Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 18.03.2024 e gazete

admin | 18 Mart 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 18.03.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 18.03.2024 e gazete

HABER METNİ;

MUHTEŞEMSİN ARABAN          

Gaziantep Milletvekili  Ali Şahin Cumhur İttifakı Başkan Adayı Mehmet Özdemir, AK Parti Gaziantep  İl Başkan Yardımcısı Murat Şerbetçi, Araban İlçe Başkanı S.Vakkas Ömeroğlu beraber Araban’da seçim çalışmasına katıldı.

Gaziantep Milletvekili  Ali Şahin ve  Cumhur İttifakı Başkan Adayı Mehmet Özdemir  Hasanoğlu ,Sarıtepe,Yukarı Karavaiz,Elif Mahallelerinde yoğun ilgi ile karşılaştılar.

*

*

*

ŞAHİNBEY 100. YIL TÜNELLERİ TRAFİĞE AÇILDI

Şahinbey Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri vatandaşın kullanımına açıldı.

Özellikle Ramazan ayında şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun vizyon projeleri arasında yer alan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri, vatandaşın kullanımına açıldı. 11 ay önce temel atma töreniyle başlayan projenin, normal şartlarda en az 2 yıl sürmesi beklenirken, ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde bu süre 7 aya indirildi. 35.000 kamyon hafriyatın çıkarıldığı projede, vatandaşlar Şehreküstü Kavşağından YeşilVadi Bulvarına 1 dakikada ulaşabilecek.

 “NORMALDE EN AZ 2 YIL SÜRECEK BİR ÇALIŞMA”

Tünelin kısa bir sürede büyük bir titizlikle çalışılarak yapıldığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye yüzyılına yakışır yeni bir eser daha vatandaşın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 11 ay önce temelini attığımız Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri şehir trafiğine çok ciddi katkı sağlayacak bir proje. Normalde en az 2 yıl sürecek bir çalışma gerektiriyordu. Biz bu süreyi kısaltıp vatandaşın hizmetine bir an önce sunmak için hep birlikte gece gündüz çalışarak, 7 ay gibi kısa bir sürede 35.000 kamyon hafriyat çıkararak kazı işlemlerini tamamlamıştık. Akabinde çelik güçlendirme, betonlama ve membran işlemlerini tamamladık. Tünellerimizin toplam maliyeti 1 Miyar TL. Bugünün şartlarında 2 Milyar TL’yi bulacak bir yatırım.” dedi.

HEYKELİNİ DİKERİZ DEDİLER

Özdemirbey Caddesi’nin 6 şeride çıkarılması ile ilgili süreci anlatan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ‘O dönemde, bir muhalefet partisi meclis üyesi bana, ‘’Hiç boşuna uğraşma, bugüne kadar gelen Belediye Başkanlarının hepsi Özdemirbey Caddesi’ni genişleteceğini söyledi, hiçbiri yapamadı. Eğer yaparsan, senin heykelini ben kendi ellerimle dikeceğim’’ dedi. Biz nice yollar açtık, işte bizim heykellerimiz bunlar. Bizim siyasetimiz heykel siyaseti değil, eser ve hizmet siyaseti. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta da Şahinbey Millet Kütüphanesi’ni gençlerin hizmetine sunacağız. Biz, sizlere aşığız. Şahinbey’i de halkını da çok seviyoruz. O nedenle dağları deldik, yollar açtık” dedi.

TRAFİK NEFES ALACAK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bağlantı yolları ile birlikte 6 km’lik yol açtıklarını belirterek şöyle devam etti: ‘’Tünellerimizin toplam uzunluğu 2,5 kilometre, bağlantı yolları ile birlikte toplam 6 kilometre yol yapımını da bu çerçevede gerçekleştirdik. Tünel deyip geçmeyin, gerçekten çok güç bir iş. Projede süreyi kısaltmak için dört bir koldan çalıştık. Tünel Projemizde daha önce incelemelerde bulunan Sayın Ulaştırma Bakanımız, ‘’Üzerindeki evlere zarar vermeden böyle bir çalışmayı yapmak çok güç’’ demişti. Gece -gündüz demeden çalıştık ve eserimiz ortaya çıktı. Vatandaşlarımız, artık tünelleri kullanmaya başlayacak. Bu eserin ortaya çıkışında 164 konutun kamulaştırılması ve yıkımını gerçekleştirdik. Aynı zamanda Şanlıdere Caddesi’ne yeni bir yol açtık ve trafik yükünü azalttık. Tünelin üzerinden geçerek Yeşilvadi Bulvarı’na bağlanan biliyorsunuz. Yaptığımız ulaşım projeleri ile Şahinbey’in trafiğini rahatlatmış olduk” diye konuştu.

*

*

ŞAHİNBEY AMPUTE DEPLASMANDAN GALİBİYETLE DÖNDÜ

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı deplasmanda oynadığı karşılaşmada Gebze Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı’nı 1-0 mağlup etti.

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, deplasmanda Gebze Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. İki takımında centilmence mücadele ettiği karşılaşmadan mavi beyazlı ekip sahadan 1-0 galip ayrıldı.

 ALINAN GALİBİYETTE DOLAYI MUTLUYUZ     

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı Kulüp Başkanı Cuma Güzel; alınan galibiyetten dolayı oyuncuları ve teknik heyeti tebrik ederek “Çıktığımız her maçta Gaziantep’i ve Şahinbey’i en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Gebze ile daha önce evimizde olduğu gibi deplasmanda da centilmence geçen bir maç oynadık. Ortaya konan mücadeleden dolayı her iki takımın oyuncularını ve teknik heyetini tebrik ediyorum. İki takımında sahada kora kor mücadelesi vardı. Ancak ortaya konan bu mücadeleden galip ayrılan taraf biz olduk. Bir kez daha oyuncularımı ve teknik ekibi kutluyorum” dedi.

*

*

BAKAN TEKİN ŞAHİNBEY MİLLET CAMİ’NE HAYRAN KALDI

Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şahinbey Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’ni ziyaret etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir dizi görüşmeler yapmak için Gaziantep’e gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i ağırladı. Türkiye’nin ikinci büyük camisini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mesut Bozatlı ,Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin devasa esere tam not verdiler.

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Caminin muhteşem bir mimariye sahip olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’ndeki kütüphanede ders çalışan öğrencilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

BAKANIMIZI AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Şahinbey Millet Cami ile ilgili söylediği sözlerden mutluluk duyduklarını belirterek “Geçtiğimiz günler içerisinde şehrimize gelen ve belediyelerimizin yaptığı çalışmaları gezen Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’i, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Abdulhamit Gül’ü, AK Parti Gaziantep Milletvekillerimiz Derya Bakbak, Mesut Bozatlı’yı ,Gaziantep Valimiz Kemal Ceber’i ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’i ağırladık. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin camimizde namaz kılıp kütüphanedeki öğrencilerle sohbet etti. Kendisini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Camimizle ilgili söylediği güzel şeyler bizleri onurlandırdı. Gazişehrimiz ve Şahinbey’imiz için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı