Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 10.05.2024 e gazete

admin | 10 Mayıs 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 10.05.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 10.05.2024 e gazete

HABER METNİ;

İMO Şube Başkanı Güçyetmez, deprem sonrası süreci değerlendirdi:

“BELEDİYELERİN ÖNCELİĞİ DEPREME DİRENÇLİ KENTLER OLMALI”

‘’Yerinde dönüşün modelinin uygulanması için kararlar alınmalı’’

“Acilen yapı stoku envanteri çıkarılmalı”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, depreme hazırlık için kaybedilecek zaman bulunmadığını belirterek, “Öncelikle yeni yapı stoklarında gerekli düzenlemeler yapılmalı. Mevcut koşullarda yerinde dönüşüm modelinin işlemiyor. Yerinde dönüşümü hayata geçirecek kararların acilen alınması gerekiyor. Ayrıca güçlendirilmesi mümkün olan binalara güçlendirme ruhsatı verilmeli” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Depremin İnşaat Sektörüne Etkileri” konulu çalıştayda konuşan İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, deprem sonrası yaraların kısa sürede sarılması ve kentin depreme dirençli hale getirilmesi için önemli tespit ve önerilerde bulundu.

14 BİN AĞIR, 7 BİN ORTA HASARLI BİNAMIZ VAR

Deprem sonrası süreçte yaptığı açıklamalar, tespitler ve önerilerle sürece yön veren İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonundaki çalıştaydaki konuşması ile de dikkatleri üzerinde topladı. Depremin üzerinden yaklaşık 15 aylık bir süre geçtiğini belirten İMO Şube Başkanı Güçyetmez, “Deprem yaklaşık 15 milyonluk bir nüfusu etkiledi. 50 Binin üzerinde can kaybımız oldu. Afad verilerine göre Türkiye’de 217 bin 670 acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı bina ortaya çıktı. Gaziantep ölçeğinde ise 14 bin civarında ağır hasarlı, 7 bin civarında da orta hasarlı binamız var” dedi.

DEPREMLERE HAZIRLIKLI DEĞİLİZ

Başkan Güçyetmez, depremlerin afetlere dönüşmesini önleyecek tedbirlerin geciktirilmemesi gerektiğini belirterek, “Öncelikle şu soruyu sormamız gerekiyor; Gaziantep olarak yarın meydana gelebilecek bir depreme hazır mıyız? Sorunun cevabı çok net; Hazır değiliz. Deprem öncesi de hazırlıklı değildik. Maalesef deprem ülkemizde on yıllık periyotlar halinde büyük yıkımlara neden oluyor, sonrasında da yeni depreme kadar unutuluyor. Deprem bir doğa olayıdır. Afet ise doğa olayının yarattığı olumsuz sonuçlardır. Biz depremlerin afetlere dönüşmesini önleyecek tedbirleri bir an önce almalıyız” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ ÇARESİZ ŞEKİLDE BEKLİYOR

Belediye başkanlarına çağrıda bulunan İMO Şube Başkanı Güçyetmez, şunları söyledi:

“Yerel yönetim seçimlerimiz kısa süre önce gerçekleşti. Belediye başkanlarımızın omuzlarında çok ağır bir yük var. Gerçekten çok zorlu bir süreç. Parti ayrımı yapmaksızın bu sorunu hep birlikte çözmemiz gerekiyor. Çünkü bu şehir hepimizin. Depremin üzerinden yaklaşık 15 ay geçti. Gelinen noktada vatandaş çaresiz. Çünkü barınma sorunu had safhada. Birleşmiş Milletler raporlarına göre 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesinde yaşayan 11 ilden yaklaşık olarak 2 milyon 650 bin kişi yaşadığı yerden başka il ve ilçelere göç etmek durumunda kaldı. Bu çok büyük bir rakamdır. Düşünün yaklaşık 2,5 milyonluk bir nüfus yaşadığı yeri terk ederek, göç etmek zorunda kalıyor. Depremin yarattığı sosyolojik sıkıntılara karşı da önlem alınması gerekmektedir.

DEPREMİN ETKİLERİ ON YILLARCA SÜRECEK

Depremin etkilerini sadece can ve mal kayıpları olarak görmemek gerek. Yaraların sarılması, vatandaşların maddi kayıplarının karşılanması elbette önemlidir. Ancak depremin on yıllarca devam edecek sosyolojik ve psikolojik etkilerini de unutmamak gerekir. Var olan ekonomik sıkıntılarla depremin olumsuz etkileri birleştiğinde vatandaş için hayat daha da zorlaşıyor. Zaten var olan ekonomik sıkıntı içerisinde kaybolan toplum hafızası mutsuzluk umutsuzluk hali intihar vakalarındaki artışları da etkiliyor.

YERİNDE DÖNÜŞÜM ÇOK ÖNEMLİ

Şu konuda net olmamız gerek; Biz yaşadığımız şehir olan Gaziantep’i depreme dirençli bir kent haline getirmek istiyor muyuz? Bu konuda kararlı mıyız? Öncelikle yeni yapı stoklarında geçmişteki hataların tekrarlanmaması için gerekli düzenlemeler yapılmalı. Bu konuda önemli çalışmalar yapılıyor. Şehrimizin bir an önce depreme dayanıklı yapı stoklarına ulaşması gerekmektedir. Yerinde dönüşüm modeli şu ana kadar uygulamada dönüşmedi. Bunun için yerinde dönüşüm modelinin teşvik edici unsurların hayata geçirilmesi elzemdir. Bunun için de yerellere yetki verilmelidir. Şu andaki 750 bin lira teşvik ve 750 bin lira kredi desteği ile sorun çözülmüyor. Çünkü vatandaşın alım gücü iyice düşmüş durumda. Zaten depremzede olan vatandaşlarımızın mağduriyeti her gün artmaktadır. Yerinde dönüşüm modeli için belirlenen hibe ve teşvik miktarları var olan mevcut koşullarda ve şartlarda yerinde dönüşüm modelini tıkamaktadır.

Belediye meclislerinde yerinde dönüşüm modeli için aşağıdaki maddeler onaylanmalıdır; Deprem sonrasında yıkılan veya yıkım ruhsatı alarak yeniden yapılaşmak isteyen konut alanı olarak planlanmış parsellerde; 1) Parsellerde konsol yapılmaması şartıyla, Taban Alan Katsayısı (TAKS) 0,45 olarak uygulanabilir. 2) Mevcut imar planı ve plan notları ile yürürlükte olan kat yüksekliklerine (+2) kat ilave edilerek yapı ruhsatı alınabilir.3) Bu parsellerde “Yeşil Balkon Kullanımı” uygulanabilir. 4) Blok boyu ve blok derinliğinde Planlı alanlar İmar Yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.

Bu maddeler yerinde dönüşüm modelini hızlandırıcı bir etki yaratacaktır. Ayrıca yıkılmış ve/veya yıkılacak olan ağır ve orta hasarlı binaların yerinde dönüşümünde inşaat emsaline 1.20 artırım uygulanması da yerinde dönüşümü teşvik edici bir karar olacaktır. Bunun dışında yerinde dönüşüm modellerinde inşaat sektörünün maliyetlerini düşürücü ek tedbirler düşünülmeli, örneğin KDV oranlarının düşürülmesi gibi vergi yükümlülükleri de azaltılmalıdır.

İNSANLAR EVİNE DÖNECEĞİ GÜNÜ BEKLİYOR

Yerinde dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Çünkü Karşıyaka’yı, Düztepe’yi ya da diğer semtleri en iyi yerel yöneticilerimiz bilir. Bu nedenle yerele yetki verilmeli. Devletin yerinde dönüşüm için parası yok deniliyor. Devletin parası yoksa farklı ek tedbirler uygulamaya konulmalı. Depremzede vatandaşların önemli bölümü halen hayatını köylerde, yakınlarının yanında ya da bağ evlerinde sürdürüyor. Yerinde dönüşümün bir an önce hayata geçirilerek bu insanların evlerine dönmeleri sağlanmalı.

MAALESEF “HORMONLU BİNALAR” DİYE BİR SORUNUMUZ VAR

Bizim önemli bir sorunumuz da, hormonlu binalarla ilgilidir. Hormonlu binalar maalesef bir gerçeğimizdir. Bu binaların fiili hali ile resmi projelerdeki durumları birbirinden farklıdır. Ruhsatı alınmış iskanı alınmış binalar bunlar.Orta hasarlı olup ta binasını güçlendirmek isteyen vatandaşlar yapılarını güçlendirmelidir. Belediyeler Hormonlu bina diye ruhsat vermiyor. Zaten yapılan yetkin mühendislik hizmetlerinde performans analizlerinde yerinde röleve alınıyor yani mevcut hormonlu duruma göre analizler gerçekleşiyor. Burada yetkin mühendisler tarafından güçlendirebilir raporu sunulan binalara güçlendirme ruhsatlarının verilmesi gerekiyor. Bilime ve tekniğe aykırı olmakla birlikte orta hasarlıların tamamını yıkacağız demek milli servet noktasında da kabul edilebilir olmuyor.

BELEDİYELER YAPI ENVANTERİ PROTOKOLÜ YAPMALI

Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerimizden bir beklentimiz var; Belediyelerimiz arasında yapı envanteri protokolü yapılmalı. Ve öncelikle şehrimizdeki yapı stoku ortaya çıkarılmalı. Bunu çok önemsiyoruz. Biz İnşaat Mühendisleri Odası olarak bu çalışmaya her türlü desteği vermeye hazırız. Bina envanter çalışmaları sonucu riskli alanlar belirlenerek devamında da kentsel dönüşüm alanları oluşturulmalı, güçlendirilmeye uygun olmayan yapı stokları bölgesel olarak tanımlanmalıdır. Depreme hazırlık için yapılması gerekenleri üç maddede özetleyebiliriz; Öncelikle yeni yapı stoklarında gerekli önlemler alınmalı. Yerinde dönüşüm modeli hızlandırılmalı ve güçlendirilmesi mümkün olan binalar güçlendirilerek yapı stoklarına kazandırılmalıdır.

NELER YAPILMALI?

Öncelikle sağlam, kararlı ve istikrarlı bir siyasi irade ile kamunun ihtiyaç ve menfaatlerini gözeten, meselelere bütüncül ve bilimsel bakabilen bir anlayışa ihtiyaç vardır.  Afetlere hazırlık çalışmaları kaynak ve zaman gerektiren uzun soluklu çalışmalardır. Dolayısıyla gerek merkezi, gerekse yerel yöneticilerin esnetip gevşetemeyeceği yasal düzenlemeler yapılmalı, kaynakların doğru ve yerinde kullanımı için önlemler alınmalı, aksine davranışların hukuki ve cezai yaptırımları olmalıdır. Rant odaklı imar düzeni ile yapılaşmada kuralsızlığın ve cezasızlığın hakim olması kaçak yapılaşmanın önünü açmakta bunun sonucunda da imar afları zorunlu hale gelmektedir. Unutulmamalıdır ki, yozlaşma kültürü büyükten başlayıp küçüğe doğru yayılmaktadır. Sermaye gruplarının, “güçlü” kesimlerin inşaatlarına göz yumup tam tersine özel düzenlemelerle hukukileştirmeye çalışılması toplumun geneline emsal teşkil etmektedir. İmarda kural kuraldır. Merkezi ya da yerel siyasi/iktisadi aktörlerin çıkarlarına göre delinmemelidir. Ülkedeki riskli yapı stoku belirlenmeli, yapı envanteri çıkarılarak belirli bir risk sırası ile tüm binaların deprem güvenliğinin belirlenmesi zorunlu hale getirilmelidir. Kentsel dönüşümde kamu yararı gözetilmeli, rant odaklı kentsel dönüşüm anlayışı terk edilmelidir. Dönüşüm sosyal, ekonomik ve mekânsal gelişmenin bir bütünü olarak ele alınmalıdır. Depreme hazırlık çalışmalarına ilgili tüm kurum ve kuruluşlar katkı sunmalı ve ortak akılla hareket edilmelidir.”

*

*

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN DEPREM VE DEPREMİN İNŞAAT SEKTÖRÜNE ETKİLERİ ÇALIŞTAYI

– ÇALIŞTAY SONUCUNDA GAZİANTEP MODELİ İLE YENİ BİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ YAPILACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Şubat depremi sonrası kentin dirençli olması amacıyla alınacak kararlar için hazırlanacak yol haritasının belirlenmesi kapsamında “Deprem ve Depremin İnşaat Sektörüne Etkileri” konulu çalıştay düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen illerden biri olan Gazi şehirde yeniden imar, mevcut yapı stoklarının yenilenmesi, yürütülecek çalışmalar, deprem eksenli yeni yasal düzenlemeler hakkında fikir alışverişi yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen çalıştaya kamu kurumları temsilcileri, ilgili odalar ve sektör temsilcileri katıldı.

İlgili odalar, kurumlar ve sektör temsilcilerinin konuşmaları ve fikir beyanlarının ardından Gaziantep Valiliği öncülüğünde bütün çalıştan katılımcılarının temsilcileriyle oluşacak çalışma gurubuyla ortak bir iş birliği protokolü için karar kılındı. Protokol ile kentsel dönüşüm ve dirençli şehir için yapılacak çalışmalar hakkında ortak akılla çalışma yürütülecek.

GENEL SEKRETER CİHAN ÇALIŞTAY KATILIMCILARINI BİLGİLENDİRDİ

Çalıştayda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan dirençli şehirler konu başlığında sunum yaptı. Sunumda Gaziantep’in ekonomi, yönetişim, toplum, çevre ve güvenli şehir ana başlığında durumu ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Sekreter Cihan, çalışmalar hakkında konuştu. Güçlü yerel ekonomi, doğal afetlere hazırlık gibi konularda yapılacaklara değinen Sezer Cihan, sunumun devamında kentti ilgilendiren eylem planları olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı master planlarını aktardı.

ÇALIŞTAYIN HEDEFİ FİKİR BİRLİĞİ

Çalıştay ile katılımcıların ortak fikirleri alınarak yeniden imar edilecek İslahiye ve Nurdağı’nda yapılacak çalışmalar, kent merkezinde yürütülecek projeler ve vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirilerek atılacak adımlar hakkında fikir birliği yapılması planlanıyor.

ŞAHİN: YAŞANAN SORUNLARA KARŞI ÇÖZME KAPASİTESİNİ ARTTIRMAK GEREKİYOR

Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise katılımcılık ve kapsayıcılığın Büyükşehir Belediyesi için önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

 “İyi bir planlama, iyi bir sonuca gitme ve günün sonunda vatandaş memnuniyetini kazanarak şehrin yaşam kalitesini iyileştirirken, yaşanan sorunlara karşı çözme kapasitesini arttırmak gerekiyor. OECD Şampiyon Şehir olurken katılım ve kapsayıcılıkla baktık. Kimseyi geride bırakmadan kim ne söylüyor, kim ne söylemek istiyorsa bunu dinleyerek şehir için doğru yöntemle en kısa sürede şehrin sorunlarının çözümünü ve sorun çözme kapasitesini arttırmamız gerekiyor.”

VATANDAŞINDA RIZASINI ALDIĞIMIZDA BU DÖNÜŞÜM TOPLUMSAL VE ZİHİNSEL DÖNÜŞÜME GEÇECEK

 Başkan Fatma Şahin, çalıştayın sonundaki konuşmasında sonuçların 3 başlıkta toplandığını belirterek sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 “Burada denetleme sistemi çok mühim. Bugün konuşulanları hızlı bir şekilde taslak haline oluşturup, olabilirleri tamamlayıp meclisimize getireceğiz. Bu genel görüş ve önerileri değerlendireceğiz. Bu bir süreç. Çalışan sistemi daha da hızlandırdığımızda, üzerine yeniden konuştuğumuzda bu hızlandıracak. Burada konuşulanların hayata geçirilmesi için oluşturulacak komisyonla hemen harekete geçerek yapılacak protokolün altlığını oluşturalım. Valimizin başkanlığında hızlıca hareket ederek kimin ne yapacağını belirleyip, yapı stokumuzdaki riskli alanları belirleyip bu kısımda da tamamlamaları halledeceğiz. Vatandaşında rızasını aldığımızda bu dönüşüm toplumsal ve zihinsel dönüşüme geçecek. Çıkan çıktılarla çalışmalarımızı yapıp, çalıştayımızın sonuçlarını alalım ve buna göre hareket edelim.” 

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ise konuşmasında afetlerden ders çıkarmak gerektiğini, hızlı hareket karar alınmanın önemine vurgu yaparak, “Buradan çıkacak güzel fikirlerin icraate dökülmesi gerek. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da çok sevdiğim ve önemsediğim bir lafı var. ‘Yatay mimariden yana olduk’ diyor. Bende yatay mimariden yanayım ve emsal artışının çok fazla yararlı olmadığına bir hukukçu gözüyle bakıyorum” diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Cuma Güzel’de konuşmasında her bilgiyi değerlendirdiklerini aktararak, “Odalardan gelen fikirleri değerlendirmeme şansımız yok. Bu depremi hepimiz yaşadık. Akla gelmeyecek bir afet yaşadık ve birlikte büyük bir mücadele ve hizmet verdik” dedi.

Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Büyükuncu yaptığı sunumda mimari anlamda yapılması gerekenler, deprem sonrası görünen olumsuzluklar ve yapılacak yeni çalışmalar hakkında konuştu. Konuşmasında ayrıca Başkan Büyükuncu yeni imar yolları için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti.

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ise söz alarak sektör bazında yaşanan sıkıntılara değindi. Konuşmasında yeni yapılacak çalışmalar hakkında görüş belirtirken ortak çalışmalara destek verilebileceğini iletti.

*

*

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE BİRİNCİYİZ

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2024 yılının ilk 4 ayında jandarma çalışma raporunu açıkladı.

Çeber Narkotik suçlarla mücadele kapsamında yapılan operasyon sayısının yüzde 138 artış göstererek uyuşturucuyla mücadele kapsamında bakanlık verilerine göre Gaziantep’in Türkiye 1’incisi olduğunu söyledi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve İl Emniyet Müdürü Celal Özcan birlikte basın açıklaması düzenledi. İl Jandarma Komutanlığı’nda toplantıda yılın ilk 4 ayındaki emniyet ve asayiş raporları açıklandı.

Yılın ilk 4 ayındaki jandarma ve emniyet faaliyetlerini açıklayan Çeber, kentteki malvarlığına yönelik işlenin suçların bir önceki döneme göre yüzde 25 azaldığını ve olayların aydınlatılmasının ise yüzde 58’den yüzde 78’e çıktığını söyledi.

Çeber, emniyet ve jandarma ekiplerinin yılın ilk 4 ayında yaptığı narkotik operasyonlarla Gaziantep’in 1’inci olduğunu ifade ederek operasyon sayısının yüzde 138 artış gösterdiğini Avrupa’da en başarılı il olduğunu vurguladı.

2024 yılında meydana gelen 30 kasten adam öldürme olaylarının tamamının aydınlatılarak yakalanan şahıs oranının yüzde 105 artış gösterdiğini belirten Çeber, “2024 yılında meydana gelen 30 kasten adam öldürme olayının tamamı aydınlatıldı. Bu dönümde aranan şahısların yakalanma oranı yüzde 105 artış ile 9 bin 792 kişi oldu. Genel asayiş olayları ise bir önceki yıla göre ise yüzde 13 azaldı, aydınlatma oranları ise yüzde 86’dan yüzde 93’e çıkarılmıştır. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ise operasyon sayısı yüzde 138 arttı, yakalanan şahıs yüzde 127 oranında arttı ve 3 bin 670 olan yakalama sayısı 6 bin 721’e yükseldi. Terörle mücadelede ise 55 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Göçmen kaçakçısı olarak da 56 tutuklama oldu. 2024 yılının ilk 4 ayında emniyetimiz 8 bin 187operasyon yaptı. Operasyon sayısında da yüzde 138’lik bir artış oldu. İlimiz uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan operasyonlar kapsamında Türkiye 1’incisidir. Hem emniyet hem jandarma çalışmaları açısından Türkiye 1’incisiyiz. Bunlar bakanlığın verileri ” dedi.

*

*

*

ÖNCÜ SANAYİCİ M. NACİ TOPÇUOĞLU ANILACAK

Öncü yatırımlarının yanında, eğitime ve topluma hizmet amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaları ile Gaziantep’in ve Anadolu’nun efsane sanayicilerinden olan M. Naci Topçuoğlu, vefatının 16. yılında anılacak.

11 Mayıs 2008 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan M. Naci Topçuoğlu’nun vefatının yıldönümünde Gaziantep asri mezarlığındaki aile kabristanında anma töreni düzenlenecek. 11 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan anma töreni saat 10.00’da başlayacak. Merhum Sanayici Topçuoğlu törende, ailesi, dostları ve sevenleri tarafından dualarla anılacak.

Üretim, istihdam ve ihracatıyla Türkiye ekonomisine yön veren kuruluşlardan olan Gülsan Holding’in, kuruluşundan itibaren vefat edene kadar yönetim kurulu başkanlığını yapan M. Naci Topçuoğlu, Gaziantep Sanayi Odası’nın kuruluş sürecinde de aktif rol almış, 10 yıl süreyle de Sanayi Odası Meclis Başkanı olarak görev yapmıştı.

Gaziantep’in sanayileşmesi, yeni ve katma değeri yüksek sektörlere yönelik yatırımlar, inovasyon, Ar-Ge, kurumsallaşma ve markalaşma gibi konularda Anadolu’ya öncülük eden merhum sanayici M. Naci Topçuoğlu, sosyal sorumluluk projeleri ile de her zaman toplumun hizmetinde oldu. Gaziantep’in ekonomi alanında olduğu gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler açısından da zenginleşmesine önem veren M. Naci Topçuoğlu, Gaziantepspor’da uzun süre As Başkan olarak da görev yaptı.

Naci Topçuoğlu MYO eğitimde model oldu

Merhum M. Naci Topçuoğlu, sanayi kenti olan Gaziantep’te nitelikli ara eleman sıkıntısının çok büyük olduğunu görmüş ve kalifiye eleman yetiştirilmesi için kendi adını taşıyan bir meslek yüksekokulunun temelini dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte atmıştı. Vefatının ardından Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu tamamlanarak açılışı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Topçuoğlu ailesi tarafından yapılmıştı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin içerisinde bulunan Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı Naci Topçuoğlu MYO, teorik ve uygulamalı eğitimdeki başarısı ile Türkiye’ye kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda model oldu. Sanayi ile iç içe eğitim veren Naci Topçuoğlu MYO iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacını karşılayan Türkiye’nin göz bebeği eğitim kurumlarından birisi haline geldi.

*

AYINTAB’A DAİR

SARIGÜLLÜĞÜN GÜLLERİ

Her bahar ressamın fırçasından çıkmışçasına eşsiz güzellikte olan, renklerin bütün tonlarının sergilendiği Sarı güllükte; çınarın, söğüt ağaçlarının Alleben deresinin suyuna düşen gölgesi, kuş sesleri huzurun adresi, Antep’in cenneti gibiydi.

Renklerin doğal, gökyüzünün aydınlık, havanın berrak, suyun duru, bağın bahçenin gümrah, her birinin diğerini tamamladığı tabiat harikası müstesna bir alandı.

Şimdi Sarıgüllüğün adı var.Bir de Sarıgüllerden geriye kalan birkaç kök Sarıgüller var o kadar.

Ibrahim Alisinanoğlu

Video:İ.Alisinanoğlu-Masal Park yanı

*

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı