Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 28.02.2024 e gazete

admin | 27 Şubat 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 28.02.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 28.02.2024 e gazete

HABER METNİ;

BAKAN ŞİMŞEK’TEN   “ KARTINA TAKSİT KALDIRILDI” YALANINA AÇIKLAMA

Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek  bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Kredi kartına taksit kaldırıldı.” iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

Şimşek Sosyal Medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada ;

“Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz.”

T.C. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verildi; “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Kredi kartına taksit kaldırıldı.” iddiası doğru değildir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir.

Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz.”

*

*

BİLİRKİŞİLİĞE DAİR ÖNERİLERİMİZ

ADALETİN TECELLİSİNDE BİLİRKİŞİ RAPORU ESASTIR

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan adaletin tecellisinde bilirkişi raporlarının esas olduğunu vurgulayarak oluşacak hataların telafisinin mümkün olamayacağını dile getirdi.

Arıkan açıklamasında şu cümlelere yer verdi;          “Depremler, seller v.b. gibi doğa olaylarının sonuçlarında meydana gelen zararlar ile insan ihmalinden, konusunda bilgi ve yetersizliğinden dolayı oluşan yangın, iş kazaları, trafik kazaları sonucunda; özel veya tüzel kişiler hukuğa başvurduklarında, doğal olarak mahkemelerce bilirkişi görüşü alınmaktadır.

Adaletin tecelli etmesi için, bilirkişinin raporu esastır.

Dolayısı ile bilirkişilerin verdikleri raporlarda hata yapmamaları için konularında uzman olmaları, olayların büyüklükleri ve vahametine göre tecrübeli, daha önceden verdikleri raporlarda isabet konusunda kararlılık göstermeleri gerekmektedir.

Geçmiş yıllara nazaran, bilirkişilik sisteminde de düzelmeler olmuştur. Uzmanlık alanları azaltılmış, 5 alt başlığa düşmüştür.

Ancak bu uzmanlık alanlarında, beyan esas alındığından, beyanının yeterliliği kontrol edilememektedir.

Örneğin;

Enerji nakil hatlarında proje yapmamış, deneyimi olmayan bir mühendis, enerji nakil hatlarındaki sorunlardan dolayı nasıl bilirkişi olabilir?

Köprü projesi yapmamış, inşaatında çalışmamış, kontrollüğünü yapmamış bir mühendis bu konuda nasıl rapor verebilir?

LPG dolum tesisleri konusunda bilgi sahibi olmayan, bir mühendis bu konuda nasıl bilirkişi olabilir?

Önerimiz;

*Bilirkişilerin beyan ettiği uzmanlık alanları yeterliliğinin tespiti; Hakimler, Hukuk Fakülteleri, Mühendislik Fakülteleri, Meslek Odaları’nın olduğu Bilirkişi Yeterlilik Komisyonları’nın oluşturularak, mülakat yapılması.

*Bilirkişiliğe ilk başlayanların, nitelikli rapor hazırlayabilmesi için; öncelikle çoklu heyetlerde görevlendirilmesi, yasa ve yönetmeliklerin, kanaat ve görüş dayanaklarının, rapor şablonlarının öğrenilmesi açısından 1 yıl ve belirli sayıda görev alması şartının getirilmesi, böylelikle tecrübe kazanmasının sağlanması.

*Bilirkişilerin verdikleri raporlara göre güvenilirlik karnesinin oluşturulması ve uygulanması, yetkililerce bu karneye ulaşılabilmesi.

Bilirkişilik hatalarının minimize edilebilmesi ile, birçok özel veya tüzel kişilerin mağdur edilmesi ve geri dönüşü mümkün olmayan hak kayıpları, dolayısı ile  adaletin gecikmesi de engellenecektir.

Konunun öneminin altını çizer, EMO Gaziantep Şube olarak katkı koyabileceğimizi belirtiriz.

*

14. GAPTARIM FUARINI 50 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde 14’üncüsü düzenlenen Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nı (GAPTARIM) 50 bin kişi ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Akort Fuarcılık iş birliğinde; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gaziantep Ziraat Odası ve KOSGEB destekleri ile organize edilen fuar katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

25 ilden 300’e yakın marka ve firmanın temsil edildiği ve sektörde önemli bir yere sahip olan fuar, tarım makinelerinden hayvancılık ekipmanlarına, traktör modellerinden tohum çeşitlerine kadar birçok ürünün sergilenmesine fırsat sundu.

14.GAPTARIM Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi; ‘’ Gaziantep gıda ve tarım sanayisinde dünyanın önde gelen şehirlerinin başında gelmektedir. Bu nedenle bir yenisi gerçekleştirmiş olduğumuz GAPTARIM fuarımız, farklı bölgelerde üretim yapan firma ve çiftçilerimizin buluşturması nedeniyle büyük önem taşıyor’’ dedi.

Fuar sayesinde ziyaretçilerin en son gelişmeleri, teknolojik ürünleri ve yenilikleri yerinde görme ve kıyaslama şansına sahip olduğunu dile getiren Adnan Ünverdi, ’’Fuarımızın açılış törenine katılarak bizleri onurlandıran kent protokolümüze, katılımcılarımıza, fuar paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da, ‘’ GAPTARIM fuarlarımız bölge ve ülkenin mevcut potansiyelinin artırılması noktasında sektöre önemli katkılar sunmaktadır. Ticari ve ekonomik katkılarının yanı sıra sosyal ve toplumsal etkileşimi ve iletişimi güçlendiren fuarımız adeta bir tarım şenliği havasında geçti’’ diye konuştu.

Akkaya, ‘’ 14’üncüsünü düzenlemekten mutluluk duyduğumuz fuarımıza katılımcı ve ziyaretçilerimizin her geçen yıl bir önceki yıla göre daha da rağbet göstermesi bizi gururlandırıyor. Bu anlamda destek veren tüm paydaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

*

*

FATMA ŞAHİN, YENİ DÖNEMDE SPOR SALONLARININ SAYISINI ARTIRACAK!

 3 BİN KİŞİLİK KAMİL OCAK ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU BİR BUÇUK YIL İÇERİSİNDE BİTECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te hizmet veren 40 yeni spor salonunu 3’üncü döneminde 50’ye çıkaracağını belirterek, 3 bin kişi kapasiteli Kamil Ocak Çok Amaçlı Spor Salonu’nu ise bir buçuk yıl içerisinde hizmet vermeye hazır hale getireceklerini söyledi.

 “Spor dostu Gaziantep” anlayışıyla 7’den 70’e herkese sporu sevdirmek ve günlük hayatta hareketli yaşamı kalıcı hale getirmek amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, spor çatısı altında yaptığı yatırımlara yeni döneminde de devam etmeyi planlıyor.

Bu kapsamda Başkan Fatma Şahin, Karkamış, Nurdağı ve Araban gibi ilçelerde spor tesisleri inşa ederek merkezden uzak ilçelerde erişilebilirliği artırırken, yeni dönemde de yine yetenekli sporcuları keşfetmek ve insanların spor alışkanlığına güç kazandırmak için spor salonları inşa etmeye hazırlanıyor.

Başkan Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak gerek sağlıklı bir bedene sahip olmak gerekse de henüz küçük yaşlarda çocukların yeteneklerini keşfederek doğru spor eğitimini vermek için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Biz spor salonlarımız ve tesislerimizle bugüne kadar birçok gencin madalyalar ve kupalar kazanarak şehrimizi gururlandırdığını gördük. Bu çalışmalarımızın meyvelerini her geçen gün almayı sürdürüyor, kupa ve madalya sayımızı artırıyoruz. Bilim insanlarının da dile getirdiği üzere 7 bir eğitimin başlangıcı için çok geç. Bu yüzden biz kentin birçok noktasına spor salonları inşa ediyoruz. Bunun temelinde çocukların erken yaşta yeteneklerini keşfetmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle geleceğin en iyi sporcularının çıkmasının yolunu açarken aynı zamanda yaşamlarına da dokunuyoruz.”

Modern dünyada hareketli yaşamın öneminden de bahseden Başkan Şahin, “Spor sağlık demek. Bugün yaşam süresinin uzun olduğu ülkelere ve şehirlere baktığımızda sporun ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Bizim spor adı altında şehre kazandırdığımız tesis ve salonlar aynı zamanda sağlık bireylerin oluşmasının da önünü açıyor. Ayrıca engelli vatandaşların yararlanabileceği Engelsiz Spor Salonu yapacağız. Futbolun gelişmesi için amatör futbol kulüplerinin kullanacağı Amatör Futbol Kompleksi hizmete sunacağız” diye konuştu.

*

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ GELİN VE DAMATLARIN EN MUTLU GÜNLERİNDE YANINDA

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Mimar Sinan Gençlik Merkezi’nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler maddi imkânı olmayan gelin adaylarının saçlarını yaparak düğüne hazırlıyor.

Her alanda vatandaşın yaşamını kolaylaştıran Şahinbey Belediyesi, sosyal tesislerde açtığı kurslarla vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Mimar Sinan Gençlik Merkezi’nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler gelinlik giyen genç kızların en mutlu günlerinde onların yanında olarak saçlarını ve makyajlarını yaparak, mutluluklarına ortak oluyorlar.

MUTLU GÜNÜMÜZDE YANIMIZDA OLDULAR

Mimar Sinan Gençlik Merkezi gelin saçını yaptıran Fatma Öztürk, kendisini mutlu gününde yalnız bırakmayarak yanında olan Şahinbey Belediyesi ekibine teşekkür ederek, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Her yerde bizlere her zaman destek oluyor. Bu zamanda evlenmek çok masraflı saç yaptırmakta ciddi bir masraf, Mimar Sinan Gençlik Merkezi’nde saçlarımı ve makyajımı ücretsiz yaptırdım ve çok da güzel oldu Mahallemizin kızları evlenecekleri zaman burada saçlarını yaptırıyorlar. Hocalarımız ve bizlerin her zaman yanında olan Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Eşinin saçlarının yapılmasını büyük bir heyecanla bekleyen eşi Yunus Yılmaz ise “Mimar Sinan Gençlik Merkezi’nde eşimin saçlarını ücretsiz yaptılar. Bu zamanda bizler için önemli bir destek. Bu mutlu günümüze ortak oldular. Böyle bir tesis yaparak vatandaşın hizmetine sunduğu için Başkanımızdan Allah Razı olsun” dedi.

*

*

*

HKÜ’DE “YİTİK CENNET KADINLIK” PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü/Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ve kadınların beden farkındalığını ruh, zihin ve beden kavramları ile toplum sağlığına katkıda bulunmayı amaçlayan “Yitik Cennet Kadınlık” programında, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman anlatı sanatını kullanarak deneyimlerini ve bilgilerini öğrencilerle paylaştı.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Yava’nın yaptığı programa, HKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Genel Sekreter Ümit Şahnaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayla Yava: “Bir kadın olarak, kendi iç dünyamızı keşfedeceğimiz ve erkeklerin de bir kadının yolculuğuna eşlik edeceği anlamlı bir seyahate çıkacağız. Op. Dr. Ayşe Duman ve ekibine, kendimizi anlama konusunda bizi zaman yolculuğuna çıkaracakları için teşekkür ediyorum” dedi.

Yitik Cennet Kadınlık adlı anlatı sanatını bilimsel verilerle, toplumsal analizlerle ve biyolojik ritmin rehberliğiyle birleştirerek kadınların bedensel yolculuğunu metaforlarla anlatan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman; “Şairin dediği gibi kadınlar kurtaracak dünyayı, siz güzel kadınlar ama önce bir kendimizi kendimizden kurtarmamız lazım. Beden bilgeliğine dönmemiz gerekiyor. Kadın olmak, yaşamın tüm aşamalarında neşenin kaynağıdır. Unutulmamalıdır ki erkeklerin iyiliği, kadınların iyiliğinden geçer. Kadının bilgisi ve bilgeliği, erkeğe de olumlu etki yapacaktır. Kadınlar, doğumdan ölüme, yolculuktan varışa, baştan başa bir deneyim sürecine hakimdir. Bu süreç boyunca ihtiyaç duyduğu her şey, kadının içindedir. Çünkü kadının doğasında, yaşam yolculuğunu yönlendiren dört bilgelik yolu bulunmaktadır. Ayın dört evresi ve dört mevsimle bütünleşen kadının döngüsel ritminde, bu bilgelik yolları ona rehberlik eder, atacağı adımları fısıldar. Bedenin, ruhun ve bilimin dansı, kadınların güçlü birer birey olarak varoluşunu tamamlıyor” dedi.

“Ruh-Beden-Zihin Bütünlüğünde Kadınlığın Keşfi” kitabının yazarı olan ve “Dikey Doğum Koltuğu” projesini geliştirerek gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok ödüle layık görülen Op. Dr. Ayşe Duman, katılımcılara kadın bedeni, ruh ve zihin sağlığına dair önemli bilgiler aktardı.

Programın sonunda, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Yava, Op. Dr. Ayşe Duman’a hediye takdim etti.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı