Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 27.03.2024 e gazete

admin | 27 Mart 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 27.03.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 27.03.2024 e gazete

HABER METNİ;

EBRD HEYETİ GAZİANTEP’TE

FATMA  ŞAHİN İLE EBRD’NİN GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ İTTİFAKI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yetkilileriyle katıldığı toplantıda Gazi şehirde yürütülen yeşil şehir çalışmaları ve yeni projeleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Gaziantep’te bulunan EBRD heyetiyle görüşmeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Birinci Başkan Yardımcısı ve Müşteri Hizmetleri Grubu Başkanı Jürgen Rigterink katıldı.

Toplantıda Gaziantep’in EBRD’nin “Yeşil Şehir” ilan etmesinden sonra bugüne kadar yapılan çalışmalar, yapımının devam ettiği 27 Megavatlık güneş enerji santralinde son durum ile ilerleyen günlerde yapılacak projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca dünyada yaşanan iklim değişikliği ve Gaziantep’e etkileri, kentte konu hakkında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaları anlatan sunum yapıldı.

Mühendislik yaptığı dönemde kirletici unsurların ne olduğunu bildiğini toplantıda belirten Başkan Fatma Şahin Gaziantep’i yeşil şehir olarak uluslararası alanda en iyilerden birisi olarak tutmayı hedeflediğini aktardı. Güneş enerjisi, HES’ler, jeotermal kaynaklar gibi bütün yenilenebilir enerji kaynakları hakkında yürütülen hukuki düzenlemeleri ve yapılan çalışmaları anlattı.

ŞATIROĞLU: ÇOK ZENGİN OLAN GÜNEŞ KAYNAKLARIMIZ VAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu yapılan görüşmenin ardından verdiği demeçte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ve ekibinin çok meşakkatli ve çok değerli projelerinin finansmanının EBRD’den sağlanmış olmasını önemsediklerini belirterek, “Bu yaptığımız her bir proje enerjide dışa bağımlı olan Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltan projelerdir. Her ne kadar doğalgazımız ve petrolümüzü bulmuş olsak bile henüz başlangıç aşamasındayız. Dolayısıyla çok zengin olan güneş kaynaklarımız var. Çok zengin olan bu ışınım kaynaklarımızı ve rüzgarımızı kullanmak suretiyle de enerji hammaddelerimizi, kaynaklarımızı doğru kullanmak suretiyle de cari açığa ciddi katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

GAZİANTEP İLİ GÜNEŞ IŞINIM ANLAMINDA YÜKSEK İLLERİMİZDEN BİR TANESİ

Yeşil şehirler kavramının Gaziantep’te öncü olduğunu gördüğünü belirten Bakan Yardımcısı Şatıroğlu açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Diğer belediyelerimiz de kendi elektrik ihtiyaçlarını Gaziantep’in yaptığı gibi yerli kaynaklardan, hayvan atıklarından ve biyogazlardan yapmak suretiyle de enerjiye kazandırmış olmanın mühendis olarak hak ve gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin dışa bağımlılığını azaltan bu projenin önemli olduğunu bir kez daha vurguluyorum. Gaziantep ili güneş ışınım anlamında yüksek illerimizden bir tanesi. Güneş ışınımının yüksek olması, nemin olmayışı bu ülkede güneş santrallerini yükselten unsurlardandır. Bir Karadeniz bölgesinde 1100 saatte bir elektrik üretebiliyorken güneş panelleri, Gaziantep ilimizde bu yaklaşık 2000 saate kadar çıkabilmekte. Buda buraya yapılan yatırımları daha fizibile hale getiriyor. Geri dönüşümü daha hızlı hale getiriyor. Aynı yatırımla buradan diğer illere göre bir buçuk kat daha fazla enerji üretme şansına sahipsiniz.”

ŞAHİN: ŞEHRİ YEŞİL ŞEHİR, YENİLENEBİLİR ENERJİDE KENDİ KENDİNE YETEN BİR ŞEHİR HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bakan Yardımcısının desteklerini vurgulayarak, “Şehir sanayi şehri ve şehirde enerjisini kendi kendine üretmek gibi çok yüksek haklı bir talep var. Ne zaman Bakan yardımcımızın yanına gelsek çok hızlı çok, çok pratik çözüyor. Bugün özellikle doğalgazla yaşanan sorunları yeni dönemde bakanımın sayesinde çok hızlı çözmüş olacağız. Enerji Bakanımızın ve Bakan yardımcımızın bize vermiş olduğu bu destekle şehri yeşil şehir, yenilenebilir enerjide kendi kendine yeten bir şehir haline dönüştüreceğiz ve Paris antlaşmasını en iyi uygulayan şehir olma özelliği olarak yolumuza devam edeceğiz. Yeni dönemde bu duruşla da çözülemeyecek hiçbir durumumuz olmadığını görüyorum. Buda bize güven veriyor” ifadelerini kullandı.

RİGTERİNK: FATMA ŞAHİN VE EBRD OLARAK ORTAK BİR VİZYON PAYLAŞIYORUZ

EBRD olarak Türkiye’ye her yıl ciddi yatırımlarda bulunduklarını belirten Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Birinci Başkan Yardımcısı ve Müşteri Hizmetleri Grubu Başkanı Jürgen Rigterink ise “Bildiğiniz gibi bugün çok önemli bir güneş enerjisi santralinin açılışı için burada bulunmaktayız. EBRD olarak Türkiye’ye her yıl ciddi yatırımlarda bulunmaktayız. Sadece 2023 yılında Türkiye’ye iki buçuk milyar euroluk bir yatırım yapmış bulunmaktayız. Bu yapılan yatırımların önemli bir kısmı deprem bölgesinde yeniden toparlanma için yapılan yatırımlardan oluşuyor. 800 milyon euroluk bir deprem yatırım yardımı yapmış bulunmaktayız. Bu noktada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin bizlerin başta yenilenebilir enerji olmak üzere su, atık ayrıştırma ve diğer konularda önemli bir paydaşımız olmuştur. Bu noktada sayın bakan hanım ve EBRD olarak ortak bir vizyon paylaşıyoruz. Buda şehrimizi daha yeşil bir şehir haline dönüştürmek ve bu doğrultuda daha iyi bir sunacak” dedi.

*

*

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN 27 MW’LIK DEV ENERJİ YATIRIMININ 11 MW’LIK BÖLÜMÜ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

27 MW’LIK DEV ENERJİ YATIRIMININ 11 MW’LIK BÖLÜMÜ HİZMETE GİRDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yenilenebilir Enerji Buluşmaları kapsamında 27 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali’nin ilk 11 Megavatlık bölümü düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD Yeşil Şehirler programına katılan “Yeşil Şehir Gaziantep” te Büyükşehir Belediyesi tarafından kurumun tüm elektrik tüketimlerini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak amacıyla Deredüzü, Doğanca ve Köksalan Mahalleleri’nde yapılacak olan toplam 27 Megavatlık tesisin ilk 11 Megavatlık bölümü Deredüzü Mahallesi’nde hizmete alındı.

27 MW’LIK PROJE TAMAMLANDIĞINDA YILDA 2 BİN 574 TON KARBON SALINIMI ENGELLENECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla hizmet vermeye başlayan projenin yapımı EBRD Yeşil Şehirler finansmanıyla sürüyor. Güneş enerji santrallerinin tamamlanmasıyla yılda 45 bin 900 Megavat elektrik üretimi gerçekleşecek 2 bin 574 ton karbon salınımı tesis ile engellenecek.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, 2050’YE KADAR KARBONDİOKSİT EMİSYONLARINI EN AZ YÜZDE 80 DÜŞÜRECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” ve 2017 yılında imzalanan Başkanlar Akdi’nin imzalanmasıyla Gazi şehirde 2050 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını en az yüzde 80 oranında azaltmayı hedefliyor. Emisyon azaltımı ile ilgili oluşturulan 52 proje hayata hazırlandı bunların yüzde 80’ninden fazlası hayata geçirildi.

Yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ise Gaziantep Büyükşehir, güneş enerji santralleri, hayvansal atık kaynaklı biyogaz enerji santrali projelerini tamamladı. Günümüzde çalışmasını sürdüren enerji santrallerinde toplam kurulu güç 25,05 megavat olurken güneş ve biyogaz enerji santralleri ile 2022 yılına kadar yaklaşık 6 milyon kilogram kg karbondioksit salınımı engellendi.

ŞAHİN: DÜNYA EKONOMİYİ EKOLOJİYE ÇEVİREMEDİ ÇEVRESEL KALKINMAYI BİR BÜTÜN OLARAK GÖREMEDİ

Açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünya siyaseti ve enerji için yaratılan çatışmalara değinerek şunları söyledi:

 “Dünya özellikle ekonomiyi ekolojiye çeviremedi çevresel kalkınmayı bir bütün olarak göremedi. Sosyal adalet ve sosyal barışı sağlayamadı. Dünyada yaşanan sorunların hepsinin arkasına baktığımızda karşımıza enerji politikaları çıkıyor. Özellikle gelişen dünyada daha fazla enerji ihtiyacı hisseden ülkeler maalesef en çok kirleten ülkeler. Biz 2014 yılında iş başına geçtiğimizde ilk işimizi işi ehline vermek oldu. Geldiğimizde imar, ulaşım ve iklim master planlarını yaptık. Master planlarıyla ölçümlemeler yaptık acil eylem planları oluşturduk. Pandemi bize artık kendi kendine yetmenin önemini gösterdi.”

ARTIK YATIRIMLARIMIZLA YEŞİL EKONOMİ ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ

Konuşmasının devamında 6 Şubat depremlerinin şehrin dirençli, akıllı ve yeşil olması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini dile getiren Başkan Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

 “Artık yatırımlarımızla yeşil ekonomi üzerine çalışıyoruz. Kurum olarak kirletici unsurlara yoğunlaştık. Bunlar içerisinde en önemlisi ulaşım. Elektrikli ve hidrojenli otobüse geçmeye çalışıyoruz. Metro ve raylı sistemleri çalışıyoruz. Kömürde doğalgaza dönüşümü destekliyoruz. Dünyada artık bilgi en büyük güç. Burada da en önemli başlık enerji. Enerjide kendi kendimize yetmediğimiz sürece bunlar sadece dilek ve temenni olacak. İşin özü kim kendi kendine yeter, kendi teknolojisini ve enerjisini üretirse, teknoloji ve silikon vadisini kurarsa dünyanın sözünü o söyleyecek. Silikon vadisini Türkiye’ye kaydırmamız lazım. Bunu yapacak gücümüz, liderimiz, insan kaynağımız ve gencimiz var. Doğru hedefleme ve odaklama, şehri buna hazırlamamız lazım.”  

BAKAN YARDIMCISI ŞATIROĞLU: PROJELERİNİZİN DE HER ZAMAN ARKASINDA DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu ise yaptığı konuşmada Gaziantep’in yüksek bir enerjiye sahip olduğunu, Başkan Şahin ile enerjisini birkaç kat daha arttırdığını dile getirerek şu sözleri kullandı:

 “Başkan Şahin ile sabah yaptığımız toplantılarda şunu gördüm ki o bir enerji bakanı gibi enerjide, çevre bakanı gibi çevreye hassas birisi. Şehircilik anlamında da ‘Şehri nasıl güzelleştiririz, daha planlı ve yaşanılabilir bir hale getiririz?’ bunun derdinde. Bugün burada belediyemizin büyük enerji yatırımlarından birisini görüyoruz. Bugün 25 megavat güneşten, hayvansal atıktan ve çöplerden elektrik üretme suretiyle kendi kendine yeten, kendi enerjisini tüketen ve bu enerjiyi sürekli yenilenebilir kaynaklardan üreten ve yeni projeleri üretme hevesi var. Gelinen noktada çok büyük mesafe kat edildiğini düşünüyorum. Yeşil Şehirler ağına girerek te projenin finansmanını sağlıyor. Geçtiğimiz yıl bulduğumuz yeraltı kaynakları bizim için önemlidir. Kendi kaynaklarımızı milletimize sunma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 27 Megavatlık büyük projenin 11 megavatını açıyoruz bakanlık olarak ta sürekli destekliyoruz. Projelerinizin de her zaman arkasında destekçisi olacağız. Bu projelerin ülkemize katkı sağlamasını temenni ediyorum.”

*

*

*

-İŞYERLERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONUSU GSOMEM’DE MASAYA YATIRILDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi iş birliğinde, “İşyerlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Nasıl Yönetilmeli” konulu toplantı gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSOMEM) düzenlenen toplantıda, A Sınıfı İş Güveliği Uzmanı Makine Mühendisi Bedri Tekin’in işletmelerdeki iş sağlığı ve güvenliği sorunları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Konukoğlu, Ali Can Koçak, MMO Gaziantep Şube Başkanı Hamit Öztürkmen, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ve firma temsilcileri katıldı.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI BAŞAR KÜÇÜKPARMAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, “Gazi şehrimiz sanayisi, ticareti ve hizmet sektörüyle istihdamın yoğun olduğu bir şehirdir. İlimiz sanayi işletmesi sayısı, oluşturduğu istihdam, ihracatı ile ülke ekonomisine katkısı göz önünde bulundurulduğunda bu işletmelerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanması önem arz etmekte olup, sürdürülebilirlik için yapılması gereken en temel unsurların başında ise iş sağlığı ve güvenliği konusu gelmektedir ‘’ dedi.

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun çıkarılması ve yayınlanma aşamasında Gaziantep Sanayi Odası’nın önemli desteklerinin olduğunu dile getiren Başar Küçükparmak, “Kanun ile işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemesi hedeflenmektedir. İşletmelerde yapılan denetimlerde, konuya sadece yaptırım ya da cezai yükümlülük gözüyle bakılmamalıdır. Yapılan denetimlerde, denetçilerin firmalara çözüm odaklı ve iyileştirmeye yönelik bir yaklaşım sergilemesi süreç yönetimi açısından daha verimli olmanın yanı sıra, işletmelerin de iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini artırarak benimsemesine yardımcı olacaktır. Firmalarımızın da iş sağlığı ve güvenliğini zorunluluktan öte bir sorumluluk ve işletme kültürü olarak görmesi gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI GAZİANTEP ŞUBE BAŞKANI HAMİT ÖZTÜRKMEN

Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Hamit Öztürkmen de konuşmasında, iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları kaydetti:

“İş sağlığı ve iş güvenliği işletmelerde iş kazalarından, olumsuz koşullardan, meslek hastalıklarından çalışanları korumak, insan ve çevre sağlığına zarar verecek koşulları ortadan kaldırmak, üretimin güvenliğini sağlamak ve verimliliği artırmak için yapılan tüm çalışmaları kapsamaktadır. Ancak bir dizi sorunlar da devam etmektedir. İyi olması için bizler de elimizden geleni yapacağız. Bu doğrultuda iş sağlığı ve iş güvenliği gibi böylesine önemli bir konunun ele alındığı toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, iş birlikleri için Gaziantep Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum.”

A SINIFI İŞ GÜVELİĞİ UZMANI MAKİNE MÜHENDİSİ BEDRİ TEKİN

A Sınıfı İş Güveliği Uzmanı Makine Mühendisi Bedri Tekin ise açılış konuşmalarının ardından, “İşyerlerinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği Nasıl Yönetilmeli”, “İşçi Sağlığı ve Güvenliğinin Kaynağı”, “İSG’de Taraflar”, “OSGB Sistemi Nedir?”, “İşe Başlamadan Önce Sağlık ve Güvenlik İle İlgili Uygulama Yöntemi Raporunun Hazırlaması”, “Risk Analizi” ve “Mevzuata Uygun Önlemlerin Alınması” başlıklarında bir sunum yaptı.

*

*

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bugün sosyal medyada dolaşıma giren bir haberde Türkmen Milliyetçi Hareketi’nden gelen yardım paketlerinin seçim yardımı olarak dağıtıldığı iddia edilmiştir. Haberi hazırlayan ve sosyal medyada dolaşıma girmesini sağlayan kişi ya da kişiler öncesinde bu iddianın doğru olup olmadığını tarafımızdan teyit etmemiştir.

Deprem bölgesinde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sosyal Marketlerde depremin ilk gününden bu yana vatandaşlara yardım malzemeleri, çeşitli objektif kıstaslarla belirlenen koşullara göre, dağıtılmaya devam etmektedir. Bu malzemelerin büyük çoğunluğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bütçesiyle temin edilmekteyse de, çeşitli hayırseverler, yardım kuruluşlarından ve kamu kurumlarından gelen malzemeler de bulunmaktadır. Habere konu olan paylaşımlardaki malzemelerde deprem döneminde değil, 2023 yılı Kasım ayında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne Türkmen Milliyetçi Hareketi tarafından teslim edilmiştir.

Bahsi geçen haberde iddia edilen yardım malzemeleri de Kasım ayından bu yana sadece sosyal markete başvuru yapan depremzedeye verilmekte ve iddia edildiği gibi seçim malzemesi olarak kullanılmamaktadır. Yukarıda da belirtildiği gibi bu bilgiyi teyit etmek Belediyemize basın kuruluşu ya da muhabirlerden herhangi bir teyit başvurusu olmamıştır.

*

*

-BAŞKAN ŞAHİN, BUĞDAY TANESİ PROTEZ ORTEZ YAPIM VE UYGULAMA MERKEZİ’NDE HİZMET ALAN ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yeni hizmete alınan Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde tedavilerden yararlanan engellilerle bir araya geldi.

Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, sosyal belediyecilikte öncü olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), vermiş olduğu bu hizmetle engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu ortez ve protezlerin maliyetlerini düşürüyor, fonksiyonel ve estetik ortez veya protezlere kolaylıkla ulaşılabilirlik sağlıyor.

GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen bu projeler, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik çeşitli hizmetlerin yanı sıra toplumsal yaşama daha rahat katılımlarını sağlamak adına önemli adımlar içeriyor. Bu kapsamda, sosyo-ekonomik gelir seviyesi düşük olan dezavantajlı gruplara, yatağa bağımlı hastalara, yaşlılara ve diğer ihtiyaç sahibi bireylere yönelik koruyucu teşhis, tedavi edici bakım ve yönlendirme hizmeti veriyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin müzik öğretmenlerinin müzik dinletisiyle başlayan program, Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde görev yapan fizyoterapist Zeynep Büyükardıç’ın hayat hikayesini konu alan kısa film ile devam etti.

ŞAHİN: YAŞANAN ZORLUKLARI DA KENDİ HAYATIMDA YAŞADIM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açılış konuşmasında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları çok iyi bildiğini ifade ederek, “Geldiğimiz noktada ben nasıl bakıyorum. Gözümü açtığımda engelli bir babanın evladı olarak doğdum. Engelli bir annenin babanın çocuğunun olduğunu biliyorum. Yaşanan zorlukları da kendi hayatımda yaşadım. Vazgeçmedik mücadele ettik. Çocukların önündeki bütün engelleri kaldırıyorlar. Dünyanın kabul gördüğü en iyi üniversiteleri kazanıyorlar. Bu beyinler bizim için kalkınma projesi. Ben buna böyle bakıyorum. Bu ülkeyi eğer kalkındıracaksak, orta gelir tuzağından kaldıracaksak, kadını, erkeği, yaşlıyı, engellisi herkesi birinci sınıf vatandaş yapacaksak karar mekanizmasına almayı başarmamız lazım” diye konuştu.

BU MEMLEKETİ ENGELSİZ YAPACAĞIZ

Gaziantep’te bütün engelleri kaldırıp memleketi engelsiz yapacağını belirten Başkan Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 “Damdan düşen çözüm üretiyor. Kalp gözleri açık onların. Bu nasıl bir irade, bu nasıl bir fazilet. Önce insan dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Bütün engellilerin duasını alın. Eğitim sağlık istihdam bizim kalkınma modelimiz. Engellerin önündeki engelleri kaldıralım. Bu şehri engelsiz hale dönüştürelim. Bu memleketi engelsiz yapacağız. Engelli dostu yapacağız. O yüzden insanı bakacağız. İnsanca bakacağız. Vicdani bakacağız. Birbirimizin yeteneklerini keşfedeceğiz. Bu memleketi güçlü, huzurlu, mutlu bir memleket yapacağız.”

Projenin öncüsü ve gönül elçisi hayırsever Şehnaz Çehreli Shefik, depremde ampute olan bir anneden etkilenen ve bu projeye hayalle başladığını belirterek, “Fatma Şahin daha deprem olmadan bir buçuk yıl önce büyük ileri öngörüyle protez ve ortez merkezinin projesini hazırlatmış. Başkanın ve ekibinin destekleriyle bu merkezin de yapılmasını hep birlikte sağlayabildik. Bu sadece küçük bir başlangıç. Amacımız farkındalığı artırmak. Burada bu proje ilk olarak yerel yönetime ait. Gaziantep lokasyonu itibariyle tüm bölgeye hitap edecek. Sadece Türkiye değil tüm bölgeye hitap edecek. Burayı bu konudaki önemli bir sağlık merkezi haline getirmek bizim paydaşlarımızın ana amacıdır” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Fatma Şahin’in tecrübesiyle ekibinin destekleriyle ortaya çıkan projeye teşekkür ederek, “Bugün ki proje sadece Gaziantep’te değil, Türkiye’de değil dünya da yok. Yürekten teşekkür ediyorum. Hiçbir iş, hiçbir ürün emek vermeden ortaya çıkmıyor” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, Fatma Şahin sayesinde son on yılda Gaziantep’te çok şey değiştini belirterek, “İlk defa Türkiye’de Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı. Şu anda belediyeler sizi kopyalıyor. Ortez Protez yaptınız Allah sizden razı olsun” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, merkeze Buğday Tanesi isminin verilmesinin önemini anlatarak,” Buğday tanesi filmi şu anda bütün dünyada. Nobel adayıyız. Her yerde bizim hayatımız izleniyor. Biz damdan düştük. Bu merkezin Gaziantep’e kazandırılmasında gönlüyle, ruhuyla, anne eliyle, merhamet eliyle kendini şehre feda eden Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ederim. Engelliler Türkiye ittifakıdır. Nice sıkıntılar yaşadık. Rabbim böyle bir afet bir daha yaşatmasın.” diye konuştu.

22’nci ve 23’ncü Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, dışlanmayı önleyecek eğitimi de istihdamı da sağlayacak en önemli merkez olduğunu belirterek “Bütün siyasi partilerin bu modeli kendi bünyelerine katmaları lazım. Türkiye’de bunun teorisini yapıp dünyaya anlatmamız lazım. Hepsine sahip çıkmak lazım” dedi.

 Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Başkan Fatma Şahin’in engellilere yönelik farkındalığı artırdığından dolayı teşekkür ederek, “Herkesin yapacağı bir iş var. Devlet yönetmek elle ayakla değil, akılla olur. Büyükşehirlerin tamamında Engelliler Daire Başkanlığı ve müdürlüğü kurulmalıdır” dedi.

6 Şubat depremlerinde kolu ve bacağı ampute olmasının ardından Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ndeki tedavisinden sonra orada Fizyoterapist olarak devam eden Zeynep Büyükardıç, “Tedavilerimin ardından bu merkezde göreve başladım. Depremden sonraki mottom benimle aynı kaderi paylaşan hastalarımıza bir rol model olmak. Yeni hayata tutunmama sebep olduğu için sayın Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı