Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 21.03.2024 e gazete

admin | 21 Mart 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 21.03.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 21.03.2024 e gazete

HABER METNİ;

OĞUZELİ’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJE BAŞLADI

 “ÖRNEK BİR PROJE OLACAK”

“GELECEK NESİLLERE DAHA YAŞANABİLİR BİR OĞUZELİ BIRAKACAĞIZ”

Oğuzeli’ndeki çarpık yapılaşmanın önüne geçip, Oğuzeli’nin çehresini değiştirecek ve daha modern bir hale getirecek Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk yıkımı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen yıkım programına Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ak Parti İlçe Başkanı Hilmi Özbudak, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“NE YAPIYORSAK OĞUZELİ İÇİN”

Oğuzeli’nin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı amaçladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sait Kılıç, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Oğuzeli bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “’Canla Başla Oğuzeli’ parolası ile çıktığımız bu kutlu yolculukta bir sözümüzü daha yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Oğuzeli Belediyesi ilçe merkezinin girişini modern bir görünüme kavuşturmak için Toplu Konut İdaresi’yle (TOKİ) büyük bir projeye imza atıyoruz. İlçe merkezinin çehresini değiştirecek olan proje 35 dönümlük ilçe girişini kapsıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana Oğuzeli’ndeki çarpık yapılaşma sorununun önüne geçmek için çok uğraş verdik. Bugün burada verdiğimiz mücadelenin ilk meyvesini topluyoruz. Ne yapıyorsak Oğuzeli için, sizler için yapıyoruz. Oğuzeli’nde yaşayan insanlara yakışır bir yaşam alanı oluşturmamız gerekiyor.

Burada yapılacak konutlar ferah şekilde olacak. Örnek bir proje olacak. Amacımız niyetimiz hayırdır. İnşallah sonumuz da hayır olur. Bu işe çomak sokmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Oğuzeli bırakmayı amaçlıyoruz. Sizlerle birlikte ilçemizi yeniden imar edeceğiz” şeklinde konuştu.

*

*

*

GAZİANTEP’TEKİ EMEKLİLER ÇOK ŞANSLI!

FATMA ŞAHİN’DEN  EMEKLİ KART MÜJDESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde bulunan 65 yaş üstü vatandaşların kullanacağı, avantaj ve indirimlerden yararlanacağı “Emekli Kart” tanıtıldı.

Kentte yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların sosyal hayatını kolaylaştırabilmesi ve dijitalleşen dünyada tüm hizmetlere hızlı erişim sağlaması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşlılar için yeni mobil uygulama tasarlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gençler ve kadınların ardından emeklilere yönelik yeni uygulama vatandaş ile belediye hizmetleri arasında köprü görevi görecek, belediye hizmetlerinden hızlıca haberdar olma ve yararlanma imkanı sunacak. 

65 YAŞ ÜSTÜNE İNDİRİMLERDEN ARTI KONTENJANLARA VE DAHA PEK AVANTAJA EMEKLİ KART’TA…

Gazi şehirde yaşayan 65 yaş üstü 76 bin vatandaşın yararlanacağı uygulama, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla verilen iftarda Başkan Fatma Şahin tarafından tanıtıldı. 

SU FATURALARI VE BELEDİYENİN SOSYAL TESİSLERİNDE YÜZDE 20 İNDİRİM!

Gaziantep Emekli Kart’ı kullanan 65 yaş üstü vatandaşlara içme suyunda, ilan ve reklam vergisinde ve belediyeye bağlı sosyal tesislerde yüzde 20 indirim uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Haydi Sofraya Lokantalarında yüzde 20 indirimli faydalanılabilecek.

GAZİ KONUTLARDA YAŞLILARA YÜZDE 20 KONTENJAN!

 Gazi Konut projelerinde emekliler için yüzde 20 konut kontenjanı ayrılacak. Doğalgaz tesisatı desteği başvurularında öncelik, kentte bulunan mağaza ve firmalarda özel indirimlerinde yer alacağı mobil uygulama App Store ve Google Play mağazalarından indirilecek.

Mobil uygulama üzerinden başvurular alınırken ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Beyaz Masa biriminden ve ALO 153 Çağrı Merkezi’nden de kayıt yaptırılabilecek.

FARKLI MAHALLELERDE EMEKLİ LOKALLERİ YAPILACAK

Tanıtım toplantısında Başkan Şahin ayrıca yeni dönemde farklı mahallelerde kurulacak emekli lokallerinin müjdesini verdi. Yaşlıların yararlanacağı ilk lokalin eski Öğretmen Evi’nde açılacağı açıklanırken sayılarının yeni dönemde arttırılacağı açıklandı.

ŞAHİN: BEREKET DEDİĞİN PAYLAŞMAKTIR

Tanıtımda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, anneler ve babaların kıymetini dile getirerek şunları söyledi:

 “Bizim medeniyetimiz diyor ki ‘Yaşlılarına of bile deme’ diyor. Bereket dediğin şey paylaşmaktır. Bütün tesislerimize gittiğinizde sosyal tesislerimizde bu kartı size verdiğimizde gideceksiniz yüzde 20 daha uygun yararlanacak, daha uyguna su faturası ödeyeceksiniz. Yeni dönemde biz Gazikonut yapmaya devam edeceğiz. Bu konutlarda yüzde 20 kontenjanını sizlere emeklilerimize, yaşlılarımıza vereceğiz. Yaşlılarımızdan kim hobi bahçesi istiyorsa yeni dönemde hobi bahçesi yapacağız. Bostanınızı ekip biçeceksiniz istediğiniz gibi. Bir diğer istediğinizde emekliler lokaliydi. Öğretmen Evi’nin eski tesisi yıkılıyor. Eski yerine de bir emekli lokali yapacağız. Yeni dönemde ayrıca bu lokalleri çoğaltacağız. Kömür dağıtıyoruz hava kirleniyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde yarısı bakanlık yarısı bizden doğalgaza dönüşüm yapıyoruz. Bin 500 hanenin doğalgaz dönüşümünü yaptık. Bu çalışmaları yapıyoruz. Yeni dönemde kömür dağıttığımız yerlerde 65 yaş üstü vatandaşların doğalgaz dönüşümünü yapacağız. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi içerisinde Haydi Sofraya diye bir merkez açtık. 4 çeşit yemek var. Sabit fiyat burada yiyebilirsiniz. Burada da 3’te 1’i fiyata olacak. Şehrimizdeki anlaşmalı mağazalarda da yüzde 20 indirimden yararlanabileceksiniz. Ayrıca emeklilerimizden ayrıca yüzde 20 reklam ilan vergilerinde indirim alacaksınız. Daha ucuz vergiyi, faturayı sizlere uygulayacağız. Lokantaya giderek ucuza yemek yiyeceğiniz bir çalışmayı sizler için başlatıyoruz.”

TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ise çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, “Başkanımızın sunduğu bu hizmet yıllarca sizlerin devlete verdiği hizmetlerin karşılığı. Sosyal belediyecilik, insanlık budur. Başkan Fatma Şahin ile gerçekten gurur duyuyoruz” dedi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber de programda yaptığı konuşmada yaşlı vatandaşlarımızın toplum için önemini vurgulayarak, “Ramazanımız mübarek, oruçlarımız kabul olsun. Başkanımız, milletvekillerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla Gazi şehrimize güzel hizmetler edeceğiz. Sizlerin yaşınıza geldiğimizde bizlerinde Başkan Fatma Şahin gibi başkanlarımız olsun istiyoruz. Bu güzel hizmetleri duyunca yaşlılarımız adına seviniyorum” diye konuştu.

*

*

*

KIRAN: BEBEK KÜTÜPHANESİ TÜRKİYE’NİN PEK ÇOK NOKTASINDA İLHAM OLACAK KAYNAĞI OLACAK

-TÜRKİYE YÜZYILI CUMHURİYET PARKI VE GAZİANTEP BEBEK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, açılışı yapılan Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı içerisinde yer alan Bebek Kütüphanesi hakkında “Türkiye’nin pek çok noktasına ilham kaynağı olacak” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı ve parkın içerisinde bulunan Gaziantep Bebek Kütüphanesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın katılımıyla açıldı.

Eğitim, spor ve bilimin bir arada olduğu mekansal planlamaya sahip olan toplamda 52 bin metre kare alana kurulan Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı içinde çocuk alanları, eğlence odası, açık fitness alanı, basketbol sahası, çok amaçlı saha ve bebek kütüphanesi yer alıyor.  20 bin metre karesi yeşil alan olan parkta bin 400 metre bisiklet yolu, 180 metre koşu yolu ve 440 araçlık otopark alanı ile park içerisinde bin 50 adet, 22 bin 700 adet ağaçcık çalı ve yer örtücü kullanıldı.

Bebek Kütüphanesi ise 0-5 yaş bebeklere ve annelere özel olarak tasarlanmış bir kütüphane olarak ön plana çıkıyor. Bebeklerin özel günlerinin kutlanacağı kutlama odası, dil gelişim atölyesi, duyu bütünleme atölyesi, ritim ve müzik atölyesi, hareket gelişim atölyesi yer alıyor.  Ayrıca anne ve baba eğitimleri, beslenme ve çocuk bakımları ile ilgili eğitici kitapların yer alacağı 3 bin kitaplık kütüphane bulunuyor.

KIRAN: GAZİANTEP’İN YEREL KALKINMA ADINA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ HER HAMLE ULUSAL VE KÜRESEL ÖLÇEKTE GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

Gaziantep’e daha önce birçok başarılı projeler sebebiyle davet edildiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Gaziantep’in yerel bir kalkınma adına gerçekleştirdiği her bir hamle ulusal ve küresel ölçekte gücüne güç katmaya devam edecek. Bugün burada Türkiye’de sayısına ender rastlanan bebek kütüphanesi modelinin de inşallah Türkiye’de daha çok yaygınlaşmasını gönülden arzu ediyoruz. Bunun içinde bütün yerel yönetimimizi kamu kurumlarımızı teşvik etmeyi sürdüreceğiz. Güçlü ailenin çekirdeğinin çocuklarımızdan olduğunu biliyoruz. Bugün burada açtığımız eserde Türkiye’nin pek çok noktasında ilham olacak kaynağı olacak. Gaziantep’te yürütülen bu projeler ülkemizin toplumsal kalkınmasına katkı sunmaya değer katmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

KIRAN: GÜÇLÜ AİLE GÜÇLÜ TOPLUM

Toplumsal direnci muhafaza etmek adına en büyük değerin aile kurumu olduğunu aktaran Bakan Kıran konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Çok önemli bir hedefimiz çok önemli bir ilkemiz var. Güçlü aile güçlü toplum. Toplumsal direncimizi muhafaza etmek adına en büyük değerimiz aile kurumumuz. Aile kurumunu güçlendirmeye yönelik her bir adım çok kıymetli. Gaziantep’te atılan sosyal belediyecilik adımlarının ne kadar isabetli ne kadar amaca yönelik mahiyette olduğunu da kısa sürede bir kez daha görmekten gurur duydum. Bu eserlerin içi Gaziantep’teki ailelerimize dokunan, çocuklarımıza dokunan, engelli kardeşlerimize dokunan, yardıma muhtaç kişilere dokunan vakıf eserine dönüşmüş. Bu bakımdan bu eserlerin yaşaması yaşatılması ve sayısının artması sizlerin destekleriyle önümüzdeki dönemde yakından takip edeceğimiz bir durum olacak.”

ŞAHİN: YENİ DÖNEMDE EN ÖNEMLİ BAŞLIĞIMIZ AKILLI ŞEHİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin parkın ve bebek kütüphanesinin her detayında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kadınıyla erkeğiyle doğru insanı ehli olduğu yere koyduğunuz zaman hiç gözünüz arkada kalmıyor. O yüzden bu eserler kendiliğinden olmadı. Bizim bir muradımız var. Burayı dirençli şehir yapacağız. Akıllı şehir master planı çalıştık. Yeni dönemde en önemli başlığımız akıllı şehir. Yüksek teknolojiyi kullanarak bu şehri akıllı şehir yapacağız” diye konuştu.

ŞAHİN: BU ŞEHRİ BEBEK DOSTU ŞEHİR YAPACAĞIZ

Bebek kütüphanesinin önemine değinen Başkan Şahin, eğitimde 7 yaşının çok geç olduğunu vurgulayarak konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz geldik gidiyoruz. Yarın gençler burada olacak. Yarın bebeklerimiz büyüyecek buraya adaletli yöneticiler olacak. Artık eğitim dünyası 7 çok geç gidiyor. Biz daha anne karnındayken her anneye günde bir bardak süt gönderiyoruz. Bebek doğuyor. Hoş geldin minik hemşerim diyoruz. Bu bebek kütüphanesi o kadar işe yarayacak ki. Çocuk kütüphanelerini zaten açtık. Acayip bir başarı oldu. Çocukları ilkokula hazırlıyoruz. Hazırlarken bize dair medeniyet kodlarımızı öğretiyoruz. Kaybettiğimiz değerleri hatırlatmamız gerekiyor. Yapacak çok işimiz var. Bu şehri bebek dostu şehir yapacağız. Aileleri derli toplu götürmemiz lazım. Bebek kütüphanesi deyince bir kere çocuklar mutlu, anneler, babalar mutlu, çocuklar bilinçli.”

ÇEBER: BEBEKLERİMİZDEN YAŞLILARA KADAR TÜM HALKIMIZA BİRÇOK HİZMETİ VERMEYE GAYRET EDİYORUZ

Gaziantep Valisi Kemal Çeber konuşmasının başında Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın önemli bir bürokrat olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Çok güzel bir gün yaşıyoruz. Gaziantep’te çok güzel işler yapılıyor ortaya çıkıyor. Dün akşam büyüklerimiz, yaşlılarımızla beraberdik onlara yeni müjdeler verdi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. Emekli Kart tanıtıldı. Bu şehirde birçok alanda yeni şeyler konuşuyoruz. Birçok sıkıntıya rağmen bebeklerimizden yaşlılara kadar tüm halkımıza birçok hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Bunu yaparken de çok güzel bir ekiple çok güzel bir birliktelikle bunu yapıyoruz.”

BAKBAK: BURADA ÇOK GÜZEL BİR PROJEYE İMZA ATILIYOR

Şehir için bebek kütüphanesinin önemli bir proje olduğunu vurgulayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise, “En kıymetli hazinemiz evlatlarımız. Hepsi bizler için çok kıymetli. Onların en iyi şekilde yetişmesi önemli. Burada çok güzel bir projeye imza atılıyor. Doğduğu andan itibaren onların fiziksel, zihinsel gelişimleri açısından kendi kabiliyetlerini geliştirecek ve onları ortaya çıkaracak bir kütüphanemiz açılıyor. Ebeveynleriyle çocukların zaman geçireceği, hayal gücünü kuvvetlendirecek masallara dinleyeceği, kitaplarla tanışıp kitap okumayı kendi hayatı içinde felsefe halinde getirebilecek bir kütüphanenin öncüsü oluyor” ifadelerini kullandı.

BOZATLI: BAŞKAN FATMA ŞAHİN GAZİANTEP’İ MARKA ŞEHİRLER ARASINA KOYDU

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı ise yaptığı konuşmada projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Her zaman telefonlarımızı açtı bizlere yardımcı oldu. Valimiz geldiğinden bugüne kadar çok büyük değişiklikler oldu, şehrin birliğini korudu. Başkan Fatma Şahin ise Gaziantep’i marka şehirler arasına koydu. Gaziantep dışından şehre gelenler gördüklerine inanamıyorlar. ‘Fatma Şahin ne güzel bir şehir yapmış’ diyorlar gelen misafirlerimiz. Gençlerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza destek oldunuz olmayı da sürdürüyorsunuz” diye konuştu.

*

*

GAGİAD’DAN İL PROTOKOLÜNE ZİYARET

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu ve 16. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri şehrimiz protokolüne nezaket ziyaretinde bulundu.

   Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve İl Emniyet Müdürü Celal Özcan’a yapılan ziyaretlerde, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu, Başkan Yardımcıları Yunus Kara, Onur Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuğçe Topçuoğlu, Mert Güllüoğlu, Erman Erturhan, Necip İbrahim Teymur, Seçkin Yıldırımdemir ve Burak Fadıloğlu da katılım sağladı. Ziyaretlerde Gazi şehrimiz için yapılabilecek iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

   Gerçekleşen ziyaretlerde, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetlerine ilişkin bilgi veren GAGİAD Başkanı Yiğitcan Konukoğlu, ‘’30 yıllık köklü geçmişe sahip derneğimizin en önemli özelliği, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde başta Gazi şehrimiz olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz için daha iyisi ve daha yenisine ulaşma çabasında olmasıdır. Şehrimizin değişen dinamiklerini ve korunması gereken kültürünü her zaman önemsemekteyiz. Genç nesil olarak bizler Gazi şehrimizin sorunlarını ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini önemsiyoruz. Bu sorunlar hakkında bilgi alışverişi yapmak amacıyla yerel yönetime ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ziyaretlerimizde hem yönetim kurulumuzu tanıtıyor hem de şehrimiz söz konusu olduğunda üzerimize düşen göreve hazır olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.” dedi.

   Konukoğlu, üstlendikleri sorumluluğun bilinci ile yönetimleri döneminde de bu değerleri devam ettirerek birlikteliklerini, motivasyonlarını ve kurum kültürünü güçlendirecek buluşmalarla derneği geleceğe kararlı ve emin adımlarla taşıyacaklarını belirterek derneğin gerçekleştirdiği ve planlanan faaliyetlerini anlattı.

   Ziyaretler sırasında Konukoğlu tarafından Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve İl Emniyet Müdürü Celal Özcan’a, GAGİAD Ormanı’na isimlerinde dikilen 27’şer fidan sertifikaları takdim edildi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı