Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 08.03.2024 e gazete

admin | 08 Mart 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 08.03.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 08.03.2024 e gazete

HABER METNİ;

BİZİM KADINLARIMIZ:

KORKUNÇ VE MÜBAREK ELLERİ

İNCE, KÜÇÜK ÇENELERİ, KOCAMAN GÖZLERİYLE

ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ

0*

*

*

ÜRETEN YÖRE ÜRETEN TÜRKİYE

-SANKO HOLDİNG ONURSAL BAŞKANI ABDULKADİR KONUKOĞLU:

-“DEPREM BÖLGESİNDE YEREL ÜRETİCİLERİN DESTEKLENMESİNİ AMAÇLAYAN BU ETKİNLİK, YARDIM ETMEKTEN ÇOK DAHA ANLAMLI”

-GÜVENİLİR ÜRÜN PLATFORMA BAŞKANI CELAL TOPRAK:

-“DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÜRETİCİYE SES OLMAYI VE ÜRETİCİLERİN PAZARA ERİŞİMİNİ DESTEKLEMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Güvenilir Ürün Platformu tarafından “Üreten Yöre, Üreten Türkiye” konulu toplantı düzenlendi.

Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, deprem bölgesindeki yerel üreticilerin desteklenmesini amaçlayan etkinliğin, yardım etmekten çok daha anlamlı olduğunu söyledi.

Konukoğlu, gıda konusunda doğrudan yatırımları olmamakla beraber, gıda ambalajı üretimi yapan Süper Film Ambalaj İşletmesinin sektöründe Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından birisi olduğunun kaydetti.

Deprem bölgesi için çok önemli olan bu toplantıyı düzenlemelerinden dolayı Celal Toprak başkanlığındaki Güvenilir Ürün Platformuna ve destekleyen kuruluşlara teşekkür eden Konukoğlu, “Herkes depremde büyük sıkıntı yaşadı. Yerel üreticileri desteklemek, yardım etmekten çok daha önemli ve anlamlı” şeklinde konuştu.

Yerel üreticilerin bu destek sayesinde pazar sorununu aşabileceğine vurgu yapan Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Çok değil, 13 ay önce bölgemizde birkaç saat ara ile meydana gelen depremler, hepimizi derinden sarstı. Deprem gerçeği ile yalnız bölge insanları değil, adeta Türkiye böylesine ilk kez tanık oldu. Bölgemizde 53 bin vatandaşımız depremde hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız yaralandı, konut ve işyerleri yıkıldı. Böyle sarsıntılı süreç yaşayan yerel üreticileri potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirmeyi ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan sizleri yürekten kutluyorum.”

CELAL TOPRAK

Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ise 6 Şubat depreminden kısa bir süre sonra bölgede hasat etkinlikleri ile başlayan hareketin, aradan geçen bir yılda büyüyerek 500’den fazla üreticiye dokunduğuna dikkat çekti.

Deprem bölgesindeki küçük üreticinin kendi haline bırakılmayarak kalkındırılması hedefini taşıyan projenin protokolüne Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Ticaret Borsası, Gaziantep Belediyesi, Ordu Belediyesi ve daha birçok kurumun imza attığını vurgulayan Toprak, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla birçok kurumun yetkilisinden oluşan alım heyetinde 40’a yakın profesyonel ve yatırımcı bulunuyor. Deprem bölgesindeki üreticiye ses olmayı ve üreticilerin pazara erişimini desteklemeyi amaçlıyoruz.”

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber ve Innovation for Development (I4D) Direktörü Doğan Çelik’in konuşmasının ardından, katılımcılar yerel üreticiler tarafından açılan stantları ziyaret etti.

0

*

*

SANKO HOLDİNG’İN ANA SPONSOR OLARAK DESTEKLEDİĞİ MİLLİ PARA OKÇU

 YİĞİT CANER AYDIN’DAN BÜYÜK BAŞARI

SANKO Holding’in Cumhuriyet’in 100. yılında gençleri ve sporu desteklemek üzere sponsor olduğu Milli Para Okçu Yiğit Caner Aydın, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazandı

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından SANKO Holding’in, Cumhuriyetin 100. yılında sponsor olduğu Milli Para Okçu Yiğit Caner Aydın, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazandı. Dubai’de düzenlenen 8.⁠ ⁠Fazza Para Okçuluk Dünya Sıralama Turnuvası’nda Milli Para Okçu Yiğit Caner Aydın, W1 kategorisinde ABD’den Jason Tabansky ile karşılaşmasını 140-139 tamamlayarak Paris 2024 kotası aldı.

Dünya Şampiyonluğunun yanı sıra sayısız ödülü bulunan başarılı sporcu Yiğit Caner Aydın, SANKO Holding’in destekleriyle Paris’ten dünya şampiyonluğu ile dönmeyi hedefliyor.  ‘Yapabileceğinin en iyisini hedefle’ mottosuyla yola devam eden Yiğit Caner Aydın “SANKO ile Cumhuriyet’in 100. yılında sponsorluk anlaşmamız başladığında ülkeme yeni bir şampiyonluk hediye etme motivasyonum daha da arttı. Şu anda bu hedefe çok daha yakınım. 2024 Paris Paralimpik Oyunları’ndan kazanacağım şampiyonluğu, benimle olmasından gurur duyduğum SANKO başta olmak üzere ülkeme ve zor koşullarda azimle çalışan gençlere hediye edeceğim” dedi.

SANKO Holding’in spora desteği kurulduğu günden bu yana devam ediyor

Başta Gaziantep’te olmak üzere Türkiye’de sağlık, spor, eğitim ve kültür alanlarında fayda sunan projelere imza atan ve gençlerin iyi yetişmesi hedefiyle ülkenin geleceğine yatırım yapan SANKO Holding, sporun toplum üzerindeki pozitif etkilerinin farkında olan bir kurum olarak, sporu ve sporcuları destekleyen proje ve faaliyetler yürütüyor. Gaziantep Futbol Kulübü gibi süper ligin başarılı takımlarından birinin SankoSpor adıyla ilk kurucularından olan şirket, SANKO Okulları’nda spor alanında dünya derecesi alan başarılı öğrenciler yetiştiriyor. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi’nin açılışını yapan SANKO Holding, Milli Para Okçu Yiğit Caner Aydın’ın ana sponsorluğunu üstlenerek gençlerin bu alanda azmine ve heyecanına ortak oluyor.

Yiğit Caner Aydın rekorlara doymuyor

2013 yılında başına gelen talihsiz bir kazayla omurilik felci geçiren Yiğit Caner Aydın, daha önce hiç okçuluk yapmamış olmasına rağmen, sadece dört yıl gibi kısa bir sürede 2017 yılında Pekin’de düzenlenen Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda ilk kez Türk Milli Takımı’na dâhil olma başarısı gösterdi. Yiğit Caner Aydın, 2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil ederek ikinci bir şampiyonluk daha kazanmayı hedefliyor.

2016 yılında tavsiye üzerine okçuluğa başlayan Aydın, paralimpik okçuluk yarışmalarında W1(Ağır Engelli) kategorisinde yarışıyor. İlk katıldığı ulusal yarışmalarda iki yıl üst üste Türkiye 3.sü olan Aydın, ardından Milli Takım kamplarına davet edildi. 2017 yılında Pekin’de düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası kadrosuna seçilerek ilk kez ülkesini temsil etme başarısı gösterdi. Dünya Şampiyonası’nda takım olarak dünya şampiyonluğuna ulaştı. Bireysel kategoride dünya şampiyonasını 4. olarak tamamladı. 2019 yılı mayıs ayında İtalya’da düzenlenen Avrupa Kupası 1. Ayak Turnuvası’nda hem bireysel hem de takım atışlarında şampiyon olarak yarışmayı 2 altın madalyayla bitirdi. Yine 2019 yılının haziran ayında Hollanda’da düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım olarak üst üste 2. dünya şampiyonluklarını kazandılar.

2022 yılı şubat ayında Dubai’de düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda bireysel kategoride ilk bireysel dünya şampiyonluğunu kazanan Aydın, aynı yarışmada ilk kez düzenlenen çiftler kategorisi formatında takım arkadaşı Nihat Türkmenoğlu ile birlikte dünya şampiyonluğuna ulaşarak toplamda iki altın madalyayı ülkemize kazandırdı. Aydın, aynı senenin ağustos ayında da Roma’da düzenlenen Avrupa Para Okçuluk Şampiyonası’nda sıralama atışları sonucunda ilk kez uluslararası bir yarışmada sıralama birinciliği elde etti. Sıralama turunda karışık takım kategorisinde Fatma Danabaş ile dünya rekorunun sahibi oldular. Eleme atışlarının ardından bireysel kategoride gümüş madalya alan Aydın, çiftler kategorisinde de altın madalyanın sahibi oldu. Aydın son olarak, Konya’da beşincisi düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nda ilk kez yapılan Para Okçuluk branşında bireysel kategoride altın madalya kazandı.

Yiğit Caner Aydın, S Sport’ta yayınlanan Premier Panorama programını sunarak, Türkiye’nin tekerlekli sandalye kullanan ilk televizyon programı sunucusu oldu. Aydın bu programda Premier Lig’de haftanın gollerini, özetlerini, maçların unutulmaz anlarını ve ligin geçmişini yayınlayan programın anonslarını yaptı.

*

*

*

AŞKA YERE BENZEMEZ ANTEPTE KASAPLIK ZOR İŞTİR.

Gaziantep (Aintab Data)Etiketle

Başka yerlere benzemez Antep’te kasaplık zor iştir.Hem et sat,hem yemek yap.

Vurumluk iki kilo et,ilikli kemik te koymalıymış.

Kürekten yuvalamalık,daraklıktan kebaplık,döşten dolmalık,but kapağından kurufasulyelik,boşluktan lahmacunluk-patlıcan kebaplık,küşnemeden terbiyesiz kuşbaşılık bunların hepsini bilmeli Antep’te kasap .!

Evden salçaynan,kırmızı biberi tepsiye kor,koltuğunun altına alır,kasaba gidersin

YA DA ;

Memiik,acı bize bi tepsi sovan kebabı,eyi bişey ossun aaşama misafirimiz var.Pişiriciye tembih et,koltukta pişirsin

Ustaaa bi kilo lahmacın,samsaağını normal koymalıymış.Acı olmasın ,uşaklar yiyemey.Saat 7 de ben geçiyken alırım.Yanına söörme de olsun.İşte bi iki kilo olsun.

Saçma tavası,domates tavası,sovanlı narbekmezli lahmacın,yaz lahmacını,kış lahmacını,etli etmek,Patatesli tava,Patlıcan kebabı,kilis tavası,sovan kebabı….

Bana yarım kilo çiğküftelik,amma acı zırkta çek,

Pazar günü,yarım kilo sebzeli kebaplık,yarım kilo sucuk içi,bi kilo balcan kebaplık,iki kilo kuşbaşı…

Geçen gün verdiğin et “gırç,gırç”ediydi.Dişi miydi,neydi. ?

Oğlan İstanbul’da okuy ya.Akşama otobosa verilici.Saat beşte hazır olsun.İki kilo lahmacın.Fırına tembih et,gevrek pişirsin,yüz yüze kapatmasın.Uzunlamasına katlasın.3 kilo da balcan sööttür acı yanına.

………………………..

Zencirli Bedesten.Allah Rahmet eylesin; Hüseyin Paşa yaptırmış.Belediye Başkanı Hamdi Kutlar,kasaphane yapmış sonradan .

Kapısında güzel bir kitabe:

Ede bu çarşıyı Hak mahfuz.

Bayi Müşteri olan memnun.

Der Kusur-i Kemal tarihin.

Eski et hali esnafı.Gir yan baştan say .!

Dağlı Ökkeş,

Sakallı Mahmut,

İbili Ökkaş(Bayoğlu),

Gedaa Maamed (Koldar),

Emlik Maamed (Kanbağlı),

Nahsen Okuşluk,

Ali Hoca Maamed,

Otuzbir Ali (Avşar),

Bozo Boyunsuz,

Ökkeş İsaoğlu,

Pala Nuru (İsaoğlu),

Vehbi Kuzukesen,

Kadı Maamed,

Mıstık Hoca,

Kırmızı Mustafa (Abuşoğlu),

Şaban Maydanozoğlu,

Alamancı Hösüyn (Arık),

Com Maamed (Çaprakoğlu),

Halfe İrbaam (Çaprak),

Almacı Memik (Elmacı),

Taboo Hanifi (Tabo),

Mamaroş (Ziya Eldoğan),

Kırıcı Memik,

Havuç Memik (İsaoğlu) ve Oğlu Havuç İhsan,

Mıstoo,

Adanacı Kemal,

Medozlu Maamed,

Masut Mustafa (Kuzukesen),

Pala Adil (İsaoğlu),

Kara Hösüüyn (Çıngısız),

Hoca Maamed (Özsürmeli),

Kekeç Cemil (Şıhcan),

Bozo Şık Maamed (Boyunsuz)

Naci İyikasap,

Kanarya Mustafa,

Betero(Enver Özyağcı),

Horoz Ali (Uyan),

Adanacı Memik (Memik ve oğlu Orhan Kent),

Deli İmam (Abuşoğlu),

Avşar Hasan,

Çökelek Maamed (Oflaz),

Kelle Sefer(Okuşluk)

Köse Ali(Çıngısız),

Taboo Mıstık,

Topcu Nuru,

İbili Maamed,

Naylon Heyri (Kötüoğlu),

Bedro Mahmut (Güneri)

Kasap Hammed ( Bayraklılar)

(İsim Listesi ve eski kasapların resimleri:Tamer Abuşoğlu’na teşekkür ederim)

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı