Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 23.04.2024 e gazete

admin | 23 Nisan 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 23.04.2024 e gazete

1)Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 23.04.2024 e gazete

HABER METNİ;

Valimiz Kemal Çeber’ in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

104. YILDÖNÜMÜNÜ COŞKU VE GURURLA KUTLUYORUZ

Tarihimizde önemli bir yere sahip olan milletimizin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü coşku ve gururla kutluyoruz. Ulu Önder Atatürk, bu önemli günü geleceğimizin teminatı olan siz çocuklara armağan etmiştir.

Vatanımızın işgal edilerek milletimize esaret zinciri vurulmak istendiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde halkın temsilcilerinin katılımıyla açılan Büyük Millet Meclisimiz, bağımsızlık mücadelemizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun öncüsü olmuştur. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” esasına dayanarak kurulan Yüce Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayacak milli şuuru yeniden alevlendirmiş ve aziz milletimize güç, kuvvet ve moral aşılamıştır. Nitekim Meclisimizin aldığı kritik kararlar ve kahraman ordumuzun gösterdiği eşsiz vatan savunması sayesinde yurdumuz düşmanlardan tamamen temizlenmiştir.

Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden birisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 104 yıldır olduğu gibi bundan sonra da millet egemenliğinin, demokrasinin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin teminatı olmaya devam edecektir.

Sevgili Çocuklar,

Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak “Türk milletinin geleceği bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” demiştir. Bu ülkenin istikbalinin siz çocuklara emanet olduğunun bilincinde olarak çok çalışmalısınız ki kurduğumuz düşler yalnızca imkânsız hayaller olarak kalmasın, gerçeğe dönüşsün. Büyük başarılara imza atmalısınız ki, sizden sonraki nesillere örnek olabilesiniz.

Sizlerin görevi bu meşaleyi gelecek nesillere aktarabilecek şekilde kendinizi yetiştirmek ve Mustafa Kemal’in yolundan yürüyüp omuz omuza vererek, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi her alanda en ileriye taşımak için yılmadan, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmaktır. Unutmayalım ki Atatürk’ün yolu aklın ve bilimin yoludur. Aklın ve bilimin ışığından yürümek, Atatürk’ün yolundan yürümek demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin en içten duygularımla kutluyorum.

*

*

YAKUP ÖZBAY KARAKOYUNLULAR’DA GÜVEN TAZELEDİ

Karakoyunlular Derneği Genel Kurulu Karakoyunlu aşiretinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gaziantep Oğuzboyları Federasyonu Başkanı Huzeyfe Durmaz’ın Divan Başkanlığını yaptığı Genel Kurulda mevcut Başkan Yakup Özbay tekrar tek liste ile Gaziantep Karakoyunlu Derneği Başkanlığına seçildi.

Genel Kurula misafir olarak Oğuzboyları Federasyonuna bağlı Musabeyliler Derneği Başkanı Huzeyfe Durmaz, ,Kızıklar Dernek Başkanı Enver Bağcı, salyan Yörük Türkmenleri Dernek Başkanı M.Ali Kuş, Beydili Şarkevi Dernek Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu Başkanı Halil Eyyupoğlu, Bereketliler Dernek Başkanı Mehmet Karataş, Burç Der Dernek Başkan Yardımcısı Hannan Özbal ve çok  sayıda dernek üyesi katıldı.

*

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ KAPILARINI AÇTI

Şahinbey Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği ve 9 gün sürecek olan “Çocuk Şenliği” başladı.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 20-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Çocuk Şenliği düzenlenen açılış töreni ile başladı. Çocuklar gün boyunca yüzlerini boyatarak kendileri için hazırlanmış olan şişme oyuncaklarda, çocuk atölyelerinde ve Mithat Cambaz’ın gösterileri ile doyasıya eğlendiler. 20-28 Nisan tarihleri arasında sabah saat 09.00 ve 20.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklerde çocuk müzikalleri, tiyatrolar ve sinemalar çocuklar için yayınlanacak.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENECEK

8’ncisi düzenlenen Çocuk Şenliği’nin bu yılda 9 gün süreceğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Çocuk Şenliğimiz, 9 gün sürecek. Çocuklarımız burada hem el becerilerini geliştiriyorlar, hem sevdikleri çizgi filmlerini ve televizyonda izledikleri masal kahramanlarını tiyatroları burada izleyebiliyorlar. Ayrıca şişme oyun grupları ve diğer oyun gruplarımızla birlikte hem bedenlerini hem de el becerilerini geliştirme fırsatına sahip oluyorlar. Her yıl 10 binlerce çocuğumuz burada eğleniyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize hediye etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan dolayı teşekkürlerimiz sunuyor tüm çocukları şenliğimize bekliyoruz” diye konuştu.

*

*

TÜRKİYE GIDA İHRACATÇILARI SİNGAPUR’DA 50 BİNE YAKIN KATILIMCIYLA BULUŞACAK

Makarna, buğday unu, bitkisel yağlar, bisküvi ve kakaolu mamuller gibi temel gıda ürünleri içeren hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe faaliyet gösteren 6 İhracatçı Birliği, 23-26 Nisan tarihleri arasında Türkiye Gıda İhracatçıları markasıyla FHA Food & Beverage Fuarı’nda olacak. Gıda, yiyecek, içecek, otel ve restoran ekipmanları gibi ticaret hacmi yüksek sektörleri bir araya getiren fuarda Türkiye’den 26 firma yer alacak.

“Nüfusun yüksek olduğu her yer bizim için potansiyel taşıyor”

Doğu ve Güneydoğu Asya’ya açılmak için önemli bir geçiş kapısı olarak gördükleri fuarda 100’den fazla ülkeden gelen 50 bine yakın katılımcıya Türkiye’nin temel gıda üretim gücünü göstermeyi arzu ettiklerini belirten TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu şunları söyledi:

“Dünyada artan ekonomik zorluklar, ülkelerin belirli alanlardaki tüketimlerini kısmalarına neden olabilir. Fakat temel gıda ticareti, insanların ekonomik gerekçeler nedeniyle erteleyebilecekleri bir alan değil, sürekli bir talep var. O yüzden nüfusun yüksek olduğu her yer, bizim ticari faaliyetlerimiz için büyük potansiyel içeriyor. Singapur, toplam nüfusu 3 milyara yaklaşan Çin ve Hindistan başta olmak üzere Uzak Asya’daki büyük pazarlarda tanınırlık sağlamak için çok önemli bir vitrin. Bu bölgedeki ihracat hacmimiz Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Amerika gibi coğrafyaların gerisinde. Firmalarımızdan ithalata başladıklarında, onların da kolay kolay vazgeçmeyeceklerini biliyoruz. Asya, pay yükseltmenin kolay olduğu bir yer değil ama ürünlerimizin kalitesine çok güveniyoruz.”

“Güneydoğu Anadolu bölgesi Asya ile gıda ticaretinde stratejik rol oynayacak

Türkiye’nin temel gıda ihracatında en büyük paya sahip olan Orta Doğu ile ticari ilişkilerinde stratejik bir role sahip olan Güneydoğu bölgesinin, Uzak Doğu ile ticarette de öne çıkacağına dikkat çeken TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu şunları söyledi:

“Burası özellikle bitkisel yağ talebi çok yüksek olan bir bölge. Soya ve susam gibi yağların yanında, mutfaklarda ayçiçek yağ tüketimi de hızla artıyor. Güneydoğu Anadolu’nun öne çıkan bir özelliği var; Türkiye’nin ayçiçek yağı ihracatının yarıdan fazlası bölgemizden yapılıyor. Ayçiçek yağı müşteri çeşitliliği sağladığımız bir ürünümüz ve bölgemizden dünyanın farklı ülkelerine her yıl yüzbinlerce ton sevkiyat yapıyoruz. Singapur’da aynı zamanda makarna, bulgur, bisküvi, şekerleme gibi ürünlerimizi de tanıtacağız. Türkiye Gıda İhracatçıları standını; Asyalı ithalatçıların ve süpermarket satın-almacılarının en çok ziyaret ettiği noktalardan biri yapacağımıza inanıyoruz.”

*

*

NİHAYET GAZİANTEP 2 KASIMPAŞA 0

Gaziantep Futbol Kulübü, Süper Lig’in 33. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa’yı 2-0’lık skorla mağlup etti.

Gaziantep Futbol Kulübü’ne galibiyeti getiren golleri Maxim Alexandru ve Arda Kızıldağ kaydetti. Bu galibiyetle birlikte takımımız ligdeki puanını 34’e yükseltmeyi başardı.

Stat: Kalyon

Hakemler: Kadir Sağlam, Serkan Olguncan, Serkan Çimen

Gaziantep FK: Nita, Djilobodji, Arda Kızıldağ, Jevtovic, Mustafa Eskihellaç (Dk. 80 Ogün Özçiçek), Ertuğrul Ersoy (Dk. 87 Ömürcan Artan), Sorescu, M’Bakata, Alvarenga (Dk. 90 Bikel), Maxim (Dk. 80 Gradel), Dragus (Dk. 90 Badji)

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Omeruo, Yasin Özcan, Yunus Emre Gedik (Dk. 40 Oğulcan Çağlayan), Gökhan Gül (Dk. 45 Bastien), Fall (Dk. 66 Rocha), Hajradinovic (Dk. 86 Thomas Zai), Aytaç Kara, Ben Ouanes, Da Costa (Dk. 86 Ngoy)

Goller: Dk. 6 Maxim, Dk. 33 Arda Kızıldağ (Gaziantep FK)

Sarı Kartlar: Dk. 90+5 Oğulcan Çağlayan (Kasımpaşa)

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı