Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 04.04.2024 e gazete

admin | 04 Nisan 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 04.04.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 04.04.2024 e gazete

HABER METNİ;

ARABAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR’DEN

SEÇMENLERİNE VE ARABANLILARA TEŞEKKÜR

Saygı değer dava arkadaşlarım gönüldaşlarım. Değerli Arabanlı gönlü geniş kalbi temiz kardeşlerim

 Sizleri en kalbî duygularımla, sevgi ve saygılarımla muhabbetle selamlıyorum.

Bildiğiniz gibi 31 Mart 2024 ‘te yapılan seçimlerde Araban halkının teveccühü ile 5 yıllık bir aradan sonra bu göreve yeniden seçildim. Hem seçim öncesinde hem de seçim sürecinde sıklıkla kullandığım bir cümle vardı: “Güneş yeniden doğacak!..” Evet, çok şükür bugün eskisinden daha parlak doğdu bu güneş… Eskisinden daha kuvvetli, daha göz alıcı ve daha aydınlatıcı…Bu güneş sadece bizim üzerimize doğmadı tabii ki… Bu güneş hizmet için doğdu, çalışmak için güç vermeye; güç katmaya doğdu…Velhasıl Araban’ımızın gelişmesi için doğdu… Çünkü Araban’a hizmet aşkıyla dolu biri olarak 5 yıldır bugün için kendimi hazırladım, projelerimi hazırladım ve bugünü bekledim.Bu topraklarda yaşayan her bir Arabanlı’ya hizmet etmek adına yola çıktım. Allah, çıktığımız bu yolda bizi utandırmasın daha da önemlisi muvaffak kılsın. Allah’a şükür muvaffak olduk. Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor.  Çünkü yapacak daha çok işimiz var.

 Sevgili hemşehrilerim, artık seçimleri geride bıraktık; projelerimizi anlattık, yapabileceğimiz şeyleri ortaya koyduk bundan sonra bize düşen tek bir şey var: Çalışmak,çalışmak ve yine çalışmak!.. Belediye Meclis Üyeleri ve çalışma arkadaşlarımla size layık olmak ve verdiğimiz sözleri tutmak için sadece çalışacağız; evet,çok çalışacağız…Bu azim ve kararlılıkla şu da bilinsin ki gönlümüzün de,Belediyemizin de kapısı tüm hemşehrilerimize açıktır! Ne diyordu Şeyh Edebâlî, Osman Gazi Han’a: Üşengeçlik başkalarına, gayretlendirmek bize…Suçlamak başkalarına, katlanmak bize…Güceniklik başkalarına, gönül almak bize düşer…Gidenin değil eser bırakmayanın ardından ağlanmalı, durmaya, dinlenmeye hakkımız yok çünkü süre az!

 Şu biliniz ki artık bugün farklı birgündür. Bugün küskünlükleri,kırkınlıkları,olumsuz her ne varsa ayağımızın altına aldığımız gündür.  Bugün güneş yeniden daha açık daha kuvvetli daha ahenkli daha kardeşane doğmuştur. 

 Sözlerime son verirken bizi hizmete memur kılan, bize güvenen ve bizden desteğini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşakanı’mıza, Sayın bilge liderimiz Devlet Bahçeli, meclis idare amirimiz milletvekilimiz TBMM İdare Amiri Sayın Av.Sermet ATAYA,İl başkanımız Sayin Mustafa BOZGEYİK’e İlçe Başkanıma İttifakı’nın tüm bileşenlerine sonsuz teşekkürler …  Bir teşekkür ,belki de en büyük teşekkür de bu kutsal ayda toz ,toprak,çamur ,yağmur demeden aç susuz bir şekilde  en ücra köylere, en kuytu mahallelere giderek çalışan tüm dava arkadaşlarıma… Sizi mahcup etmeyeceğim! Saygı ve sevgilerimle

*

*

*

Yüzde 20 sandığa gitmeyen, yüzde 10 her seçimde katılım oranının sabit olduğu oran toplam yüzde 30 oy evnde seçim günü hayattan beklediği bir şey kalmadığı için umutlarının yok olduğu düşüncesiyle evinde rahat rahat bir günlüğüne seçme gitmeyerek aslında seçimi protesto etti.

AK Parti: %32,16

CHP: %23,19

MHP: %16,62

DEM: %7,89

YRP: %6,5

248 MİLYON AVROLUK HİBE  ÇAĞRISI

– “Bugüne kadar 25 binden fazla projeye verdiğimiz 45 milyar lira hibeyle ülkemizde 90 milyar liranın üzerindeki bir yatırıma destek olmuş bulunuyoruz. Bu yatırımlar sayesinde 100 bin insanımıza istihdam sağlandı. İPARD 3 programıyla birinci çağrımıza çıkmış bulunuyoruz. Birinci çağrının büyüklüğü 66 milyon avro olmakla birlikte yıl içinde toplamda 248 milyon avroluk çağrıya çıkacağız ve bunu da 81 ilimizde ilk defa uygulayacağız.”

                      Gaziantep’te, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından organize edilen IPARD 3. Çağrı Başvuru Dönemi ve TKDK Gaziantep İrtibat Bürosu Lansman toplantısı Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleşti.

Lansmanın açılış konuşmasını yapan TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan vekili Ahmet Poyraz  Türkiye 100 yılı vizyonu kapsamında tarım sektörüne kırsal kalkınma çalışmalarının önemli olduğunu belirterek,bugüne kadar 25 binden fazla projeye verdikleri 45 milyar hibe desteği ile Türkiye’de 90 milyarın üzerinde yatırıma destek olduklarını söyledi. Poyraz, “Bugüne kadar 25 binden fazla projeye verdiğimiz 45 milyar hibe desteği ile ülkemize 90 milyarın üzerinde yatırıma destek olmuş bulunuyoruz. Bu yatırımlar sayesinde 100 bin insana istihdam sağlamış oluyoruz” dedi.

Poyraz,’’Bakanlık olarak Türkiye 100 yılı vizyonu kapsamında tarım sektörüne kırsal kalkınma çalışmalarının önemli bir boyutudur. Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu olarak 2011 yılından bu yana kırsalda yaşayan vatandaşlara hayallerinde olan destekleri sağladık. Bugüne kadar 42 ilimizde uygulanan programların sayın bakanımızın girişimleri ve destekleri sonucunda desteklerin tüm ülkemizde uygulanacağını ifade etmek istiyorum. Ülkemizdeki tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir kalkınması tarımsal işletmelerimizin gıda güvenliği gibi kriterlere ilişkin AB standartlarına uyumu için Gaziantep ilimizin de dahil olduğu Türkiye’mizin 81 ilinde yatırımlara destek olacağız. TKDK olarak yola çıktığımız günden bu yana desteklerimizle rekabet gücü yüksek en yeni teknolojileri kullanan sadece yurtiçin değil aynı zamanda ihracata yönelik işletmeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bugüne kadar 25 binden fazla projeye verdiğimiz 45 milyar hibe desteği ile ülkemize 90 milyarın üzerinde yatırıma destek olmuş bulunuyoruz. Bu yatırımlar sayesinde 100 bin insana istihdam sağlamış oluyoruz. Projemizin birinci çağrısına çıkmış bulunuyoruz. Birinci çağrımızın yürüttüğü 66 milyon Euro olmak üzere yıl içinde 248 milyon Euro’luk çağrıya da çıkacağız’’dedi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise, verilen kaynakların ortada olduğunu ve Gaziantep olarak buradan kaynak almak için çalışacaklarını söyledi. Çeber diğer senelerde treni hep kaçırdık ama kuz tren bu deteklerle burada ifadesini kullanarak iyi proje mutlak kaynağını bulur dedi.

Çeber,konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

‘’Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağladığı kaynakları ülkemizde kırsal kalkınma programlarında uygulanmasını sağlamak amacıyla 2007 yılında kuruldu. İçinde bulunduğumuz süreçte ise üçüncü IPART programı başlayacak. 248 milyon Euro yani 8.5 milyar değerinde destek ülkemizde yatırımcılara ulaştırılacak. Bu amaçla ilimizde de bir irtibat ofisi kuruldu. 5 Nisan tarihinde başvurular alınmaya başlanılacak. Süt, et, su ürünleri, yumurta, meyve, sebze işleme projeleri olan vatandaşlarımızın destekler için TKDK ile görüşüp irtibat ofislerinden bilgi alması ve desteklerden faydanılması önem arz ediyor. Önceden bizim çalıştığımız illerde TKDK’sı olan iller ve olmayan iller diye bir şey vardı. TKDK’nın olması için iller için gerekli kriterler de var. Vaktinde bunu dikkate almayan iller daha sonra bunun eziyetini çekti. Kaynaklar ortada verilen destekler ortada. Buradan ne kadar kaynak alabilirsek o bizim ekstramız olacak. İyi proje kendi parasını bulur. Bunu yaparsak çok güzel kaynaklara ulaşabiliriz. Bizim görevimiz bu. Sizlere bunu tanıtmak aktarmak.’’

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı fatna Şahin ise “Sulanabilir arazileri neden çoğaltmamız gerekiyor.Toprak ve su büyük bir nimet, bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı

*

*

*

TAHMAZOĞLU ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından esnaf ziyaretlerini sürdürerek Konak Mahallesi’ndeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında milletin iradesi ile yeniden Şahinbey Belediye Başkanı olarak seçilen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Konak Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

BAŞKANI TEBRİK ETTİLER

Başkan Tahmazoğlu’nu sıcak ve samimi bir şekilde karşılayan Şahinbeyliler güven tazeleyerek yeniden Şahinbey Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Tahmazoğlu’na tebriklerini iletti. Vatandaşlar, Başkan Tahmazoğlu’na, “Başkanım hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın, tebrik ederiz. Görevinizde başarılar diliyoruz” diyerek hem dua hem de teşekkür ettiler.

 “ESNAFIMIZI ÖNEMSİYORUZ”

Esnafa hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileyen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ilçenin gelişmesinde önemli rol oynayan esnafla yapılan istişarenin önemine vurgu yaparak, “Cazibesi her geçen gün artan ilçemizi yönetirken esnafımız ve vatandaşımızla yaptığımız istişareleri kıymetli buluyoruz. Ziyaretlerimizde ilçemizdeki gelişmeleri, belediyemizin hizmetlerini ve projelerimizi esnafımızla paylaşıyor, taleplerini dinliyoruz. Yaptığımız çalışmaları da yine halkımızın ve esnafımızın taleplerine göre gerçekleştiriyoruz. Fikir alışverişinde bulunarak, daha yaşanabilir bir Şahinbey için çalışıyoruz” diye konuştu.

*

*

MEDICAL POINT, KÜÇÜK KIZIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde kanser tedavisi gören 6 yaşındaki Ayla Demirkan, bugün hayallerine kavuştu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde kanser tedavisi gören ve sağlık durumu iyiye giden Ayla için özel bir organizasyon düzenlendi. Uzm. Dr. Ali İhsan Şeran , Prof. Dr. Ekrem Ünal ve Prof. Dr. Aslan Güzel’in katkılarıyla tedavi edilen Ayla’nın en büyük hayali, Fenerbahçe formasına sahip olmaktı. Medical Point doktorları, Ayla’nın tedavisi sırasında moralini yüksek tutmak ve iyileşme sürecine olumlu katkı sağlamak amacıyla harekete geçti ve minik kızın bu hayali gerçek oldu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Radyasyon Onkolojisi’nden Uzm. Dr. Ali İhsan Şeran, “Hastanemizde tüm hastalarımıza hedefe yönelik ve kişiselleştirilmiş tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Küçük misafirimiz Ayla ile Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Aslan Güzel, Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi uzmanı Prof. Dr. Ekrem Ünal ve benim de içinde bulunduğum bir ekip ile multidisipliner olarak ilgileniyoruz. Hastalarımızın sadece fiziksel sağlıklarına değil, ruhsal sağlıklarına da önem veriyoruz. Ayla’nın bu küçük jestle mutlu olması, bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Tedavi sürecinde hastalarımızın moralini yüksek tutmak, iyileşme sürecine olumlu etki sağlıyor. Ayla’nın yüzünde görülen mutluluk ve heyecan, tüm klinik personelini ve ailesini sevince boğdu” dedi.

*

*

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE BİR SANİYEDE KALP ANJİYOSU

-RADYOLOJİ BÖLÜMÜNDEN DR. ÖĞR. ÜYESİ İKİDAĞ: “SAĞLIKTA ÇAĞDAŞ TEKNOLOJİ HAYAT KURTARIYOR”

SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosu yanında çağdaş teknolojiyle donanımlı teknik altyapısını da geliştirmeye devam ediyor.

Radyolojik görüntüleme alanının dünyadaki son teknolojilerinden olan ve saniyede yaklaşık 4000 kesit alabilen, dört saniyede tüm vücut taraması ve bir saniyede kalp anjiyosu yapabilen GE Revolution Apex Elite Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı SANKO Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde hizmete girdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali İkidağ, “Sağlıkta çağdaş teknoloji hayat kurtarıyor” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi İkidağ, GE Revolution Apex Elite Bilgisayarlı Tomografi (BT) ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Hastanemizde hizmete alınan BT cihazımız ile tek kalp atımında yani yaklaşık bir saniye kadar kısa bir sürede Koroner (Kalp) BT Anjiografi İşlemi gerçekleştirilmektedir.

Çift enerjili BT adı verilen yöntemle kalp kaslarının kanlanma özellikleri belirlenebilmektedir. Ayrıca vücuttaki tüm damar yapılarının BT anjiografi işlemleri çok kısa zaman dilimlerinde ve düşük radyasyon dozları ile gerçekleştirilmektedir.”

Cihazda bulunan düşük radyasyon dozu seçenekleri ile çok düşük radyasyon dozları kullanılarak akciğer kanseri gibi önemli hastalıkların da tanınabildiğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi İkidağ, şöyle devam etti:

 “Cihaz, uzun süreli sigara içenlerde akciğer kanseri taraması için güvenle kullanılmaktadır. Özellikle kanser veya sistemik hastalık gibi nedenlerle sık bilgisayarlı tomografi çektirmek zorunda olan olgularda, cihazımızda bulunan düşük doz özelliği nedeniyle hastalarımızın almış olduğu tanısal radyasyon dozları önemli ölçüde azaltılmaktadır.

Dört saniyede tüm vücut taraması yapabilen cihazımız, özellikle nefesini tutmada zorlanan hastalarda büyük kolaylık sağlamaktadır. Trafik kazası, yüksekten düşme gibi çoklu organ yaralanmasından kuşkulanılan ve zamana karşı bir yarış içinde olduğumuz olgularda da hız konusundaki avantajı öne çıkmaktadır.”

YAPAY ZEKA DESTEĞİ

Cihazın sahip olduğu yapay zeka desteği sayesinde hem hasta çekimlerinde hataların önüne geçildiğini hem de filmlerin raporlanmasında hata payını en aza indirdiğini kaydeden Dr. Öğr. Üyesi İkidağ, “İnme olgularında erken dönemde müdahale ile beyin dokusu hasarı azaltılabilmektedir. Bu olgularda müdahale öncesinde kurtarılabilir beyin dokusunun tespit edilmesi için yapılan Perfüzyon (Dolaşım) BT incelemesi de bu cihaz ile kolaylıkla gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

*

*

*

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkarak onların tedavilerini üstleniyor, sağlıklı bir yaşam sürmelerine imkan sağlıyor.

Doğada yaşayan bütün canlıların yaşam hakkına saygılı bir çalışma yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, başta sokak hayvanları olmak üzere bütün canlıların yaşamına dokunan faaliyetleri sürdürüyor. 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü vesilesiyle Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, kurum olarak tüm doğanın insanların ortak yaşam alanı olduğuna dikkat çekerek sokak hayvanlarının yaşamlarına saygı duyulması gerektiğini, imkanların verilmesinin gerek olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak mevcut barınağın çalışmasını sürdürerek Burç Yazıbağ’da 15 bin metrekare alan üzerine, içerisinde modern ameliyathaneler, mama üretim merkezi, alttan ısıtmalı barınakların bulunduğu yeni barınak kurulduğunu aktaran Özsöyler, bu Tabiat Parkı’nda sokak hayvanları için rehabilitasyon alanı olarak 60 bin metrekareye kurulan doğal yaşam alanının sürekli çalıştığını söyledi. Burada ise kent yaşamına ayak uyduramayan ve diğer hayvanlar tarafından zarar görme ihtimali yüksek köpekler bulunuyor.

250 BESLEME NOKTASINA KONULAN MAMALARI GAİZANTEP BÜYÜKŞEHİR ÜRETİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi şehir merkezinde farklı 250 noktada atık borulardan kurduğu besleme noktalarına konulan mamaları da kendisi üretiyor. Sıfır Atık çalışması kapsamında başlatılan projede şehir hastanesi, üniversiteler, fabrikalar ve lokantalardan gelen yemek artıklarını ayrıştırarak komposto makinalarında yüksek protein değerine sahip mamaya dönüştüren ekipler, kurutarak besleme noktalarına ve hayvanseverlere dağıtıyor. 2 yıldır devam eden çalışmada gastronomi şehrinin atıkları değerlendiriliyor.

YILDA 1800 SOKAK HAYVANI TEDAVİ GÖRÜYOR

Yılda bin 800 sokak hayvanının tedavisini üstlenen Büyükşehir Belediyesi, tedavi sürecinin ardından sokak hayvanlarını aldığı yerler bırakıyor. 7/24 çalışan ekipler, Gazi şehrin 9 ilçesi 780 mahallesinde hizmet vermeyi sürdürüyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı