Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 02.04.2024 e gazete

admin | 02 Nisan 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 02.04.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 02.04.2024 e gazete

HABER METNİ;

Şükrü Yılmaz

Yeniden Refah Partisi

% 18,2

BÜYÜKŞEHİR OYLARI NEDEN YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE GİTTİ?

Seçim öncesi tümevarım bir hesaplamayla doğru sonucu yakalamıştık.

Şimdi ise tümden varım hesabı yapalım.

Yeniden Refah Partisi yoğun çalışmasıyla aslında emeğinin hakkını aldı. Ak Parti Büyükşehir ve Şehitkamil’de kazanılmış hakkını altın tepside Yeniden Refah Patisi’ne sununca Şehitkamil’in kazananı CHP’li aday Umut Yılmaz oldu.

Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şükrü Yılmaz’ın seçim performansı gerçekten yüksekti. Muhafazakar kesim ve  emeklilerinin tepkisel oylarını CHP ile paylaştı. Kaybeden Şehitkamil oldu.

Yerel basın hala bir dinamik güç. Ama her nedense dijital ayağı ile özellikle Gaziantep Haber Ajansı bu seçimden alın terinin hakkını alamadığı gibi uyarıları da beş para etmedi.

Bunun parsasını Umut Yılmaz topladı. Ve kazanan oldu.

Bir Büyükşehir Belediyesi olacak,2 dönem belediyeyi yönetecek, ve yerel basına bir seçim bütçesi ayıramayacak.

Alevi oylarının önemli bir kısmı Şahinbey’de Mehmet Tahmazoğlu’na akarken, yanlış bir meclis üyesi  nedeniyle Şehitkamil’de Ak Parti alevi oylarının kesintisiz tamamını CHP’ye kaptırdı. Şehitkamil’de  alın teri döken Ak partili gençlerin ve emeklilerin oyu da Yeniden Refah Partisi’ne gitti.

Olan oldu. Umut Yılmaz kazandı.

Tümdengelim ile tümevarımı bütünleştirdiğinizde olan oldu.

Hayırlı olsun..   

*

*

SEÇİMİN KAZANANLARI

Seçim öncesi yaptığımız anketlerde açık ara fark atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 31 Mart seçimi sonucu  Ak Parti Genel Türkiye oy oranından yüzde 20 fazla oy alarak bir rekor kırarken, CHP Şehitkamil kazanan Belediye Başkanı Umut Yılmaz ise yüzde 39,7 oy ile Tahmazoğlu’nu geriden takip etti. Aslıda Umut Yılmaz seçim sathında Tahmazoğlu’nun projelerini anlatarak hatta överek Tahmazoğlu gibi Şehitkamil’e hizmet getireceğini vurguladı.

CHP’NİN ŞAHİNBEY MECLİS ÜYELERİ

1.         Hasan Şencan

2.         Yılmaz Güler

3.         Nurgül Doğan

4.         Mahmut Demirel

5.         Hüseyin Buğur

6.         Ali Gemo Şimşek

7.         Orhan Yılmaz

8.         Hatice Eker

9.         Ali Yıldırım

10.       Mehmet Aydın Yıldırım

11.       Mahmut Öztürk

 YRP’DEN ŞAHİNBEY MECLİSİNE GİREN İSİMLER

1.Mecit Şahan

2.İbrahim Halil Dalgacıoğlu

MHP ŞAHİNBEY MECLİS ÜYELERİ

1.Cuma Kaymakçı

2.Abdullah Şaşuşağı

3.Murat Aslan

4.Mahmut Kalkan

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun 4’üncü kez Şahinbey Belediye Başkanı seçilmesinin ardından AK Parti’nin Şahinbey Belediye Meclis Üyeleri de belli oldu.

AK PARTİ ŞAHİNBEY MECLİS LİSTESİ’NDE ;

1-Osman Toprak

2-Said Şahin

3-Halil Uğur

4-Mustafa Durmuş

5-Abdulkadir Sökücü

6-Cuma Kaymakçı

7-Uğur Şahan

8-Şevki Özkaya

9-Şükran Yılmaz

10-Müslüm Yüksel

11-Zehra Ünal

12-Abdullah Şaşuşağı

13-Mustafa Kemal Töremişoğlu

14-Mehmet Yusuf Aslan

15-Ömer Faruk Eryılmaz

16-Hacı Mehmet Bozgeyik

17-Müslüm Erdoğan

18-Murat Aslan

19-Mustafa Tahir Özkara

20-Murat Darıcıoğlu

21-Çetin Okuyucu

22-Bedia Darıcılar

23-Arif Görgün

24-Mahmut Kalkan

25-Furkan Özdemir

26-Fatih Tanrıöver

27-Gamze Gül Gürsoy                  

*

*

*

UMUT YILMAZ’IN KONTENJAN LİSTESİ

1.Yusuf Açıkgöz

2.Murat Işık

3.Nizamettin Özseven

4. Didem Dinleyici

CHP DÖNEM MECLİS ÜYELERİ

1.Ersin Atar

2.Mehmet Sucu

3.Ural Yıldırım

4.Uğur Acıoğlu

5.Ceren Benli

6.Süleyman Türkmen

7.Sait Yalçın

8.Ali Güdücü

9.Zehra Eltan

10.Resul Öksüz

11.Hasan Çolak

12.Burak Kaya

13.Ali Özçelik

14.Kadir Yemişen

15.Öznur Sevinç

16.Cuma Hava

17.Songül Yalçın

18.Reşit Kaya

19.Seda Sevinçer

20.Ali Cem Tepe

21.Mehmet Ali Öztürk

22.Seda Aslıkara Karayılan

AK PARTİ’NİN ŞEHİTKAMİL MECLİS ÜYE LİSTESİ

1-Mehmet Murat Özgüler

2-Ertuğrul Teymur

3-Hakan Aslansoy

4-Feray Yılmaz

5-Erkan Tazeoğlu

6-Memik Yılmaz

7-Haci Ahmet Doğan

8-Mehmet Haz

9-Hülya Kılıç

10-Yakup Beşe

11-Hasan Oğuz

12-Ahmet Doğan Çiçek

13-Dicle Demirdelen

14-Murat Soytürk

15-Mehmet Sinan Azgın

YRF’DEN ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİSİNE GİREN İSİMLER

1.İbrahim Arslan

2.Mehmet Batar

3.Ömer Uçar

MHP  ŞEHİTKAMİL MECLİS ÜYELERİ

1.Memik Yılmaz

2.Ahmet Doğan Çiçek

*

*

“BUNDAN SONRA ÖNCELİKLİ GÜNDEMİMİZ EKONOMİ OLMALI”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunlukla geçtiğini belirterek, “Seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Artık öncelikli gündemimiz olan ekonomiye odaklanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlıkların belirlendiği seçim sonuçlarına göre görev alacak kent yöneticilerini tebrik eden Ünverdi, hayırlı hizmetlerde bulunmalarını diledi.

Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik koşullara işaret eden ve önümüzde seçimlerin olmadığı 4 yıl gibi önemli bir zaman diliminin olduğunu dile getiren Ünverdi, şunları kaydetti:

“2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ardından 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini de tamamlayan ülkemiz 4 yıllık bu süreci çok iyi değerlendirmelidir.

Maalesef ekonomik olarak toplumun her kesimiyle ciddi bir türbülanstan geçiyoruz. Küresel sorunlar ve ülkemize özgü problemlerimizi göz önünde bulundurarak çözüme dayalı, her alanda atılım sağlayacak adımlar atılmalı ve yapısal reformları hayata geçirmeliyiz. Ekonomi yönetiminin uyguladığı orta vadeli program çerçevesinde mali disiplinden kopmadan düzlüğe çıkabiliriz. Tabi bu kolay bir süreç değil hepimiz için zorlukları var ancak bunu başardığımızda yüksek enflasyon, yüksek kur ve yüksek faiz gibi sorunlarımızın üstesinde gelebiliriz. Bu sayede en büyük beklentimiz olan istikrar, öngörülebilirlik ve güven ortamını tesisi noktasında mesafe katedebiliriz. Depremi yaşamış, zorlukları ve sorumlulukları çok daha fazla olan sanayiciler olarak bizler de üretim, ihracat ve istihdamımızla bu sürece katkı vermeye devam edeceğiz.”

“Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında yeni yüzyıl hedefleri doğrultusunda, yüksek motivasyonla kadın erkek, genç yaşlı, toplumun tüm kesimleriyle hızlı bir kalkınma ve büyüme rotasına girmek durumundayız” diyen Adnan Ünverdi, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Dünyanın yeni bir evreye geçtiği bir dönemde stratejik hamlelerle şehirlerimizi ve dolayısıyla ülkemizi teknoloji, bilim, eğitim, kültür gibi her alanda ileriye taşımalıyız. Hepimizin amacı ülkemize hizmet etmek ve daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa etmek. Görüşümüz ne olursa olsun artık seçimler bitti ve el ele verip ülkemiz için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Dünyada artık şehirler birbiriyle yarışıyor. Bu yönüyle Gaziantep uyum, birlik ve beraberliğiyle örnek olan rol model bir şehirdir. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde öncü ve örnek olaya devam edeceğiz. Seçim sonuçlarına göre aziz milletimizin teveccühüne mazhar olmuş yöneticilerimizi tebrik ediyor, hayırlı hizmetlerde bulunmalarını temenni ediyorum.”

*

*

“EKONOMİYE ODAKLANMAMIZ GEREKİYOR”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye’nin önünde 4 yıllık seçimsiz bir süreç olduğunu belirleterek, bu konjonktürde ekonomiye odaklanılması gerektiğini ifade etti.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunluk içerisinde gerçekleştiğini kaydeden GTB Başkanları, millet iradesinin sandıkta tecelli ettiği seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundular.

Sandık başına giderek oylarını kullanan; Türkiye’nin geleceğine ve demokrasisine sahip çıkan tüm seçmenlere teşekkür ederek, seçilen kent yöneticilerine görevlerinde başarı dileyen GTB Başkanları, Türkiye’nin artık zaman kaybetmeden gerçek gündemi olan ekonomiye yönelmesi gerektiğini vurguladılar.

Yerel seçimlerin artık geride kaldığına işaret eden GTB Başkanları, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2023 yılında yapılan genel seçimlerin ardından 2024 mahalli idareler seçimleri de dün itibariyle artık geride kaldı. Türkiye’nin önünde 4 yıl gibi uzun bir seçimsiz süreç var. Seçim atmosferinden uzak bir fırsat dönemi olarak gördüğümüz bu zaman dilimini mutlaka en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ekonomide kat etmemiz gereken çok mesafe ve yapacak çok işimiz var. Bu dönemin gerek yerel yönetimler gerekse de ülkemiz açısından büyük bir titizlikle ele alınması gerekiyor. Bu süreçte enflasyonla mücadelenin yanı sıra kapsayıcı büyüme için yapısal reformların hayata kazandırılması açısından büyük önem taşıyor. Yapısal reformlarda atılacak etkin ve kararlı adımlar üretim ve rekabet gücümüzü koruyarak, sürdürülebilirliğin sağlanmasına dolaysısıyla toplumsal refahın artmasına katkı sunacaktır. Ekonomi yönetimimiz tarafından uygulamaya alınan ve ekonomik dönüşümümüze yön verecek olan Orta Vadeli Programın kararlılıkla sürdürülmesi ise bizleri bu yolculukta hedeflerimize taşıyacaktır.

Yeni başarı hikâyeleri yazmak hedefiyle ilk adımlarımızı attığımız Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, millet olarak güç ve akıl birlikteliğiyle aydınlık yarınlarımızı hep birlikte çok daha güçlü adımlarla yürüyeceğimize gönülden inanıyoruz.

İş dünyası olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, tüm gücümüzle yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama katkı sunmaya var gücümüzle devam edeceğiz.”

*

*

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI YENİDEN SEÇİLEN BAŞKAN FATMA ŞAHİN’İ YENİ DÖNEMİNİN İLK GÜNÜNDE COŞKUYLA KARŞILADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na tekrar seçilen Fatma Şahin’i yeni döneminin ilk iş gününde kurum çalışanları kapıda karşıladı.

 Gaziantep’te 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na tekrar seçilen Fatma Şahin’e kurum personelleri sürpriz yaptı. Belediye Binası önünde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i karşılan personeller, dakikalarca alkışladı.

ŞAHİN: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BEYANNAMEMİZDE VERİLEN SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRECEĞİZ

Tebrikleri kabul eden Başkan Fatma Şahin, karşılama sonrası çalışanlara yaptığı konuşmasında destekleri için gönülden teşekkür ettiğini, kazananın Gaziantep Modeli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

 “Birlikte rahmet var, birlikten kuvvet doğar modeli kazandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak 2 milyonun gönlüne, kalbine girdik. Kazanan demokrasimiz oldu, milli irade oldu. Biz yola çıkarken ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedik, ‘Ak eller ak iller’ dedik ve 18’inci kez milletin terazisine çıktık. Hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız. Yeni bir ‘Bismillah’ diyoruz. 18’inci kez milletin terazisinde başarıyla çıkmanın onur ve şerefini yaşıyoruz. Ayrıca büyük bir sorumluluğumuz var. Beyannameyi zaten hazırlamıştık şimdi bu beyanname ile halkımıza verdiğimiz sözümüz var. Büyükşehir Belediyesi olarak verilen sözleri bir bir yerine getireceğiz. Birlikte başarmaya devam edeceğiz. Rabbime hamd ediyorum. Sizin gibi yol arkadaşları olduğu için teşekkür ediyorum.”

BİRLİKTE KAZANMAYA VE BU ŞEHRE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’te seçim sonucunda kazanılan başarıyla beraber duyulan güven için tün vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasını şöyle tamamladı:

“‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışımızın arkasında sapa sağlam durdukları için çok teşekkür ediyorum. Kazanan Gaziantep Modeli, modelle beraber birlik ve beraberlik oldu. Birlikte kazanmaya ve bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz. Sandıktan çıkan her bir oy bizim için çok kıymetli, bize emanet. O oyun hakkını vermek için de gece gündüz zaten çalışan bir ekibiz ama daha da çok çalışacağız. Beyannamemizi yerine getirerek bize verilen güvenini hakkını vermeye devam edeceğiz. Daha çok çalışmak, milletimizin gönlüne daha çok girmek için ‘Durmak yok yola devam’ diyorum. İşi ehline vermeye ve adaletli davranmaya çalıştık. Bu aile modelimiz, birlikte rahmet var modelimiz bir Türkiye modeli olma yolunda. Kazanan Gaziantep, Türkiye, tüm dünya olsun. İyilik, sevgi, kardeşlik, milli birlik ve beraberliğimiz olsun diyorum.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı