Hoşgeldiniz  

SEÇMEN GAZİANTEP MODELİ UYGULAMASINDA  FATMA ŞAHİN’E BÜYÜK GÖREV YÜKLEDİ(Köşe Yazısı-Halil Eyyupoğlu)

admin | 02 Nisan 2024 | Genel, Gündem, HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

GAZİANTEP BELEDİYECİLİKTE PARTİLER ARASI KOALİSYONU SEÇTİ

SEÇMEN GAZİANTEP MODELİ UYGULAMASINDA  FATMA ŞAHİN’E BÜYÜK GÖREV YÜKLEDİ

EMEKLİ CEPTE KAYBETTİ SEÇİMDE KAZANDI

6 aylık bir süre içerisinde yaptığımız anketler bizleri yanıltmadı. Seçimin kazananı Şahinbey Belediye Başkanı olacağını hep uzun süre ifade ettik. Elbette bazı kesimlerce maddi ve manevi tepkiler aldık ve hiçbir partinin seçim bütçelerinde Gaziantep Haber Ajansı olarak  hiçbir şey yansımadı.

Kimseyi ne övdük ,ne yerdik. Belki sövgüde almış olabiliriz. Ama gerçeği yansıttık.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in oy oranının yüzde 40 ın altında olacağını ifade ettik. Sonuç bugünkü seçim sonuçlarında.

31 Mart Yerel Seçimlerinin kazananın Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olacağını ifade ettik. Bu da seçim sonuçlarına yansıdı. Belki Tahmazoğlu daha çok oy alacaktı ama emeklinin zor yaşam tarzı yüzde 20 daha fazla oy almasını engelledi. Emekliye ait bir proje çalışmasında biraz çekimser davrandı.

Ak partinin geçmiş seçimlerde Türkiye Geneli oy oranının her zaman10 puan üzerinde alan Gaziantep Büyükşehirde bu kez bu başarıyı yakalayamadı. Türkiye Geneli oy oranı Ak Parti % 35,5 iken Büyükşehir oy oranı yüzde 38,8 oldu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Türkiye genelinde bir başarıyı yakaladı. Ak Parti’nin Türkiye geneli oy oranında 20 puan fazla bir oyu alarak Türkiye rekoru kırdı.

Gaziantep genelinde seçim sonuçlarına baktığımızda farklı siyasi parti farklılıklarıyla gerçekten bir Gaziantep Modelini kente hizmet anlamında ortak hareket etmede Fatma Şahin’e büyük görev düşüyor.

CHP Şehitkamil Belediye Başkanlığı’nı kazanan Umut Yılmaz seçim gezilerinde hizmet anlamında beraber çalışmayı , hatta bir Tahmazoğlu modelini de Şehitkamil’de fazlasıyla gerçekleştireceği sözünü vermişti.

Kazanan aslında emekli oldu. Emekli cebini kaybetti ama seçimde behresini gücünü göstermiş oldu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı