Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 09.04.2024 e gazete

admin | 08 Nisan 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 09.04.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 09.04.2024 e gazete

HABER METNİ;

İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇÖKME NOKTASINDA

GAİMDER, İMO ve Mimarlar Odası Başkanları bir araya geldi, son çimento ve beton zammını görüştü, durum değerlendirmesi yaptı

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetci, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve Mimarlar Odası Şube Başkanı Mustafa Büyükuncu, yapı maliyetini doğrudan etkileyen beton ve çimentoya son yapılan yüzde 25’lik zammın ardından bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

GAİMDER’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, müteahhitler, mimar ve mühendislerden oluşan sektör temsilcileri de katılarak, önümüzdeki süreçte atılacak adımlar hakkında görüş alış verişinde bulundu. Üyeler, yapılan zamların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Öyle bir noktaya geldik ki, bu zamlardan sonra, konut üretemeyecek hale geldik. Şu anki tabloda, krediye ulaşımın zorlaşması, maliyetlerin ciddi şekilde artması ve son yapılan çimento ve beton zammı, bizlerin konut inşa etmesinin önünde çok büyük engel oluşturuyor” dediler.

KANEVETCİ “ÜYELERİMİZ İŞ YAPAMAYACAK HALE GELDİ”

GAİMDER Başkanı Bora Kanevetci, istihdam ve ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründeki maliyet artışlarının konut fiyatlarını artırmakla beraber, 250’nin üzerindeki sektörünü de doğrudan etkilediğini söyledi. Sektörü zor durumda bırakan zamların kabul edilemez olduğunu belirten Kanevetci, beton ve çimentoya yapılan zamların domino etkisiyle, diğer girdi maliyetlerini de artıracağına dikkat çekti.

Kanevetci “Son 6 aydır enerji maliyetlerine zam gelmezken, betona bir gün içerisinde yüzde 25 zam yapılmasını manidar buluyoruz. Bunun yanı sıra deprem bölgesinde yapımı devam eden binlerce konutun yanı sıra binlerce ağır ve orta hasarlı bina mevcut. Zamlar, bu binaların yapımını da zora sokmuştur. Şantiyelerin üretime devam etmesi yönündeki sektörümüzün tüm çabalarına rağmen, alım gücünün düşmesi, maliyetlerin artması, kredilerin ulaşılmaz hale gelmesi, müteahhitlik sektörünü durma noktasına getirmiştir. Bu son zammın ardından üyelerimizle bir araya gelerek, bundan sonra ne yapmamız gerektiği konusunu görüştük. Sektörümüz üretmekten yana olmasına rağmen, bu zamlar sektörün üretme kabiliyetinin önüne geçmiştir” diye konuştu.

GÜÇYETMEZ “KONUTA ULAŞIM KOLAY HALE GELMELİ”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ise, çimento ve betona yapılan zamların, vatandaşın zaten zor olan konuta erişimini daha da zorlaştırmış olacağına dikkat çekti. Maliyetlerin düşürülmesi adına Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin alacağı her türlü kararın yanında olacaklarını açıklayan Burkay Güçyetmez “Sektör paydaşları olarak aynı kulvardayız. Bu zamların bir çok sektörü etkileyeceği ve devam edeceği endişesini taşıyoruz. Ülke olarak zaten zor bir dönemin içerisinden geçerken, fedakarlığı herkesin yapmasından yanayız. Dolayısıyla maliyet artışlarını tetikleyecek unsurların da ortadan kaldırılması için hükümetten adım atmasını bekliyoruz” dedi.

BÜYÜKUNCU “ALINACAK KARARLARIN ARKASINDAYIZ”

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Büyükuncu da, yapı sektörünün zor günlerden geçtiğini belirterek “Çok fazla sorunumuz var. Mimarlarımız, mühendislerimiz, müteahhitlerimiz aynı geminin içerisindeyiz ve bu zorlukları birlikte yaşıyoruz. Sorunlarımıza çözüm arayışı içerisindeyken, üstüne yeni sorunlar eklenmesi, durumu daha da zorlaştırmış ve içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Müteahhitler Derneği’ne üyelerinden gelen bu taleplerin dikkate, hem hükümetin hem de çimento-beton üreticilerinin dikkate almasında yarar görüyoruz. Sorunumuza köklü çözümler bulmak adına alınacak kararların arkasındayız” diye konuştu.

*

*

Bayram kutlamaları

Valimiz Sayın Kemal Çeber’in Ramazan Bayramı Mesajı

BİRLİK İÇİNDE SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR BAYRAM DİLİYORUZ

Değerli Gaziantepliler,

Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, paylaşma, kaynaşma ve yardımlaşma günü olan bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar, milli birlik ve beraberlik hislerinin öne çıktığı, kardeşlik bağlarının pekiştiği özel günlerdir.

Anne, baba, komşu, dost ve akrabaların ziyaret edildiği, günlük hayatın getirdiği her türlü dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin terkedildiği, sevgiyle kucaklaşarak manevi iklimin yaşatıldığı günlerdir.

Gönülleri birleştiren, bizi birbirimize yakınlaştıran en önemli unsurlardan olan bayramlar, toplumsal yaşamda önemli bir yere sahiptir. Birlik ve beraberlik duygularını, insanı insan yapan değerleri daha da güçlendirmektedir.

Vatandaşlarımızın bayramlarını huzur ve güven içinde geçirmeleri ve sevinçlerimizin acıya dönüşmemesi için Valiliğimizce bütün tedbirler alınmıştır. Kolluk teşkilatlarımız, Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz ve ilgili kurumlarımız bayram süresince gerekli kamu hizmetlerini sürdürecektir.

Gaziantepli hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, bayram günlerinin sevinçlere ve mutluluklara vesile olmasını diliyor, bütün vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzur içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

*

Halit Acar

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı

*

Hayrullah Kubba

Medical Point Hastaneler Grubu

Yönetim Kurulu Başkan V.

*

Doç. Dr. Derya BAKBAK

Gaziantep Milletvekili

Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi

*

*

Murat Şerbetçi

AK Parti Gaziantep

İl Başkan Vekili

*

Mehmet Çıkmaz

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri

İhracatçıları Birliği Başkanı

*

Zeynal Abidin Kaplan

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği

(GAHİB) Başkanı

*

*

Celal Kadooğlu

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı

Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları

Birliği Başkanı

*

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı

Ahmet Tiryakioğlu

ve Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Akıncı

*

Mehmet Tahmazoğlu

Şahinbey Belediye Başkanı

*

Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı

 Bekir Karabacak

ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt

*

Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı

*

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı

Tuncay Yıldırım  ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur

*

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ’NİN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

“BARIŞIN VE HUZURUN HAKİM OLDUĞU BİR DÜNYA DİLEĞİYLE, AZİZ MİLLETİMİZİN VE TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLUYORUM”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmanın manevi huzurunun yaşandığını belirterek, bu müstesna günlerin tüm dünyada daha güzel günlere vesile olması temennisinde bulundu.

Son yıllarda dünyayı sarsan önemli gelişmeler yaşandığını belirten Ünverdi, pandemi, savaşlar, krizler ve tabiat olaylarının tüm insanlık üzerinde derin yaralar açtığını belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “Ülke olarak bizler de geçtiğimiz yıl asrın felaketi olarak adlandırılan büyük bir deprem yaşadık ve üzerinden geçen bir yılda birlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaralarımızı sarmayı sürdürürken, bölge olarak önemli mesafeler katettik. Bu müstesna günlerin manevi ikliminde zorda olan kardeşlerimize el uzatmaya ve birbirimize destek olmaya da devam ediyoruz. Dünyada yaşanan bu kaotik ortamda, Ramazan ayının kazanımlarını tüm yıla yayarak milli birlik ve kardeşliğimize sahip çıkmalıyız.

İnsanlık olarak birbirimize, tabiata ve tüm canlılara karşı sorumluklarımız çerçevesinde bir öze dönüş ihtiyacının olduğunu bugünlerde çok daha iyi görüyoruz. Tüm dünya insani değerler etrafında birleşmeli, barışı, yaşatmayı ve gelecek adına daha yaşanabilir bir dünyayı inşa etmek için çaba sarf etmelidir. Savaşların son bulduğu, mazlumların gözyaşının dindiği bir dünya hepimizin öncelikli dileğidir.

Ramazan Bayramı’nın aziz milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini, savaş bölgelerindeki kardeşlerimizin ve tüm mazlumların acılarının dinmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygularla, Ramazan ayından başlayarak bayrama kadar gönül dünyamıza kattığı zenginliklerin ve maneviyatın artarak devam etmesini, tüm dünyada barış ve huzura vesile olmasını diliyor, hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

*

*

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı