Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 29.03.2024 e gazete

admin | 29 Mart 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 29.03.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 29.03.2024 e gazete

                HABER METNİ

VALİ ÇEBER ÖZELLİKLE MUHTA R ADAYLARINA SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA NET AÇIKLAMA YAPTI

“HER BİR ADAYIN BU SOKAKLARDA BİRBİRİNİN YÜZÜNE BAKMAYA DEVAM EDECEĞİNİ ONLARA HATIRLATMAK İSTERİZ”

Muhtar adayları çokluğunun yüksek düzeyde yaşandığı 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanması ve olası gerginliklere yol açılmaması yönünde Gaziantep Valisi Kemal Çeber sorumuz üzerine yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;

 “Birincisi, muhtarlık bir meslek değildir.

Önce onu hatırlatayım.

Muhtarlık konumunun ülkemizde geldiği yeni nokta, özellikle de özlük haklarıyla ilgili geldiği nokta

göz önünde bulundurulduğunda, her geçen seçimde daha fazla ilgi gören bir alan olduğunu hep

beraber gözlemliyoruz.. Tüm illerimizde muhtar adaylarının köy ve mahallelerde her seçimde daha fazla attığını müşahede ediyoruz.

Daha fazla ilgi var. Muhtarlarımıza verilen haklar cazip hale getirdi. Bu da.tabii zaman zaman gerginliklere neden olabiliyor .Dediğiniz gibi bunların da analizlerini yaptık.

Daha önce ilçeler bazında da olmak üzere sorun yaşanan yerleri de tespit ettik. Bazı risk analizlerine göre arkadaşlarımız onları gruplandırdı. Emniyet ve jandarma birimlerimiz. Şimdi o gruplandırmalara göre hem kaymakam arkadaşlarımız ilçelerinde hem de biz il merkezinde yapılması gereken görüşmeleri yaptık.

Yani buradaki temel bir demokrasi şöleni olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve 31 Mart’tan sonra da muhtar dediğimiz her bir adayın ya da her türlü pozisyon adayının bu sokaklarda birbirinin yüzüne bakmaya devam edeceğini onlara hatırlatmak.

Arkadaşlarımızın yaptığı bu ve bunları sakinlikle, sükunetle davet etmek bugüne kadar da süreç öyle devam etti.

Ama biz bahsettiğim o risk kategorilerine göre sınırlı Hem emniyetimiz olarak ekstra tedbirlerimizi alıyoruz.

Belki dikkatinizi çekmiştir.Ben bugünlerde özellikle karakol ziyaretlerimizi arkadaşlarımla beraber arttırdım.

Son bir haftadır olabildiğince.

Kırsal’da dahil karakollarımızı emniyet ve jandarma olarak geziyoruz.

Orada da tek tek karakol bazlı da bunları konuşuyoruz.

Ama neticede meşhur fıkrada olduğu gibi hırsızın hiç mi suçu yok noktasına geliyor. Herkesin başta bizler olmak üzere tüm adayların, adayların destekçilerinin, taraftarlarının ve onların siyasi vasfı olanların siyasilerin yöneticilerinin  duyarlı hoşgörülü duyarlı olması sağduyu olması çözüm noktası olduğunu vurgulamak istiyorum.”

*

*

*

OSB ÇALIŞANLARI İÇİN KONUT MÜJDESİ!

– GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE OSB ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için ucuza kira öder gibi ev sahibi olacakları konutlar yapılacak.

Şehrin işleyen çarklarının başında gelen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) çalışanlarının konut ihtiyaçlarının karşılanması, iş yerlerine hızlı ve daha kolay ulaşımın sağlanması, sosyal konut projeleriyle uygun bedel ve ödeme koşullarıyla vatandaşların ev sahibi olması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile OSB ortak çalışma başlattı.

PROJE, KONUT İHTİYACI VE ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE DESTEK OLACAK

İmzalan protokolle birlikte başlayacak proje, sanayi alanlarına yakın bölgelerde işçiler için Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Gazi Konut, OSB ve sanayicilerin inşa edeceği konutlarla ihtiyaç giderilecek, yetişmiş insan gücü OSB bünyesinde kalarak verimlilik artacak, işte iç huzur güçlenmiş olacak. Proje kapsamında ayrıca günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlayacak.

İnşa yapılacak arazilerin altyapı, su, yol ve ulaşım çalışmaları Gaziantep Büyükşehir ve OSB ortaklığında yapılacak. İşçilerin iş yerlerine yakın olacak konutların inşa edileceği arsaların kentsel tasarımları tamamlandı, mimari projeleri üretildi, imar çalışmalarında teknik aşamalarda sona gelindi.

ŞAHİN: AMACIMIZ İŞÇİLERİMİZİN KENDİ İMKAN VE FIRSATLARIYLA KİRA ÖDER GİBİ KONUT SAHİBİ OLMALARINI SAĞLAMAK

Protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bugün imzalanacak protokolün heyecanlandırdığını aktararak şunları söyledi:

 “Burada iş verimliliğini arttırmamız gerekiyor. Yeni dünyada OSB’yi yeşil ve akıllı yapma gibi hedeflerimiz var. Bunun için iş dünyasının güven ve istikrar ortamında büyüme kapasitelerini arttırması gerekiyor. Özellikle iş yerindeki huzurun, barışın verimliliğinin artması için işçilerimizin bizden en büyük meselesini çözmek için bir araya geldik. Şehir göç alıyor ve konut açığı ortaya çıkıyor. Konut açığının olduğu yerde kira fiyatlarının yükselmesini ev sahiplerinin inisiyatifine bırakamayız. Yapacağımız şey arz ve talebi dengelemek. Amacımız işçilerimizin kendi imkan ve fırsatlarıyla kira öder gibi konut sahibi olmalarını sağlamak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız da bu konuda destek vereceğini belirtti. OSB içinde daha çok verim için kariyer sahibi, mühendisleri, ustaları daha iyi yetişmiş işçilerimizi bünyemizde tutmamız ve verimliliği arttırmamız gerekiyor. Burada en çok talep edilen şey ise konut oldu. Tek başına TOKİ’den beklemiyoruz. Gazi Konut olarak önce Kuzeyşehir ve Güneyşehir’de ihtiyacı gidermeye çalıştık.”

BURADA İSTİHDAM ÜRETEN ŞEHİR KAZANIYOR

Konuşmasının devamında Başkan Fatma Şahin, arsa üretiminde ve planlamada büyük destek verdiklerini aktararak sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“İhtiyaç o kadar büyük ki özellikle OSB’nin konut ihtiyacı konusunda bu protokol çok önemli. Bizde kendi bünyemizde kendi çalışmamızı yaptık. OSB etrafında konutları arttırdığımızda bu hem işçimizin konut sahibi olmasını, kendi kendine yetmesini, aile ekonomisini güçlendirmesini, iş yerinde verimliliğin arttıracak ve bizim açımızdan OSB’de huzur ve mutluluk çok önemli. Aynı zaman da konutlarla beraber bir diğer sıkıntı da ulaşım konusunda da rahatlama olacak. Çok fazla işçi servisimiz var ve çok fazla şehirde dolaşıyor. Bu çalışmayla da otomatik olarak önleyici tedbiri almış olacağız. Burada bunun sonunda istihdam üreten şehir kazanıyor. Böyle olduğu zaman Gaziantep Modeli Türkiye ve dünyada örnek oluyor. Bu protokolle yeni dönemde konut açığımızı gidereceğiz, arz talebi dengeleyeceğiz ve tamamladığımızda yeşil ve akıllı OSB hedefine çok daha hızlı ulaşacağız çünkü beşeri sermayemizi mutlu edip elimizde tutacağız. Bu protokolle bunu vermiş olacağız. Yeni modelimizle Türkiye’de ki bütün OSB’lere örnek olacağız. Yeni dönemde en temel iki sorunu çözecek bir imza olacak bu.”

ŞİMŞEK: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VERDİĞİ DESTEKLE HAYAL BİLE EDEMEDİĞİMİZ BİRÇOK PROJEYİ GELİŞTİRDİK

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ise imzalar öncesi konuşmasında Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen ortak projelere değinerek, “Biz bugün burada Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle hayal bile edemediğimiz birçok projeyi OSB olarak geliştirdik. Geçen yıl yaptığımız protokolde de Fırat Nehri’nden su getirme projesi ile ilgili bir çalışmaya imza atmıştık. Yaklaşık 300 bin işçinin konut sorununu çözmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’de çok büyük destek vererek sanayicilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın çalışma ortamının iyileşmesi ve gelişmesi için büyük bir projedir. Bu proje hayata geçirildiğinde birçok çalışanımız kısa sürede iş yerlerine gelecekler, uygun şartlarda ev sahibi olacaklar” diye konuştu.

CİHAN: HIZLI BİR ŞEKİLDE KONUT İHTİYACINI ÇÖZECEĞİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan’da törende proje hakkında teknik detaylar vererek şunları söyledi:

 “Bugün burada OSB’de çalışan kardeşlerimiz için onlara uygun, hesaplı bir konut vermeyle alakalı uzun zamandan beri OSB ile birlikte çalışmamız vardı. Organizede sanayicilerimizle toplantılar yaptık. Bunun sonucunda uzun süredir devam eden çalışmamızın planlama yapılmasıyla ilgili konular sonuçlandı. Arazilerin her türlü altyapısını Büyükşehir Belediyesi ve OSB birlikte yapacak. Yolu, suyu, kanalı, ulaşımı. Her şeyden önemlisi konut yapacağımız alanlar OSB’ye yakın olacak. OSB’de çalışan kardeşlerimizin işyerlerine ulaşmasını sağlayacak mesafede olacak evler. Hem OSB, hem belediye hem de OSB’de iş yeri olan sanayicilerimizin kendi çalışanlarına konut yapabileceği hızlı bir şekilde konut ihtiyacını çözeceğiz.”

*

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÖĞRENCİ VE VATANDAŞLARA 15.000.000 KİTAP DAĞITTI

 TAHMAZOĞLU’NDAN 15 MİLYON KİTAP

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kütüphane Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında kitap okumanın ve okutmanın önemini hatırlatarak, “Kütüphanelerimizdeki kitaplarımız hâla en iyi ve en güvenilir dostlarımız en değerli bilgi hazinelerimizdir” dedi.

Şahinbey Belediyesi okumayı teşvik etmek amacıyla öğrencilere ve vatandaşlara 2009 yılından bu yana 15.444.086 kitap dağıtımı gerçekleştirdi. Eğitime verdiği destek ile Türkiye’de örnek belediye olan Şahinbey Belediyesi 2009 yılından bu yana öğrencilere ve vatandaşlara 15.444.086 kitap dağıtımı yaparak okumaya teşvik ediyor.

Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emreden bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzu ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu mesajında,“Kütüphanelerimiz medeniyet ve kültür birikimimizin önemli bir yapı taşını oluşturtuyor. Gaziantep’imiz tarihinden bu yana içinde önemli ilim ve irfan merkezlerini bünyesinde barındıran bir merkez kimliğine sahip. Bizlerde kadim medeniyetin emanetçileri olarak çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan hemşehrimizin kütüphane ile olan bağlarını güçlü tutmak için çalışıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak okumayı teşvik etmek amacıyla öğrencilere ve vatandaşlara 2009 yılından bu yana 15.444.086 kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Şahinbey İlçemize Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesini yaptık.  Bilgiye ulaşmayı sağlayan yollardan biri de insanlara bilgi hazinelerinin kapılarını açan kütüphanelerdir. Bizde Şahinbey Belediyesi olarak her fırsatta okuma alışkanlığının kazanılmasını hedefliyor ve daha gelişmiş bir toplumun oluşumuna katkı sağlayarak bilginin kaleleri olan kütüphaneler oluşturuyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Kütüphaneler Haftası’nı kutluyor, bu alanda emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İKİNCİ KÜTÜPHANESİ YAPILDI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’e Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesini kazandırdı. 40 bin metrekarelik alana yapılan Şahinbey Millet Kütüphanesi, grup çalışma salonları, çocuk kütüphanesi, engelsiz yaşam kütüphanesi, yemekhane, kafeterya ve ücretsiz internet hizmetleri ile öğrencilerin en gözde mekanı haline gelecek. Akkent Mahallesi’ne inşa edilen dev kütüphane 24 saat açık kalacak.

VATANDAŞLAR BOŞ ZAMANLARINI OKUYARAK DEĞERLENDİRSİN

Şahinbey Belediyesi vatandaşların kitap okumaları için kahvehanelere; kütüphane yaparak içlerini de kitaplarla doldurdu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, aynı uygulamanın camilere yapılması yönünde çalışma yaparak, cami cemaatinin sadece namaz saatlerinde camiye gelmelerinin dışında boş vakitlerinde de kitap okumaları için içlerinde birbirinden değerli kitapların bulunduğu, kütüphaneler yaptırdı. Şahinbey Belediyesi vatandaşların kitap okumaları için berberlere ve taksi duraklarına da kütüphaneler yaparak çok önemli bir projeye imza attı.

60 OKULA Z KÜTÜPHANE

Yarınların büyük Türkiye’sine yön verecek gençlerin yetişmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte okullarda 60 adet Z kütüphane yapan Şahinbey Belediyesi bu alandaki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

15.444.086 ADET KİTAP DAĞITILDI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gençlerin ve vatandaşların her alanda ve her yerde kitaplardan faydalana bilmeleri için 2009 yılından bu yana 15.444.086 adet kitap dağıtımı gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Tahmazoğlu liselere, ortaokullara, vatandaşlara, berber ve taksi duraklarına, kahvehanelere, gençlik merkezlerinde ve sosyal tesislerde eğitim gören öğrencilere ve vatandaşlara kitap dağıtarak, okumayı teşvik etti.

*

*

GTO MECLİSİ FATMA ŞAHİN’İ AĞIRLADI

–       TEYMUR: En büyük destekçimiz Meslek Komite üyelerimiz

–       YILDIRIM: ENFLASYONLA MÜCADELE İÇİN BEDEL ÖDEMELİYİZ

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) mart ayı olağan meclis toplantısı; Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyeleri ile TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Toplantının ilerleyen bölümünde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak’ın da teşrif ettiği mecliste söz alan GTO meclis üyeleri; ticari hayatı etkileyen sorunları, GTO üyelerinin ortak taleplerini ve ekonomik aktiviteyi canlandıracak çözüm önerilerini dile getirdi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Meslek Komite üyelerinin önemine dikkat çeken GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Gaziantep Ticaret Odası olarak Yönetim Kurulumuzla birlikte en önemli misyonumuz sektörlerimizin güçlü sesi olmak, sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm üretmek… Bu noktada en büyük veri kaynağımız ve destekçimiz de Meslek Komite üyelerimiz… Göreve geldiğimiz günden beri 36 bini aşkın üyemizin sesi olmaya çalışıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Yıldırım da sizlerden aldığı destekle gerek şehrimizi gerek üyelerimizi her platformda en güçlü şekilde temsil ediyor.  Bizim GTO olarak bu güce erişmemizdeki en büyük pay siz değerli Meclis ve Meslek Komite üyelerimizin…” dedi.

Başkan Teymur’un ardından kürsüye gelen ve GTO’nun mart ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında Meclis ve Meslek Komite üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Merkez Bankasının faiz kararına değinerek bankanın önemli mesajlar verdiğini belirtti.

Yıldırım,“Küresel ekonomide merkez bankası kararlarıyla dolu fırtına gibi bir haftayı geride bıraktık. Ama Merkez bankaları arasında en çok şaşırta şüphesiz Türkiye Merkez Bankası oldu. Çünkü TCMB beklentilerden farklı olarak politika faizini yüzde 50’ye çıkardı. Aslında Merkez Bankası bunu yaparak seçim sürecinde dahi faiz artışı dâhil ne gerekiyorsa yapacağını ve enflasyon konusunda çok ciddi oldukları mesajını verdi. Merkez bankasını faiz artırımına iten faktörlerden biri kur baskısı diğeri de iç talebin halâ yüksek seyretmesi. İç talepte yavaşlama var ama genel anlamda enflasyonu frenleyebilecek bir gerileme değil bu…” şeklinde konuştu.

Yıldırım: Kamu kesimi de tasarruf yapmalı

Merkez Bankasının enflasyonu düşürebilmek için faizi artırarak TL tasarruflarının artmasını ve tüketimin düşmesini hedeflediğini vurgulayan Yıldırım, “İç talepteki zayıflama büyüme oranında önemli bir düşüşe sebep olacaktır. Aslında geldiğimiz noktada olması gereken de budur. Enflasyonla mücadele için bir bedel ödenecek. Bir süre düşük büyümeyi kabul etmek zorundayız. Ancak bu bedeli tek başına iş dünyası ödeyemez. Kamu kesimi de tasarruf yapmalı. Bizim ihtiyacımız olan kaliteli ve sürdürülebilir büyüme… Bunun için de önce enflasyondan kurtulmamız gerek.” İfadelerini kullandı.

Yıldırım: Gaziantep’in dış ticaret performansı Türkiye’nin üzerinde

Konuşmasında 2023 yılı dış ticaret verilerine de değinen Başkan Yıldırım, şöyle devam etti:

“TÜİK verilerine göre Türkiye ihracatının ithalatı karşılama oranı %70,6’yken Gaziantep’in bu oranı %148… Şehir olarak 3,4 milyar dolar dış ticaret fazlamız var. Veriler de gösteriyor ki Gaziantep’in dış ticaret performansı Türkiye’nin üzerinde… Bu biz Gazianteplilerin her zaman övündüğü bir veri… GTO olarak biz de hayata geçirdiğimiz projeler ve sunduğumuz hizmetlerle bu performansı desteklemek, tüm potansiyelini açığa çıkarmak için büyük çaba sarf ediyoruz.”

Meclis toplantısının ilerleyen bölümünde toplantıya katılarak sunum gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda ayrıca AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak da GTO Meclisine hitap etti. Başkan Şahin’in sunumu ardından yapılan soru-cevap bölümünde ise söz alan GTO Meclis üyeleri, ticari hayatı etkileyen sorunları, GTO üyelerinin ortak taleplerini ve sorunların çözümüne yönelik atılabilecek adımları dile getirdi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı