Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 26.04.2024 e gazete

admin | 26 Nisan 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 26.04.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 26.04.2024 e gazete

HABER METNİ;

“CANLARLA BULUŞMA” TOPLANTILARININ 10.’SU GAZİANTEP’TE YAPILDI

Kültür Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Ali Rıza Özdemir Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’e gelerek Alevi dede ve muhtarlarla bir toplantıda buluştu.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının geleneksel hale getirdiği, Alevi-Bektaşi toplumuyla istişare süreçlerinin güçlendirilmesini ve Başkanlıkça yürütülen çalışmaların topluma aktarılmasını amaçlayan “Canlarla Buluşma” toplantılarının 10.’su Gaziantep – Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Ali Rıza Özdemir Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının kurulma amacının cemevlerinin statüsünün ibadethane olması yönünde bir çalışma olduğunu vurgulayarak cemevlerinin genel ihtiyaçlarını tespit emek ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda ihtiyaçların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Özdemir Alevi toplumu olarak İslam anlayışının Kuranı Kerim ve Ehlibeyte bağlılığı gereği cemevlerindeki ibadetin bütün ritüellerinin bu yönde ibadete yansıdığını, bu nedenle bir ansiklopedi çalışması yaptıklarını ifade etti.

Alevi dedelerinin bir dernek baskısı altında kalmasının mutlaka önlenmesi gerektiğini  vurgulayan Özdemir dedelerin maaş yerine  yüzyıllardan beri süregelen hakkullahlarının aslında bir düzen haline getirilmesi gerektiğini, cem yürüten dedelerin bir devlet memuru gibi mesai kavramlarının olmaması,  cemlerin de gece olması bu nedenle maaş sisteminin uygun olmadığını da sözlerine ekledi.

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kendisine bakanlık teklif ettiğinde kendilerini Alevilik hakkında bir bilgilerinin olmadığını ifade ettiğini bu kurulan başkanlıkla ilgili içini dolduracak olan sizlersiniz ve bu konuda hiç müdahale etmeyeceklerini ifade edince , cemevlerini dolaşarak neler yapılması gerektiğini, önerileri aldıklarını söyledi.

0

*

*

Babacan’dan bankasız, kefilsiz 60 ay vade ile konut fırsatı

BABACAN YAPI GAZİANTEP’TE BİR İLKE İMZA ATIYOR

Markalı konut sektörünün yenilikçi şirketi Babacan Yapı, Vista Life projesi ile Gaziantep’in merkezinde benzersiz bir yaşam deneyimi sunuyor. Vista Life projesinden ev sahibi olmak isteyenler, 60 ay vadeye yüzde 1,99 faiz imkanından yararlanıyor. Ayrıca 12 ay taksitle 0 faiz olanağı da Vista Life yatırımcılarını bekliyor.

Babacan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Babacan Yapı, bir yandan İstanbul’un simgesi olan yeni yaşam alanları tasarlarken, diğer yandan Gaziantep’e vizyon katan projelere imza atıyor. İnşa ettiği ayrıcalıklı yapılara bir yenisini daha ekleyen şirket, geliştirdiği kalite odaklı özgün iş modelini, Gaziantep’te bir ilk olan Vista Life projesiyle taçlandırıyor. ‘Değerini Artıran’ yapılar inşa etme ilkesiyle 2002 yılından bu yana 4 binin üzerinde markalı konutu alıcısıyla buluşturan Babacan Yapı’nın gözde projelerinden biri olan, şehrin merkezinde 9300 m² yeşil alan üzerine kurulu Vista life, 3,5+1 ve 4,5+1 olmak üzere 3 blok ve 142 daireden oluşuyor.

30 EYLÜL’DE ANAHTAR TESLİM

Konuta erişimde ‘ulaşılabilir koşullar’ motivasyonuyla hareket eden Babacan Yapı, satışı tamamlanmak üzere olan ve 30 Eylül’de anahtar teslimini gerçekleştireceği proje ile her bütçeye uygun ödeme kolaylığı sunuyor. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanına ulaşımı herkes için kolay hale getiren Babacan Yapı, Vista Life ayrıcalığını bankasız, kefilsiz, zahmetsiz olarak sunarak; 60 ay vadeye yüzde 1,99 faiz olanağı sağlıyor. Ayrıca pratik ve prestijli bir ev yaşamı planlanarak tasarlanan daireler, taksit sayısını azaltmak isteyenler için 12 ay 0 faiz imkanı kapsamında da sunuluyor.

VİSTA LIFE İLE ZENGİN SOSYAL YAŞAM AYRICALIĞI

Beş yıldızlı otel konforuyla, geniş sosyal donatı alanları ile zengin ve ayrıcalıklı bir yaşam vadeden Vista Life; Türk hamamı, kapalı havuz, sauna, spor alanları, çocuk oyun alanları, toplantı ve sinema salonu, süs havuzları, kamelyalar ve yürüyüş parkurları, otoparklarda yer alan elektrikli şarj istasyonlarından oluşuyor. Akıllı ev teknolojisiyle tasarlanan projede; güven, estetik, sağlık ve lüks bir arada sunulurken, her biri özenle seçilmiş malzemelerle donatılmış daireler, aydınlık bir yaşam konforu sağlıyor.

DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLARAK İNŞA EDİLDİ

Son teknolojik kalite standartları ve en son güncellenen deprem yönetmeliklerine göre inşa edilen Vista Life, şehrin merkezinde konumlanarak hem doğal ve izole hem de gösterişli ve kentli bir proje olarak dikkat çekiyor. Kent ve tabiat arasındaki mesafeyi kaldırarak, her iki yaşamı aynı anda sunan Vista Life, şehrin merkezindeki tüm alanlara zahmetsiz ve eşit uzaklıkta bir ulaşımı da mümkün kılıyor…

*

*

*

GTO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

–       TEYMUR: Bir milletin varlığı çocukların bilinçli yetiştirilmesiyle başlar

–       YILDIRIM: Fahiş fiyatın tanımı net bir şekilde yapılmalı

FAHİŞ FİYATLAR HER BİRİMİZE BÜYÜK ZARARLAR VERİYOR

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) nisan ayı olağan meclis toplantısı; Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na değinen GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, bir milletin varlığının ve temellerinin sağlamlığının çocukların sağlıklı ve bilinçli yetiştirilmesiyle başlayacağını vurguladı.

Teymur, “Bakın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1 Mart 1922 tarihinde Meclisin açılış konuşmasında ne demiş: ‘Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye’nin istikbâline, kendi benliğine, millî an’anelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzûmu öğretilmelidir.’ İşte biz çocuklarımızı bu sözlerin kılavuzluğunda yetiştirmeliyiz ki onlara vatanımızın geleceğini gönül rahatlığıyla emanet edebilelim.” dedi.

Yıldırım: Özel günlerde kepenkler açık olmalı

Başkan Teymur’un ardından kürsüye gelen ve GTO’nun nisan ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in son yıllarda turizmde ivme kazandığını fakat bayramlar gibi özel günlerde şehre gelen turistlerin açık restoran bulmakta zorluk çektiğini ifade ederek “Gaziantep turizmini desteklemek için bayramlar gibi uzun tatillerin olduğu dönemlerde özellikle kafe ve restoranlarımızın açık olması gerekiyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayram’ında bununla ilgili pek çok şikâyete rastladık. Kalabalık heyetlerle Gaziantep’e gelen fakat yemek yiyecek, bir çay molası verecek açık işletme bulamayan misafirlerimizi gördük. Şehrimiz son yıllarda tarih, kültür ve gastronomi turizminde ivme kazandı. Bizlerin de bunu desteklemesi gerekiyor. Şehrimizde özel günlerde kepenkler açık olmalı.” diye konuştu.

Yıldırım: Fahiş fiyatın tanımı net bir şekilde yapılmalı

Uzun süredir ülke gündemini meşgul eden ve tepkilere neden olan fiyatlandırma politikasına da dikkat çeken Başkan Yıldırım, yaşanan tüm olumsuzlukların ana kaynağının enflasyon olduğunu ve fiyat algısının bozulduğunu söyledi.

Enflasyonist ortamın beraberinde suistimalleri de getirdiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Enflasyonun çok yüksek seyrettiği dönemlerde maalesef bunu suiistimal eden işletmeler oluyor. Fiyat algısının bozulmasıyla birlikte de bu tarz işletmeler fahiş fiyatlarla her birimize büyük zararlar veriyor. Diğer taraftan da acı bir gerçek var ortada. Tüketici olarak bizlere çok yüksek gelen fiyatların maliyet hesabı… İşletme giderlerini, ham madde maliyetlerini hesapladığınızda işletmelerimizin ayakta kalabilmesi, faaliyetlerini sürdürebilmesi gerçekten de çok zor. Bugün bir restoranda içtiğiniz çorbanın maliyeti yarın değişebiliyor. Maliyetlerin artışı da her zaman fiyatlara yansıtılamıyor. Fiyata yansıtmayınca işletme zor durumda kalıyor, yansıtınca vatandaş olarak bizler zor durumda kalıyoruz. Bu tabloda fahiş fiyat tanımının net bir şekilde yapılması, suiistimallerin tespit edilip devletimizin bu konuyu takip etmesi ve çözüm üretmesi gerekiyor. Fahiş fiyat tanımının hiçbir soru işareti bırakmadan ve detaylı bir şekilde yapılması oldukça önemli. Tüm kesimlerce kabul görecek fahiş fiyat tanımı yapılmadan yasal düzenlemeye de gidilmemeli. Ne tüketici zarar görsün ne de üretici… Şunu da unutmamak gerekir: işletmeler açısından en iyi terazi, en iyi ölçü yine vatandaşın kendisidir. Ödediği bedel aldığı hizmeti karşılamıyorsa en iyi cezayı da vatandaşın kendisi keser.”

Yıldırım: Jeopolitik risklere göre kendimizi konumlandırmalıyız

Konuşmasında Türkiye’nin bulunduğu konuma ve jeopolitik risklere de değinen Yıldırım, “Siyasi ve toplumsal olarak atılan her adım küresel ekonomiyi direkt etkiliyor. Ticaretin yönünü belirliyor, maliyetleri ve tedarik zincirini etkiliyor. Olayların bizim dışımızda cereyan ediyor olması da önemli değil. Sonuçta hepimiz birbirine bağlı bir sistemin parçasıyız. İran ve İsrail arasındaki gerginliğin ekonomi üzerindeki etkilerini düşünün… Tüm dünya savaşın bölgeselleşme ve şiddetlenme endişesinde. Bölgedeki jeopolitik riskler ve belirsizliğin artışı risk primimizi ve dolayısıyla borçlanma maliyetlerimizi artıracaktır.  Artık jeopolitik risklerin olmadığı bir dünya yok… Yani aman şu jeopolitik riskler geçsin de bakarız diyemeyiz. Bu durumu yönetmeyi, kendimizi doğru konumlandırmayı öğrenmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: Enflasyonla mücadelede bedel adil dağıtılmalı

Enflasyonla mücadele sürecinde fiyat istikrarı ve finansal istikrarı sağlamak için öngörülebilirliğin güçlendirilmesi için mevcut ekonomi politikasının devam etmesi gerektiğini belirten GTO Başkanı Yıldırım, şu şekilde devam etti:

 “Bunu yaparken de para ve maliye politikası birbirini tamamlamalı. Enflasyonla mücadelenin maliyeti şüphesiz çok ağır ama bedelin adil dağılımı çok önemli… Bu bedeli sadece vatandaş, sadece iş dünyası ödememeli kamu da tasarruf yapmalı. Hükümetin ‘mevcut harcamaları daha verimli hâle getirme’ vurgusu yaparak kamuda tasarrufa gidileceği açıklamasını bu anlamda olumlu buluyorum.”

*

*

*

GSO MECLİSİNDE “ENFLASYON MUHASEBESİ” VURGUSU

-“ENFLASYON MUHASEBESİ UYGULAMASINDA YENİ BİR DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR”

-“2024 YILI GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMASIN”

-“ENFLASYON DÜZELTMESİ VE MUHASEBESİ, YETERSİZ ÖZ KAYNAK VERGİSİNE NEDEN OLUYOR”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda, sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda ana gündem maddesi enflasyon muhasebesi olurken, konuya ilişkin olarak; İvedilikle 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılmaması hususunda Maliye Bakanlığı’nın yasadan gelen yetkisini kullanması gerektiği ortak görüş olarak dile getirildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu, Yeni Nesil Sanayici Platformu Üyeleri ve TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi’nin katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısında, yürütülen çalışmalar, projeler, güncel ekonomik gelişmeler ile firmaların talep ve beklentileri değerlendirildi.

GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU:

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep’in küresel ölçekteki sıkıntılara ve gelgitlere rağmen sanayisi ve ihracatı ile ülkemize değer katmaya, ekonomiye katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi.

“Bunda emeği olan sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diyen Konukoğlu, “Ancak bu başarı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdürülebilir olmalı. Bu noktada firmalarımızın geleceğini ve ihracatımızı yakından ilgilendiren yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, e-ticaret konularına her zamankinden daha fazla ağırlık vermeli, her birimiz üzerimize düşenin fazlasını yapmalıyız. Unutmayalım, başarının en önemli anahtarı yenilikçi fikirler üretmek ve yenilikçi olmaktır. Bunu tüm zorluklara rağmen canla başla üretmeye, sanayinin çarklarını döndürmeye devam eden sanayicilerimiz ve iş dünyamız ile birlikte başarabileceğimize inanıyorum. Meclis toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi’de konuşmasında, ekonomi yönetiminin sıkılaştırma politikaları doğrultusunda her geçen gün tedbirlerin artırıldığını ifade ederek şunları kaydetti:

 “Ülke olarak adeta bir rampa çıkıyoruz ve bu süreç topyekün bir mücadele ve fedakarlık gerektiriyor. Kamu tarafında da beklentimiz olan tasarruf tedbirlerinin artırılması yönündeki adımları olumlu buluyoruz. Gaziantep Sanayi Odamız da sanayicilerimizden gelen talepler doğrultusunda iş dünyamızın ve firmalarımızın sorunlarına ve beklentilerine yönelik kararların alınmasında etkin rol oynuyor” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in rekabetçiliğin ve üretkenliğin artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele, yeşil ve dijital dönüşüm gibi alanlara yönelik kapsamlı bir yapısal reform programlarının olduğunu açıkladığını hatırlatan Ünverdi, “Biz de sürekli dijital ve yeşil dönüşümün altını çiziyor bu yönde somut çalışmalar yürütüyoruz. Bu dönüşümü birlikte başaracağımıza da yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AYAKKABI İHTİSAS OSB’DE İKİNCİ ETAP İÇİN OLUR GELDİ”

Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında da meclis üyelerine bilgiler veren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Bölgemizin Cumhurbaşkanlığı kararı ile genişleme alanı olarak belirlenen yaklaşık 83 hektarlık ikinci etap kısmının da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından oluru gelmiştir. Burada bulunan parsellerin satın alınması için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaptık. Ayrıca tüm OSB alanında bulunan özel mülkiyete konu yaklaşık 62 bin metrekare alanın kamulaştırma süreci de devam etmektedir. Bölgemizdeki altyapı konusunda yolların açılması için inşaat çalışmalarına da başlamış durumdayız.

Bu konuda Sayın Ali Özpolat’a, ekibine ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 “ENFLASYON MUHASEBESİNDE YENİ BİR DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR”

Toplantının sön bölümünde enflasyon muhasebesi gündeme gelirken, meclis üyeleri enflasyon muhasebesinin işletmelere yönelik etkilerini, öneri ve görüşlerini paylaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, enflasyon muhasebesi ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, iş dünyası olarak beklentilerini şöyle sıraladı:

 “Yetersiz öz kaynakları nedeniyle geçmişte ve gelecekte yatırımlarını büyük oranda yabancı kaynaklar ile finanse eden yatırımcıların 2024 ve takip eden dönemlerde enflasyon endekslemesi sonucu pasiflerini değerlemeye tabi tutabileceği yeteri kadar özkaynaklara sahip olmamaları nedeniyle her hal ve takdirde vergi etkisi altında kalacakları açıktır.

Enflasyon muhasebesi, öz kaynağı yetersiz olan işletmelerin çoğunlukta olduğu bizim gibi ülkelerde mükelleflerin aleyhine sonuç doğurmakta, faaliyet/kazanç olmadığı halde, mükelleflerin vergi ödemesine, yetersiz olan öz kaynaklarının daha da yetersiz hale gelmesine neden olmaktadır.

Bu nedenlerle; İvedilikle 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılmaması hususunda Maliye Bakanlığı’nın yasadan gelen yetkisini kullanması, buna bağlı olarak; mükelleflerin enflasyon muhasebesinin gerektirdiği altyapıyı oluşturması, gerekiyorsa bu konuda yetişmiş personel istihdam edilmesi ya da mevcut personellerin eğitilmesi ve enflasyon muhasebesinin mükellefler üzerindeki etkilerinin tespit edilmesi sağlanacaktır.

Odamızın bu konudaki görüş ve önerileri Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) sunulmuştur.”

*

*

*

GAZİANTEPLİ HALICILAR SENEGAL’DE

Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika’da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin sektörel ticaret heyeti, Moritanya’daki temaslarının ardından Senegal’e geçti.

Ticaret Bakanlığının desteği ile ülkemize yeni ihracat pazarları kazandırmak amacıyla Batı Afrika ülkeleri Moritanya ve Senegal’e sektörel ticaret heyeti düzenleyen halıcılar, Moritanya’da başarılı görüşmeler gerçekleştirdikten sonra, Senegal’in başkenti Dakar’a geçti.

18 Milyonluk nüfusu ve hızlı gelişen pazarı ile gelecek vaat eden ülkeler arasında yer alan Senegal’de iki gün kalacak olan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinin 27 kişilik sektörel ticaret heyeti, burada kurum ziyaretlerinde bulunacak ve ithalatçılarla birebir görüşmeler gerçekleştirecek.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Moritanya programı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Moritanya’da başarılı bir ticari görüşme programı gerçekleştirdik. Gerek heyetimize gerekse de ürünlerimize gösterilen ilgiden son derece memnun kaldık. Firmalarımızın 2024 yılı halı koleksiyonları ithalatçı firmalar tarafından beğeni ile karşılandı. Yaptığımız ziyaretlerin ve görüşmelerin etkisi ile önümüzdeki dönemden itibaren bu ülkeye olan ihracatımızda önemli bir artış bekliyoruz” dedi.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin sektörel dış ticaret heyeti, Senegal’in başkenti Dakar’da iki gün sürecek kurum ziyaretleri ve halı ithalatçıları ile görüşmeler yapacak. Fransızca konuşulan Batı Afrika ülkeleri arasında sınai gelişmişlik düzeyi açısından ikinci sırada yer alan Senegal’de Türk ürünlerine karşı sempati ile bakılması büyük bir avantaj olarak görülüyor. Son yıllarda hem genel ekonomik durumu açısından gelişmekte olan Senegal, hem de düzenli bir artış seyrederek 6,5 milyon USD’ye ulaşan halı ihracatımız açısından da Senegal, gelişmeye açık bir pazar görünümündedir.

*

*

AYINTAB’A DAİR

GAZİANTEP LİSESİ YAHUT GAZİANTEP’TE EĞİTİM TARİHİ

Gaziantep Lisesi. 1911 yılında “Ayn-ül Marif İdadisi” olarak açıldı. 1913 yılında Ticaret İdadisi olarak Şimdiki Bahçelievler Maheesindeki Sarı hastanede devam etti.Öğrencier buraya aktarıldı.Tİcaret İdadisi Oamanlı toprağında üçüncü olarak açılan Ticaret Mektebi idi.Bu mektep daha mezun veremeden Birinci Dünya savaşı çıktı,seferberlikte öğrencilerinin neredeyse tamamı askere alındı.1918 de başlayan Antep Kuşatması bittikten sonra, bu mektep  1922 yılında Sultaniye dönüştürülmüştür. Cumhuriyetimizin kuruluşu ile 1923 yılında Lise adını almış, 1933 yılına kadar ortaokul olarak eğitim ve öğretim yapmıştır. 1 Şubat 1933 yılında Atatürk’ün direktifleri ile bugünkü niteliğine kavuşmuştur. Bugün kullanılmakta olan merkez bina 1962 yılında yapılmıştır.

Kronoloji

1911 Ayn-ül Marif

1913 Ticaret İdadisi

1922 Gazi Ayıntab Sultanisi

1933 Gaziantep Lisesi

1962 Mezun 90 kişi Tıp Fakültesi 32 kişi kazanıyor.Toplam 82 kişi Üniversiteyi kazanıyor.

1968 Türkiye birincisi Gaziantep Lisesinden.

Kaynaklar:Adil Dai,Bilge Kazaz,  Konuralp Ilbay

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı