da kent ve bölge sanayisine yönelik yürütülen iyileştirme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

“Hedefimiz her anlamda şehrimiz ve bölgemizin yeşil ve teknolojik dönüşümüne öncülük etmek ve üretimlerimizde katma değeri artırmak” diyen Ünverdi, şunları kaydetti:

“Bu noktada Model Fabrikamızın şehrimiz sanayisine yeni bir soluk getirmiştir. Şehrimiz sanayisi ve ekonomisi güçlendikçe, ihracatta yeni başarı hikayeleri yazıldıkça aynı oranda ülkemiz ekonomisine de katkı sağlanmış olur. Bu hedeflerimize ulaşabilmek adına Gaziantep Sanayi Odası olarak Model Fabrika örneğinde olduğu gibi elimizden gelenin de fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Şöyle bir gerçeklik var ki Gazi şehrimiz, üretim, ihracat ve istihdamıyla ülke ekonomisinin bel kemiği konumundadır. Bu manada değişim ve dönüşümü sağlamak adına birlikte çalıştığımız firma sayımızı artırma gayretindeyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Sayın Abdullah Başar, Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Sayın Yücel Özkara ile beraberlerindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum.”

Gaziantep Model Fabrika Direktörü Begüm Erden’in sunum eşliğinde Gaziantep Model Fabrika’nın yaptığı çalışmaları ve projeleri anlatmasının ardından heyet, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ni de (GSO-MEM) ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

*

*

GAZİANTEP KENT KONSEYİ BAŞKANI ERDEM GÜZELBEY OLDU

SAMET BAYRAK  ONURSAL BAŞKAN

Gaziantep Kent Konseyi Seçimli Genel Kurul Toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Seçim sonucunda Gaziantep Kent Konseyi Başkanlığına Erdem Güzelbey seçildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen Gaziantep Kent Konseyi Seçimli Genel Kuruluna; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra  STK temsilcileri katıldı. Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr.Samet Bayrak’ın görev süresinin dolmasıyla boşalan koltuğa Erdem Güzelbey seçilirken Dr.Samet Bayrak onursal başkan olarak seçildi.

Gaziantep Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu:

Dr. Mehmet Berk, Prof. Dr. Erdal Bay, Doç. Dr. Şafak Hengirmen, Beyhan Hıdıroğlu, Beyhan Külekçi, Betül Bulguroğlu, Celil İyikesici, Ertuğrul Uzak, Esin Özgül, Fatma Karaoğlan, Funda Suran, Gazanfer Sağlam, Hakan Kurt, İbrahim Apa, Mehmet Semerci, Mehmet Yıldız, Mehmet Özdemir, Peykan Samlı, Yılmaz Kireç, Zaim Şıhlıoğlu

5’inci Dönem Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr.  Samet Bayrak, başkanlık sürecinde konseyin pandemi süreci, doğum, anne adayları, bebeklerin sağlığı, 6 Şubat depremi sürecindeki yaptığı yardımlar, Yesemek gibi birçok örnek vererek yaptığı çalışmaları anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açılış konuşmasında Gaziantep Kent Konseyinin gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Herkesin emeğine yüreğine sağlık. Kent o kadar önemli ki, kent ortak tarih bilincidir. Ortak geçmiştir. Hele ki bu şehrin ortak geçmişi bizim hepimizin üzerinde şanı ve şerefi çok yüksek olan bir geçmiştir. Bu şehrin geçmişine dair o tarihi dokuyu hissettiğimizde şükrediyoruz ki bu topraklarda doğmuşuz. Panamora müzesini yapan ve burada mimarlar odasının gönüllü kuruluşlarıyla yapan, kültür grubunun 15 günde bir Antalya’ya gönüllü gidip çalıştığı Panorama müzesi bizim geçmişimi anlatıyor.

Şehrin iki milyonunun hepsini yüreğinde hissetmek. Onların sana emanet olduğunu hissederek bakmak. Demokratik ve kalkınma modelini ortaya koymak öyle kolay olmuyor. İşte o yüzden bu şehre baktığım zaman üzerimizde çok büyük bir vebal ve sorumluluk var. Bu şehrin elbette birçok sorunu var. Çünkü bu şehir büyüyor. Çocuklarımıza ortak gezegen olan dünyamızı koruyarak geleceğe hazırlamamız lazım. Bu şehrin çocukları olarak, ortak hedef Gaziantep’e hizmet diyoruz. Bu şehri yeşil şehir yapmak istiyoruz. Bu memleketi yeşil şehir, akıllı şehir yapmak zorundayız. Bilim ve akılla yönetmek zorundayız.”

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı seçilen Erdem Güzelbey ise yaptığı konuşmasında, tüm katılıcımalara ve görevi için seçenlere teşekkür ederek, “Gaziantep çok önemli ve çok güzide bir şehir. Her şehrin kendine ait bir ruhu vardır. Bu şehirde yaşayan kişiler zamanla o şehrin ruhuyla özdeşir. Gaziantep tam bu tanımlamanın içerisinde. Gaziantep her zaman yaşamanın kesintisiz olarak devam ettiği bir şehirdir” diye konuştu.

*

GAZİANTEPFK DÜŞMEKTEN UCUZ KURTULDU

PENDİKSPOR 0 GAZİANTEP 1

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonunun son hafta karşılaşmasında Pendikspor’u 1-0 mağlup etti.

Takımımıza galibiyeti getiren golü Ogün Özçiçek kaydetti.

Stat: Pendik

Hakemler: Direnç Tonusluoğlu, Volkan Ahmet Narinç, Hakan Yemişken

Siltaş Yapı Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Alpaslan Öztürk, Murat Akça (Dk. 68 Berkay Sülüngöz), Sequeirra (Dk. 90+1 Umut Toy), Endri Çekici (Dk. 52 Efe Sayhan), Midtsjö, Lusamba (Dk. 90+1 Ahmet Koşar), Kappel (Dk. 68 Halil Akbunar), Thiam, Umut Nayir

Gaziantep FK: Nita, Ömürcan Artan, Ertuğrul Ersoy, Djilobodji, Mustafa Eskihellaç, Ogün Özçiçek (Dk. 75 Jevtovic), Nkoulou, Maxim (Dk. 75 Monteiro), Markovic (Dk. 88 Arda Kızıldağ), Gradel, Dragus (Dk. 80 Badji)

Gol: Dk. 33 Ogün Özçiçek (Gaziantep FK)

Sarı Kartlar: Dk. 31 Murat Akça, Dk. 38 Endri Çekici, Dk. 45+3 Lusamba, Dk. 83 Erdem Özgenç, Dk. 84 Alpaslan Öztürk (Siltaş Yapı Pendikspor), Dk. 62 Mustafa Eskihellaç, Dk. 83 Monteiro, Dk. 83 Nkoulou (Gaziantep FK)

*

AYINTAB’A DAİR

SOF DAĞ YOLU  VE KARADEDE

Yağan yağmur; havayı, toprağı, ağaçları, çiçekleri yıkamış.

Havada biçilen ot, sulanan toprak, yağmurun ardından gelen huzurun, dalından koparılan taze zahterin kokusu var.

Yağmur damlaları yeni ışkın vermiş yemyeşil taze bağ yaprakları üzerinde güneşin göz kırpmaları arasında birer inci tanesi gibi duruyorlar.

Meyve bahçeleri kışın gölgesinden kurtulmuş, Tabiat kara giysilerini atmış bütün coşkusuyla kabuk değiştirmekte, rengârenk fistanlarını giyinmekte.

Hangi yöne baksam öldü denilenler bir bir dirilirken, doğada mucizeler yaşanıyor.

Çevremde gördüğüm diriliş destanın taze enerjisini, bedenimin her zerresinde, ruhumun derinliklerinde hissediyorum.

Şehrin kirli, bunaltıcı, kargaşa ve sinir bozan atmosferinden sonra, bir masal kahramanı gibi tabiatın kucağında onun elinden yudumladığım sihirli iksirin etkisiyle içim içime sığmıyor, yaşadığımı hissediyorum.

Sof dağına doğru yol alırken arabanın penceresinden içeri vuran mis gibi hava, bir film şeridi gibi yanımdan geçip gitmekte olan ağaçlar, tepeler, süzülerek indiğimiz vadiler beni kendimden geçirmeye yetiyor.

Sof’a yaklaşırken kardede köyü çıkıyor karşımıza..

Karadede köyü, adını Karadede ’den almış.

Gaziantep evliyalarından kabul edilen “Karadede; Şeyh Feyzullah’ın torunu, Şeyh Müslüm’in oğlu, Halil Rıfat Efendi ve Zeki Savcı’nın dedelerinden.

Karadede Sof dağının ovaya uzanan sırtlarında. Sofu gören, kendi adıyla anılan Karadede köyünün güneyinde, hemen yanı başında …

Çevresi diz boyu yüksekliğindeki briket duvarla çevrili bir alan içinde, büyükçe bir meşe ağacının gölgesindeki kabirde yatmakta.

Kabir alanında  türbe veya herhangi bir yapı yok.  Ayrıca kabir, diğer emsal kabirlere göre oldukça büyük ve geniş. Sanki orta Asya Türk kurganlarını andırıyor.

Karadede ’ye yöre halkı tarafından büyük saygı duyulurken, felçliler ve romatizmalılar için de  “şifa ocağı” olarak görülüyor..

Karadede’nin kabrinin  etrafı oldukça ağaçlık. Ağaçlardan kabire doğru yayılan dallara ve toprağa düşen yapraklara kimse dokunmuyor. Dokunanların da çarpılacağına inanılıyor.

Anadolu’nun pek çok yerinde olduğu gibi erenlerin kabir ve türbelerinin çevresinde yer alan ağaçlara  niyette bulunanlar tarafından bez bağlama adeti, burada da var.

Karadede yattığı yerin bir yanında bütün heybetiyle Sof dağını izlerken, diğer yanında rengârenk motifleriyle bir kilim gibi Antep’e uzayan ovanın sessiz derinliğinde, ebedi uykusunda dinlenmekte.

Karadede’nin kabri başında bir dua okuyoruz. Sonra ver elini sof dağına.

Ibrahim Alisinanoğlu-Gaziantep Miş Miş

Fotoğraf:Karadede kabri

*

*

*

BATMAN ÇAĞILA KARIŞTI

Eskiden; çeki, kantar, okka, miskal, dirhem, kırat yanında ağırlık ölçü birimlerinden biri de Batman’mış.

Batman  (7,697 kg) ağırlık olarak yaklaşık sekiz kilo civarında kabul edilirmiş.

Batman genellikle kiloda ağır olan ürünleri tartmaya yararmış. Ancak her esnafta Batman’ı bulmak da mümkün değilmiş. Batman’ı olmayan çarşı esnafı da  Batman karşılığı olacak bir taşı seçer, onu tartar, sekiz kilo ağırlığına gelecek şekilde yontar, yontuğu o taşı da gerektiğinde Batman ağırlık birimi olarak kullanılırmış.

Antep’te günün birinde şiddetli bir yağmur ardından gelen sel esnafın dükkanlarını basmış,içeride ne var ne yok önüne katmış, almış götürmüş. 8 kiloluk (Batman) taş da selin götürdükleri arasındaymış.  Taş dere yatağındaki diğer çağıl taşları arasına karışmış, kaybolmuş gitmiş. Kaybolan taşın akıbetini merak edip soranlara taşın sahipleri de bulmadıkları taşı ifade etmek için” Batman çağıla karıştı” demişler.

Bu ifade halkın keskin zekasıyla zaman içinde; kargaşaya gelen, “sapla samanın” karıştığı, “at izinin it izine” karıştığı, “bey bellisiz, meydan ıssız” gibi deyimlerle ifade etmeye çalıştığımız günlük hayat içinde belirsizlik durumunu tarif etmek için kullanılmaya başlamışız.

Bugün de ; doğruyla eğriyi, samimiyle ikiyüzlüyü, çalışkanla tembeli, dürüstle düzenbazı, sahte ile gerçeğini, eskiyle yeniyi, değerliyle değersizi, iyiyle kötü ayırt etmekte zorlandığımız anlarda kullanır,  durumu “batman çağıla karıştı “deyip en kestirme yoldan izah etmeye çalışırız.

Ibrahim Alisinanoğlu-Gazianetp Miş Miş

Fotoğraf:İ.Alisinanoğlu-Baharda çiğdem

*

*

DÜN BAKACAK’TAN GÖRDÜKLERİMİZ

1940-50 ‘lı yıllarda bugün Şehitler Abidesi’nin olduğu yerin hemen gerisinde, Çınarlı Camisinin bitişiği, Çınarlı parkının hemen üst  tarafı, yeşilsu diye bildiğimiz alan “BAKACAK” olarak bilinirmiş.     Bu alan Çınarlı Camisinden Kendirli Kilisesi’ne doğru uzanan, kademeli olarak da Alleben deresine paralel olarak inen yeşillik bir alanı kapsarmış. Burası   şehir merkezinde, özellikle yaz günü  ikindi vaktinden sonra, Sof Dağından esip gelen serin esinti eşliğinde Antepliler soluklanır, günün yorgunluğunu atarlarmış…. Bu noktadan Dülük ormanlarına, Hacıbaba’ ya, İbrahimli istikametine baktığınızda   ufka uzanan yemyeşil   alanı seyretmeye doyum olmazmış. Bu yeşil denizinde  meyvenin her çeşidi, sebzenin en güzeli yetişir, bu topraklarda otlayan koyunun, keçinin, ineğin sütünden elde edilen kaymağın tadı bir başka lezzette olurmuş.

Bu mevkie önce Şehitler Abidesi yapılmış, ardından   Şehitler Parkı olarak düzenlenmiş. Bilahare Yeşilsu Aile Bahçesiyle Bakacak seyir tepesi farklı bir çehreye dönüşmüş.

Bu resim de 1950’li yıllarda Alleben deresinden Değirmiçem’ e baktığımızda, gördüklerimizin şahidi.

Şimdi bu noktadan Alleben deresi istikametine baktığınızda sadece dikine yükselen binalar ve bir de şehrin üstüne düşen beton karasını gölgeyi görüyoruz.

Yazan:Ibrahim Alisinanoğlu-Gaziantep Miş Miş

Fotoğraf:Gaziantep’te  Alleben deresinin kuzeyine bir bakış.

*

*

GAZİANTEP ŞEHİR TİYATROSU BEDİA MUVAHHİT TİYATRO ÖDÜLÜNÜ ALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Şehir Tiyatrosu, bu yıl 12’incisi düzenlenen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nde yılın en başarılı Anadolu tiyatrosu seçilerek özel ödülün sahibi oldu.

Dünya Tiyatro Ödülleri” listesine giren Cumhuriyet’in öncü ve simge kadın oyuncularından, Atatürk’ün isteğiyle sahneye çıkan ilk kadın tiyatrocu Bedia Muvahhit’in anısını yaşatmak amacıyla verilen tiyatro ödüllerinin sahipleri Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birçok duayen tiyatro sanatçısının bulunduğu jüri tarafından yılın en başarılı Anadolu tiyatrosu olarak seçilen Gaziantep Şehir Tiyatrosu, Göksel Kortay Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Onursal jüri başkanlığını Göksel Kortay’ın, jüri başkanlığını ise Erkan Ergin’in üstlendiği ödül törenine Haldun Dormen, Göksel Kortay, İlber Ortaylı ve Oya Başak gibi usta isimler de onur konuğu olarak katılacak.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı