Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 15.04.2024 e gazete

admin | 14 Nisan 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 15.04.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 15.04.2024 e gazete

HABER METNİ;

HATALARININ, YANLIŞLARININ VEBALİ YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDE Mİ?(Köşe Yazısı Halil Eyyupoğlu)

Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şükrü Yılmaz sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış ve bir karşılaştırmalı  oransal bir görsel göndermiş;

“Hatalarının, yanlışlarının vebalini Yeniden Refah Partisi’ne yüklemeye kalkarak, insanları birbirine karşı kışkırtarak Milletin gözünde kahraman kalmaya çalışanlara soruyorum. Bu illerde ve bunun gibi bir çok ilçede CHP ‘ye kazandıran kim?”

Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şükrü Yılmaz’ın bu görüşlerinin tam tersi olarak 31 Mart 2024 Yerel seçimleri gösterdi ki; Yeniden Refah Partisi bu seçimle rüştünü ispat etmiş ekonomik sıkıntılara bir çözüm bulmaya odaklanmış ve insanların oyunu önemli ölçüde toplamış tespitini yaptık.

Her nasılsa yeniden refah partisi oy kaybettiren bir parti anlayışından çıkıp çözüm bulan sorunları çözebilecek politikalar geliştirebilecek bir yapıya sahip olmalıdır. Ak Parti elbette önceden halkın sorunlarını çözüme ulaştıran bir yapıydı.

Gerek yönetim kadrolarındaki merkeze bağlı özgüven gerekse partinin sözünü “ben söylerim “ mantığı inşaları özellikle Ak Partiye emek verenleri kendinden uzaklaştırmış muhafazakar kesimin yönünü Yeniden refah Partisi’ne yöneltmişti. Oğuzeli ise buna en belirgin örnektir.

Bence Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şükrü Yılmaz belirttiği gibi Yeniden Refah Partisi günah keçisi görülmemeli. Bu parti artık Gaziantep’te yüzde 16 Türkiye genelinde yüzde 6 lık bir oy oranıyla MHP nasıl ise, DEM Partisi nasıl ise seçmeni olan ve giderek büyümeye açık olan bir partidir.

*

“KALKAN-19” DENETİMLERİNDE 1.177 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdiği bilgiye göre ; Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde 1.177 Düzensiz Göçmen yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

“              Düzensiz Göçle Mücadelemiz Bayram Tatilinde de Aralıksız Sürüyor❗️

Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik, Mobil Göç Noktası Araçlarıyla gerçekleştirilen “KALKAN-19” Denetimlerinde 1.177 Düzensiz Göçmen Yakalandı❗️

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz❗️

⚠️Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde (6-7-8-9-10 Nisan 2024)

Valiliklerimiz ve Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde; Polisimiz, Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimiz tarafından;

📌 103’ü İstanbul’da olmak üzere

📌 162 Mobil Göç Noktası Araçlarıyla 30 büyükşehrimizin tamamında gerçekleştirilen denetimlerde;

📌22 bin 707 yabancının kimlik bilgilerine bakıldı. Bunlardan

📌 1.177’sinin düzensiz göçmen olduğu tespit edildi.

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı❗

Valiliklerimizi, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve denetimleri gerçekleştiren Polisimizi, Jandarmamızı ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle..”

*

*

*

GÜRBAN’A İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN OLMA ÇAĞRISI

ÇARE HALKA EKONOMİ EĞİTİMİ

Gaziantep İyi Parti tabanı başarılı bir milletvekili profili çizen İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’ı Genel Başkan olarak görmek istiyor.

Daha önceki sosyal medya açıklamalarında Gürban Genel Başkan Meral Akşener’e tam bağımlığını açıklayarak şu sözleri söylemişti;

“Seçim zamanı hakkımda yapılan yalan düzmece haberlere itibar etmeyip arkamda duran

Sn.Meral Akşener’e olan sevgim ve vefa borcum nedeniyle Sn.Meral Akşener olduğu sürece İYİ Parti’de olacağıma söz vermiştim.

Beni boşa aramayın,

ben sözümden dönmem.

Delikanlı adamın ağzından söz bir kere çıkar.

Bu iyi bir şey aslında,söz verip sözünden ölse de dönmeyen bir adam olmak.

Düşünsene sana söz verseydi ondan da dönmezdi.”

Ekonomi politikaları ile ilginç açıklamalar yapan Gürban borsadaki başarısını ekonomi modeline aynı tasarım yöntemiyle taşıma sinyallerini vermesi de bir Genel Başkan sıfatı olmasına yettiği bilgisi İyi Parti tabanı tarafından verildi.

Gürban’ın şu açılaması da dikkat çekiciydi;

“Ekonominin bozulacağı 2021 Ekim ya da Kasım ayında ki “faizleri daha da indireceğiz” söylemiyle netleşti.

Ve o günden bugüne sürekli yüksek enflasyon yaşandı.

Bana göre 2026 ilk çeyreğine kadar da bu kötüleşme bazen az az bazen hissedilir şekilde devam edecek.

2024-2026 arasında ki bu dönemi de halk böyle beklemiyorduk diyecek.

Çünkü halkımızın geneline verilen bir ekonomi eğitimi yok, eğitim müfredatımıza haftada iki saat bile olsa para,faiz,döviz,borsa nedir bunu anlatan dersler eklenmelidir.

En azından hiç değilse lise çağından bu eğitim halka verilmeye başlanmalıdır.

Bu gelecek nesillere en büyük hediye olur.Halkın bilinçlenmesini ve bazen halkın kitlesel hareketlerini doğru yönlendirmesine vesile olarak gelecek nesillerde krizleri önler.

Herkes biraz bile ekonomi bilse ileride keyfi uygulamalarla yanlış kararlar alan hükümetleri seçimde cezalandırırdı.”

GÜRBAN’DAN SAĞ MERKEZLİ SİYASİ PARTİLERE GÖNDERME

AKP İKİ ZAM YAPSA,BİRAZ TOPARLASA HAL HAREKETLERİNİ TEKRAR İVME KAZANABİLİR

Gürban belki de şu sözlerle Genel Başkanlığa hazır gibi görünüyor.“Bunca soruna

Neredeyse padişahlık ilan edilmesine ve 10 milyon seçmen seçime küsüp gitmemesine rağmen

Akp’nin aldığı oy %30

Akp bitmedi siz sadece tepki oyu aldınız.

Akp için hala rakip “2028 de AKP’den oy alabilecek sağ partiler”

Akp iki zam yapsa,biraz toparlasa hal hareketlerini tekrar ivme kazanabilir.

Merkez sağda güçlü partiler olması bu nedenle önemli.

İYİ Partisiz Türkiye’de siyaset

dizayn edilemez.

O nedenle siz yine de bugünlerde ileride yiyeceğiniz laflar etmeyin.”

*

*

*

TAHMAZOĞLU VATANDAŞLARLA BAYRAM NAMAZINDA BİR ARAYA GELDİ

Bayram namazını Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde kılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, namaz sonrasında vatandaşlarla bayramlaştı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bayram namazını Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde kılarak vatandaşlar ile sohbet edip herkese huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

RABBİM BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ BOZMASIN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir kez daha tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak “Mübarek Ramazan Ayını tamamladık. Ramazan Ayı içerisinde oruçlarımızı tuttuk, teravihlerimizi kıldık. Rabbim yapılan ibadetleri kabul eylesin inşallah. Sonunda mübarek Bayrama ulaştık. Rabbim birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara kavuşmak ve kutlamak nasip eylesin inşallah. Bayram Namazını da vatandaşlarımız ile birlikte eda ederek onlarla sohbet ettik. Bayram süresi boyunca Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Temizlik ekiplerimiz ve zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmeleri için görevlerinin başındalar. Bir kez daha tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

*

*

AYINTAB’A DAİR

eri

Yeni gönderileri gör

Sohbet

Dr. Işıl Acehan

@IsilAcehan

·

8s

AMERİKAN HASTANESİ’NİN MÜDÜRÜ MERRİLL NİCKERSON ISELY

Gaziantep’te 40 yıl yaşayıp, giderken arkasında milyonlarca dikili ağaç bırakan Amerikan Hastanesi’nin müdürü Merrill Nickerson Isely.

Gaziantep’lilerin ona hitap ettiği isimle “Mr. Ayizli”nin teklifiyle 1952’de Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği kuruluyor.

Onun…

Mr. Isely 40 yıl sonunda 1961’de, Antepli şivesiyle “Allaha ısmarladık ağam!” diyerek ABD’ye dönüyor…

Ona veda yazısı, Gaziantep’lilerin gönlünde nasıl bir taht kurduğunu anlatıyor:

“Mr. Ayizli; Gaziantep’te bulunduğu kırk yıl içinde maddeden ziyade manevi değerleri üzerine eğilmiş, onları daha da değerlendirerek topluma azami şekilde istifadeli kılmıştır.

Müdürü bulunduğu Amerikan Hastanesinde şifa bekleyen hastaların hem derdi olduğu gibi, ağaç sevgisi ve ağaç yetiştirme yolundaki unutulmaz çalışmaları ile bu şehre beş milyondan fazla ağacın kazanılmasında başlıca amil olmuştur.

Mr. Ayizli; kendini et ve kemikten mürekkep, bir zaman işledikten sonra duracak fani ve boş bir makina sanmaktan, Kâinatın bir boşluğa doğru akıp giden kör bir makanizma olduğunu düşün mekten çok uzak olarak kendi varlığın da bulduğu mana ve gaye ile fani varlığını aşıp bir ebedî varlıkla birleşmiş, onun ebedi ahenk ve nizamı içine yerleşmiş bir insandı.

Bunun içindir ki, Gaziantep’lilerin gönüllerine yerleşmiş olarak Antepli şivesiyle: “Allaha ısmarladık ağam!” deyip içli bir özentiyle, «Gaziantepli oluşuna» şükrederek aramızdan ayrılmıştır.

O, Gaziantep’te sayısız dostlar kazanıp arkasında doldurulmaz boşluklarla «Kubbede baki kalacak hoş bir şada» bırakarak gitmiştir. Ne mutlu.”

Mr. Isely’nin 1973’te vefatının ardından vasiyeti üzerine eşi Mildred Hanım Gaziantep’e gelerek küllerini Dülük Baba ormanına serpiyor…

*

Mr. Isely’nin başlattığı ağaçlandırma projesini devam ettiren Yüksek Orman Mühendisi, Gaziantepli Muhterem Okutur şöyle anlatmış:

“Isely, 1952’de derneği kurmayı teklif etti. Ziraatçı, eczacı, öğretmen herkes bir araya geldi. Gaziantep’te ağaçlandırma bilincinin oluşması, ağaçlandırmanın hızlandırması gayesi güdülüyordu. 1952-1970 arasında 816 hektar alan ağaçlandırıldı. Isely, 1961’e kadar Antep’te yaşadı. Ağaçlandırmaya desteğini sürdürdü. Fotoğraf ve film makinesiyle ağaçlandırma bayramlarında fidan dikenlerin, özellikle de talebelerin fotoğraflarını çeker, sinemalarda gösterirdi.

1961’de Amerika’ya dönen İsely 1973’te vefat etti. Küllerinin Dülükbaba’ya serpilmesini vasiyet etmiş. Eşi Mildred, Myers Isely küllerini Gaziantep’e getirdi. Bu konuyu hakim Hakkı Yaşar’a danıştı. Hakim de Vali’ye telefon edip, müsaade istedi. Böylece Vali’nin müsaadesiyle İsely’nin küllerini Dülükbaba’ya serpmişler…”

Ağaçlandırma çalışmalarından dolayı TBMM Üstün Hizmet Ödülü alan Muhterem Okutur da 2022’de vefat etti.

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ BAYRAMDA DA GÖREV BAŞINDAYDI

 Şahinbey Belediyesi’ne bağlı temizlik ve zabıta ekipleri Ramazan Bayramı boyunca 7/24 hizmet anlayışı ile vatandaşlar için görev başındaydı.

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı temizlik ve zabıta ekipleri Ramazan Bayramı’nın ilk gününden son gününe kadar vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması ve mağduriyet yaşamaması için gece gündüz demeden çöp toplamanın yanı sıra temizlik ve dezenfekte çalışmalarını da yaptı. Zabıta ekipleri ise denetimlerini aralıksız sürdürürken, Fen İşleri ekipleri de çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdü.

BAYRAM BOYUNCA EKİPLERİMİZ GÖREV BAŞINDAYDI

 Ramazan Bayramı süresinde ekiplerin gece ve gündüz demeden çalıştığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,  “Paylaşmanın dayanışmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği bir Ramazan Bayramını daha geride bırakmış bulunuyoruz. Belediyemizce; hemşerilerimizin bayramlarını en güzel şekilde geçirmeleri için azami gayret gösterilmiştir. Ramazan Bayramı süresinde Belediyemizin Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Zabıta ekipleri gece gündüz demeden, vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmeleri için çalıştılar” dedi.

*

*

*

-KÜÇÜK PRENS KİTABI GAZİKÜLTÜR TARAFINDAN ANTEP AĞZINDA ÇEVRİLDİ

“GÜCCÜK PİRENS” RAFLARDA YERİNİ ALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasını anlatan dünyaca ünlü Küçük Prens kitabı Antep ağzına aktarılarak “Güccük Pirens” olarak yayımlandı.

Tüm dünya çocuklarının başucu kitabı olan ve yüzlerce dile çevrilen Küçük Prens’in, Antep ağının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için Gazikültür A.Ş., yeni çalışmasını tamamladı. Dr. Filiz Mete ve Muhammed Şerbetçi tarafından yazılan Güccük Pirens kitabında, orijinalinin içerisinde bulunan uluslararası üne sahip çizimlere sadık kalındı, sadece kapakta Küçük Prens’i simgeleyen çocuk Gaziantep’in yöresel kıyafetleriyle resmedildi.

Öz Türkçe izleri taşıyan Antep ağzıyla yazılan ve 112 sayfadan oluşan kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi, Gazikültür mağazalarında, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda, Gazikültür’ün internet sitesi “magazagaziantep.com” ve kitap satışı yapan seçkin internet sitelerinden temin edilebilinecek.

Şehrin kültürü, sanatını, geleneklerini ve geçmişini geleceğe taşımak ve belgelendirmek için birçok eseri hazırlayarak yayınlayan Gazikültür A.Ş., Güccük Pirens kitabıyla genel kapsamda kadim Türk milletinin dilinin tarihin aktarılmasını hedefliyor. Özelde ise dünyaca tanınan eserin Antep ağzıyla gündeme gelmesiyle hem Gaziantep hem de şehrin somut olmayan kültürel mirasına sahip çıkan bireyler için değer taşıyacağı düşünüldü.

TANRIÖVER: KÜÇÜK PRENS’İ ANTEP AĞZINA AKTARARAK ANTEP AĞZINI DAHA GENİŞ KİTLELERE DUYURMAYA GAYRET ETTİK

Yürütülen çalışma hakkında açıklamada bulunan Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver Küçük Prens kitabının çocukların beğenisini topladığını ama asıl hedef kitlesinin yetişkinler olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kitapta yaratılan hikaye ve karakter tüm dünyanın en çok sevdiği edebiyat yapıtlarından bir tanesi olmayı başarmıştır. Yazarın ortaya koyduğu dünya, temelde sevginin etrafında şekillenen pek çok duyguyu beslemekte ve yeniden var etmektedir. Gazi şehrimizin temel direklerinden Antep ağzını muhafaza etmek ve gelecek nesillerle buluşturmak zorundayız. Bu düşünce ile Gazikültür olarak Antep ağzı çalışmalarımızı artırdık. 5 ciltlik Gaziantep’te Söylenen Deyimler ve Atasözleri ve Gaziantep kültürünü anlatan hikayelerden oluşan Anteplice Şirin Hanekler kitabını yayımladık. Son olarak dünyaca ünlü bir kitap olan Küçük Prens’i Antep ağzına aktararak Antep ağzını daha geniş kitlelere duyurmaya gayret ettik.”

YAKAR: KİTAP, ÇOCUKLARIMIZIN HAYAL GÜCÜNÜ ARTIRMAYI VE ANTEP AĞZINI GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAYI AMAÇLIYOR

Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ise yayınlanan kitap ile dünyanın en çok okunan kitaplarından olan Küçük Prens’i çocuklarla buluşturduklarını aktararak şu ifadeleri kullandı:

“Gelecek kuşaklarımıza şehrimizin sembolü olan Antep ağzını da unutturmamak adına; bir dünya klasiği olan Küçük Prens’i “Güccük Pirens” adıyla Antep ağzına aktarılmış olarak yayımladık. Bu çalışmayı hazırlarken iki amacımız vardı: Çocuklarımızın hayal gücünü arttırmak ve Antep ağzını gelecek kuşaklarımıza aktarmak. Böylece kitap, Antep ağzımızı unutulmaktan kurtulup koruyarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla büyük bir titizlikle hazırlanmıştır.”

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SPORCUSU BATMANDAN MADALYA İLE DÖNDÜ

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Batman’da düzenlenen Okul Sporları Taekwondo Yıldızlar Kız ve Erkek Grup Müsabakaları’nda Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Gökçe Tuncer 3’üncü olarak şehrimize madalya kazandırdı.

3-5 Nisan 2024 tarihlerinde Batman’da yapılan Ortaokullar arası grup müsabakalarında Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Gökçe Tuncer 3’üncü olarak Şahinbey’in ve Gaziantep’in yüzünü güldürdü.

SPORCUMUZU TEBRİK EDİYORUM

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Cuma Güzel  “Okul Sporları Taekwondo Yıldızlar Kız ve Erkek Grup Müsabakaları’nda Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Gökçe Tuncer 3’üncü olarak şehrimize bir madalya daha kazandırdı. Alınan başarılar amatör branşlara olan yatırımlarımızın karşılığıdır” dedi.

25 İLDEN 310 SPORCU KATILIYOR

19 Mayıs Spor Salonunda yapılan ve 4 gün süren müsabakalara Türkiye’nin birçok ilinden yüzlerce sporcu katılım sağladı. Batman’ın yanı sıra Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illerinden toplam 310 sporcu katılırken,  illerinin şampiyonları gruptan çıkmak için büyük bir mücadele verdiler. Kız ve erkeklerde 27-30-33-36-40-45-50-57 ve +57 kilogramlarında yarışan sporculardan ilk üçe girenler Türkiye finaline yükseldi. 4 gün süren turnuvaların ardından dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı