Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 20.05.2024 e gazete

admin | 20 Mayıs 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 20.05.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 20.05.2024 e gazete

HABER METNİ;

DR SAMET BAYRAK TJOD (TÜRK JİNEKOLOJİ VE OBSTETRİK) YÖNETİMİNE SEÇİLDİ

Magosa’da Limak Deluxe Cyprus Hotel’de yapılan TJOD (Türk Jinekoloji Ve Obstetrik) seçiminde Gaziantep ‘i temsil eden Dr.Samet Bayrak merkez seçiminde yönetime girdi.

Bayrak ayrıca Türkiye Kadın Doğum hekimlerinin birleştirici gücü olan, 15 – 19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nce düzenlenen , 21. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresinde  de bir bildiri sundu

*

ÖMER YILMAZ ESNAF KREDİLERİNE AÇIKLAMA GETİRDİ

ÖMER YILMAZ ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KREDİLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

– ESNAF KEFALET İLE KULLANILAN  KREDİLERİN GÜNCELLENMİŞ  FAİZİ YILLIK YÜZDE 29 DUR

– DEPREM DESTEK KREDİSİNİN YILLIK FAİZLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE ARTMAMIŞTIR

S.S 13. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Yılmaz Esnaf kefalet kredileriyle ilgili bazı sosyal medya hesaplarında ve basında yer alan haberlerin doğru olmadığını ifade ederek Esnaf Kefalet kredilerinin artışları ile ilgili çeşitli siyasi kurumların Halk Bankasının zarar ettiğini  ve ekonomik koşulları bilmeyen bazı kesimlere yalan yanlış bilgilerle toplumu yanılttıklarını söyledi.

Yılmaz yaptığı açıklamada Esnaf kefalet kredi faiz oranlarının yüzde 100 arttırılmış gibi yanıltıcı haberlerin  esnafın kafasını karıştırdığını vurguladı.

S.S 13. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Yılmaz açıklamasında şu cümlelere yer verdi;  “Devletimiz esnafımızı desteklemeye devam etmektedir. Piyasadaki banka faizleri yıllık yüzde 60’ ı, yüzde 70’ i bulmaktadır.

Esnaf kefalet ile kullanılan  kredilerin güncellenmiş  faizi yıllık yüzde 29 dur. Bölgeden verilen ve yıllık faizi yüzde 4,5 dan olan kredilerin yıllık faizleri ve deprem destek kredisinin yıllık faizleri hiçbir şekilde artmamıştır. Faizleri artan işletme kredilerimizin en düşük yüzde 17’ ye en yüksek yüzde 29’ a yükseltilmiştir.

Hal böyle iken devletimiz deprem bölgesine yüzde 4,5 faiz ile 250.000 TL deprem kredisi vermiştir. Ve bu deprem kredilerinin faizlerini yükseltmemiştir.

Yine art niyetli çevreler devletimizin bu yaptığı iyiliği görmezden gelip faizler yüzde 100 arttı şeklinde yaygara kopartmaktadır.

Esnafımız balık hafızalı değildir. Daha önceki yıllarda ekonomik krizleri de görmüştür. 1995 deki, 2001 deki krizi, faizlerin yüzde 100’lere dayandığı zamanları yaşadık. Kimse faizler yüzde 100 arttı diye yaygara yapmasın. Esnafımız şu son 10 yılda  devletimizin ve TESKOMB Genel Başkanı  Sayın Abdulkadir Akgül sayesinde altın çağını yaşamıştır.

Esnafımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Faizler hiçbir zaman yüzde 100 artmış değildir. Kimse  panik yapmasın. 750.000 TL işletme kredisi ve 1500.000 TL  iş yeri edindirme kredisi olmak üzere çalışmalarımız devam etmektedir.. Devletimiz esnafımızı mağdur etmemektedir.

TESKOMB Genel Başkanı sayın Abdulkadir Akgül’e teşekkürü borç biliriz”

*

*

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

BAŞKAN ŞAHİN, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ 19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı katıldı.

Bu yıl ilk kez Festival Park’ta düzenlenen programda Gençlik Merkezi Özgün Yorumlama Grubu solist performansı, Şahinbey Belediyesi Konservatuarı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü karate gösterisi ve halk oyunları gösterisi etkinlikleri yapıldı. Etkinliklerin kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için gönderdiği mesaj okundu.

Programda ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yapılan yarışmalar ve turnuvaların ödül töreni düzenlendi. Satranç, atıcılık, okçuluk, e-spor alanlarında başarılı olan sporular, özgün yorumlama grubu temsilcisi Türk Müziği bölge birincisi Damla Dogbay ve gençlik merkezleri arası futbol turnuvası bölge birincisi takımı ödüllerini Başkan Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in elinden aldı.

Gaziantep halkının yoğun ilgi gösterdiği programda sahne alan başarılı gösteriler beğeniyle karşılandı. Festival Park’ında düzenlenen sahne programlarının yanı sıra birçok etkinlik yer aldı. Liselerin yer aldığı stantlar ve spor etkinlikleri yapıldı.

ŞAHİN: GENÇLERİMİZE GÜVENEREK, ATATÜRK’Ü ANARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Festivalde gençlerle bir araya gelen Başkan Şahin, günün anlamına yönelik yaptığı açıklamada 105 yıl önce Samsun’da bağımsızlık ateşi yandığını aktararak şunları söyledi:

 “105 yıl sonra da bu yanan bağımsızlık ateşi arkasında nasıl durduğumuzu görüyoruz. ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ denilerek yola çıkıldı. O gün o yola çıkanlar büyük ve güçlü Türkiye’nin ateşini yaktılar. Bizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerimize güvenerek, Atatürk’ü anarak yolumuza devam ediyoruz. Gaziantep’i eğitim, bilim, spor ve kültür şehri yapmak iddiasıyla hayal ve hedeflerimizle yolumuz açık gençlerimiz yanımızda arkamızda. Onların heyecanı bizleri de heyecanlandırıyor yolumuzu aydınlatıyor. Günümüz hayırlı bayramımız kutlu olsun.”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise günün önemine vurgu yaparak tüm gençlerin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

*,

19 MAYIS ŞAHİNBEY’DE COŞKU İLE KUTLANDI

Şahinbey Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı düzenlediği birçok etkinlikle dolu dolu kutladı.

Şahinbey Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı düzenlediği spor etkinlikleri ile kutladı. Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği Liseler ve Ortaokullar arası Satranç Turnuvası, Masa Tenisi, Okçuluk ve Öğretmenler arası kum voleybolu gibi turnuvalara katılan öğrenciler ve öğretmenler etkinliklerde doyasıya eğlendi.

GENÇLER BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Şahinbey’de coşku ile kutlandığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Öncelikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Gençlerimiz bizim göz bebeğimiz onlara inanıyoruz ve güveniyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı düzenlediğimiz sportif ve sosyal etkinliklerle coşkuyla kutladık.Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Şahinbey Belediyesi olarak her zaman onların yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.

*

COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI: “BAYRAKLI BÜYÜK YÜRÜYÜŞ”

Şehitkamil Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği “Bayraklı Büyük Yürüyüş” etkinliğinde Şehitkamillileri Türk Bayrağı etrafında buluşturdu. Coşku ve heyecan dolu etkinlik, büyük bir katılım ve ilgiyle gerçekleşti.

Etkinliğin başlangıç noktası, Celal Doğan Parkı oldu. Saat 17.00’de başlayan yürüyüşe, genç yaşlı demeden binlerce Şehitkamilli katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katılan vatandaşlar, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledi. Etkinliğin öncülüğünü ise Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz üstlendi. Başkan Yılmaz, yürüyüş boyunca vatandaşlarla birlikte yürüyerek, onların bayram coşkusunu paylaştı.

Yürüyüş güzergâhı boyunca coşku ve heyecan hiç eksik olmadı. Etkinliğe katılanlar, Türk Bayrakları ile adeta kırmızı-beyaza bürünmüş bir nehir oluşturdu. Celal Doğan Parkı’ndan başlayan yürüyüş, Şehitkamil Meydanı ve Koru Park’a kadar devam etti.

Yürüyüş sırasında, güzergâh üzerinde bulunan evlerdeki vatandaşlar da bayram coşkusuna ortak oldu. Balkonlarına çıkan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları sallayarak ve alkışlarla yürüyüşe destek verdiler. Bu anlamlı görüntüler, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olarak hafızalarda yer etti.

Etkinlik boyunca bando eşliğinde çalınan marşlar ve şarkılar, yürüyüşe ayrı bir renk ve canlılık kattı. Şehitkamil Belediyesinin “Bayraklı Büyük Yürüyüş” organizasyonu hem gençlere hem de tüm katılımcılara unutulmaz bir bayram anısı yaşattı.

Yürüyüşün sonunda varılan Şehitkamil Meydanı ve Koru Park, bayram kutlamalarının doruk noktasına ulaştığı yerler oldu. Burada, katılımcılar için özel bir program düzenlendi. Warm Up-DJ Zen, hazırladığı performans ile bayram coşkusunu zirveye taşıdı. Warm Up-DJ Zen, çaldığı şarkılar ve ritmik müziklerle alandaki kalabalığı eğlendirirken, gençler ve çocuklar da müziğin ritmine kendilerini kaptırdı.

“Bayraklı Büyük Yürüyüş” etkinliği, Şehitkamil halkının bayram coşkusunu ve milli birlik ruhunu doyasıya yaşadığı bir gün olarak hafızalarda yerini aldı.

*

AVRUPA ŞAMPİYONASINDA POLİSGÜCÜ KADIN VE ERKEK TAKIMLARI FİNALDE

Alanya ve Konya’da devam eden Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonasında kadınlar ve erkekler kategorilerinde Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları başarıyla isimlerini finale yazdırdılar. Kadınlar Alanya’da erkekler ise Konya’da oynanacak olan final maçlarına odaklanırken Başkan Mehmet Kaplan final maçlarına Avrupa Şampiyonu olmak için çıkacaklarını ifade etti.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Takımları şampiyonanın finale yükseldi.  Konya’da devam eden EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te İtalyan rakibi Tevere Erkek Hokey Takımı ile 5-5 berabere kalarak finale yükselirken Alanya’da rakipleriyle kıran kırana mücadele eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı EuroHockey Club Trophy II-Women 2024’te  Litvanya temsilcisi takımın kalesine gol yağdırarak 8-4’lük skorla finale adını yazdırdı. EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te final maçı için sahaya çıkacak olan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’nın rakibi Hırvatistan temsilcisi olurken Kadın Hokey Takımı da İrlanda temsilcisiyle final oynayacak. Avrupa Şampiyonasını Alanya’da takip eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan alınan sonuçlandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki takımın da finale odaklandığını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yarın kadın ve erkek takımlarımız Avrupa Şampiyonluk kupasını almak için final maçlarına çıkacaklar. Zorlu geçen şampiyonada kazanan takımlarımız oldu. Hedefimiz yarın oynanacak maçlarda kadın ve erkek takımlarımızın Avrupa Şampiyonluk kupalarını bir kez daha Türkiye’ye kazandırmasıdır. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyor yarın oynanacak final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.

*

AYINTAB’A DAİR

19 Mayıs 1964

Hürriyet Caddesi.İmam Hatip Okulu ilk talebelerinin Gençlik Bayramı töreni.

Bando şefi Kazım Kahraman

Bandodakiler;Bekir Ayaz,Edip Özkirişci,Mehmet Elbeyli,Halit Taşıran,Ahmet Mutafoğlu,Mehmet Alkan,Ökkeş Demirağ ….

Sağda Çayırağası ve Fındıklı Toros terminalleri.Güney Otel in inşaatı,

Solda ilk bina Vilayet Oteli.Altında benzinci vardı.

İkinci bina,Mimar Otelin yeri (Eski Askerlik Şubesi,Kürkcüyanların eski evi)

En arkada Eski Hükümet Konağı..

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı