Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 01.04.2024 e gazete

admin | 01 Nisan 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 01.04.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 01.04.2024 e gazete

HABER METNİ;

GAZİANTEP BELEDİYECİLİKTE PARTİLER ARASI KOALİSYONU SEÇTİ

SEÇMEN GAZİANTEP MODELİ UYGULAMASINDA  FATMA ŞAHİN’E BÜYÜK GÖREV YÜKLEDİ

EMEKLİ CEPTE KAYBETTİ SEÇİMDE KAZANDI

6 aylık bir süre içerisinde yaptığımız anketler bizleri yanıltmadı. Seçimin kazananı Şahinbey Belediye Başkanı olacağını hep uzun süre ifade ettik. Elbette bazı kesimlerce maddi ve manevi tepkiler aldık ve hiçbir partinin seçim bütçelerinde Gaziantep Haber Ajansı olarak  hiçbir şey yansımadı.

Kimseyi ne övdük ,ne yerdik. Belki sövgüde almış olabiliriz. Ama gerçeği yansıttık.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in oy oranının yüzde 40 ın altında olacağını ifade ettik. Sonuç bugünkü seçim sonuçlarında.

31 Mart Yerel Seçimlerinin kazananın Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olacağını ifade ettik. Bu da seçim sonuçlarına yansıdı. Belki Tahmazoğlu daha çok oy alacaktı ama emeklinin zor yaşam tarzı yüzde 20 daha fazla oy almasını engelledi. Emekliye ait bir proje çalışmasında biraz çekimser davrandı.

Ak partinin geçmiş seçimlerde Türkiye Geneli oy oranının her zaman10 puan üzerinde alan Gaziantep Büyükşehirde bu kez bu başarıyı yakalayamadı. Türkiye Geneli oy oranı Ak Parti % 35,5 iken Büyükşehir oy oranı yüzde 38,8 oldu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Türkiye genelinde bir başarıyı yakaladı. Ak Parti’nin Türkiye geneli oy oranında 20 puan fazla bir oyu alarak Türkiye rekoru kırdı.

Gaziantep genelinde seçim sonuçlarına baktığımızda farklı siyasi parti farklılıklarıyla gerçekten bir Gaziantep Modelini kente hizmet anlamında ortak hareket etmede Fatma Şahin’e büyük görev düşüyor.

CHP Şehitkamil Belediye Başkanlığı’nı kazanan Umut Yılmaz seçim gezilerinde hizmet anlamında beraber çalışmayı , hatta bir Tahmazoğlu modelini de Şehitkamil’de fazlasıyla gerçekleştireceği sözünü vermişti.

Kazanan aslında emekli oldu. Emekli cebini kaybetti ama seçimde behresini gücünü göstermiş oldu.

0

0

SANKO OKULLARI TENİSTE BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

SANKO Okulları Genç Kız Tenis Takımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Kort Tenisi Bölge Yarışmasında şampiyon oldu.

SANKO Okulları, Gaziantep Mehmet Şimşek Tenis Kompleksinde düzenlenen bölge finalinde, Ayşe Verda Dağdönderen, Doğa Arslan, Esma Özmen, Eylül Kurt, İpek Naz Karslı ve Simge Köybaşı’ndan oluşan Genç Kız Takımı ile şampiyonluğu elde ederek önemli başarıya imza attı.

Öğrencilerinin başarısı ile gurur duyduklarını belirten SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerini ve öğretmenleri Kadir Muzaffer Yılmaz’ı kutladı.

Asyalı, 3-8 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek Türkiye Finallerinde Gaziantep’i temsil edecek Genç Kız Takımına başarılar diledi.

*

*

BÜYÜKŞEHİR, SANAT VE SPOR YARIŞMALARINDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Şehitkâmil ve Şahinbey ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan sportif ve sosyal etkinliklerde dereceye giren 57 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde yarışmacılarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, derece alan yarışmacıların performanslarını ilgiyle dinledi ve izledi.  Yetenekleriyle göz dolduran yarışmacıların performansı katılımcılardan da büyük beğeni aldı.

Başkan Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada Türk medeniyetinde bir annenin ve babanın bir de öğretmenlerin elinin öpüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Bizim öğretmenlerimiz, bugün öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyorlar. Biz, bu şehirde Bedrettin Ayniler, Mütercim Asımlar, Ömer Asım Aksoylar, Alaeddin Yavaşcalar yetiştirdik. Bu şehirde biz çok büyük devlet adamları yetiştirdik. Dolayısıyla yarının Türkiye’sinde, yarının Gaziantep’inde bizim en büyük gücümüz beşerî sermayemizdir. İşte tam da bunun için bugün buradayız. Türkiye Yüzyılı belediyeciliği, her şeyi devletten beklemeden, bütün elindeki imkân ve fırsatları şehrinin insanlarıyla paylaşmak ve onlara fırsat eşitliliği vererek başarıya odaklanmaktır. Bakış açımız budur.”

 İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere tanıdığı hizmetlere ilişkin genel bilgi vererek, “Gaziantep kolay bir şehir değil. Çok zor bir şehir. Gaziantep’i kolaylaştıran Gaziantep’in yöneticilerinin güçlü liderliği ve güçlü iradesidir. Biz, bu iradeyi ve desteği iliklerimize kadar hissediyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına vermiş oldukları tüm desteklerden dolayı Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Fatma Şahin, konuşmaların ardından bocce, badminton, 100 metre koşusu, basketbol parkur yarışı, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve çocukların gözünden Gaziantep temalı resim yarışmaları gibi çeşitli dallarda hünerlerini sergileyen ve derece alan 57 öğrenciye bisikletlerini verdi.

*

*

*

ARTAN KAKAO FİYATLARI ÇİKOLATA İHRACATÇILARININ GÜNDEMİNDE

Türkiye Gıda İhracatçıları, iklim değişikliği ve kuraklık gibi etkenlere bağlı olarak ton başına fiyatı 10 bin doları aşarak tarihi zirveye ulaşan kakao fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çikolata ve kakao içeren gıda müstahzarları ihracatının, 2023 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolar büyüklüğündeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı içinde yüzde 7’lik yere sahip olduğuna dikkat çeken TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Ahmet Tiryakioğlu, kakao fiyatlarındaki yükselişi şu şekilde değerlendirdi:

“TÜİK verilerine göre geçen yıl 211  bin tonu geçen toplam kakao ithalatımızın büyüklüğü 672 milyon dolara ulaştı. Yurt içindeki tüketim ihtiyacını da kapsayan bu hammadde girişinin sonunda 2023 yılı çikolata ve kakaolu ürün ihracatımız 860 milyon dolar oldu. Gıdanın hemen hemen her alanında olduğumuz gibi, firmalarımız çikolata konusunda da çok geniş bir coğrafyaya hizmet veren rekabetçi bir yapıya sahip. Öte yandan uluslararası müşteri profilimizin temel bir özelliği, fiyat hassasiyetlerinin yüksek olması. Bir kilo kakao fiyatının 10 dolara ulaştığı bir ortamda çikolata üretim maliyetleri zorlayıcı oluyor.”

Güneydoğu Anadolu’nun çikolata ihracatında ABD ilk 3’te

Yılın ilk 2 ayında Türkiye’nin çikolata ve kakaolu mamul ihracatının yüzde 14,3 artışla 149,2 milyon dolara eriştiğine dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Celal Kadooğlu şu değerlendirmede bulundu:

“Kakao fiyatlarında yaşanan artışın tam da talebin çok yükseldiği Ramazan Bayramı öncesine gelmesi, ürünün satış kârlılığını etkiledi. Fiyatların artmasında arz sıkıntısının yanında, ilerleyen aylarda talebin daha da artacağını öngörerek stok yapan büyün alıcıların spekülatif etkisi olduğu kesin. Mevcut üretim rakamları, fiyatların uzun süre daha gevşemeyeceğini gösteriyor. Stoklarındaki kakaonun azalmaya başladığını gören üreticilerimiz de tedarik sorununu aşmak için alternatif ülkelere yoğunlaşıyor. Güneydoğu Anadolu son yıllarda çikolata ve kakaolu ürün ihracatında en güçlü bölgelerden biri haline geldi. Bu ürünün bölgemizin hububat sektörü ihracatı içindeki payı 2023 yılında yüzde 4,8 seviyelerine yükseldi. Güneydoğu’dan en fazla çikolata ihracatını Irak ve Libya’dan sonra ABD’ye yapıyoruz. İhracatçı firmalarımız çikolata çeşitlerini son yıllarda çok artırdılar, inovatif ürünlerle güçlü markalarımızın sayısını artırmayı amaçlıyoruz.”

TGİ Hakkında

GAİB, İİB, AKİB, OAİB, EİB ve KİB çatısı altındaki 6 İhracatçı Birliğini bir araya getiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu, yeni dönemde tanıtım çalışmalarını Türkiye Gıda İhracatçıları (TGİ) markasıyla yürütüyor. İştigal alanları arasında bisküvi-pasta, buğday unu, bitkisel yağlar, şeker ve kakao mamulleri, makarna, bakliyat ve baharat gibi birçok gıda ürününün yer aldığı 6 İhracatçı Birliğinin oluşturduğu TGİ, yurt dışında ortaklaşa yürüttüğü faaliyetlerde Turkish Food Exporters markasını kullanıyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı