Hoşgeldiniz  

1 MİLYON 393 BİN 956 SEÇMENDEN 36.507 YENİ SEÇMEN İLK DEFA OY KULLANACAK(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

admin | 28 Mart 2024 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

1 MİLYON 393 BİN 956 SEÇMENDEN 36.507 YENİ SEÇMEN İLK DEFA OY KULLANACAK(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

GAZİANTEP VALİSİ ÇEBER, SEÇİM GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

1 MİLYON 393 BİN 956 SEÇMENDEN 36.507 YENİ SEÇMEN İLK DEFA OY KULLANACAK.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 31 Mart Seçimleri güvenlik tedbirleri ile ilgili basına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, ilgili kurum yöneticileri ile birlikte seçim güvenliği ile ilgili yapılacak olan basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya Gaziantep’te alınacak seçim tedbirlerini açıkladı.  Vali Çeber’in açıklaması şöyle:

“ Gaziantep genelinde toplam 1 milyon 393 bin 956 seçmen, 824 okul binasında 4.418 sandıkta oy kullanacak.

Sağlık problemleri nedeniyle sabit sandıklara gidemeyen vatandaşlar için Şahinbey’de 1, Şehitkamil’de 3, Nizip, İslahiye ve Yavuzeli’de 1’er olmak üzere toplam 7 seyyar sandık hizmet verecek.

Seçim güvenliğini sağlamak amacıyla 733’ü amir sınıfı olmak üzere toplamda 8.288 personel görev alacak.

Oy pusulalarının sandıklara güvenli bir şekilde ulaştırılması, oy kullanılan okullarda alınan güvenlik önlemleri ve kullanılan oyların toplama merkezlerine güvenli bir şekilde ulaştırılması için üç aşamalı bir güvenlik tedbiri çalışması yapıldı. Bu süreçte 1.690 güvenlik personeli hazır kuvvet olarak görev alacak.

İlimiz genelinde polis ve jandarma bölgemizde toplam;

1 milyon 393 bin 956 seçmenimiz,

824 okul binamızda

toplamda 4.418 sandıkta oy kullanma hak ve görevlerini yerine getirecektir.

Oy kullanmak isteyen ancak sağlık problemleri nedeniyle sabit sandıklara gidemeyen vatandaşlarımıza Şahinbey’de 1, Şehitkamil’de 3, Nizip, İslahiye ve Yavuzeli’nde 1’er olmak üzere toplam 7 seyyar sandıkta  hizmet verecektir.

*Seçimlerin ilimizde güvenli bir ortamda yapılabilmesi adına 733’ü amir sınıfı personelimiz olmak üzere toplamda 8.288 personelimiz görevi başında olacaktır.

Üç bölümden oluşan bir güvenlik tedbiri çalışması yaptı arkadaşlarımız. Birincisi oy pusulalarının sandıklara güvenli bir şekilde ulaştırılması için kurye tedbirleri, 

ikincisi oy kullanılan okullarda alınan güvenlik tedbirleri ve

üçüncüsü de seçim süresi bitiminde kullanılan oyların toplama merkezlerine güvenli bir şekilde ulaştırılması için alınan tedbirler. Bu süreçte 1.690 güvenlik personelimiz hazır kuvvet olarak, hiç istemeyiz ama acil durumlarda müdahalede bulunmak üzere, görevlerinin başında olacaklar.  

Seçim süreciyle ilgili olarak şu ana kadar  toplamda 4 olay emniyet birimlerimize intikal etmiş, bu olaylarla ilgili yapılan tahkikatlarda toplamda 4 şüpheli yakalanmıştır. Bir olay ile ilgili de tahkikatlarımız devam etmektedir.

Seçim takviminin başladığı 01.01.2024 tarihinden 26.03.2024 tarihine kadar ilimiz genelinde toplam 178.854 kişinin katılımıyla 337 kapalı ve açık alanda etkinlik yapılmış ve bu etkinliklerde 18.473 Personel görevlendirilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır.

24’ü il merkezinde olmak üzere ilimiz genelinde toplam 63 seçim irtibat bürosu açılmış olup buralarda 24 saat esasına göre 192 Personel görevlendirilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmaktadır.

Sizlere merak edilebilecek bazı verileri paylaşmak istiyorum:

Gaziantep’te ilk kez oy kullanacak vatandaş sayımız 36.507’dir.

Gaziantep merkeze en uzak seçim noktası 150 km ile İslahiye’nin Kazıklı köyüdür.

İlimizde  en çok seçmen 609.600 kişi ile Şahinbey,

 En az seçmen ise 7.334 kişi ile Karkamış ilçelerimizdir.

İlimizde seçim günü  güvenlik personelimiz ve sandıklarda görevli personelimiz de dahil olmak üzere toplamda 22.000 civarında kamu personelimiz görev alacaktır. Her sandıkta 7 kişilik bir heyet vardır bunların 4’ü müşahit, 3’ü de sandık görevlisidir.

Toplam 484 kurye aracı ile 1.134 kurye personeli görevlendirildi ve bunların güvenliğini sağlayan ekipler de özel olarak hazırlandı.

Ayrıca vatandaşlarımıza bir hatırlatma da yapmak istiyorum,

Okullarda bulunan sabit sandıklarımıza gidemeyecek kadar hasta veya engeli olan vatandaşlarımız, İl Sağlık Müdürlüğümüzün 444 38 33 numaralı hattını arayıp isimlerini yazdırdıklarında mobil sandıklarımız vasıtasıyla ilgili personellerimiz tarafından oy kullanmaları sağlanacaktır.

*Bizler 2024 yerel seçimlerinin güvenli bir ortamda yapılması için bu süreçte olduğu gibi seçim gününde de görevimizin başında olacağız. Tüm siyasi partilerimizden ve vatandaşlarımızdan istirhamımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mümkün olduğunca hoşgörülü ve sağduyulu bir seçim ikliminin oluşmasına katkıda bulunmalarıdır.

Bu anlamda şu ana kadar süreci olgunlukla ve genel olarak Gaziantep’e yakışır şekilde yürüten tüm siyasi bileşenlere teşekkür ediyor ,

Şehrimizde ve ülkemizde sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir seçim dönemi gerçekleşmesini diliyorum.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı