Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 13.03.2024 e gazete

admin | 13 Mart 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 13.03.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 13.03.2024 e gazete

HABER METNİ;

TAHMAZOĞLU AKD CEMEVİ YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu geçen ay Olağanüstü Genel Kurul ile yeni yönetimini seçen Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Alevi Kültür Derneği Yöneticileri, Alevi vatandaşlar ve alevi köylerinin muhtarlarıyla görüşen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu AKD Gaziantep Şube Başkanı Hasan Çolak’a da hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

AKD Gaziantep Şube Başkanı Hasan Çolak görevden alınan eski yönetimin alevi toplumuna hem maddi ve hem de manevi çok büyük zararlar verdiklerini dile getirerek belediyecilikte gözle görülen çok iyi hizmetleri karşısında da Tahmazoğlu’a başarılar diledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “hiçbir ayrım yapmadan hizmetleri yürüttüğümüz şu ortamda halkın bize ilgisi karşısında gururlanıyoruz. Bunun nedenle Alevi,Sunni, Kürt Türk demeden hizmeti sürdürdüğümüz içi toplum bu teveccühü, ilgiyi, coşkuyu bize gösteriyor.Alevi toplumunun isteklerini ve taleplerini dün olduğu gibi bugünde karşılamaya devam edeceğiz.” dedi.

Daha sonra cemevi kompleksini gezen Tahmazoğlu kadınların çalıştığı biçki dikiş kurslarını gezerek  gençlerin müzik dinletilerine eşlik etti.

*

*

FATMA ŞAHİN 2024 GAZİANTEP AİLE YILI TANITIMINDA KONUŞTU:

AİLE VE AİLE KURUMUMUZU KORUMAMIZ GEREK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde 2024 yılının Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edilmesinin ardından yapılacaklarla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplumun en küçük yapı taşı olan “Aile” nin güçlü ve sağlıklı olabilmesi, ailelerin yetiştirdiği çocukların geleceğe hazır olmasında önemlidir. Hızlı dönüşen dünyada aile yapısının korunması, gelişen teknolojinin getirdiği olumsuzluklardan ailenin etkilenmemesini, şuurlu birey, sağlıklı aile ve güçlü bir toplum modeli oluşturulması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber tarafından 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi.

11 ANA TEMADA 75 FARKLI FAALİYET

Projede yapılacaklar, kurumların sorumlulukları ve nelerin işleneceğinin anlatıldığı, tanıtım toplantısı, Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Tanıtım toplantısında aile ve toplum yapısını güçlendirecek 11 ana tema ve belirlenen 75 farklı faaliyet anlatıldı. Aile içi iletişimin güçlendirilmesi, akrabalık ve komşu bağlarının sağlamlaştırılması, aile görev ve sorumluluk bilincinin arttırılması, güven ile empatinin oluşturulması, toplumda Türk örf ve adetlerini yaşatarak, yeni nesillere aktarmak amacıyla yürütülecek çalışmalar yapılan video ve slayt gösterileriyle gösterildi.

Toplantıda ayrıca projeye ait olan “gaziantepailem.com” internet sitesinin tanıtımı yapıldı, aylara dağıtılan temalar paylaşıldı. Buna göre Şubat- Ailemiz, İstikbalimiz, Mart- Şehir, Aile ve Ramazan, Nisan- Çocuk, Mayıs- Mutlu Aile, Haziran- Ailede İletişim, Temmuz- Gelenek ve Değerlerimiz, Ağustos- Sağlıklı Aile, Eylül- Yeni Yüzyılın Gençliği ve Eğitim, Ekim- Toplumsal Dayanışma, Kasım- Vefa ve Aralık- Aile Medeniyeti olarak belirlendi. Bu ayların temalarına göre proje hedeflerine yönelik etkinlikler yapılacak.

ŞAHİN: AİLE İÇERİSİNDE SORUN ÇÖZME KAPASİTESİNİ YÜKSEK TUTACAK ŞEKİLDE ÇALIŞMAK GEREKİYOR

Medeniyet kodlarıyla toplumun aileerkil olduğunu dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şunları söyledi:

 “Bugün ‘Neden bu kadar savruluyoruz’ diye baktığımızda küreselleşme, hızlı şehirleşme bizim büyük aile yapımızı önce çekirdek aileye dönüştürdü. Aile ve aile kurumumuzu korumamız gerektiğini görüyoruz. Bugün yaşadığımız olumsuz her şey birer sonuç. Bunların çözümü için her şeyi devletten Ankara’dan beklemeden birlikte rahmet var kuvvet doğar modelimiz Gaziantep Modeli ile çalışmaya başladık. Yaratılışa uygun yaşadığında, hareket ettiğinde mutlu oluyorsun. Hem bu dünyayı cennete dönüştürüyorsun hem de öbür dünyada cennette buluşuyorsun. Bizi biz yapan değerler üzerine inşa ettiğimiz medeniyet kodlarımız aileye odaklıyor. Ailede parçalanma nedenlerinin önlenmesi ve özellikle istişare mekanizmasının güçlendirilmesi, iletişim kanallarının açık olması önemli. Aile içerisinde sorun çözme kapasitesini yüksek tutacak şekilde çalışmak gerekiyor.”

BİLİMSEL YAKLAŞMAK, DOĞRU YÖNETMEK GEREKİYOR

Aile Akademisi’nin kuruluşunda yaşananları ve yapılan çalışmaları anlatan Başkan Fatma Şahin, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak ailelerin dağılmasında nelerin önemli olduğunu araştırdık. Bunun önemini fark ederek bilimsel çalışma yapıyoruz. Bilimsel yaklaşmak, doğru yönetmek gerekiyor. Verdiğimiz destekle aile yüzde 80 dağılmadan duruyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak başladığımız andan itibaren anne, çocuk sağlığı konusunda çok büyük gayret göstererek aile yapısını korumaya yönelik atılımlar yaptık.”

Başkan Şahin konuşmasında ayrıca aile ve aile bireylerinin sağlığıyla eğitimlerine yönelik Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, okul öncesi eğitim çalışmaları, gündüz bakım evleri, anaokulum bahçemde projesi, bebek kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, eğitime destek, GASMEK, Engelsiz Yaşam Merkezi, KETEM, Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi, sosyal yardımlar, Yuva Kurmak Sizden Destek Bizden Projesi, Gaziantep Aile Akademisi, Moral Evi, Alzheimer Merkezi, Aktif Yaşam Merkezi, İleri Yaş Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi, mobil uygulamalar ve Emekli Kart çalışması hakkında bilgi verdi.

ÇEBER: BU YILI AİLE YILI YAPACAK OLAN TOPLUMUN KATKISI OLACAK

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise toplantıda yaptığı konuşmada projenin yönetilmesi ve yapılacaklar hakkında bilgi vererek şu ifadeleri kullandı:

 “İstiklal Marşı’nda bile devletin devamlılığını ve var olmasını aileye endeksliyor. Güçlü bir şekilde aileler için ses çıkarmak gerektiğini hissettik. Güçlü aile yapısının, geleneklerin, özümüzden kaynaklanan ve bizi biz yapan özelliklerin ne kadar önemli olduğunu her seferinde görüyoruz. Bunlarda aileye dayanıyor. Devlet büyük bir aile, aile küçük bir devlettir. Aile yapısı ve hassasiyetleri bir kez daha gözden geçirmek önemli. Sosyal medya, televizyonlar, dijital dünya bize örnek olarak gösterilmeye çalışılan bazı kişiler ile olaylar. Bunlarla aile yapılarına yönelik bir saldırı var. Bizlerde aileleri korumak için tedbirler almak lazım. Biz aile yılını ilan ettik ama esas bu yılı aile yılı yapacak olan toplumun katkısı olacak.”

Protokol konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekildi.

*

*

*

VATANDAŞLAR RAMAZANDA MİLLET CAMİ’NE AKIN ETTİ

Türkiye’nin ikinci büyük camisi olan Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi Ramazan Ayı’nın gelmesiyle vatandaşlarının akınına uğradı.

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşlar teravih namazını kılmak için Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’ni tercih ederken, namaz sonrasında da külliyedeki kitap fuarını ve Ramazan Sokağını gezerek zamanlarını dolu dolu geçiriyorlar.

RAMAZAN AYI BOYUNCA VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARADA OLACAĞIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan Ayı boyunca Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde vatandaşlarla bir arada olacaklarını belirterek “On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yakın zamanda açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’ne vatandaşlarımız henüz Ramazan Ayı’nın başı olmasına rağmen yoğun ilgi gösteriyorlar. Ramazan Ayı boyunca Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde vatandaşlarımızla bir arada olarak teravih namazı kılıp dualar edeceğiz. Düzenlediğimiz Kitap fuarında vatandaşlarımız aradıkları kitapları bulup okuma imkânına sahip olurken, Ramazan sokağında da alışveriş yapıp aileleriyle güzel vakit geçirebilecekler. Ramazan Ayı’nın tüm vatandaşlarımıza huzur ve sağlık getirmesini diliyorum” dedi.

MUHTEŞEM BİR CAMİ

Teravih namazı için Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi‘ne gelen vatandaşlar, “Ramazan’ın ilk gününden itibaren Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’ne geliyoruz. Bu camimizin de ilk Ramazan’ı muhteşem bir cami içerisinde namaz kılıp daha sonra kitap fuarını ve Ramazan Sokağını geziyoruz. Hem ibadet ediyoruz. Hem de zamanımızı burada daha iyi değerlendiriyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah razı olsun. Şehrimize böyle bir cami kazandırdı” diye konuştular.

*

*

BAŞKAN FATMA ŞAHİN: BU MEMLEKETTE KİMSE EVSİZ KALMAYACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneyşehir Konut Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada memlekette kimsenin evsiz kalmayacağını belirterek, “Hiç kimse kira fiyatları yüksek oldu diye şikayet etmeyecek. Gaziantep’i birlikte inşa edeceğiz, kararlıyız” dedi.

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneyşehir’deki konut yapımının ikinci etabı için temel atma töreni düzenlendi. Birinci etabı kapsamında 500 konutun hazır hale geldiği Güneyşehir’in ikinci etabında bulunacak bin konutun tamamlanmasıyla Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası üyelerine evleri teslim edilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneyşehir’de yeni bir şehir kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Kuzeyşehir’de yeni bir şehir kuruldu. Güneyşehir’de yeni bir şehir kuruluyor. Kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda hayat bulacak. Hayat bulan bu yerlerin yapımı, güçlü liderlikten geçiyor. Cumhurbaşkanımız ve güçlü bir ekibimiz var. Esnaf bizim ahi evranımız.  O kadar kıymetlisiniz ki bizim için. Bizim için o kadar önemlisiniz ki. Ahi evran demek; akıl ve ahlak ile bize gelen bizdendir, hak ile sabır dileyip bizi geçen bizdendir. Bizim için çok özel ve çok kıymetlisiniz. Esnaf ana damar, omurgadır. Vücutlar şehirler gibi. Esnaf mutluysa huzurluysa şehir mutludur. Türkiye Yüzyılı belediyeciliği ete kemiğe bürünüyor.”

Güneyşehir’deki bu temelin çok özel bir temel olduğunu belirten Başkan Fatma Şahin, “Bu memlekette kimse evsiz kalmayacak. Hiç kimse kira fiyatları yüksek oldu diye şikayet etmeyecek. Gaziantep’i birlikte inşa edeceğiz. Kararlıyız, azimliyiz, sevdalıyız. Dağlardan şehirler kuruyoruz” diye konuştu.

 AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep’in her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek bir modeli ortaya koyduğunun altını çizerek, “Ben bu modelden dolayı, bu hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e Gaziantep adına çok teşekkür ediyorum. Burada yeni bir şehir yükseliyor. Türkiye Yüzyılında Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Gaziantep, Türkiye Yüzyılının yıldız şehri olacak” şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, servisçilere yönelik yapılan bu evlerin hayırlı olmasını dileyerek, “Şoförlerimiz bizler için çok kıymetli. Onlar sadece mesleklerini icra etmiyorlar bunu hayatlarında yaşıyorlar. Bu konutlarımız onlarım yaşamlarına inşallah hayat katar” dedi.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İsmet Özcan, bu konut projesinin kendileri için bir hayal olduğuna dikkati çekerek, “2 yıl önce ayaküstü bir konuşmada Başkanımız, kooperatif kurmamızı önerdi, bize yer tahsis ederek üyelerimize ev yapabileceklerini söyledi. Bunlar o zaman bize hayal gibi gelmişti. Dolayısıyla hayalimizi gerçekleştiren Başkanımız Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

*

*

Mustafa Kemal Vizyonu: ”Ermenilere verdiğiniz 40 bin silah ve mühimmat için teşekkür ederiz, hepsini teslim aldık”

I.Dünya Savaşı’nda Rusya ayrılınca, Kafkas bölgesindeki Ermeni Devleti tezi İngilizlerce desteklendi ve silah yardımı yapıldı. Kazım Karabekir’in bölgeye gönderilmesiyle Ermeniler yenilmiş ve Gümrü Antlaşmasını imzalayarak bu topraklardan çekilmek zorunda kalmıştı. İngilizlerin verdiği Ermeni cephanesine de bu sırada el konulur.

Mustafa Kemal derhal bir mektup hazırlanmasını söyler. Mektup şöyledir: ”Ermenilere verdiğiniz 40 bin silah ve mühimmat için teşekkür ederiz, hepsini teslim aldık.”

New York Times gazetesi ise “Kemal, İngiltere’ye Gülüyor.” diyerek Gazi’nin Britanya ile adeta dalga geçtiği yazar.

“Milliyetçi Türk Lider Mustafa Kemal Paşa Lloyd George’a göndermiş olduğu alaycı mesajında, milliyetçi Türklere yardım ettiği için İngiliz Hükümeti’ne teşekkür etti.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı