Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 28.03.2024 e gazete

admin | 28 Mart 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 28.03.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 28.03.2024 e gazete

HABER METNİ;

GAZİANTEP VALİSİ ÇEBER, SEÇİM GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

1 MİLYON 393 BİN 956 SEÇMENDEN 36.507 YENİ SEÇMEN İLK DEFA OY KULLANACAK.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 31 Mart Seçimleri güvenlik tedbirleri ile ilgili basına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, ilgili kurum yöneticileri ile birlikte seçim güvenliği ile ilgili yapılacak olan basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya Gaziantep’te alınacak seçim tedbirlerini açıkladı.  Vali Çeber’in açıklaması şöyle:

“ Gaziantep genelinde toplam 1 milyon 393 bin 956 seçmen, 824 okul binasında 4.418 sandıkta oy kullanacak.

Sağlık problemleri nedeniyle sabit sandıklara gidemeyen vatandaşlar için Şahinbey’de 1, Şehitkamil’de 3, Nizip, İslahiye ve Yavuzeli’de 1’er olmak üzere toplam 7 seyyar sandık hizmet verecek.

Seçim güvenliğini sağlamak amacıyla 733’ü amir sınıfı olmak üzere toplamda 8.288 personel görev alacak.

Oy pusulalarının sandıklara güvenli bir şekilde ulaştırılması, oy kullanılan okullarda alınan güvenlik önlemleri ve kullanılan oyların toplama merkezlerine güvenli bir şekilde ulaştırılması için üç aşamalı bir güvenlik tedbiri çalışması yapıldı. Bu süreçte 1.690 güvenlik personeli hazır kuvvet olarak görev alacak.

İlimiz genelinde polis ve jandarma bölgemizde toplam;

1 milyon 393 bin 956 seçmenimiz,

824 okul binamızda

toplamda 4.418 sandıkta oy kullanma hak ve görevlerini yerine getirecektir.

Oy kullanmak isteyen ancak sağlık problemleri nedeniyle sabit sandıklara gidemeyen vatandaşlarımıza Şahinbey’de 1, Şehitkamil’de 3, Nizip, İslahiye ve Yavuzeli’nde 1’er olmak üzere toplam 7 seyyar sandıkta  hizmet verecektir.

*Seçimlerin ilimizde güvenli bir ortamda yapılabilmesi adına 733’ü amir sınıfı personelimiz olmak üzere toplamda 8.288 personelimiz görevi başında olacaktır.

Üç bölümden oluşan bir güvenlik tedbiri çalışması yaptı arkadaşlarımız. Birincisi oy pusulalarının sandıklara güvenli bir şekilde ulaştırılması için kurye tedbirleri, 

ikincisi oy kullanılan okullarda alınan güvenlik tedbirleri ve

üçüncüsü de seçim süresi bitiminde kullanılan oyların toplama merkezlerine güvenli bir şekilde ulaştırılması için alınan tedbirler. Bu süreçte 1.690 güvenlik personelimiz hazır kuvvet olarak, hiç istemeyiz ama acil durumlarda müdahalede bulunmak üzere, görevlerinin başında olacaklar.  

Seçim süreciyle ilgili olarak şu ana kadar  toplamda 4 olay emniyet birimlerimize intikal etmiş, bu olaylarla ilgili yapılan tahkikatlarda toplamda 4 şüpheli yakalanmıştır. Bir olay ile ilgili de tahkikatlarımız devam etmektedir.

Seçim takviminin başladığı 01.01.2024 tarihinden 26.03.2024 tarihine kadar ilimiz genelinde toplam 178.854 kişinin katılımıyla 337 kapalı ve açık alanda etkinlik yapılmış ve bu etkinliklerde 18.473 Personel görevlendirilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır.

24’ü il merkezinde olmak üzere ilimiz genelinde toplam 63 seçim irtibat bürosu açılmış olup buralarda 24 saat esasına göre 192 Personel görevlendirilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmaktadır.

Sizlere merak edilebilecek bazı verileri paylaşmak istiyorum:

Gaziantep’te ilk kez oy kullanacak vatandaş sayımız 36.507’dir.

Gaziantep merkeze en uzak seçim noktası 150 km ile İslahiye’nin Kazıklı köyüdür.

İlimizde  en çok seçmen 609.600 kişi ile Şahinbey,

 En az seçmen ise 7.334 kişi ile Karkamış ilçelerimizdir.

İlimizde seçim günü  güvenlik personelimiz ve sandıklarda görevli personelimiz de dahil olmak üzere toplamda 22.000 civarında kamu personelimiz görev alacaktır. Her sandıkta 7 kişilik bir heyet vardır bunların 4’ü müşahit, 3’ü de sandık görevlisidir.

Toplam 484 kurye aracı ile 1.134 kurye personeli görevlendirildi ve bunların güvenliğini sağlayan ekipler de özel olarak hazırlandı.

Ayrıca vatandaşlarımıza bir hatırlatma da yapmak istiyorum,

Okullarda bulunan sabit sandıklarımıza gidemeyecek kadar hasta veya engeli olan vatandaşlarımız, İl Sağlık Müdürlüğümüzün 444 38 33 numaralı hattını arayıp isimlerini yazdırdıklarında mobil sandıklarımız vasıtasıyla ilgili personellerimiz tarafından oy kullanmaları sağlanacaktır.

*Bizler 2024 yerel seçimlerinin güvenli bir ortamda yapılması için bu süreçte olduğu gibi seçim gününde de görevimizin başında olacağız. Tüm siyasi partilerimizden ve vatandaşlarımızdan istirhamımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mümkün olduğunca hoşgörülü ve sağduyulu bir seçim ikliminin oluşmasına katkıda bulunmalarıdır.

Bu anlamda şu ana kadar süreci olgunlukla ve genel olarak Gaziantep’e yakışır şekilde yürüten tüm siyasi bileşenlere teşekkür ediyor ,

Şehrimizde ve ülkemizde sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir seçim dönemi gerçekleşmesini diliyorum.”

*

*

0*

*

GAZİKÜLTÜR, TÜRK KUYUMCULUK VE MÂDEN SANATINA DAİR EŞSİZ BİR ESER YAYIMLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür, Türk-İslam sanatlarının nadide dallarından biri olan kuyumculuk ve maden sanatlarına ışık tutan Resimli Ansiklopedik Türk Kuyumculuk ve Mâden Sanatı Terimleri Sözlüğü” nü okuyucuyla buluşturdu.

1943 Gaziantep doğumlu, değerli akademisyen ve sanatçı Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu, Türk-İslam ve Doğu sanatlarına adanmış uzun ve başarılı bir kariyerin ardından, bu zengin ve özgün eseri ile sanat literatürüne katkıda bulunuyor. Kitap, kuyumculuk ve maden sanatları alanında kullanılan terimleri, alet isimlerini ve teknik tabirleri, açıklamalı ve fotoğraflı bir biçimde sunuyor.

Kitap, 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Gazikültür mağazalarının yanı sıra Türkiye çapında seçkin kitapçılarda, Gazikültür’ün internet sitesi www.magazagaziantep.com ve kitap satışı yapan internet sitelerinde satışa sunuldu.

TANRIÖVER: BU ÇALIŞMA HEM AKADEMİK HEM DE SANATSAL ANLAMDA ÇOK DEĞERLİ

Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver, Resimli Ansiklopedik Türk Kuyumculuk ve Mâden Sanatı Terimleri Sözlüğü’yle ilgili şunları aktardı:

 “Bu sözlük, Türk kuyumculuk ve maden sanatının tarihini, gelişimini, önemli portrelerini ve öne çıkan eserlerini kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Yurt içi ve yurt dışında 70’in üzerinde kişisel ve karma sergilere imza atan Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu, bu eseriyle kadim sanatlarımızın gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol üstleniyor.”

YAKAR: BU ESER TÜRK KUYUMCULUK VE MADEN SANATLARININ ZENGİN MİRASINI YAŞATMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR KAYNAK

 Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Resimli Ansiklopedik Türk Kuyumculuk ve Mâden Sanatı Terimleri Sözlüğü’yle ilgili şunları söyledi:

 “Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu’nun ‘Resimli Ansiklopedik Türk Kuyumculuk ve Mâden Sanatı Terimleri Sözlüğü’, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Yayınları olarak sunmaktan mutluluk duyduğumuz, kültürümüzün zengin mirasını aydınlatan bir eserdir. Bu ansiklopedik eser, Türk kuyumculuk ve maden sanatlarının derin tarihini ve estetik zenginliklerini, terimlerin ve tekniklerin detaylı açıklamalarıyla birlikte ortaya koyuyor. Yayımladığımız bu değerli çalışma hem akademik hem de sanatsal bir kaynak olarak bu alanda çalışan araştırmacılara, sanatçılara ve sanatseverlere eşsiz bir rehber olacaktır.”

*

*

*

BELEDİYE BAŞKANI KENDİSİ KUL, PARASI PUL ,KARISI DUL OLAN KİŞİDİR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu  Akit Tv de Ziya Kaplan’ın sunduğu Haber 12 programının canlı yayın konuğu oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

Tahmazoğlu tarımdan spora, eğitimden kentsel dönüşüme kadar Şahinbey ilçesinde  hayata geçirdikleri tüm çalışmaları konuştuklarını vurgulayarak programda yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu;

330 bin geçici Suriyeli sığınmacı yaşıyor. Yüzde75 i çarpık yapılaşama idi.

Göreve başladığımızdan bu yana 10 bin 350 bağımsız bölümü kamulaştırdık ve kentsel dönüşümü gerçekleştirdik, daha yaşanabilir bir şehir oluşturmaya çalıştık. Kentsel dönüşümle birinci ve ikinci etapla 13 şeritli bir yol yaptık. Trafiği oldukça rahatlattı.

Depremde en az zayiat alan ilçe olduk. Köyler dahil sadece 36 kişi öldü .Hiç bir apartman yıkılmadı.

320 dönüm alan üzerine oto sanayi sitesi yaptık. Kiracı olan esnafımızı burada kira öder gibi hatta kiradan çok düşük bir taksitle dükkan sahibi yaptık. İstihdam bu nedenle önemli ölçüde arttı.

Belediye başkanı kendisi kul, parası pul ,karısı dul olan kişidir. Mesleği ile evli olan kendisini feda edecek .evinden ailesinden sağlığından fedakarlık edecek. Halkı ile hemhal olacak çocuktan yaşlısına kadar doğumdan ölüme kadar vatandaşın hayatının her aşamasına kolaylaştıran kişi olacak.”

*

*

*

İMO Şube Başkanı Güçyetmez’den tepki:

İNŞAAT MÜHENDİSLERİNE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!

 İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, şantiyelerde mühendislere yönelik şiddet olaylarının son bulması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İnşaat Mühendisleri Odası, Denizli’de bir inşaatta temel atma betonu dökümü aşamasında yapı denetimi görevlisi inşaat mühendisinin müteahhidin sözlü ve fiziki saldırısına uğraması nedeniyle yurt genelinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, deprem gerçeğiyle karşı karşıya bulunan ülkemizde yapı üretimi ve denetimi süreçlerinin toplumun can ve mal güvenliğini yakından ilgilendirdiği belirtilerek, sürecin sağlıklı işlemesinin önündeki engellerin kaldırılması istenildi.

ÖNLEM ALINMAMASI KABUL EDİLEMEZ

İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, şantiyelerde görev yapan inşaat mühendislerine yönelik şiddet olaylarındaki artış nedeniyle yaptığı açıklamada, “Resmî rakamlara göre 50 binden fazla canımızı yitirdiğimiz, 11 ilimizde büyük yıkımlara yol açan 6 Şubat Depremlerinin ardından inşaatların yapım süreçlerinde denetim ve kontrollerin önemi net bir şekilde görülmüş olmasına rağmen meslektaşlarımızın görevlerini doğru ve sağlıklı bir şekilde yerine getirmesinin engellenmesi ve şantiyelerde şiddete uğramasına karşı önlem alınmaması kabul edilemez” dedi.

Başkan Güçyetmez açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “Ülke topraklarımızın büyük ölçüde deprem tehlikesi altında bulunduğu bilinen bir gerçektir. Bu gerçekten hareketle, sağlıklı ve güvenli yapıların üretilmesi, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Başta deprem olmak üzere doğa olaylarının afete dönüşmesini önlemek bilimsel yöntemlerle, mühendislik hizmetlerinin doğru bir şekilde uygulanmasıyla mümkündür.

YAPI DENETİMİ PİYASANIN REKABETÇİ KOŞULLARINA BIRAKILAMAZ

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız, sonuçları itibariyle tarihimizin en büyük depremleri, yapı üretimi ve denetimi süreçlerindeki sorunları bir kez daha gün yüzüne çıkarmış, yapılarımızın güvenliğinin sağlanması için etkin bir yapı denetim sisteminin kurulmasının, yapı üretim sürecinin her evresinin bağımsız bir şekilde denetlenmesinin zorunluluğu, kamuoyunca daha iyi anlaşılmıştır. Buna karşın, yapı denetim sistemimizin hem mevzuattan hem de uygulamadan kaynaklı sorunları olduğu gibi durmaktadır. 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununun öngördüğü sistem, denetim hizmetinin “kamusal” niteliğini görmezden gelmektedir. Halkın can ve mal güvenliğini yakından ilgilendiren yapı denetim hizmeti serbest piyasanın rekabetçi koşullarına terk edilmektedir.

Yapı denetim sisteminde yapılan düzenlemelerle; 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle yapı denetiminde “e-dağıtım” sistemine geçilerek, hangi yapıda, hangi yapı denetim kuruluşunun görev alacağının elektronik ortamda bakanlık tarafından belirleneceği bir değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklikle, yapı denetim kuruluşunun müteahhit ile olan ilişkisinin kesilmesi amaçlanmıştır. Düzenleme ile birlikte denetim faaliyetinin müteahhitle parasal ilişkisinin kesilmesi, denetimlerin daha da artmasına önayak olan olumlu bir gelişme sağlamıştır. Yapılan düzenleme, denetimin bağımsızlaştırılarak yapı kalitesinin artırılmasını amaçlamış olsa da yeni sorunları da beraberinde getirmiştir. Yapı denetiminin kamusal bir hizmet olduğu, bu hizmeti veren meslektaşlarımızın da kamu hizmeti verdiği gerçeğinden hareketle meslektaşlarımızı koruyan yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği açıktır.

MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET OLAYLARI ARTIYOR

Özellikle bu düzenlemeden sonra şantiye sahalarında yapı denetimi görevini icra eden mühendislere yönelik şiddet olayları artmış, mühendislere yönelik sözlü ve fiziki şiddet olayları, son dönemlerde ise tırmanışa geçmiştir. 1 Mart 2023 tarihinde, Uşak’ta yapı denetim mühendisinin numune almasından sonra, gözü önünde betona su katılmış, buna itiraz eden meslektaşımız ve yanındaki stajyeri, inşaatın kalıp ustaları tarafından şiddete uğramıştır. 3 Ağustos 2023 tarihinde yine Uşak’ta yapımı süren inşaatı denetime giden iki meslektaşımız, beton dökümü sırasında betonun vibratörle sıkıştırılmasını isteyince bir inşaat ustası tarafından keserle saldırıya uğramıştır. 23 Ocak 2024 tarihinde, Aydın’da yapı denetimi görevini yürüten meslektaşımıza, demirci ustası tarafından demir levyeyle saldırı gerçekleştirilmiştir.

1 Şubat 2024 tarihinde, Adana’da ilgili şantiyesinde gerekli tespitleri yapıp, eksikliklerin giderilmesini isteyen yapı denetimi görevlisi meslektaşımız, müteahhit ve yakını tarafından silahlı saldırıya uğramıştır. 2 Şubat 2024 tarihinde, Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde ilgili eksikleri daha önceden tespit edilmiş olan şantiyeye kontrol için giden yapı denetim görevlisi meslektaşımız müteahhit tarafından darp edilmiştir. 23 Mart 2024 tarihinde, Denizli’de bir inşaatta temel betonu dökümü aşamasında projenin müteahhidi, yapı denetimi çalışanı meslektaşımıza sözlü ve fiziki saldırıda bulunmuştur.

YAPI DENETİMİ KAMUSAL GÖREVDİR

Deprem gerçeğiyle karşı karşıya bulunan ülkemizde yapı üretimi ve denetimi süreçleri toplumun can ve mal güvenliğini yakından ilgilendiren süreçlerdir. Dolayısıyla meslektaşlarımızın şantiye sahalarında verdiği hizmet de kamusal niteliktedir. Bu yanıyla meslektaşlarımıza yönelik şiddet, kamu güvenliğini ve sağlığını tehdit etmektedir. Şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten meslektaşlarımız kamu görevlisi niteliğinde sayılmalı, can güvenliklerinin sağlanması da bizzat kamu gücünün sorumluluğunda olmalıdır. Önemle vurgulamak isteriz ki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere şantiyelerdeki şiddete karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almalı, meslektaşlarımıza yönelik şiddet son bulmalıdır.”

*

*

GSO MART AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KOBİLERİMİZ İKİ DEFAYA MAHSUS YEŞİL DÖNÜŞÜM MENTÖRLÜK HİZMETİ ALABİLECEKLER

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Başar Küçükparmak, Emine Ferhan Sağım, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis Üyeleri, Danışma Kurulu, Yeni Nesil Sanayici Platformu Üyeleri ve Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat ile TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi’nin katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısında, kent ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler, iç piyasa ve dış ticarette öne çıkan konu başlıkları, mevcut projeler, iş dünyasının talep ve beklentileri istişare edildi.

GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, meclis toplantısındaki konuşmasına tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek başladı. Ramazan’ın kardeşlik bağlarının güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışmaya sağladığı katkılara vurgu yapan Konukoğlu, “Mübarek Ramazan ayının içerisindeyiz. Allah tutuğumuz oruçları kabul etsin. Hepimizin malumu bir yıl önce, şehrimiz ve bölgemizde meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan deprem nedeniyle zor günler yaşadık. Birlik ve beraberlik ruhu ile her geçen gün daha iyiye gideceğimizi ümit ediyorum. Bunun yanında bölgemiz ekonomisinin de deprem hasarlarını atlatması ve yeniden canlanması adına canla başla çalışan herkese teşekkür ediyorum. Gaziantep olarak üretim, ihracat ve istihdam noktasında depremin yol açtığı olumsuzluklara rağmen önemli başarılar ortaya koymaya ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, kıymetli meclis üyelerimize ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI BAŞAR KÜÇÜKPARMAK

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak da meclis toplantısındaki konuşmasına, Ramazan ayını ve yaklaşan bayramı tebrik ederek başladı.

Sanayinin geleceğe hazırlanması hedefiyle, ikiz dönüşüm temasıyla yürüttükleri yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalarının meyvelerini vermeye devam ettiğini ifade eden Küçükparmak, ‘’Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’miz (GSO-MEM), Yeşil Dönüşüm Mentörlüğü konusunda TÜBİTAK’ın çözüm ortağı oldu. Bu anlamda bölgemizde tek, Türkiye genelinde ise seçilen 25 çözüm ortağından birisiyiz. KOBİ’lerimize, GSO-MEM’den alacakları yeşil dönüşüm mentörlük hizmetlerine TÜBİTAK tarafından hibe desteği sağlanacak ve iki defaya mahsus yeşil dönüşüm mentörlük hizmeti alabilecekler. Almış oldukları hizmetlerin maliyetlerinin önemli bir kısmı TÜBİTAK tarafından hibe desteği olarak karşılanacak. Sizleri de verilen desteklerden faydalanmaya ve işletmelerinizin yeşil dönüşümünü sağlamak üzere GSO-MEM’e davet ediyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruluş çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başar Küçükparmak, “Yürütülen çalışmalar kapsamında geçtiğimiz hafta, Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB Alan Belirleme ve Teknik İnceleme programı gerçekleştirildi. Bu bölgemiz ilk etapta 88 hektar ve ikinci etapta 82 hektar alandan oluşacak. Bu noktada emeği geçen herkese ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

GSO’nun mevcut proje ve çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgiler verdikten sonra, Gaziantep’e ait güncel ekonomik rakamlara da değinen GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, şunları kaydetti:

 “Şehrimizden şubat ayında yapılan ihracat miktarı geçen yılın şubat ayına göre yüzde 71,1 oranında arttı. İhracatın ithalatı karşılama oranında şehrimiz yüzde 163 ile 3. sırada yer aldı. Yapılan ihracatın sektörlere göre dağılımına baktığımızda ise yüzde 36,7 ile tekstil sektörü 1. sırada, yüzde 34,3 ile tarımsal sanayi ve hububat ürünleri 2. sırada, yüzde 11,9 ile kimya ve plastik ürünleri 3. sırada yer almaktadır.”

Toplantıda söz alan Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat da yer seçimi, kuruluş onayı ve imar planı onayının ardından Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB’de alan belirleme ve teknik inceleme gerçekleştirdiklerini söyledi.

OSB’nin firmalara bir arada ve daha iyi koşullarda katma değeri yüksek üretim yapılmasına imkân sağlayacağını ifade eden Özpolat, bölgenin faaliyete geçmesi ile katma değeri yüksek üretimler yapılmasının önü açılarak ilimizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlanacağını kaydederek, emeği olan ve Alan Belirleme ve Teknik İnceleme Programına katılan herkese teşekkür etti.

Toplantıda, Gaziantep Gıda Kümesi’nin başarıyla yürütülmesi ve 6. Kümelenme Konferansı’nda, Gaziantep Sanayi Odası’na ödül kazandırılmasından dolayı GSO Kurumsal İletişim ve Üye Hizmetleri Koordinatörü/Genel Sekreter Yardımcısı Sermest Çapan, İhracat ve Pazar Geliştirme Birimi Uzmanı Rezzan Kurt, İhracat ve Pazar Geliştirme Birimi Uzman Yardımcısı Gizem Bozo, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nin (GSOMEM), “Türkiye Yeşil Sanayi Projesi” çerçevesinde TÜBİTAK Çözüm Ortağı olmasındaki başarılı çalışmalarından dolayı Endüstriyel Gelişim Hizmetleri Koordinatörü/Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Çalı’ya plaket verildi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı