Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 03.04.2024 e gazete

admin | 03 Nisan 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 03.04.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 03.04.2024 e gazete

HABER METNİ;

CAN ATAKLI GAZİANTEP’E HAKARET EDİYOR

BU KENTİ SEN KÖY MÜ SANIYORSUN?

Ak Parti iktidarının sosyal yaşamı dinsel anlamda etkilediğini ileri süren Gazeteci Can ataklı Gaziantep hakkında yanıltıcı bilgilerini bir video ile sosyal medyada paylaştı.

“Ama ne yaptı? Adım adım kendi egemen olduğu yerlerde bütün bu yasakları

uyguladı.

Anadolu’ya gidiyorsunuz, 2000’lerden bu yana hep AKP’nin

hakimiyetinde olan illerde, neredeyse başı açık kadın gezemez oldu.

Ancak görürsün ki o gördüklerin devlet memurudur.

Şimdi o da değişti artık, 2015’e kadar falan.

Onlar devlet memuru olanlardır.

Ya da oranın zenginleri, ileri gelenleri. İçkili yerler tümüyle kapandı.

Yani düşünsenize Gaziantep falan

pavyonlarıyla bilinen yani öyle şöhreti olan bir tane bile

bırakmadılar.

İstanbul’da bile AKP’li belediyelerin olduğu yerde ne içki kaldı ne bir şey kaldı. Herkes mutaassıp hale döndü. İktidar işte böyle bir şey”

*

*

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin seçim sonrası yayınladığı mesajda seçmenlere teşekkür etti.

“ Gaziantepliler, Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde beni, Gaziantep’e Şehr-i Emin olarak layık gördüğünüz, yetkilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Kentimizde sandığa giderek, güzel bir demokrasi örneği gösteren her bir vatandaşımıza tüm içtenliğimle şükranlarımı sunuyorum. Şahsıma seçim sürecinde çaldığımız her bir kapıda gösterdiğiniz sevgi ve teveccüh için de minnettarım.

31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’ni geride bıraktık. Her seçimde olduğu gibi bu seçim süreci içerisinde de tecrübe kazandık. Seçim dönemleri, sorumluluğunu üstlendiğimiz her bir vatandaşı daha iyi anlamak için önemli bir fırsat.

Size seçim öncesi yapacağımızı beyan ettiğimiz her bir projemiz için derhal harekete geçeceğiz. Seçim öncesinde planlamalarına başladığımız birçok projenin de zaman kaybetmeksizin ilk adımlarını beraber atıp, olgunlaşma sürecine şahitlik edeceğiz.

Milletimiz sandık vasıtası ile bizi uyarmış, taleplerini ifade etmiştir. Bu bizim demokratik kazancımızdır. Milletimizin iradesine karşı boynumuz kıldan ince, hizmetkarlıkta ise boynumuz dik ve alnımız açıktır.

Seçim çalışmaları boyunca bizi yalnız bırakmayan AK Parti teşkilatımıza, iş arkadaşlarımıza, ekibimize, takdirini bizden esirgemeyen tüm halkımıza teşekkür ediyorum.

Mesuliyetlerimizin farkında olarak milletimizin bize verdiği yetkinin sınırlarınca her imkanımızı milletimiz için kullanacağız. Hizmet belediyeciliğinin yeniden ve beraberce örneğini vereceğiz. Yarın şehrimizi bugünden ileriye taşımış olacağız.

22 yıldan uzun süredir inandığımız tüm ilkelerle bu ülke için en iyisini dilediğine kalpten inandığım AK Parti Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu seçim döneminde de Gaziantep’i inanarak bize emanet ettiği için şükranlarımı sunuyorum. Ve elbette ki sayısız mesaj ve sandıktan verdiğiniz derslerle bizi seçerek yola devam dediğiniz için her bir kent sakinimize teşekkür ediyorum.

Şimdi yeniden göreve başlama vakti. Ramazan ayının bu rahmet, mağfiret dolu günleri yeni bir başlangıç için güzel bir tevafuk. Bayrama sayılı günler kala zaten hiç durmadığımız bu yolda hızımızı kesmeden hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm ilçe belediye başkanlarımızla Gaziantep Modeli’ni canlı ve ayakta tutacağız.

Allah yardımcımız olsun. Sağlıcakla kalın sevgili Gaziantepliler.”

YILMAZ: “HALK BELEDİYECİLİĞİ GAZİANTEP’TE İKTİDAR OLACAK”

-ÖZGÜR ÖZEL’DEN, UMUT YILMAZ’A TEBRİK TELEFONU

-UMUT YILMAZ, ZAFERİ GAZİANTEPLİLERLE KUTLADI

BAŞKANLARDAN SEÇMENE  TEŞEKKÜR

Zafer kutlaması ve teşekkür konuşması için Gazianteplilerle buluşan Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, “Bu zaferimizi Gaziantep’e yaymak istiyoruz. Partimiz adına çalışıp üreteceğiz. Şehitkamil özelinde Gaziantep’in her bir ferdi en iyi şartlarda hizmet görmek istiyor. Halk belediyeciliği Gaziantep’te iktidar olacak” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde büyük bir zafer elde etti. Kendisini destekleyenlere teşekkür etmek için yıkılan eski Şehitkamil Belediyesi binasının olduğu yerde Gazianteplilerle bir araya gelen Başkan Umut Yılmaz, yoğun ilgi gösterilen programda katılımcılarla birlikte zafer kutlaması yaptı.

Kutlamalar esnasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 30 yıl sonra Şehitkamil Belediyesini rekor oyla kazanarak büyük bir zafere imza atan Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’ı telefonla bağlanarak tebrik etti.

Kutlamalara; Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen, Melih Meriç, Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, “Biz bu memleketi yeniden kuracağız arkadaşlar. Biz her zaman sizin yanınızda olacağız. Biz bu yola çıkarken söz verdik. Biz önce mutlu bir Şehitkamil yaratacağız dedik. Şehitkamil’e denizi getirsem siz mutsuz olduktan sonra hikaye. Bizim yapacağımız şey şu; biz bu memleketi sizinle birlikte yöneteceğiz. Her zaman söylüyorum, sakın ha bizden partizanlık beklemeyin. Bu millet ne çektiyse partizanlıktan çekti. Partizanlığa asla yer yok; AKP’li, MHP’li, CHP’li hepsi eşittir.  Şehitkamil’de kimseyi ötekileştirmeden, her vatandaşımıza eşit hizmet sunacağız. Bugün daha çok çalışma zamanı. İlçemizde yapacağımız çok iş var. Projelerimizi, halkımıza verdiğimiz sözleri kademeli bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu zaferimizi Gaziantep’e yaymak istiyoruz. Partimiz adına çalışıp üreteceğiz. Şehitkamil özelinde Gaziantep’in her bir ferdi en iyi şartlarda hizmet görmek istiyor. Halk belediyeciliği Gaziantep’te iktidar olacak” ifadelerini kaydetti.

*

*

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şahinbey İlçesi’ne 4. kez belediye başkan adayı olarak gösterilen Mehmet Tahmazoğlu, yeniden belediye başkanı seçildi. Başkan Mehmet Tahmazoğlu ayrıca aldığı % 55,25 oy oranı ile en yakın rakibine açık ara fark attı.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eser ve hizmet siyaseti çerçevesinde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, ” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’ın tensipleri ve siz kıymetli vatandaşlarımızın anamızın ak sütü gibi helal ettiğiniz oyları ve teveccühleriyle %55’in üzerinde oy olarak Şahinbey Belediye Başkanlığına yeniden seçildim. Bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen, dualarını üzerimizden eksik etmeyen, oy veren-vermeyen siz değerli hemşehrilerime, teşkilatımızın her kademesine ve ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. 15 yıldır sizinle kurduğumuz gönül köprüsü, hizmet ve eser siyaseti ile bu kutlu yolda, vatanımıza ve milletimize olan aşkımızla memleketimize çok güzel eserler kazandırdık. Ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi nasip eden rabbime hamd ediyor, durmak yok yola devam diyorum” diye konuştu.

*

*

GAZİANTEPFK 

BATIYOR..

*

*

*

Başkan Celal Kadooğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi:

“TÜRKİYE’NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK”

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, yerel seçimlerin ardından yaptığı değerlendirmede, “Zaman kaybetmeden üretim ve ihracata odaklanmalıyız” dedi.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından göreve seçilenleri kutlayan Başkan Celal Kadooğlu, “Öncelikle seçimlerin sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyor ve yeni seçilen tüm başkanlarımızı ve belediye meclis üyelerini kutluyorum” diye konuştu.

Seçimlerin demokratik olgunluk içerisinde gerçekleşmesinin ülkemiz demokrasisinin geldiği aşamayı göstermesi açısından önemli olduğuna da dikkat çeken Başkan Kadooğlu, zaman kaybetmeden ekonomideki makro dengelerin iyileştirilmesi için çalışmak gerektiğini ifade etti. Başkan Celal Kadooğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Seçimler artık geride kaldı. Eğer erken seçim olmazsa önümüzde dört yıllık seçimsiz bir süreç var. Zaman kaybetmeden önümüzdeki bu süreci iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Başta ekonomi olmak üzere hemen her alanda yapılacak çok işimiz var. Ekonomide özellikle enflasyonun düşürülmesi ve fiyat istikrarının sağlanması çok önemli. Bu anlamda kaybedecek zamanımız yok. Enflasyonu düşürmenin yolu da daha çok üretmekten, istihdam yaratmaktan ve ihracattan geçiyor. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak, ülkemizin hedefleri doğrultusunda ihracatımızı artırmak için yurt dışındaki mevcut pazarlarımızı güçlendirmek ve yeni pazarlar elde etmek için büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Ülke olarak seçimleri geride bırakıp asıl gündemimiz olan üretim ve ihracata odaklandığımızda hedeflerimize kolayca ulaşabileceğimize inanıyoruz.”

*

*

İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez:

“BELEDİYELERİN ÖNCELİĞİ DEPREME DİRENÇLİ KENTLER OLMALI”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, yeni dönemde belediyelerin ilk gündem maddesinin deprem olması gerektiğini söyledi.

Yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendiren İMO Şube Başkanı Güçyetmez, “Öncelikle seçim sonuçlarının şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatma Şahin’i, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu,  Şehitkamil Belediye Başkanı seçilen Umut Yılmaz’ı ve diğer ilçe belediye başkanlıklarına seçilenleri tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Gaziantep’in deprem kuşağında yer aldığını ve 6 Şubat depremlerinin acılarının tazeliğini koruduğun ifade eden İMO Şube Başkanı Güçyetmez,  açıklamasında şunları söyledi:

“Yeni dönemde belediyelerin ilk gündem maddesi deprem olmalı. 6 Şubatta yaşadığımız büyük acıları tekrar yaşamamak için deprem gibi doğa olaylarının afete dönüşmesini engellemekten başka çaremiz yok. Bunun için de bilimin ışığından ayrılmadan depreme dirençlik kentler oluşturmalıyız. Belediyelerimiz önümüzdeki dönemde depreme dirençli kentler konusunu hep gündemin ilk maddesi yapmalı ve gündemden düşürmemelidir. Şehrimizde barınma sorunu büyük bir sorun haline gelmiştir. Vatandaşların barınma sorununa yönelik çalışmalar hızlandırılmalı ve güvenli yapı stokları artırılmalıdır. Riskli yapı stoku belirlenmeli, yapı envanteri çıkarılarak belirli bir risk sırası ile tüm binaların deprem güvenliğinin belirlenmesi zorunlu hale getirilmelidir.Kentsel dönüşümde kamu yararı gözetilmeli, dönüşüm sosyal, ekonomik ve mekânsal gelişmenin bir bütünü olarak ele alınmalıdır.Depreme hazırlık çalışmalarına ilgili tüm kurum ve kuruluşlar katkı sunmalı ve ortak akılla hareket edilmelidir.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı