Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 15.03.2024 e gazete

admin | 15 Mart 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 15.03.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 15.03.2024 e gazete

HABER METNİ;           

TAHMAZOĞLU TÜNELDEN İLK GEÇİŞİ  TÜRK CHOPPER MOTOSİKLET KULÜBÜ İLE BİRLİKTE YAPTI

“ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 100. YIL TÜNELLERİNİ TRAFİĞE AÇIYORUZ”

 Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’nde çalışmalar tamamlanırken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tünellerin 15 Mart saat 11.00’de vatandaşın kullanımına açılacağı müjdesini verdi. Başkan Tahmazoğlu tünelden ilk geçişi de Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri ile birlikte yaptı.

GAZİ ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR ESER

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’e yakışır bir eser olduğunu belirterek “Türkiye 100 yılına yakışır bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’nin temelini atmıştık. Depremden hemen sonra 7 ay gibi kısa bir sürede 2,5 kilometre uzunluğunda tünellerimizi adeta 4 koldan tırnaklarımızla kazıp, 35.000 kamyon hafriyat çıkararak kazı işlemlerini tamamlamıştık. Bugün itibariyle de tünelimizin bütün inşa süreci tamamlanmış oldu. 15 Mart saat 11.00’den itibaren Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’ni vatandaşımızın kullanımına açacağız” dedi.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Şehir trafiğinin rahatlayacağını ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Vatandaşımızın kullanımına açılacak olan tünellerimiz normalde yarım saat süren yolu, 1 dakikaya düşürecek. Hem yol kısalacak, hem de yakıt ve zamandan da tasarruf etmiş olunacak. İnsanlar sevdiklerine çok daha kısa bir sürede ulaşabilecek. Bu da şehrimizin trafik problemine de ayrıca çok ciddi bir katkı sağlayacak. Şehreküstü’yü, Yeşilvadi Bulvarına bağlayacağız. Böylelikle hiçbir vatandaşımız gerek İnönü Caddesi gerek Boğaziçi Bulvarı’nı kullanmadan direkt tünellerimizden geçerek Yeşilvadi Bulvarı üzerinden istediği yöne özellikle Karataş’a ve Şehir Hastanesi’ne çok kolay bir erişim sağlamış olacak. Gaziantep’in vizyonuna yakışır bir eser oldu. Emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Tünellerimiz Gazi şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

*

*

*

METROYU BİZ YAPACAĞIZ

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muzaffer Ertürk ve CHP il Başkanı Reis Reisoğlu İnternet Medya Derneğini ziyaret ederek GİMDER üyelerinin sorularını yanıtladılar.

Sağlık alanında; doktor açığı, sığınmacılar ile ilgili projelerini anlatan Ertürk eğitim alanında; çocukları ve gençleri tehdit eden uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması ve eğitim üzerindeki olumsuz etkileri, şehrin sonlarda olan ve acil çözüm bekleyen konuların çözüme kavuşturulmasını hedeflediklerini anlattı.

Sanayi alanında; ara eleman sıkıntısı, artan maliyetler ve pazarlamadaki sıkıntılar, sanayinin işçi sevkiyatında yaşanan trafik sorunlarına değinerek işçiyi şehre taşıma yerine sanayi bölgelerinde kira öder gibi yapılacak konutlar üreteceklerini hem konut sorununa, hem de trafik sorununa çözüm bulacaklarını açıkladı.

Metro’nun ise kendilerinin yapacaklarını ifade eden Ertürk ulaşım sorunlarını ise mutlaka çözeceklerini vurguladı.

*

*

*

AKAN TEKİN: GAZİANTEP, FATMA BAŞKANIN KADRİNİ KIYMETİNİ BİLMELİ

 BAKAN TEKİN ALEV ALATLI EĞİTİM VE SANAT MERKEZİ’NİN AÇILIŞINI YAPTI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in şehirde eğitim adına yaptıklarını anlatırken çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Biz, böyle heyecanlı başkanlar istiyoruz. Gaziantep, Fatma Başkanın kadrini, kıymetini bilmeli” dedi.

                          Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzeyşehir’de inşa edilen ve Türkiye’nin yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan yazar, akademisyen, fikir ve eserleriyle geleceğe ışık tutan Alev Alatlı’nın ismini taşıyan merkezin açılışı, Şehitkamil ilçesine bağlı Kuzeyşehir’de gerçekleşti.

Nüfusu son yıllarda hızlı şekilde artış gösteren Kuzeyşehir’deki bu merkezde, mesleki eğitim ve etüt kursları alanında 23 derslik, mahalle anaokulunda 5 sınıf, 50 kişilik kütüphane, 112 kişilik konferans salonu, 200 kişilik taziye evi ve kadınlara yönelik spor salonu bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin burada yaptığı konuşmada, Alev Alatlı’nın kaybının kendisi açısından önemli olduğunu belirterek, “Türkiye önemli bir Münevverini kaybetti. İkincisi ben bir dostumu, bir büyüğümü kaybettim. Benim bir alışkanlığım var, cep telefonumda kaybettiğim kişileri rehberimden silmiyorum. İsminin başına dua bekliyor diye yazıyorum. Size de tavsiyem en az bunun kadar önemli. Kayıplarınızın telefon numaralarını silmeyin. Dua bekliyor ya da başka bir şekilde kodlayın. İsmi gördüğünüzde bir Fatiha okursunuz”

BAKAN TEKİN: BAŞKAN FATMA ŞAHİN, GAZİANTEP İLE İLGİLİ HAYALLERİNİ ANLATIRKEN GÖZLERİ DOLUYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e eğitim adına yaptıklarından dolayı teşekkürlerini sunan Bakan Tekin, “Eğitimde çocuklara ve gençlere yaptığı hizmetleri anlatırken Başkanımız çok heyecanlıydı. Böyle heyecanlı başkanlar istiyoruz. Gaziantep, Fatma Başkanın kadrini, kıymetini bilmeli. Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’te ustalık döneminde yapacağı işleri anlatırken, hayallerini anlatırken gözleri doluyor. Kendisine ben, eğitim sürecine olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında Kuzeyşehir projesinin hayata geçirilmesinde 300 bin kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgesi’nin etkili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kuzeyşehir’de bir mahalle kültürü var. Burada konaklayan vatandaşlarımızın benden en çok istediği şey bir GASMEK’in olmasıydı. Bu merkezimizde yaşamın her noktasına dokunan bir mekan. GASMEK, 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İSMEK’inden esinlenerek yapılan bir çalışmadır.”

ŞAHİN: BİZİM ALEV HOCAMIZI UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Alev Alatlı’nın kendisini ‘kuzum’ diye hitap ettiğini anlatan Başkan Şahin, “Ben onun kuzusuydum. Çok güzel bir söz var; ‘Unutulduğunda ölürsün’ diye. Bizim Alev Alatlı hocamızı unutmamız mümkün değil. Hocamız eserleriyle yaşıyor. Bizlerin yeni Alev Alatlılar yetiştirmesi lazım. Yeni Alev Alatlıların yetişmesi için çok iyi eğitim alması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanımızın şu anda bütün derdi iyi bir eğitim. Biz GASMEK’ler ile eğitim adına elimizden gelen her desteği veriyoruz. Bu gibi merkezlerimizde vatandaşlarımıza bir fırsat eşitliği veriyoruz. Bir annemiz gelip ‘ben şu kursa gitmek istiyorum’ dediğinde bütün atölyeleri açıyoruz. Bir gencimiz gelip ‘ben yazılım okuluna gitmek istiyorum’ dediğinde hemen kurslarımızı açıyoruz” diye konuştu.

“GAZİANTEP’E ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ DAHA KAZANDIRILDI”

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir’in şehre çok önemli bir merkezi kazandırdığını anlatarak, “Alev Alatlı adını taşıyan bu güzide merkezin açılışına öncü olan Gaziantep’in ablası, bacısı çok Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, merkezin birçok konuda kurs imkanı tanıdığını söyleyerek, Alev Alatlı’nın böylesine güzel bir projeye isminin verilmesinden dolayı onur duyduğunu söyledi.

“ANNEM BURADA OLMAYI ÇOK İSTERDİ”

Merkezin açılışında duygu dolu anlar yaşayan Alev Alatlı’nın kızı ve Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan, annesi Alev Alatlı’nın burada, bu açılışta bulunmayı çok isteyeceğini dile getirerek, “Kendisini burada temsil etmekten çok gurur duyuyorum. Bu eserin ete kemiğe bürünmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız Fatma Şahin ile annemin ilişkisi çok farklıydı. Başkan Şahin’e kızım derdi” ifadelerini kullandı.

“ALEV HOCANIN EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİ KONULARDAN BİRİSİ MESLEKİ EĞİTİMDİ”

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Alev Alatlı’nın hayatında en çok önem verdiği konulardan birinin mesleki eğitim olduğunu aktararak, “2000’li yılların ortasında Anadolu’nun ücra bir köyünde Kapadokya Meslek Yüksek Okulunu kurmuştu. Benim yüce Allah’tan niyazım; bu merkezde nice çocukların şenlenmesi, yetişmesi, mesleki eğitim almasıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, merkezi gezdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

*

*

*

SANKO OKULLARI TÜBİTAK BÖLGE FİNALİNDEN ALTI BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ

SANKO Okulları öğrencileri “55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finalleri”nde altı bölge birinciliği ve iki bölge üçüncülüğü kazanarak önemli başarıya imza attı.

Adana’da düzenlenen bölge finallerinde; SANKO Okulları öğrencilerinden Eyşan Öğüt, Damla Dila Gündoğdu ve Sanem Sözmen, proje danışman öğretmeni Özgül Güner rehberliğinde Coğrafya alanında hazırladıkları “İndigo Boyası Gideriminde Soda, Tuz, Kafein ve Limon Kabuğu Karışımı ile Hazırlanan Adsorbanın Performansı” projesi bölge birinciliğine değer görüldü.

Miraç Umut Kaygısız, Mehmet Tuğra Şekeroğlu ve Zehra Sude Şaşuşağı, öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Manyetik Nanopartiküllü Isı İleten Kumaş ile Entegre Edilmiş Sıcak Tutan Ceket Tasarımı” projesiyle, Ece Güner, Kevser Güneş ve Berat Büyükbakkal da öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Kimya alanında geliştirdikleri “Mikroplastik ve Yağ-Su Karışımının Aynı Yüzeyde Ayırımı için Hdtms Modifiyeli Manyetit Kaplı Çelik Ağlar” projesiyle bölge birinciliği elde etti.

Kerem Kaya, Alperen Polat ve Güneş İkizceli, öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde Coğrafya alanında hazırladıkları “Yeni Nesil Balast Suyu Yönetimi: Noninvaziv Yöntemlerle Biyoçeşitliliği Koruma ve Biyolojik İstilayı Engelleme Sistemi” projesiyle, Betül Günaydın ve Öykü Cıkcık, öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde Biyoloji alanında hazırladıkları “Musca Domestica’nın Ontojenezinde Mikroplastik” projesiyle, Muhammed Ali Bayındır ve Alperen Güven ise öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Betonun Durabilitesinin Belirlenmesinde Tahribatsız Muayene Yöntemi” isimli projesi bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

İrem Aydın, Yağmur Aydın ve Furkan Nadir Yıldız, öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Kimya alanında geliştirdikleri “Suda Bulunan Ağır Metal Gideriminde Kondroitin Sülfat İçerikli Biyobozunur Flament Sentezi” projesi ile Selin Çelik, Kerem Çevik ve Ertan Emre Alageyik ise öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Karboksi Metil Selülozden Elde Edilen İletken Hidrojel ile Çevre Dostu ve Biyouyumlu Triboelektrik Nanojeneratör Tasarımı” projesiyle bölge üçüncüsü oldu.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, 12 proje ile katıldıkları bölge finallerinde altı birincilik ve iki üçüncülük derecesi elde etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Asyalı, öğrenci ve öğretmenlerini kutlayarak, 27-31 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek TÜBİTAK Türkiye Finallerinde başarılar diledi.

*

*

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN SOKAĞI DOLU DOLU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ramazan Sokağı ile Ramazan ayı bu yılda bir başka geçecek.

Festival Park alanında Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı tarafından kurulan stant ve çadırlarla eski Ramazanlar yaşatılıyor.  Ramazan Sokağı’nda kurulan 90 stantta yiyecek, içecek, el işi ürünleri satışları yapılırken sokak içerisinde her gün animatör ve palyaçolar çocukları eğlendirecek, haftanın belirli günleri ise semazen gösterileri yapılacak. Bu sene de Ramazan Sokağı’nda tiyatro gösterileri hem küçükleri hem büyükleri güldürecek. Çeled Uşaglar Ekibi, oyuncu Orhan Uslu’nun liderliğinde sahne alacak.

NURULLAH GENÇ İFTAR SOFRALARINA GAZİANTEP’TEN KONUK OLACAK

TVNET’te iftar öncesinde konuklarıyla eski Ramazanların anlatılacağı ve mübarek ayın öneminin konu alınacağı “Nurullah Genç ile Bir Başka Ramazan İftar” her gün Ramazan Sokağı’ndan canlı izlenebilinecek. Ayrıca Mehmet Rutkay Açıkgöz’ün sunduğu “Mehmet Rutkay Açıgköz ile Bir Başka Ramazan Sahur” da Ramazan Sokağı’nda olacak. Bu iki program hem TVNET Kanalı’ndan hem de Medeniyet Şehri Youtube Kanalı’nda ortak canlı yayınlanacak.

Medeniyet Şehri kanalında ise her gün iftardan sonra Yusuf Muratoğulları ile Ramazan Söyleşileri canlı yayını olacak.

*

*

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE 14 MART TIP BAYRAMI PROGRAMI

-REKTÖR PROF. DR. DAĞLI: “HEKİMLİK, BÜYÜK GAYRET VE FEDAKARLIK İSTEYEN KUTSAL BİR MESLEKTİR”

SANKO Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla “Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Gözüyle 14 Mart” konulu program düzenlendi.

Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen programda konuşan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Hekimlik, büyük gayret ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı’nın tüm dünyada farklı günlerde kutlandığını anımsatan Prof. Dr. Dağlı, hekimlik mesleğinin öneminden bahsetti.

Deprem felaketinde, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen gönüllü sağlık çalışanlarının depremden etkilenen vatandaşlara yardım etmek için seferber olduğunu kaydeden Prof. Dr. Dağlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Pandemi döneminde olduğu gibi yaşanan depremlerde de hekimler ve sağlık çalışanları en ön safta yer aldı. Mesleğimizin, bu dönemde ne kadar kıymetli olduğuna hepimiz bir kez daha şahit olduk. Canını dişine takıp gece gündüz demeden çalışan hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza ve hekim adayı öğrencilerimize sonsuz minnet borçluyuz.”

SANKO Üniversitesi olarak akıl ve bilimin rehberliğinde ülkemize sağlık alanında katkı sağlamak için çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

 “Tam 100 yıldır yolumuzu aydınlatan Cumhuriyetimizin genç neferleri olan öğrencilerimizin iyi eğitim almış birer hekim olabilmeleri için üzere emin adımlarla yürüyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz.’ Tüm Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını yürekten kutluyorum.”

PROF. DR. SALİH MURAT AKKIN

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ise “Hem mesleğimize hem de ülkemize özgü bu özel günün gereğini, geleneğini sürdürmek hepimiz için bir ödevdir. 14 Mart tıbbiyeli öğrencilerin başlattığı bir mücadelenin sembolüdür” diye konuştu.

“Başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının en temel sorunlarından biri halen gündemden düşmeyen sağlıkta şiddet olgusu, bir diğeri de sağlık sisteminin gün geçtikçe ağırlaşan çalışma koşullarının getirdiği baskıdır” diyen Prof. Dr. Akkın, şunları kaydetti:

“Bunların sonucunda ortaya çıkan somut bir gelişme ise içimize hiç sinmeyen defansif tıp anlayışının yaygınlaşmasıdır. Bunu genç hekimlerimizin kariyer tercihlerinde tıbbın köklü cerrahi ve dahili uzmanlık dallarına gösterdiği ilginin gün geçtikçe azalmasında görebiliyoruz.

Ayrıca kariyer geleceklerini daha güvenle sürdürebileceklerini düşündükleri yurtdışı tercihleri de olumsuz sonuçların somut göstergelerinden bir diğeridir.

2023 verilerine göre toplumun yüzde 45’i yeterli ya da mükemmel düzeyde sağlık okuryazarı. Bu oranı ne kadar yukarı çekebilirsek sağlıkta şiddet o oranda azalabilecektir. Meslekte yaşanan sorunlara çözüm yine meslek üyelerinin katılımıyla, tüm paydaşların el birliği ve ortak akılla getirilebilir.”

Prof. Dr. Akkın, “Şartlar ne olursa olsun kendini mesleğine adamış tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, felaketlerden, savaşlardan, sorunlardan uzak nice 14 Martlarda tekrar buluşmayı temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Program; Program Danışmanı Prof. Dr. Şahin A. Sırmalı başkanlığında hazırlanan ve tıp fakültesi öğrencileri Sevda Kaplan ilk kadın doktor Safiye Ali’yi, Efe Palacı ilk operatör unvanını alan Cemil Topuzlu’yu, Deniz Sağanak ilk kadın cerrah Suat Rasim Giz’i, Abdurrahman Yiğit ilk sağlık bakanı Refik Saydam’ı, Zuhal Deniz Öztürk ilk profesör kadın hekim Kamile Şevki Mutlu’yu, Ege Ardıl Gülçiçek ilk profesör Hulisi Behçet’i, Merve Kaya İlk cüzzam hastanesinin temellerinde yer alan Türkan Saylan’ı, Furkan Subaşı da Aziz Sancar’ canlandırdığı “Türkiye Cumhuriyeti Doktorları” konulu oratoryo ile sona erdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonunda düzenlenen ve sunuculuğunu Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Songül Merve Güven’in yaptığı programa; Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, Türk Tabipleri Birliği Gaziantep-Kilis Tabip Birliği Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erkal Ay ile Merkez Konseyi Üyesi Dr. K. Doğan Eroğulları, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı