Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 26.02.2024 e gazete

admin | 25 Şubat 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 26.02.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 26.02.2024 e gazete

HABER METNİ;

GÜNEYDOĞULU İHRACATÇILAR DUBAİ’DEN UMUTLU DÖNDÜ

Başkan Kadooğlu, Gulfood 2024’ü değerlendirdi:

“DUBAİ GULFOOD 2024 FUARI İHRACATÇILAR İÇİN MORAL VE MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU”

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 19-23 Şubat 2024 tarihlerinde Dubai’de düzenlenen Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarını değerlendirdi.

Başkan Celal Kadooğlu, “Başarılı bir fuar geçirdik. Fuar geleceğe dönük olarak büyük moral ve umut verdi. Firmalarımız fuardan büyük bir motivasyonla ülkemize döndü” dedi.

Gıda sektöründe dünyanın en prestijli fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarına 39’u Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi olmak üzere Türkiye’den toplam 208 firma katıldı. Türk markalarının ürünleri dünyanın dört bir tarafından gelen sektör profesyonellerinden büyük ilgi gördü.

Gaziantep’in kaliteli gıda üretim potansiyeli bir kez daha gözler önüne serildi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, gıda sektörünün dünyadaki en önemli buluşmalarından biri olan Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı’nın beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Başkan Kadooğlu, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak gıda üretimi ve ihracatında önemli bir potansiyelimiz var. Bu nedenle sürekli yeni pazarların bulunması sektörümüz açısında çok önemli. Gulfood da bu anlamda sektör olarak büyük önem verdiğimiz bir fuar. Bu nedenle de firmalarımızın buraya katılmalarını teşvik ediyoruz. Fuara bu yıl Birliğimiz üyesi 39 firma katıldı. Fuar her anlamda başarılı idi. Pandemi sonrası düzenlenen en kalabalık ve en başarılı fuar diyebiliriz. Birliğimiz üyesi firmaların ürünlerini sergilediği stantlar fuarın en fazla ilgi gören stantları arasında yer aldı. Firmalarımız fuarda yeni ürünlerini sergilediler ve önemli iş bağlantıları kurdular. Dolayısıyla fuara katılan firmalarımız, geleceğe dönük olarak moral ve umut depolayarak ve motivasyonlarını artırarak ülkemize döndü.”

İhracatçılarımız Vali Çeber’le Moral Buldu

Duabi’de ihracatçıları yalnız bırakmayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber’e de teşekkür eden Başkan Celal Kadooğlu, “Duabi’deki fuarda sayın Valimiz Kemal Çeber’i yanımızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Fuarın açılışına katılarak, firmalarımızın stantlarını tek tek ziyaret edip, ihracatçılarımızla görüş alışverişinde bulunan sayın Valimiz Kemal Çeber’e Birliğimiz ve firmalarımız adına teşekkür ediyorum” diye açıklamada bulundu.

*

*

Dubai’de 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Gulfood 2024 Gıda Fuarına katılan Güneydoğulu firmaların büyük ilgi gördüğünü ifade eden Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz “Dünyanın en büyük gıda fuarları arasında ilk sıralarda yer alan Gulfood 2024’te ülkemizin ve bölgemizin yüksek potansiyelini bütün dünyanın gözleri önüne serdik” dedi.

Dünyanın en büyük gıda fuarları arasında ilk sıralarda yer alan Dubai Gulfood 2024 Gıda Fuarında Türkiye genelinden 208 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 39 firma katılırken Türk stantlarının büyük ilgi görmesi ihracatçıları mutlu etti. Yoğun geçen fuarın ardından bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz fuarların ülkeler için büyük prestij oluşturduğunu ve fuarda Türk firmalarının uluslararası standartlarda stantlara sahip olduklarını ifade ederek “Gulfood 2024 bu yıl beklenenin üzerinde bir katılımcıyla gerçekleştirildi. Ülkemizden de 206 firmanın yanı sıra binlerce katılımcı fuardaki yerini aldı. Elbette fuarlar ihracatımızın arttırılmasında önemli rol oynarken aynı zamanda sektörel gelişimin yakından görülebilmesi, rakip ülkelerin potansiyellerinin ve yenilikçi ürünlerinin incelenmesi ve bu bağlamda yeni yol haritalarının çıkarılması için büyük önem taşır. Bizlerde fuardaki yerimizi aldık ve sektör temsilcilerimizle fuarda incelemeler yaptık. Fuarın birinci günü Gaziantep Valimiz Sayın Kemal Çeber bizleri fuarda yalnız bırakmadı ve bütün sektörler için inanılmaz moral ve motivasyon kaynağı oldu. GAİB Koordinatör Başkanımız Sayın Fikret Kileci ve Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanımız Sayın Celal Kadooğlu ile birlikte bölgemizden katılan firmalarımızın stantlarını ziyaret ettik. Burada elbette bölge firmalarımızın sahip olduğu potansiyelin yüksekliğini görmek hepimizi mutlu etti. Kuru Meyve Sektörü’de hızla gelişen ve ARGE, İnovasyonlarla kendisini yenileyen bir sektör olarak fuardaki yerini aldı. Dönüşlerin olumlu olacağına ve bölge ihracatımızın artacağına inanıyorum” dedi.

*

GAZİANTEPLİ HALI İHRACATÇILARININ YENİ ROTASI HİNDİSTAN

Gaziantepli halı ihracatçıları bu kez dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan Hindistan’ı hedef pazar olarak belirleyerek 25 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında bu ülkeye yönelik Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti düzenliyor. Dünya genelinden yıllık 168 milyon dolarlık halı ithal eden Hindistan bu miktarın 20 milyon dolarlık kısmını Türkiye’den ithal ediyor. Başarılı bir organizasyonla sektör tanıtım gerçekleştireceklerini ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, heyetin 25 Şubat Pazar günü Hindistan’a hareket edeceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan Hindistan’ı mercek altına alacak olan Gaziantepli halıcılar 25 Şubat 2 Mart 2024 tarihleri arasında Hindistan’a yönelik Ticaret Bakanlığı desteğiyle Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti düzenliyor. Hindistan ziyaretiyle ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını açıklayan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yaklaşık 40 kişilik bir heyetle gerçekleştirilecek olan ziyaretin olumlu sonuçlanacağına inandıklarını ifade ederek “Hindistan dünya nüfusunun en kalabalık ülkesi. 1 milyar 412 milyon nüfusa sahip olan Hindistan’ın yıllık hali ithalatı dünya genelinden 168 milyon dolardır. Türkiye bu ülkeye yıllık ortalama 20 milyon dolarlık halı ihracatı gerçekleştirmektedir. Ticaret Bakanlığımız tarafından yürütülen Uzak Ülkeler projesi kapsamında 2024 yılında GAHİB olarak ilk ziyaretimizi 25 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında Hindistan’a gerçekleştireceğiz. Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında heyetimiz öncelikle Yeni Delhi’ye giderek burada Hindistan’ın en büyük ithalatçı firmalarıyla firma temsilcilerimiz için organize edilen BB görüşmeleri gerçekleştirilecek. Diğer taraftan ziyaret kapsamında Hindistan’ın en büyük ithalat firmalarına yönelik firma ziyaretlerinin yanı sıra Pazar araştırmaları da yapılacak. Yeni Delhi’deki temaslarımızın ardından heyetimiz Mumbai’ye hareket ederek burada düzenlenecek BB görüşmeleri ve firma ziyaretlerinin ardından 2 Mart 2024 tarihinde Türkiye’ye dönecektir” dedi.  Hindistan’da ayrıca İstanbul’da düzenlemeye başladığımız CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’nın tanıtımı da yapılarak fuara daha fazla Hintli katılımcı ve ziyaretçinin gelmesi sağlanacak. Bu kapsamda çok sayıda Hintli kurum ve kuruluşla da yüz yüze ziyaret ve toplantı yapılması planlandı.

Halı İhracatçılarının 2024 Yılı Yurt Dışı Tanıtımları Yoğun Olacak 

Gaziantep’ten en fazla ihraç edilen ürünleri arasında ilk sırada yer alan halı ihracatının arttırılması ve sektörün hak ettiği yere gelebilmesi için halı ihracatçılarının 2024 yılı boyunca birçok ülkeye yönelik sektörel ticaret heyetleri düzenleyeceğini de ifade eden Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yaptığı değerlendirmede “Gerek ülkemiz gerek Gaziantep için büyük önem taşıyan halı sektörü direk ve dolaylı yollardan yaklaşık olarak 300 bin insan için iş sahası olma özelliği gösteren dev bir sektör. Üretim kapasitemiz çok yüksek. Dünyanın en kaliteli makine halılarını üretiyoruz. Üretim bakımından dünya makine halı üretiminin %72’si ülkemizde ve dolayısıyla Gaziantep’te üretiliyor. En büyük hedefimiz halılarımızı dünya piyasalarında hak ettiği fiyatlarla satabilmek ve ülke ekonomisine daha yüksek katkılar sağlamak. Sahip olduğumuz pazarlardaki payımızı arttırarak korurken yeni pazarlar sektörümüzün geleceği için büyük önem taşıyor. Ticaret Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen Uzak Ülkeler projesi kapsamında bizler de 2024 yılında dünyanın birçok kıtasına yönelik Sektörel Ticaret Heyetleri organize edeceğiz. 2024’ün ilk sektörel ticaret heyetini Hindistan’a yönelik seçtik. Burada çok ciddi bir Pazar var ve bizler bu pazardaki payımızı arttırmak istiyoruz. Hindistan ziyaretimizde bu ülke insanlarının kültürlerini, sektörümüzle ilgili beklenti ve taleplerini de yakından görme şansı yakalayacağız” dedi. Ticaret Bakanlığı desteğiyle GAHİB tarafından düzenlenen Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti 25 Şubat 2024 pazar günü Gaziantep’ten Yeni Delhi’ye hareket edecek.

*

*

TOROSLAR EDAŞ GAZIANTEP’I BAKIM VE YATIRIMLARIYLA AYDINLATTI

Sektöre öncü teknolojileri ve insan odaklı çalışma anlayışıyla hareket eden Toroslar EDAŞ, Gaziantep’te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2023 yılında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.

Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Toroslar EDAŞ, Gaziantep’te 2023 yılında müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde başarılı çalışmalara imza attı.

Toroslar EDAŞ, Gaziantep’te hizmet verdiği 10.267 trafo ve 25.017 kilometre hat uzunluğunda yaklaşan kış koşullarında da sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü.

Daha aydınlık bir Gaziantep için Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli, Araban, Yavuzeli, Nizip, Karkamış, Nurdağı ve İslahiye’de 5.655 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede 87 pano ile 74 trafo ve 242 dağıtım merkezini de elden geçirdi.

Toroslar EDAŞ, sektörün değişen dinamiklerine odaklanarak faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon odağında sürdürmeye devam ediyor. Gaziantep’te hizmet verdiği 893 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 6.633 kilometrelik yeni yer altı hattı tesis eden Toroslar EDAŞ ekipleri, kentte 3.740 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 563 elektrik panosu ve 252 trafo merkezi montajı da tamamlandı.

Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile Toroslar EDAŞ 2023 yılında koymuş olduğu hedefleri başarıyla gerçekleştirdi.

Müşteri odaklı yaklaşımla 7/24 hizmet sunan Toroslar EDAŞ, www.toroslaredas.com.tr, Toroslar 186 Mobil Uygulaması, 0(322) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Hattı ve 186 numaralı Müşteri Hattı’ndan tüm müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya devam ediyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Başkent EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olan Toroslar EDAŞ, 2016 – 2020 yıllarını kapsayan son tarife döneminde Türkiye’deki 21 dağıtım şirketi arasında en çok yatırımı yapan şirket oldu.

Toroslar EDAŞ’ın Gaziantep’te bakım ve yatırım çalışmaları hız kesmeden sürecek.

*

*

OSMAN TÜRKMAN TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Olağan Üstü Genel Kurulu’nda Birliğin Kurucu Başkanı ve daha önceki dönemde yerine kayyum atanan  Osman Türkman en yüksek oyu alarak tekrar başkanlığa seçildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan’ında katıldığı Genel Kurulda konuşan Karayılan “Rabbim yetiştiricilerimizden, birlik üyelerimizden razı olsun inşallah…Birbirinden değerli üç liste yarışıyor …6500 üyemizi temsil edecekler. Allah birlik beraberliğimiz daim eylesin, aramıza nifak sokmak isteyenlere müsaade etmesin. Ülkemiz çok zor günlerden geçti. Pandemiyi, depremi gördük. Allah’ın izniyle sizlerin desteği ile birlik be beraberliğimiz daim olduğu sürece kimse sırtımızı yere getiremez. Bugünkü seçim sonuçlandı. Birbirinden Değerli üç liste yarıştı. Kazanan GAZİANTEP oldu. Kazanan Birlik üyeleri oldu” dedi.

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Olağan Üstü Genel Kurulu’nda 3 liste yarıştı. Mustafa Diken, Osman Türkman, Süleyman Polatçı’nın yarıştığı seçimi Osman Türkman Kazandı.

*

*

*

AĞYOL’UN GEÇİSİ GİBİ TOK GİDİP, AÇ GELMEK.

Gaziantep’te Alleben deresine en yakın semtlerden biri de Akyol Mahallesidir. 1980’li yıllara kadar Akyol’da birkaç evin hala keçi beslediğini görmüştüm.

Mahalleli ortak bir çoban tutar, çoban evlerden keçileri toplar, önüne katar; Akyol İlkokulu, Halk kütüphanesi arasından Atatürk Bulvarına iner, Kırkayak Parkının hemen yanından İncili Pınar’a, 7-8 Söğütlere doğru sürer, akşama kadar dere boyunca hayvanlarını otlatırdı. Çoban   akşamüzeri sürüyü toparlar aynı güzergahtan döner, güneş batmadan keçileri evlerine teslim ederdi.

Keçilerin boyunlarına asılı irili ufaklı gongurdaklardan yükselen (çıngırak) seslerden, keçi sürünün geçmekte olduğunu anlardık.

Yine bir tarihte, her zaman olduğu gibi Ağyollular keçilerini çobana teslim ederler. Çoban keçileri önüne katar Alleben deresi kenarına götürür. Sürü Alleben’i geçip bağlık bahçelik, bostanlık alana yaklaşınca, bekçiler ekip biçtikleri ürünlere zarar verir düşüncesiyle hayvanların bu alana girmesine müsaade etmezler. Böyle olunca da keçiler gün boyu sadece dere boyunda dar bir alanda keçileri otlamak zorunda kalırlar. Çoban akşama kadar hayvanlarıyla dere boyunca bir aşağı, bir yukarı gider, gelir. Ama neticede keçiler yeterinde yayılamadıkları için süt yapamaz, memelerini doldurmazlar.

Akşamüzeri çoban keçileri sahiplerine teslim ederken yeterince otlamayan keçilerin süt yapmadıklarını fark edince; “La yorum sabahtan beri bu hayvanları dolandırdın durdun, karınlarını bile doyuramamışsın valla… Keçileri dok gönderdik aç getirdin ha!” Der, sitem ederler.

Bu söz mahallelinin kulağında yer eder. Ağyol’un keçileri gidip gelirken çevreden; “bunlar Ağyol’un dok gidip aç dönen keçileri” diye sözü edilir..

Sözcük giderek yaygın kullanılmaya başlar. Zaman içinde Gaziantepli kıvrak zekâsını ve mizah anlayışını da ilave ederek bu ifadeye farklı bir anlam katarak deyim haline getirir.

Bu deyimi; gittiği yerde umduğunu bulamadığında, yeterince ilgi ve alaka göremediği hallerde kullanmaya başlar.

“La yorum Ağyol’un keçisi gibi dok gittik, aç geldiiik ha!” derken de bu deyimle karşılaştığı durumu, içinde bulunduğu hali tarif eder, öz eleştiri yapar, karşısındakini de hicvetmekten geri kalmaz.

Yazan: Ibrahim Alisinanoğlu-Gaziantep Miş Miş

Fotoğraf:İ.Alisinanoğlu-Keçiler yaylada

*

*

TEPELERİN ARDINA TAŞAN GAZİANTEP!

Bundan elli yıl kadar önce Gaziantep; küçük, mütevazi, geleneklerine bağlı, hayatının her alanında kendi kültürünü yaşayan ve yaşatan, şehre göçeni de kendisine benzeten, nüfusu birkaç yüz bin,otomobil sayısı üç beş binle ifade edilen bir kentti.

Gaziantep  o günlerde kesme taşlarla döşeli sokakları,naylon arabaları, faytonları, tek tük gördüğümüz otomobilleri, seyyar satıcıları, çarşı esnafı, meslek dallarındaki ustaları, mahalle bakkalları, sokaklarında hemen hemen herkesin birbirini tanıdığı, selamlaştığı, çocukların oyunlar oynadığı, komşunun komşuya sırdaş, evlerin  evlere omuzdaş  bir şehirdi.  

O yıllarda herkes birbirine benzer, varlıklı olmak diğerinden farklı yaşamayı gerektirmez, herkes birbirinin aynasıydı.  

Gaziantep’te tüm yollar şehir merkezinde Maarif Kavşağında buluşurdu.  Gaziantep; Türk (Kürt)Tepe, Kolej Tepe, Tepebaşı, Samasak tepeden ibaret iken, şimdiler de Antep tepelerin ardındaki tepelere ulaştı,dağ taş ev doldu, milyonlarla ifade edilen nüfusu ile  koskoca metropol bir şehir oldu.  

Gaziantep denilince Batıda; Başkarakol, Gaziantep lisesi…Doğuda; Ahmet Çelebi mektebi ve camisi, Ali Baba Türbesi… Kuzeyde; Kâmil Ocak Stadı, Fuar, Tekel içki fabrikası, Hacıbaba, Tren istasyonu…Güney de ise Sanat okulu, Doğum ve Devlet hastanesi, Düztepe, Dutluk gelirdi akıllara.Bunlardan öteye ne bir semt ne bir mahalle ne bir bina vardı.

Başkarakol’dan öteye ev göremezdiniz, Maanoğlu köprüsünü geçince Antep biterdi.  Maanoğlu köprüsü, Alleben ’den ötesi, Sarıgüllük bağlık, bahçelik bostanlık alanlardı. Değirmiçem yeşilin tüm tonlarının hâkim olduğu muhteşem bir armoniydi.

Maarif şehrin kalbi, oradan farklı yönlere uzanan yollar onun ana damarları gibiydi. Birine bir yer tarif ederken Başkarakol, Halk evi, Maarif Kavşağı, Kilis Pasajı, Elmacı Pazarı, Balıklı, Hükümet konağı, Kırkayak Parkı, Tekel (inhisar)Müdürlüğü olan Bayaz Hanı, Amerikan Hastanesi, Antep Lisesi, Hapishane gibi mihenk noktalarını gösterildiğinde herkes o noktalardan aradığını kolayca bulabilirdi.

Şimdi yaşadığım şehri tanıyamıyorum.

Şimdi mahalleden onlarca mahalle, her semtte adını yolunu bilmediğimiz yüzlerce sokak, yeni meydanlar, AVM’ler çıktı ortaya. 1960’lardan bu yana dalga dalga gelen göçler, Gaziantep’i tanınmaz hale getirirken, şehrin kimyası değişti.

Gaziantep’i tanımakta güçlük çekiyoruz artık. Başımı kaldırıp ufuklara baktığımda gördüğüm tek şey, dikine yükselen binalar. Yaya gidecek bir yer kalmadı. Sokaklarında tanıdık bir yüz görmek neredeyse imkânsız. Şehir trafiği sinir kat sayını arttıracak nitelikte.

Değişimin önünde durulamayacağını biliyorum. Ama yaşadığım şu kentte yitirdiklerimi hatırladıkça ruhum daralıyor, içim yanıyor.  Her köşesi ayrı bir güzelliği tarif eden Gaziantep’te, kaybettiklerim   gözlerimi yaşartıyor.

Yazan: İ.Alisinanoğlu

Fotorğaf:1970 Maarif Kavşağı.

*

AVRUPA’NIN EN İYİSİ GAZİANTEP POLİSGÜCÜ

Euro Hokey Avrupa Şampiyonasında harikalar yaratan Gaziantep Polisgücü, Avrupa’nın en iyi ikinci takımı oldu. Alanya’da katıldığı Avrupa şampiyonasında yeni bir tarih yazan Gaziantep Polisgücü Kadın hokey takımı Avrupa ikincisi oldu.

Birbirinden güzel sonuçlara imza atan ve son Racınbrux galibiyetinin ardından finalde Düsseldorfer karşılaşan Gaziantep Polisgücü, Avrupa’nın en iyi ikinci takımı oldu. Erkeklerde Avrupa’nın en iyi 5. takımı olan Polisgücü, bu kez kadınlarda katıldığı euro hokey Avrupa Şampiyonasında Avrupa’nın en iyi ikinci takımı olarak bir kez daha gururumuz olmayı başardılar.

MEHMET KAPLAN’IN HAKLI GURURU

Gaziantep Polisgücü Spor kulübü başkanı Mehmet kaplan, Alanya’da Avrupa ikincisi olan takımıyla gurur duyduğunu belirterek, “Sporcularımızı ve teknik ekibimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Mehmet Kaplan, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Kızlarımız turnuva boyunca çok iyi bir mücadele ortaya koydu ve finalde Düsseldorfer ile karşılaşarak Avrupa’nın ikinci takımından birisi olduk. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Teknik ekibimizi ve oyuncularımızı kutluyorum” diye konuştu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı