Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 23.02.2024 e gazete

admin | 23 Şubat 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 23.02.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 23.02.2024 e gazete

HABER METNİ,

ARABAN’DA CUMHUR İTTİFAKI KAZANACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Başkan Adayı Fatma Şahin, 3’üncü dönemde Yavuzeli ve Araban ilçelerine kazandırılacak yeni projeleri tanıttı.

Kent merkezinde ve ilçelerde planlanan projeleri vatandaşlara anlatmak için ilçe ilçe ziyaretlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli ve Araban’da vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu kapsamda gerek kent merkezinde gerekse de Yavuzeli ve Araban’da yapılması planlanan çevre ve ilçe sağlıklaştırma çalışmaları, altyapı ve üstyapı, ulaşım, turizm ve tarım gibi başlıkları içeren sunumunu katılımcılarla paylaşan Başkan Fatma Şahin’e Yavuzeli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Kemal Sakaroğlu ile Cumhur İttifakı MHP Araban Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Özdemir eşlik etti.

İlk ziyaretini Yavuzeli’ne yapan Başkan Fatma Şahin’e, ilçede yapılan projeler ve yatırımlarla ilgili Yavuzeli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı M. Kemal Sakaroğlu, “Her çalışmada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in emeği var” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan çevre dostu kent olma yolunca atılan adımlar, Yavuzeli Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve Kasaba Kırsal Mahallesi’nde projelendirilen Ekolojik Köy projesi ile desteklenecek. Yine ilçe belediyesince Yavuzeli Besni anayolu üzerinde seyir tepesi projesi devreye alınacak. Böylelikle ziyaretçiler ve bölge sakinleri ilçenin eşsiz manzarasını izleme fırsatı elde edecek.

Yavuzeli ziyareti sonrasında Araban’a geçen Başkan Fatma Şahin, burada da ilçeye yönelik yeni dönemde yapılması hedeflenen projeleri, Araban Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Özdemir ile birlikte tanıttı. Sunum öncesi Araban için çok hayalleri ve daha çok işleri olduklarını belirten Şahin, “Araban bizim bebeğimiz” dedi.

Programdaki konuşmasının ardından Başkan Şahin, Araban için hazırlanan sunuma geçti. Bu kapsamda GASMEK, Araban’da da projelendirildi. Gençliğe yönelik yatırımları ile ön plana çıkan Gaziantep, Araban’da GASMEK hizmete alacak. Böylelikle geleceğin söz sahibi olacak gençlerin kariyer planlarına verilecek eğitimlerle destek olunup, fırsat eşitliği sağlanacak. 

ARABAN’IN TESCİLLİ SARIMSAĞI BU PROJE İLE DAHA GÜVENDE OLACAK

Araban’ın lezzetiyle ün salmış sarımsağının daha iyi bir şekilde üretilmesi, muhafaza edilmesi ve sunumunun yapılması için ilçeye sarımsak işleme, paketleme ve soğuk hava depolama tesisi kazandırılacak. Böylelikle gastronomi şehrinin tescilli sarımsağı bu tesis ile hem istihdam oranını artıracak hem de bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak.  

İlçe merkezi ve köylerindeki yeni yerleşim alanlarında içmesuyu-kanalizasyon altyapı projeleri otomasyon ve akıllı altyapı sistemleri kullanılarak hayata geçirilecek.  Böylece söz konusu yerleşim yerlerinde ikamet eden 33 bin 196 kişiye hizmet götürülecek.

Araban Belediyesince ilçeye kültür merkezi yapılacak. “Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır” anlayışından hareket ederek faaliyete geçecek bu merkez ile gençlerin, bilim, kültür ve sanat dallarında bir adım daha öteye taşınması amaçlanıyor.

ARABAN’IN TİCARİ HAYATI CANLILIK KAZANACAK

Araban’da ilçe belediyesi tarafından yapılması düşünülen bir diğer projede, terminal. Ziyaret potansiyelinin artmasında önemli katkı sunması beklenen bu proje ile esnafların kalkındırılması bölgeye olan ziyaretlerin artırılması hedefleniyor. Buna ek olarak yine ilçe belediyesince bölgeye sanayi ve oto galeri sitesi yapılacak. Araban’ın kalkınmasında önemli bir rol üstlenmesi beklenen bu projenin de yine özel sektör çalışanlarına ticari açıdan önemli fayda getirmesi bekleniyor.

ARABAN’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VE GENÇ ÇİFTLERE DESTEK!

Araban Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların erzak yardımı başta olmak üzere dünya evine girecek çiftlerin düğün giderlerine destek olacak yeni dönemdeki projesi de ilçe sakinlerinin yüzünü güldüren bir diğer proje oldu. Bu yardımlar ile gerek dezavantajlı ailelerin gerekse de gençlerin daha iyi bir yaşam sürmesi amaçlanıyor.

Yeni dönemde ilçenin planlı ve estetik bir bölge formuna kavuşması için çalışacak Araban Belediyesi kentsel dönüşüm projesi ile çarpık yapılaşmanın önüne geçecek. Bunun yanı sıra verimli topraklardan elde edilen hasat oranını artırmak için de çalışacak ilçe belediyesi bu kapsamda Çat barajı sulama kanallarını devreye alacak.

*

*

*

İDDİALIYIZ!

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şükrü Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Kamil Yavuzer, Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mehmet Ös ve Gaziantep İl Başkanı Sedat Yıldız, Gaziantep İnternet Medya ve Gazeteciler Derneği’ni (GİMDER) ziyaret etti.

GİMDER Başkanı Ökkeş Sabah ve yönetimi ile bir araya gelen Yeniden Refah Partisi heyeti, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili yürüttükleri çalışmalar, parti faaliyetleri ve seçim vaatleri hakkında bilgi verdi.

“GAZİANTEP ADAYLIĞIM BENİM İÇİN GURUR KAYNAĞI”

Yeniden Refah Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şükrü Yılmaz, GİMDER’de yaptığı açıklamada, “Bizim partimiz milletten aldığını cebine koyan bir parti değil. Cebinden harcayanların partisidir. Gaziantep’e Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmam benim için gurur kaynağıdır” dedi.

“ŞEHRİMİZİN HUZUR VE REFAHI İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Bir çiçekle baharı başlatacaklarını ifade eden Yılmaz, “Biz asla ayrıştırıcı ve ötekileştirici siyaset yapmayacağız. 6317 şehidimiz Gaziantep için nasıl canlarını feda ettiyse biz de bugün bütün adaylarımızla Gaziantep’imiz için, şehrimizin huzur ve refahı için bir araya geldik. Çatışma siyaseti istemiyoruz. Bizim amacımız Gaziantep’e faydalı olmaktır. Seçimi kazanıp kazanmamak önemli değil, önemli olan şehrimizdir” diye konuştu.

“İSRAFA SON VERECEĞİZ”

Seçim vaatleri ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, depreme uygun şekilde toplanma alanları oluşturacaklarını, israfa son vereceklerini kaydetti. İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin ulaşımına destek olacaklarını ifade eden Yılmaz, “Çalışan annelerimize ücretsiz kreş desteği vermek istiyoruz. Her semte gençlerimiz için spor okulu kurmak istiyoruz.  Gençler için güvenli görüş alanları oluşturacağız. Gençlerimize bu alanlarda güvenli drift yapma imkanı sağlayacağız. Bütün semtlere spor okulları açacağız. Gaziantep’in bir spor şehri olmasını arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

“AKILLI ÇARŞILAR OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

AVM kültüründen ziyade çarşı ve esnaf kültürünü oluşturacaklarını da sözlerine ekleyen Yılmaz, şunları kaydetti: “Asgari ücretimiz belediyelerimizde 25 bin TL’nin altında olmayacak. Çanakkale Şehitler Anıtı gibi burada da alanlar oluşturup gençlerimizin buraları ziyaret etmelerini istiyoruz. Akıllı çarşılar oluşturmak istiyoruz. Gençlerimize evlilik desteği vermek istiyoruz. Geçen seçimlere göre partimize daha çok teveccüh var. Kadromuz çok güçlü. Merhum Erbakan Hocamıza yaraşır bir galibiyetle başaracağımıza inanıyoruz.”

HEM TRAFİĞİN HEM DE GÜVENLİ ŞEHİRLERİN KURULACAĞI KENTSEL DÖNÜŞÜMLER OLACAK

Yeniden Refah Partisi (YRP) Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Kamil Yavuzer, hem güvenli hem de trafiğin rahatladığı kentsel dönüşümler yapacaklarını ifade ederek, “Biz Kayaönü’yle 8 Şubat mahallesine giderken bir Pazar var zaten orası daraltılmış iyice küçültülmüş. Sol tarafa gittiğimizde Şehitkamil Devlet hastanesine gidiyoruz. Burada insanlar bir pazara gelirken ve giderken bile dünyanın sıkıntısını çekiyor. Sokaklarda sıkışıyor. Buda hem görüntü kirliliği hem de sokak kirliliğine sebebiyet veriyor. Burada bir kentsel dönüşümün yapıldığı buradaki karlılığın doğrudan ev sahiplerinin cebine girdiği bir proje ile bazı yerlerde köprülü- kavşakların bazı yerlerde ise doğrudan tünellerin yapıldığı hem trafiğin hem de güvenli şehirlerin kurulması gerektiğini düşünüyoruz.  Bunu da bir fırsat olarak görüyoruz. İnsanlara iyi anlatmamız gerekiyor. Depremde insanlar kendilerini evlerinden dışarıya attılar ama gidecekleri doğru dürüst bir açık alan bulunmadığı için bunun önlemini muhakkak almamız lazım” dedi.

YIKILAN BİNALARIN YERİNE OTOPARK YAPACAĞIZ

YRP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı DOÇ: Dr. Kamil Yavuzer, “Şehitkamilimizin her yeri güzel ama emekten sonrası Güvenevler gibi yerlerde yıkımların çok olduğu yerler oldu. Buralar aslında çok güzel yerler. Buralardaki sorun otopark sorunu burada bir kısım siteler önceden yapıldığı için altlarında otopark yok. Ailenizle bir yere gittiğinizde buralarda arabanızı park edeceğiniz bir yer bulamıyorsunuz. Bizim projemiz buralarda yıkılan binalar var biz bu arsa sahipleriyle anlaşarak, buralarda butik katlı otoparklar çünkü adamın 5 milyonluk arabasını güvenli bir yere park etmesi gerekiyor. Bu büyük bir ihtiyaçtır. Bizim amacımız insanların hem canına hem de malına dokunarak güvenlik altına almak” ifadelerini kullandı.

“UYDU KENTLERLE SANAYİ İŞÇİLERİ İÇİN İŞ YERİNE YAKIN ŞEHİRLER KURACAĞIZ”

YRP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı DOÇ: Dr. Kamil Yavuzer, “Özellikle uydu kentler oluşturmamız lazım. Mesela KÜSGET bölgesinde bazı hazine arazileri var. Biz buralarda uygun fiyatlı konutlar yaparak burada çalışan vatandaşlarımıza vereceğiz. Çünkü işçiler şehrin bir kenarından başka bir kenarına gitmemeli. Bu hem trafiği sıkıştırıyor. Ama yerinde yapacağımız konutlarla bu kentlerde işçiler barınabilir. Buda trafiğe büyük bir rahatlık getirecek. Çarşı yerlerinin de başka yerlerde olmalı başka çarşılar olmalı” şeklinde konuştu.

EMEKLİ VE ÖĞRENCİLERE ASGARİ ÜCRET

Emekli ve öğrenciler odaklı çalışacaklarını belirten YRP Şahinbey Belediye Başkan Adayı DR. Mehmet Ös,  “Bizim Şahinbey’de çok ciddi projelerimiz var. Bizim seçim odağımızda emekli ve gençlerimiz olacak. Bizim emekli maaşlarını sosyal destekle asgari ücret düzeyine çekmemiz gerekiyor. Biz üniversitede başarılı olan gençlerimize asgari ücret tutarında bir dönem boyunca bir kereye mahsus olacak şekilde maaş vereceğiz. Üniversite mezunlarının iş bulmaları için gerekli eğitim ve çalışmaları yapacağız. Biz sanayi üniversite işbirliği çerçevesinde belediyemizin bir köprü görevi üstlendiği bir sistem olacak” şeklinde konuştu.

STOKTA SADECE 600 BİN KONUTUMUZ KALDI

Yeniden Refah Partisi (YRP) Şahinbey Belediye Başkan Adayı DR. Mehmet Ös stokta konutun az kaldığını ve seneye konut fiyatlarının iki katına çıkacağını belirterek, “Biz yatay mimariye önem vermemiz gerekiyor. Şu an 600 bin konut satılamıyor. Biz bunları gelecek sene iki katına alamayacağız çünkü kredilere erişim kısıtlı paralar faize yatırılıyor. Bunun nedeni belediyelerden kaynaklanıyor. Çünkü bir yerde inşaat yapmak isterseniz inşaat ruhsatının çıkması bir seneyi buluyor. İskan alma imkanı ise minimum 6 aydır. O kadar uzuyor ki bu durum şu an elde stok kalan sadece 600 bin konut var. Bunun üstüne koymamız gerekiyor.  Bu sorunların giderilmesi için belediyelerin daha etkin çalışması gerekiyor. Belediyelerin bu uzun süren imar ve inşaat ruhsatlarını kısaltması gerekiyor” dedi.

BİR İLÇEMİZDE YÜZDE 60’IN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ

Birçok ilçede iddialı olduklarını belirten YRP Gaziantep İl Başkanı Yıldız, bir ilçede yüzde 60’a yakın oy alacaklarını ifade etti. Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sedat Yıldız, “Biz genel başkanımız ve Erbakan hocamızın ayak izlerini takip ediyoruz. Biz Gaziantep teşkilatı olarak eksiklerimiz olabilir ama bizim inanmışlarımız var. Bu bizi diğerlerinden ayıran en büyük özelliğimizdir. Biz bu işleri Allah rızası için yapıyoruz. Diğerleri makam ve rakam için yapıyor. Bizim adaylarımız planlanmış insanlar çok güzel bir kadro kurduğumuza inanıyoruz. Biz proje partisiyiz. İddialıyız, bir ilçemizde yüzde 60’ın üzerinde oy alacağız. YRP 31 Mart gecesi tarih yazacak. Listelerimizden herkes memnun hiç istifamız yok. Nizip, Araban, İslahiye Şehitkamil’de çok iddialıyız” diye konuştu.

*

*

*

ŞAHİNBEY’DEN ÇİFTÇİLERE 1 MİLYAR 300 MİLYON TL’LİK DESTEK

Şahinbey Belediyesi yeni imzaladığı protokolle çiftçilere verdiği destek miktarını 1 Milyar 300 Milyon TL’ye çıkarırken 10.000.008 adet fide dağıtımı için protokol imzalandı.

Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimin ve verimin artırılması için verdiği destekleri sürdürerek 10.000.008 adet Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun ve Karpuz fidesi dağıtımı için protokol imzaladı. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda imzalanan protokol imza törenine, Vali Kemal Çeber, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan katıldı.

VERİLEN DESTEKLER ÇOK KIYMETLİ

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Belediyesi’nin yıllardır çiftçilere destek verdiğini belirterek “Çiftçi kardeşlerimizi memnun eden bir protokol imzaladık. Verilen bu destekler gerçekten çok önemli. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun çiftçilere verdiği destek toplamda 1 Milyar 300 Milyona ulaştı. Bu rakamlar Türkiye genelinde birçok İl ve İlçe Belediyelerinin bütçesinden daha büyük rakamlar. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun verdiği bu destekler çiftçi kardeşlerimize ne kadar çok önem verdiğini gösteriyor. Bu topraklar bereketli topraklar. İnsanlık alemi var oldukça bu topraklar insanları doyuran topraklar olacaktır. Bu destekten dolayı Şahinbey İlçe Kaymakamımıza, Tarım İl Müdürümüze, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, verilen desteklerden dolayı teşekkür ederek “Gaiantep Valimiz Kemal Çeber önderliğinde çiftçilere verilen destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine yine bu projenin uygulamasında Tarım İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZE 1 MİLYAR 300 MİLYONLUK DESTEKTE BULUNDUK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çiftçilerin yükünü hafifletmek ve üretimi arttırmak adına desteklerin devam ettiğini belirterek, “Gaziantep Valiliğimizin öncülüğünde çok önemli bir protokolü daha imzaladık. Daha önce çiftçilerimize arpa, buğday ve gübre desteğinde bulunmuştuk. Bugünde çiftçilerimize 10 Milyon adet Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun ve Karpuz fide desteğinde bulunmak için protokol imzaladık. Daha öncede 33 Milyon fide dağıtımı gerçekleştirmiştik. Toplamda çiftçilerimize 43 milyon fide dağıtımı gerçekleştirmiş olacağız. Dağıttığımız fideler bölgemizin damak zevkine uygun, vatandaşımızın istediği ürünler. Çiftçilerimize özellikle yerli tohum dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Fidelerimizin dağıtımına yakında başlayacağız. Böylece hem Gaziantep’imizin hem de Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tamamının sebze ihtiyacını karşılayacak şekilde bir hazırlık yaptık. İmzaladığımız protokol 46 Milyon TL’lik bir protokol çok önemli bir destek. Bu desteğin yüzde ellisini Şahinbey Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Şahinbey Belediyesi olarak Çiftçilerimize verdiğimiz destek 1 Milyar 300 Milyon TL’ye ulaştı. Çiftçi ürettikçe ülkemiz kazanacak. Desteklerinden dolayı Valimiz Kemal Çeber’e Şahinbey Kaymakamımız Mehmet Emin Taşçı’ya ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Karayılan’a teşekkür ediyorum” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey Belediyesinin çiftçilere önemli destekler sağladığını belirterek “Gaziantep Valimizin liderliğinde ve Şahinbey Kaymakamımızın desteğiyle Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptığı bu destek çiftçi için karşılığı olan, çok ciddi bir destek. Gaziantep çiftçisi ve Tarım İl Müdürü olarak çok şanslıyız. Belediyelerimiz çiftçilerimize çok ciddi miktarlarda destekler sağlıyorlar. Şahinbey Belediyemizin bugüne kadar verdiği destek 1 Milyar 300 Milyon TL’yi geçti. İmzalanan protokolle çiftçilerimize fide desteği sağlanacak. Çiftçilerimiz aldıkları bu fideleri ekerek aldığı verimi, Gaziantep halkının hizmetine sunacaktır. Şahinbey İlçesi’ndeki çiftçilerin tamamına hiçbiri ayrım etmeksizin başvuran herkese bu fide desteği veriliyor. Vermiş olduğu destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

*

*

GAPTARIM FUARINDA COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER TANITILDI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), 14. GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nda açtığı stantta, Gaziantep’in coğrafi işaret tescilli yöresel ürünlerini tanıttı.

Coğrafi işaret tescili GTB tarafından alınan ve aralarında Antep Peyniri, Antep Lahmacunu, Antep Fıstık Ezmesi ve Antep Köy Kahkesi gibi geleneksel lezzetlerin yer aldığı 24 ürünün sergilendiği stant ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

Gaziantep Ticaret Borsası, destekçi kurumları arasında yer aldığı 14. GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nda, Gastronomi kenti Gaziantep’in lezzetleri sınırları aşan tescilli ürünlerini tanıttı.

Gaziantep Vali Vekili Hüseyin Kaptan, önceki dönem Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, Gaziantep SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, kent protokolü ve fuar katılımcılarının ziyaret ettiği stantta, coğrafi işaretli ürünler hakkında bilgiler verildi.

“TESCİLLİ ÜRÜNLERİMİZ ŞEHRİMİZİN BİR DEĞERİ”

Gaziantep’in coğrafi işaretli ürün sayısı bakımından Türkiye’ye rol model oluşturduğunu kaydeden GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay, yaptığı açıklamada kentin 104 tescilli ürünle bu alanda Türkiye’de ilk sırada yer aldığını söyledi.

GTB olarak 2014 yılından bu yana şehrin geleneksel ürünlerini korumak ve orijinal hazırlanış şekilleriyle gelecek nesillere taşınmalarına katkı sunmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescil çalışmaları yürüttüklerini anımsatan Çokay, şu ana kadar 24 yöresel ürüne coğrafi işaret tescili aldıklarını ve 2 ürün içinde başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Tescilini aldıkları geleneksel lezzetlerin büyük çoğunluğunu tarımsal ürünler ve kaynağını tarımdan alan ürünlerin oluşturduğunu vurgulayan Çokay, bu ürünlerin Gaziantep mutfak kültürünün vazgeçilmez birer değerleri olduğunu dile getirdi.

Çokay konuşmasında ayrıca coğrafi işaretli ürünlerin son yıllarda hızla gelişen büyük bir pazar olduğuna da dikkat çekerek bunun doğru değerlendirilmesinin yöresel kalkınmaya önemli katkıları olacağını sözlerine ekledi.

*

*

*

14. GAPTARIM FUARI TÖRENLE AÇILDI

-GAZİANTEP VALİ VEKİLİ HÜSEYİN KAPTAN:

-“GAPTARIM FUARI, YENİ ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİN GÖRÜLMESİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

-ÖNCEKİ DÖNEM GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ NEJAT KOÇER:

-“EL ELE VERİRSEK VE BİRBİRİMİZİ DESTEKLERSEK BU FUARIN 24‘ÜNCÜSÜNÜ DE, 34’ÜNCÜSÜNE DE AÇARIZ”

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

-“GAPTARIM FUARIMIZ GIDA SANAYİCİLERİNİ, TARIM MAKİNALARI ÜRETİCİLERİNİ VE ÇİFTÇİLERİMİZİ BULUŞTURAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON”

-GAZİANTEP İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ MEHMET KARAYILAN:

-“ÜRETİCİLER VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURAN BU TÜR ORGANİZASYONLARIN SÜREKLİ OLARAK DAHA KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜMESİNİ ARZULUYORUZ”

-AKORT FUARCILIK YÖNETİM KURULU ÜYESİ ORHAN AKKAYA:

-“14. GAPTARIM FUARI BÖLGENİN EN BÜYÜK GELENEKSEL TARIMSAL ETKİNLİĞİ OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR”

14. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nın (GAPTARIM) açılış töreni, Gaziantep protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Akort Fuarcılık iş birliğinde; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gaziantep Ziraat Odası ve KOSGEB destekleri ile organize edilen, 14. GAPTARIM Fuarı, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) ziyaretçilere açıldı.

Açılış törenine, Gaziantep Vali Vekili Hüseyin Kaptan, önceki dönem Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Hakkı Emre Yunt, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay, Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, GSO Genel Sekreteri Yusuf İymen, kurum müdürleri ve protokol üyeleri katıldı.

GAZİANTEP VALİ VEKİLİ HÜSEYİN KAPTAN

Gaziantep Vali Vekili Hüseyin Kaptan, fuardaki açılış konuşmasında, ülkemizin tarımsal üretimin merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin sektör ihracatında dünyada önemli bir paya sahip olduğunu kaydeden Kaptan, “Bu durum da ülkemiz cari açığının kapatılmasında çok önemli bir etmendir. Bunda Gaziantep çiftçisinin ve sektörün katkısı çok büyüktür. Gaziantep hem tarım hem de tarıma dayalı sanayi alanında Türkiye’nin en önemli merkezlerinden bir tanesidir. Bu anlamda çiftçilerimizin alın teri ile ürettiği ürünler sanayicilerimiz tarafından katma değerli ürünler haline dönüştürülerek dünyaya ihraç ediliyor. Bu fuar, çiftçilerimiz ve fuar ziyaretçilerimiz için yeni ürün ve teknolojilerin görünmesi, yüz yüze iletişimin sağlanması ve güçlenmesi açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle organizasyonda emeği olan tüm paydaşlara teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÖNCEKİ DÖNEM GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ VE GSO ÖNCEKİ DÖNEM YÖNETİM KURULU BAŞKANI NEJAT KOÇER

Önceki dönem Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, açılış konuşmasında, “Şehrimizdeki fuarların büyümesi, gelişmesi en büyük temennilerimizdendir” diyerek şunları kaydetti:

“Tarım sektörü hem şehrimiz hem de ülkemiz için çok önemli bir noktada duruyor. Sektör aynı şekilde dünyada da stratejik bir öneme sahiptir. Gaziantep Sanayi Odamızın yapmış olduğu bu güzel organizasyonları bizler takdirle izliyoruz. Bu nokta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası gibi kurumlarımızın katkıları çok önemli. Bütün bunların Gaziantep Valiliğimizin katkıları da çok önemli. El ele verirsek ve birbirimizi desteklersek inşallah bu fuarın 24‘üncüsünü de 34’üncüsüne de açarız. Hayırlı olmasını diliyorum.”

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de fuarda yaptığı açılış konuşmasında, “Dünya nüfusundaki artış, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile gıda arzı konusu her geçen gün önemini artırmaktadır. Rusya-Ukrayna savaşıyla yaşanan buğday krizi ise gıda arzının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. En temel ihtiyaç olan gıdaya erişim konusu önümüzdeki yıllarda çok daha stratejik hale gelecektir. Yeni dönemin parlayan yıldızı tarım ve gıda sektörüdür. Gıdayı yönetenin dünyayı yönettiği bir dünyada; tarım ve gıda konusunda kendi kendine yeten ülkeler her zaman güçlü ve ayakta kalmayı başaracaktır’’ ifadelerini kullandı.

 “Gaziantep, gıda ve tarım sanayisinde dünyanın önde gelen şehirlerinin başında gelmektedir” diyen Ünverdi, “Pandeminin en yoğun yaşandığı dönemde şehrimiz gıda ihracatıyla dünyayı doyuran şehir olmuştur. 2023 yılında Gaziantep’ten yapılan ihracatta tarımsal sanayi ve hububat ürünleri ihracatı tekstilin önüne geçerek şehrimizde, yüzde 35,3 ile en büyük paya sahip sektör olmuştur. Gıda ve tarım ürünleri ihracatında İstanbul’dan sonra 2. sırada yer almaktayız. Bu noktada tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerinde, teknolojilerimizi geliştirebilir, verimliliği artırabilir ve yeni pazarlara ulaşabiliriz. GAPTARIM Fuarımız, farklı bölgelerde üretim yapan gıda sanayicilerini, tarım makinaları üreticilerini, çiftçi ve besicilerimizi buluşturması açısından büyük önem taşıyor ve eminim ki sektörlerimize ve ülke ekonomimize büyük katkıları olacaktır. Bu anlamda emeği geçen herkese ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, fuarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

GAZİANTEP İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ MEHMET KARAYILAN

Fuarların şehirlerin kalkınması noktasında önemli organizasyonlar olduğunu, GAPTARIM Fuarının da Gaziantep ve sektör için büyük önem taşıdığını kaydeden Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan da, “Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı, tarıma dayalı sanayide başkent olan ilimizde her geçen yıl dinamik bir şekilde devam etmektedir. Üreticiler ve sektör temsilcilerini buluşturan bu tür organizasyonların sürekli olarak daha kapsamlı bir şekilde büyümesini arzuluyoruz. Fuarda katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AKORT FUARCILIK YÖNETİM KURULU ÜYESİ ORHAN AKKAYA

Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akkaya ise 20 farklı ülkenin, 25 ayrı şehrin temsil edildiği 14. GAPTARIM Fuarı’nın 300’e yakın markanın ve binlerce ürünün sergilendiği bölgenin en büyük geleneksel tarımsal etkinliği olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Fuarın bölgemizde faaliyet gösteren çiftçin ve köylünün yeni ürünlere ve yeni teknolojilere daha rahat ulaşmasını sağlaması bakımından çok önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Akkaya, “Ticari ve ekonomik katkılarının yanı sıra sosyal ve toplumsal etkileşimi ve iletişimi güçlendiren GAPTARIM Fuarlarımız adeta bir tarım şenliği havasında geçmektedir. Gaziantep hem tarımı hem de tarıma dayalı güçlü sanayisi ile bölgenin potansiyelini tüm dünyaya yansıtmaktadır. GAPTARIM Fuarı da bu yansımanın en güzel sembollerinden birisi haline gelmiştir. Fuarımızın kentimize ülkemize ve sektörümüze hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kent protokolü fuarı gezerek katılımcılardan yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fuar, 21-24 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı