Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 11.03.2024 e gazete

admin | 11 Mart 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 11.03.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 11.03.2024 e gazete

HABER METNİ;

: “EN BÜYÜK HAYALİM FIRAT’IN SUYUNU GAZİANTEP’E GETİRMEK”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yeni dönemde en büyük hayalinin Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirerek Şahinbeyli çiftçilerin su sıkıntısını ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti.

Çiftçilere verdiği önemli desteklerle hem tarıma hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu  Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaretinde Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirerek Şahinbeyli çiftçilerin yüzünü güldürmek istediğini belirtti.

ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK

Çiftçinin ortak sorunu olan ve en çok yakındığı konuların başında gelen tarımsal sulama meselesini çözmek adına Fırat’ın suyunun tarımsal sulamada kullanılması için proje hazırladıklarını dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Çiftçilerimize bu güne kadar çok önemli desteklerde bulunduk. Bir tek hayalim var o da çiftçimizi Fırat’ın suyunu Şahinbeyli çiftçilerimizle buluşturmak. Kuraklık riski, küresel ısınmadan dolayı artmaya devam ediyor, dolayısıyla bizim yanı başımızda akan Fırat’ın suyunun Gaziantep’in Şahinbey çiftçileriyle buluşturmak benim en büyük hayalim. Benim Cumhurbaşkanımızda isteyeceğim şey Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirmek bu konuda bize düşen neyse bizde bunun takipçisi ve destekçisi olacağız. İnşallah yeni dönemde de Sayın Bakanımızla, Milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediyemizle, Şehitkamil Belediyemiz ile birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz .” dedi.

*

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR KATKISI VE KOORDİNASYONUNDA HAZIRLANAN 5 TIRDAN OLUŞAN İNSANİ YARDIM FİLOSU GAZZE İÇİN YOLA ÇIKTI!

– RAMAZAN SÜRESİNCE HAZIRLANACAK 300 TIR İNSANİ YARDIM DA “GAZİANTEP’TEN GAZZE’YE KARDEŞLİK GEMİSİ” İLE TAŞINACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katkısıyla ve koordinasyonunda hazırlanan 5 tır insani yardım malzemesi Filistin’in Gazze şehri için yola çıktı.

Gazze’de zulüm gören insanların ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamak için Gaziantep Modeli kapsamında Gaziantep Büyükşehir, iş insanlarıyla bir araya geldi ve 95 tonu gıda olmak üzere toplamda 115 ton insani yardım filosu hazırladı. Bu kapsamda 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklaması sonrası 5 tır Gazze için yola çıktı.

Büyükşehir, Ramazan ayı boyunca Gazze’nin ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayabilmek için  yardım toplamaya devam edecek. Buna göre, toplanması hedeflenen 300 tır ile Gaziantep gemisi oluşturulacak. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, belediyeyle irtibata geçebilir.

Programa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, şehrin önde gelen iş insanları, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, çocukların öldüğü ve öldürüldüğü dünyada hiçbir insanın masum olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Bugün burada bir duruş göstermek, burada safımızı belli etmek için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndayız. 100 yıl önce ecdad, zerdali çekirdeği ile direnmiş, Antep’i Gazi yapmıştır. Gazze’de yaşananları en iyi Gazinin çocukları bilir. Gazinin çocukları, kurtuluşun en önemli simgesi olmuştur. Bu bölgede Urfa Şanlı, Maraş Kahraman olmuştur. Bölgedeki bu direniş bütün Türkiye’ye sirayet etmiş ve kurtuluş mücadelesi sonunda Cumhuriyetimiz kurulmuştur.”

Yaşam hakkının en temel hak olduğunu anlatan Başkan Fatma Şahin, “BM’nin insan hakları beyannamesi bugün çalışsaydı, Gazze’deki çocuklar yaşayacaktı.  İnsanların canı bize emanet. Malı, ailesi ve inancı bize emanet. 2 milyonluk şehre böyle bakarken o gün Suriye’deki çocuklar öldürülürken de bu dünya sessizdi. Bu durum Ukrayna’da da aynıydı, yine çocuklarımız öldü. Bu sessiz kalış bugün Gazze’de hakim. Yaşatanlar ve öldürülenler mücadelesinde yaşatanların yanındayız. Önce insan, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ediyoruz” diye konuştu.

ŞAHİN: GAZİANTEP’İN GAZZE’YE YAPTIĞI BU YARDIM DİLERİM DİĞER ŞEHİRLERE DE ÖRNEK OLUR

Gaziantep’in Gazze’ye yaptığı bu yardımın diğer şehirlere de örnek olmasını dileyen Başkan Şahin, “Bu bir başlangıç. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Bir telefonla bu yardıma destek oldular. Herkes hayat sınavında. Gazi şehrin bu örnek davranışının sürmesini ve hayırda yarışmasını temenni ediyorum. Gazzeli çocukların yaşadığı, insanlığın yaşadığı bir dünyayı yaşatmak için bugün buradayız. Safımızı belli etmek için buradayız. Rabbim hayırlarınızı kabul buyursun” ifadelerini kullandı.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına işaret ederek ‘Sözün bittiği yerdeyiz’ diyen Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Duygularımızı nasıl ifade edeceğimizi bilmiyoruz. Büyük bir dram yaşıyoruz. İçimiz parçalanıyor. Dünya, dünya tarihinin görmediği kadar büyük bir zulmü izliyor. Ama biz Gaziantep olarak neler yapabiliriz diye gayret içerisindeyiz. Bugün biz sadece 5 tır göndermiyoruz. Bugün bir şeylerin ölmediğini haykırmak istiyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Ramazan’ın arifesinde hayırlı bir iş için bir arada olduklarını belirterek, “Gazze için hazırlanan 5 tırlık yardım malzemesi için başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve ekibine daha sonra emeği geçen hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

*

*

*

Ramazan-ı Şerif münasebetiyle, bütün memurların ögleden sonra  13.00 ila 17.30 saatleri arasında çalışmaları husunda, TBMM Reisi Mustafa Kemal Paşa imzalı karar. 1922

Hayırlı Ramazanlar.

*

*

*

ŞAMPİYONLUĞU, DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERE ARMAĞAN ETTİ

-BAŞKAN TULAY: “RIDVAN BAŞKAN VE EKİBİ BÜYÜK BİR TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİ”

-KADINLARIN HER HAMLESİ, HER ADIMDA BAŞARI HİKAYESİ

Şehitkamil Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2024 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Organizasyondan büyük bir başarıyla ayrılan WCM Elif Zeren Yıldız, şampiyonluk kupasını depremde hayatını kaybeden vatandaşlara armağan etti.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Arzum sponsorluğu ve Şehitkamil Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada bu yıl şampiyon WCM Elif Zeren Yıldız, ikinci WFM Sude Hereklioğlu olurken, üçüncülüğü WCM Ceren Tırpan ve WFM Yulia Gökbulut bölüştü.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde; Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Levent Demir, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Rahmi Açıkkol, Arzum Pazarlama Direktörü Seda Simur Büyükkucak, antrenör, veliler ve sporcuların mutluluklarını paylaştılar.

HAMLE YAPAN TÜM SPORCULARIMIZI KUTLUYORUM

2024 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda dereceye giren tüm sporcuların kutlamayı hak ettiğini belirten Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, şu ifadeleri kullandı:

 “Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum.  Son bir hafta içerisinde sporcularımızın elde ettiği büyük başarılar ve aldıkları ünvanlar, bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı. Her geçen gün büyüyen satranç ailesinde daha nice başarıların elde edileceğine olan inancımız tam. Şampiyonaların düzenlenmesinde yerel yönetimlerimizin desteği ve katkısı bizler için çok değerli. İşte bugün, yıllardır satranç branşına büyük destekler veren Şehitkamil Belediyemizin büyük katkılarıyla düzenlenen bir şampiyonadan yine unutulmaz anılarla ayrılıyoruz. Emekleri ve mükemmel ev sahipliklerinden dolayı Rıdvan Başkanım ve değerli ekibi büyük bir teşekkürü hak etti. İnşallah bundan sonraki süreçte de güçlü iş birliğimizi sürdüreceğiz. Tekrar organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcularımıza bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum.”

OK MUTLU VE GURUR DOLUYUM

                          Ödül töreni sonrasında yaptığı değerlendirmede çok mutlu ve gurur dolu olduğunu ifade eden şampiyon WCM Elif Zeren Yıldız, kusursuz bir organizasyona imza atıldığını belirterek Şehitkamil Belediyesi ve TSF yetkililerine teşekkür etti. Şampiyon, açıklamasında şu sözleri kaydetti:

“2024 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nı şampiyon olarak tamamlamış olmaktan dolayı çok mutlu ve gurur doluyum. Yaşadığımız büyük deprem afeti sonrasında Hatay ili sporcusu olarak bölgemizde düzenlenen bu turnuva benim için çok anlamlı. Şampiyonluğumu depremde hayatını kaybeden vatandaşlara armağan ediyorum. Allah, bize bir daha böyle kötü günler yaşatmasın. Kusursuz bir organizasyona imza atan Şehitkamil Belediyesi ve TSF yetkililerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Türk kadınının neleri başarabileceğini bir kez daha göstermek için çok çalışmaya devam edeceğim. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

*

*

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da geleneksel iftar çadırlarıyla Gazi şehirlileri buluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının maneviyatını şehrin birçok noktasında yaşatmak için geleneksel hale getirdiği iftar çadırı kurulumlarını tamamladı. Bu kapsamda Nurdağı ve İslâhiye ilçeleri de dahil olmak üzere 6 noktada kurulan çadırlarda Gazi şehirlilere iftar yemeği verilecek.

Nurdağı Tek Yürek Meydanı ile İslâhiye Demokrasi meydanının yanı sıra şehir merkezinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Bosna Hersek Parkı, Ata Park ve Çamlık Parkta kurulan iftar çadırlarında toplamda 20 bin vatandaşa hizmet verilecek.

*

*

EKONOMİDE ÜRETİME KATILAN ELLER PROJESİ SATIŞ GÜNLERİ ETKİNLİĞİ 10’UNCU KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) iş birliğinde ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bu yıl 10’uncusu düzenlenen Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi Satış Günleri Etkinliği’nin açılışı Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Eşi Jülide Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Kadın Girişimciler Kurulu’ndan sorumlu GSO Yönetim Kurulu Üyesi Melike Yüksel, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, kurul üyeleri ve kadın girişimciler katıldı.

Çeşitli sektörlerde 100 standın yer aldığı etkinlikte ahşap boyama eşyalar, Antep işi nakış, el işi, takı ve giysilerin yanı sıra pasta, börek ve yuvalama gibi yöresel yiyecekler satışa sunuluyor.

Bu yıl 10’uncusu gerçeklesen Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi Satış Etkinliği’nin kadın girişimlere ve sektörlere büyük katkılar sunduğunu söyleyen protokol üyeleri, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından etkinlik kapsamında kurdukları stantları gezerek ürünleri yerinde inceledi.

Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi Satış Günleri Etkinliği 9-10 Mart 2024 tarihlerinde 10:00 ile 22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

*

*

AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN GTB’YE ZİYARET

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Belediye Başkanları ile AK Parti İl ve İlçe Başkanlarını ağırladı.

GTB Hububat ve Bakliyat Satış Salonlarında sabah erken saatlerde gerçekleştirilen ziyarete, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Eyüp Özkeçeçi, Ali Şahin, İrfan Çelikaslan, Mesut Bozatlı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, ilçe başkanları ve parti temsilcileri katıldı.

Satış salonlarında GTB üyeleriyle bir araya gelen AK Parti heyeti, sabah seansı satışlarına eşlik ederek, tarım sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldılar.

“TARIMDA SANAYİNİN BAŞKENTİ GAZİANTEP”

Toplantının açılışında konuşan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, AK Parti heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek; borsanın faaliyetleri, hayata kazandırdığı projeler ve 2024 yılı hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“Tarımda Sanayinin Başkenti Gaziantep” mottoları doğrultusunda gelecek hedeflerine yön verdiklerini kaydeden Akıncı, şu ana kadar hizmete kazandırdıkları tüm vizyon projelerin bu hedefin bir ürünü olduğunu söyledi.

GTB’nin kırsal kalkınmaya katkı sağlayan, içlerinde ilkleri ve enleri barındıran küresel ölçekli projeleri hayata kazandırdığını anımsatan Akıncı, geçtiğimiz yıllar içerisinde hizmete açılan Et Borsası, Antep Fıstık İşleme Tesisi ve Antep Fıstığı Lisanslı Depo’nun Gaziantep ekonomisine kazandırılmış çok önemli yatırımlar olduğunu ifade etti.

Antep Fıstığı Lisanslı Depo’nun Türkiye’nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposu olma özelliği taşıdığını vurgulayan Akıncı, lisanslı deponun üreticiye devlet garantisi altında, sağlıklı ve güvenli depoculuk hizmeti sunduğunu söyledi.

Lisanslı Deponun hemen yanı başında hizmete kazandırdıkları ikinci projenin ise Antep Fıstığı İşleme Tesisi olduğunu aktaran Akıncı, tesisin fıstık işlemenin bilimsel ve teknolojik açıdan tam donanımlı bir şekilde yapılmasına olanak sağladığını dile getirdi.

En önemli projelerinden biri olan Gaziantep Et Borsası ve Et Hali’nin ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GTB’nin iş birliğiyle tamamlandığını söyleyen Akıncı, “Gaziantep Et Borsası ve Et Hali, Büyükşehir Belediyemizin değerli destekleri ve güçlü iş birliği sayesinde sektöre kazandırdığımız örnek bir proje oldu.  32 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve teknolojik her türlü alt yapının sağlandığı tesis, Gazi şehrimizin Gastronomi kimliğine ayrı bir değer kattı” dedi.

Yeni hedeflerinin Hububat Emtia Merkezini Gaziantep’e kazandırmak olduğunu açıklayan Akıncı, Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle fizibilite çalışmalarına başladıkları merkezin Gaziantep’i tarım sektöründe bir üs ve cazibe merkezi haline getireceğini sözlerine ekledi.

“TARIM VE GIDANIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise toplantıda yaptığı konuşmada, borsa projelerinin tarım ve gıda sanayine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Şahin, “Borsamız, Türkiye’nin en kaliteli ve en fazla işlem yapan borsaları arasında yer almakta. Hizmet alanlarının genişlemesi, tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik sundukları hizmetin daha geniş alanlara yayılması için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Yaşanan savaşlar, iklim değişiklikleri ve pandeminin; tarım ve gıda sanayinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Şahin, “Her şey topraktan ve sudan başlıyor. Bu nedenle toprağı doğru yönetmek, sulama sistemini doğru kurmak ve hammaddeyi çoğaltmak büyük önem taşıyor” dedi.

Konuşmasında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığının çalışmalarına da değinen Şahin, çiftçilere sağlanan destekler, üretimin artırılmasına yönelik yapılan faaliyetler, enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik Barak’ta devreye alınan Güneş Enerjisi Santrali hakkında da bilgiler verdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da toplantıda yaptıkları konuşmada, tarımsal alanda yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundular.

Toplantı, borsa üyelerinden gelen soruların cevaplanması, talep ve önerilerin dilenmesi ile sona erdi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı