Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 17.05.2024 e gazete

admin | 17 Mayıs 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 17.05.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 17.05.2024 e gazete

HABER METNİ;

MURAT ÇETİN’DEN; YA HERRO YA MERRO !..

31 Mart Yerel seçimlerine 10 kala görevden affını isteyen Ak Parti Gaziantep önceki dönem il Başkanı Murat Çetin 3 ay sonra sessizliğini bozarak sosyal medya hesabından “Hepinizin hakkından geleceğiz Allah’ın izniyle” şeklinde kamuoyunu şaşırtan üstü örtülü bir gönderme yaptı.

Evlilik fotoğrafıyla gündeme gelerek İl Başkanlığından  istifa eden(?) Murat Çetin kendisiyle uğraşanlara taze bir mesaj gönderdi.

Murat Çetin şu sözlerle meydan okudu;

Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün dediği gibi

“ Kuklayı da kuklacıyı da, oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz”

Bende diyorum ki;

Gaziantep’teki “kuklalar, kuklacılar, oyun kurucuları bende sizleri çok iyi biliyorum”

Hepinizin hakkından geleceğiz Allah’ın izniyle”

31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep’te kısmi yenilgi alan Ak Parti teşkilatı kendini sorgularken  Ak Partinin kalesi Gaziantep’te düşüşün nedenlerine bir katkıda Murat Çetin’den geldi.

Şehitkamil Belediye Başkanlığını yüzde 25,96 oy oranı ile kaybeden Ak Parti;  Şahinbey Belediye  Başkanlığını da Ak parti ülke genelinde aldığı oya  20 puan fark atarak alması bizi hiç şaşırtmadı.

Aradaki uçurum sayılan  Şehitkamil ile Şahinbey arasındaki oran farkı yüzde 30 oldu.

Öncelikle basit bir evlilik fotoğrafıyla İl Başkanlığını boşaltmak Ak Partinin kendi kalesine attığı ilk gol oldu. Geçmişte o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan  Güzelbey-Eruslu çatışmasını mutlu son ile bitirmişken bu dönemden aynı uygulama neden olmadı?

İkinci gol hiç partiye emek vermemişlerin meclis listelerinde yer alması. 20-22 yıllık partinin tozunu dumanını yutmuş insanlar bir kenarda telef edildi. Yerine  kendisine dahi oy verme kabiliyeti olmayanlar listeleri doldurmaya başladı.

Bunu Şehitkamil’de net olarak görebiliyoruz.

En azından Kral Çıplak diyen Ak Parti’nin neferi olan,  20 yıldan beri her aşamasında alınteri olan  Arif Şahin’e bir kulak verin.

Hala parti genel kurullarında kendi iç meselesi olarak seçim sonuç değerlendirmesini toplumdan ayrıksı yaparsanız 4 sene sonra Ak Parti diye bir parti ne yazık ki olmayacak..

Seçim öncesi anketlerimizi bu sütunlardan açık ve net yazdık. Sandıktan da aynı sonuç çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yüze 40 ın altında oy  oranı olduğunu buradan yazmıştık. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yüzde 77 lik oy oranı, yüzde 85 lik beğenilme oranı sahada mevcut iken; bir İl Başkanının cepheden bir evlilik fotoğrafı nedeniyle çekilmesi Gaziantep Genel oyunun yüzde 20 aşağıya gürpedek düşmesine neden oldu.

Olmalı mıydı.. Olmamalıydı.

Bizim aşiret törelerinde eğer kız sevdiği oğlana kaçmışsa o kızın ya canı yada kan parası alınırdı. Bugün bu töre kalktı. Sseven insanlar kaçsa bile affediliyor.

Lakin bir fotoğraf karesiyle il başkanı istifa ediyorsa bunun altında başarısızlığa, çöküşe giden bir neden aranmalı..

Bu satırları neden yazdım; siyasetçi herşeyi bilir diye bir algı var. Bu nedenle bizlere ne sorulur ne danışılır..

Nedeni ise siyaset ile toplum birbiriyle buluşamayacak derecede iyice ayrışmıştır. Herşeyi tek bilen siyasetçidir. Emekli mi haşa hiçbir şeyden anlamaz. Köylü mü o zaten cahil anlamaz bu işlerden.. Genç mi ya zaten onlar tıfıl. Hatta siyasi geçmiş tarihi bile bilmediği için bugünle yetinir anlayışı hakim iken geçmiş olsun..

 Bu kent değişimlere gebe bir kent.

*

*

*

Gaziantep’te muhtarlara piyango vurdu!

38 bin lira bayram öncesi hesapta

GAZİANTEP  MUHTARLAR DERNEĞİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

MUHTARLARIN 45 GÜNLÜK GELİRİ 100 BİN TL Yİ BULDU

Gaziantep’teki tüm muhtarlara yaklaşan kurban bayramı öncesi adeta piyango vurdu. Türkiye Muhtarlar Derneği’nin ısrarlı girişimleriyle 5 banka, muhtarların maaşlarının kendi bankalarından ödenmesi için promosyon ihalesine girdi. Vali Yardımcısı Muhammet Önder başkanlığında gerçekleşen ihalede, muhtarlar masadan rekor bir ücretle kalktı ve 38 bin 200’er liranın sahibi oldu. Muhtarlar önceki dönemde bin 500 lira promosyon alıyordu.

Muhtarların özlük haklarına ilişkin bir çok uygulamada emeği olan Gaziantep Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı ve önceki dönem başkanı rahmetli Ökkeş Titiz’e rahmet okuyan Muhtarlar Ökkeş Titiz’i saygı ile andılar. Geçtiğimiz yıllarda Ökkeş Titiz sadece promosyonların bir devlet bankasından çok küçük meblağlarda alınma zorunluluğuna karşı çıkarak tüm bankalara ihale yolunun açılmasında öncülük etmişti.

Promosyon ihalesi Gaziantep’teki 735 mahalle ve köy muhtarını kapsadı. Rakamın yüksek çıkması için Türkiye Muhtarlar Derneği yoğun çaba gösterdi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in de tam desteğini alan muhtarlar, Türkiye genelinde eşine nadir rastlanabilecek bir sözleşmeye imza atmış oldu.

Kapalı zarf usulü ile tekliflerin alınmasıyla başlayan ihale, pazarlık usulü ile devam etti. Kıran kırana geçen pazarlıkta son turda Yapı Kredi Bankası ile Denizbank kaldı. 38 bin 200 lirada Denizbank’ın çekilmesiyle, ihaleyi kazanan banka Yapı Kredi Bankası oldu.

TİTİZ “MUTLUYUZ”

Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Titiz, ihalede kazanan tarafın muhtarlar olduğunu belirterek, başta Gaziantep Valisi Kemal Çeber olmak üzere, Vali Yardımcısı Muhammet Önder ve YİKOB Müdürü Ömer Budamcı’ya teşekkürlerini iletti.

Maaş promosyonlarının normalde 9-10 binler seviyesinde seyrederken, muhtarların 38 bin 200 lira alacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Titiz “Önceki dönemde sadece bin 500 lira gibi günümüz koşullarına göre komik sayılabilecek bir tutar alıyorduk. Bunu yükselttik. Muhtarlarımıza helal hoş olsun. Kendilerine birer maaş ikramiye ve birer de kurbanlık ücreti verilmiş saysınlar. Gönül isterdi ki daha da fazlasını alalım. Sayın Valimizin de desteğiyle iyi bir rakamı bulduk. Muhtarlık camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Önümüzdeki 5 yılı kapsayacak olan ihalenin sonuçlanmasının ardından, Valilik ile Yapı Kredi Bankası arasında “Banka Promosyon Sözleşmesi” imzalandı. Promosyon tutarları Kurban Bayramı öncesi tüm muhtarların hesabına yatırılmış olacak.

*

Halı ihracatçıları Başkan Şahin’i ziyaret etti

OSB’YE ULAŞIM RAHATLAYACAK!

İhracatımızı arttırmak ve yeni pazarlarda etkin olmak için çalışıyoruz

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan ve GAHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerini iletti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, halı üreticisi ve ihracatçılarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettikten sonra, yatırım ve üretimin önemine dikkat çekti. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret sırasında halıcılar, OSB ile şehir arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak için devam eden çalışmaları sordu.

OSB’ye ulaşımı rahatlatmak için tünel projesinde önemli aşamalar kaydettik

Başkan Fatma Şahin, her zaman imkanlar ölçüsünde OSB’nin yanında olduklarını belirterek,  “Üretim çok önemli. Sizler gerek yurt dışı pazarlarda gerekse de iç piyasalardaki sıkıntılara rağmen yatırımı, üretimi, istihdamı kesintiye uğratmıyorsunuz. Hep bir kişiyi daha nasıl istihdam ederiz diye çaba gösteriyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği için, huzur ve refahımız için sanayide çarkların durmaması gerek. Bizler de sizlerin sorunlarını çözmek için her türlü imkanımızı seferber etmeye devam edeceğiz. OSB’de 300 bine yakın insan çalışıyor. Dolayısıyla yoğun bir trafik var. OSB’ye ulaşımı rahatlatmak için tünel projesinde önemli aşamalar kaydettik. İnşallah yakında ilk kazmayı vurarak tünelleri açmak için çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

İhracatımızı arttırmak ve yeni pazarlarda etkin olmak için çalışıyoruz

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan da katıldı. Halı Sektör Kurulu Başkanı Kaplan, Türk Halı Sektörünün genel durumu ile ilgili bilgi ver vererek ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlamak için sektör olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Yenilikçi Ürünlerimizle Dünya Pazarlarını Zorluyoruz

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan da, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yeni dönemde başarılar dilerken kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için halı sektörünün büyük önem taşıdığını, bir yandan yenilikçi ürünler ve dünya pazarlarında Pazar payını arttırmaya yönelik çalışmalar içerisinde uzak ülkelere yöneldiklerini sözlerine ekledi. Başkan Kaplan  “Sayın başkanımız her zaman sanayicinin yanında oldu. Kentimizin gelişmesi ve kalkınmasının yanı sıra sanayimizin sorunlarının çözümünde de bizlerle birlikte hareket ederek sorunlarımızın Ankara’ya yansıtılmasında elinden gelen bütün desteği verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de başarılı çalışmaların devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e üzerinde İstanbul Valisi Davut Gül ile çocuklarla çekilmiş özel bir fotoğrafın işlendiği halı takdim edildi.  

*

*

Irak’la ilişkilerde yeni dönem

Kadooğlu: CUMHURBAŞKANIMIZIN ZİYARETİ İLE IRAK’A GÜVEN ORTAMI ÇOK GÜÇLENDİ

Duhok Valisi Tatar: Türk ürünleri çok kaliteli

Güneydoğulu ihracatçılar, bölge ihracatında ilk sırayı alan Irak’ta önemli ziyaret ve temaslarda bulundu. İhracat kısıtlamaları, gümrük kapılarında yaşanan sorunların çözümü ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti ile iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin başladığına vurgu yapıldı.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Mardin, Şırnak ve Irak programının; Irak ayağında Duhok Valisi Ali Tatar, Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Cemil Nuri ve İbrahim Halil Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Hamid Ali İbrahim’i ziyaret etti. Güneydoğulu ihracatçılara yakın ilgi gösteren Duhoklu yetkililer, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesinin her iki ülkenin de yararına olduğunu ifade ettiler.

DUHOK’TA ÜST DÜZEY ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Güneydoğulu ihracatçılar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden olan Duhok’taki ziyaretlerine Duhok Ticaret ve Sanayi Odası ile başladı. Güneydoğulu ve Duhok’lu iş insanlarının istişare toplantısının ardından Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ile Duhok TSO Başkanı Şükrü Cemil Nuri ortak basın toplantısı düzenledi. Irak medyasının büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, kısa süre önce görevine başlayan Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Cemil Nuri’ye hayırlı olsun dileklerini ileterek, başarılar diledi.

ÜRETİMİ OLMAYAN ÜRÜNLERE VERGİ KONULMASI POTANSİYELİMİZİ DÜŞÜRÜYOR

Başkan Celal Kadooğlu, artan gümrük vergileri ve gümrük kapılarında yaşanan sıkıntılar konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve karşılıklı ilişkileri geliştirmek amacıyla Irak’ı ziyaret ettiklerini belirterek, “İki komşu ülke arasında tarihi, kültürel ve inançsal anlamda önemli bağlar var. Bu nedenle Irak’la ticari ilişkilerimizi çok önemsiyoruz, daha da güçlendirmek istiyoruz. Irak’ta üretilen ürünlere yönelik vergilerin artırılmasını anlayabiliyoruz.ız. Çünkü her ülkenin kendi yerli üreticisini korumak gibi bir görevi vardır. Ancak, üretimi olmayan ürünlere yönelik vergilerin artırılması rekabet gücümüzü zayıflatıyor, ticaret potansiyelimizi düşürüyor. Bu konuda anlayış ve çözüm bekliyoruz” dedi.

Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Cemil Nuri ise, Güneydoğulu ihracatçılara ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettikten sonra, Irak’ta yerli üretimin geliştirilmesi amacıyla  gümrük vergilerinin ve bazı ithalat yasaklarının uygulandığını belirterek, “Sizleri Duhok’ta misafir etmekten dolayı mutluyuz. Dile getirdiğiniz konuları elbette dikkate alacağız. Bizler de eğer ticari ilişkilerimizde sorun varsa bunları çözmek ve ilişkileri geliştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

DUHOK VALİSİ TATAR: ÜRÜNLERİNİZDEKİ KALİTEYİ BOZMADAN DEVAM ETMELİSİNİZ

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Duhok Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından Duhok Valisi Ali Tatar ile bir araya geldi. Duhok Valisi Ali Tatar, misafirlerini kapıda karşılarken, yakın ilgi ve alaka gösterdi. İki ülkenin geçmişten gelen önemli bağlara sahip olduğunu ifade eden Vali Ali Tatar, her anlamda ilişkileri güçlendirmek istediklerini ifade etti. Vali Tatar, şunları söyledi:

“Sınır komşumuz olan üç ülke var; Suriye, Türkiye ve İran. Bölgemizde satılan ürünlerin büyük çoğunluğu Türkiye’den geliyor. Bundan memnunuz. Burada ticari anlamda İran ve Türkiye arasında bir rekabet olsa da İran’ın kalite anlamında Türkiye’ye yetişmesi mümkün değildir. Sizlere önerim ve isteğim, bu kaliteyi bozmadan devam edin. Zaten uzun bir geçmişe dayanan kültür ve tarih birliğimiz var. Ticari ilişkilerimiz çok daha iyiye gidecektir.”

ŞİMDİDEN KALKINMA YOLUNA HAZIRLANMALIYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıl aradan sonra geniş bir heyetle Irak ziyaretine de değinen Duhok Valisi Ali Tatar, ziyaretin yansımalarının çok olumlu olduğunu ifade etti. Tatar, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil ziyaretlerinin ardından ilişkilerin daha da gelişeceğini düşünüyoruz. Irak’ta büyük memnuniyet yaratan bu ziyaretten dolayı gelecekte gerek ekonomi gerekse de diğer anlamdaki ilişkilerin çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz. İstanbul ile Basra arasında yapılacak olan Kalkınma Yolu Projesi Duhok’tan geçecek. Her iki ülke için büyük bir ticari potansiyel ortaya çıkacak. Şimdiden bunun hazırlıklarını yapmalıyız. Biz Türkiye ile ilişkileri geliştirmek için her türlü desteği vermeye ve kolaylığı sağlamaya hazırız” diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin önemine dikkat çekti.

GÜMRÜK İŞLEMLERİ DİNAR’LA YAPILSIN

Güneydoğulu İhracatçılar İbrahim Halil Gümrük Kapısı’nı da ziyaret etti.  İbrahim Halil Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Hamid Ali İbrahim ve diğer yöneticilerle toplantı yapan Güneydoğulu ihracatçılar kapıdaki işlemlerin Dolar yerine Dinar’la yapılmasını istedi. Başkan Celal Kadooğlu, “Irak’taki tüm gümrük kapılarında Dinar’la işlem yapılıyor. Ancak İbrahim Halil Gümrüğü’nde işlemler Dolar’la yapılıyor. Resmi dolar kuru ve piyasadaki kur arasında ciddi fark var dolayısıyla ihracatçılarımız burada önemli bir kayba uğruyor. Sorunun çözümü için Iraklı dostlarımızdan destek bekliyoruz” diye açıklamada bulundu.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ZİYARETİ İLE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Irak ziyareti sonrası bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, şunları söyledi:

“Irak bizim bölge olarak en önemli ticari partnerimiz. En fazla ihracat yaptığımız ülke. Bu nedenle karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesini ülkemiz ve bölge ekonomisinin geleceği açısından çok önemsiyoruz. Bu kapsamda Irak’a yaptığımız ziyaretin başarılı ve verimli geçtiğini düşünüyoruz. Ziyaretimiz sırasında görüştüğümüz Iraklı üst düzey yetkililerin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyaretinin olumlu yansımalarını dile getirmeleri heyetimizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Cumhurbaşkanımızın Irak ziyareti ile iki ülke arasındaki güven ortamı daha da güçlenmiş, gelecek için büyük umut olmuştur.”

*

FATMA ŞAHİN ÇOCUKLARLA MEDİNE KAHRAMANI FAHREDDİN PAŞA’YI ANLATAN SERGİYİ GEZDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdafii Fahreddin Paşa Sergisi’ni Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çocuklarla beraber gezdi.

Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde küratörlüğünü Ömer Faruk Şerifoğlu’nun yaptığı sergi, Medine Kahramanı lakaplı, Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi görevini de yapan Korgeneral Ömer Fahreddin Türkkan’ın hayatını fotoğraflarla anlatıyor.

 Sergiyi ziyaret eden Başkan Fatma Şahin, rehber eşliğinde çocuklarla beraber gezdi. Şahin, Fahrettin Paşa’nın hayatına dair zamanda yolculuğa çıkaran fotoğrafların hikayesi hakkında bilgi aldı.

Küçük yaşta fotoğrafa ve fotoğrafçılığa merakının olduğu bilinen Fahrettin Paşa’ya ait fotoğraf makinası, askerlik döneminde kullandığı eşyalar, yabancı ülkelerden de olmak üzere aldığı nişanlar da sergide yer alıyor. Sergide paşanın çocukluk döneminden itibaren memleketi Ruscuk’ta başlayarak, Mekteb-i Harbiye ve Erkân-ı Harbiye Mektebi’nde ki günleri, askerlikte görev yaptığı yerler, Medine Müdafaası dönemi, Kahire ve Malta’da yaşadığı sürgün hayatı, Kabil elçiliği günleri ve ailesine ait fotoğrafların yer alıyor. Sergi, ziyaretçilerine, Fahreddin Paşa’nın yaşamını tüm gerçekliğiyle sergiliyor.

*

*

*

GSO TOBB DELEGELERİ 80. GENEL KURULA KATILDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeleri, TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı.

TOBB 80. Genel Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Konsey Başkanları, Oda/Borsa Başkanları, TOBB Delegeleri ve çok sayıda davetlinin katılımları ile Ankara’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Genel Kurul’a GSO adına TOBB delegeleri Adil Sani Konukoğlu, Adnan Ünverdi, Mustafa Topçuoğlu, Cevdet Akınal, Burhan Çağdaş, Cemil Turgay Direkçi, Metin Erturhan ile TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi ve GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen katıldı.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurulunun açılış konuşmasında, Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, “72 yıldır ülkemizin kalkınmasına katkı veren, el birliği, gönül birliği ve akıl birliği ile nice başarılara imza atan TOBB Ailesi üyelerine teşekkür ediyorum. Kurucularımızı ve emeği geçenleri şükranla yâd ediyorum. Allah bu ülke için emek veren, alın ve akıl teri döken herkesin başarılarını daim kılsın” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar ve komisyonların sunuşlarının gerçekleştirmelerinin ardından genel kurul sona erdi.

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek genel kurulun ülkemize ve tüm oda/borsa camiasına hayırlı olmasını dilediler.

Ayrıca TOBB Genel Kurulu kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla, TOBB delegesi olarak 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran üyelere hizmet şeref belgesi takdim töreni düzenlendi.

TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende, GSO Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Burhan Çağdaş’a Hizmet Şeref Belgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı