Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 21.02.2024 e gazete

admin | 21 Şubat 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 21.02.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 21.02.2024 e gazete

HABER METNİ;

ŞİFANIN KAYNAĞI OĞUZELİ OLACAK

FATMA ŞAHİN BEKİR HOCAYA FENA VURDU

PARTİ PARTİ DOLAŞACAĞINA ADAM OLACAKSIN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Fatma Şahin, ustalık dönemi olarak nitelendirdiği 3’üncü dönemini kapsayan seçim beyannamesi tanıtımı dolayısıyla Oğuzeli ve Karkamış’taki ilçe sakinleriyle buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ilçe ziyaretleri kapsamında İslahiye ve Nurdağı’nın ardından yeni durağı Oğuzeli oldu. Burada, vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Fatma Şahin, Oğuzeli özelinde hayata geçirilecek yeni projeleri tanıttı.

İsim belirmeden Yeniden refah partisi Oğuzeli Belediye Başkan adayı Bekir Öztekin’e göndermeler yaptı.

*

*

MOBİLYA KENTİ PROJESİYLE YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAMIN YOLU AÇILACAK

Fatma Şahin ve Oğuzeli Belediye Başkanı ve adayı Sait Kılıç beraber yaptıkları Oğuzeli’ndeki sunumunda 130 hektar alanda yapılacak Oğuzeli Mobilya Kenti projesi dikkat çekti. Oğuzeli’nin mobilya başkenti olmasının amaçlandığı bu proje ile istihdam ve ekonominin ilçede daha güçlü bir canlılığa kavuşmasının önü açılacak. Projede, 350 ila 500 arasında mobilya fabrikası bulunacak ve yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Oğuzeli’nin tarım gücüne sanayi de eklenecek. Bu projeye Ayakkabıcılar ve Terlikçiler Sanayi Tesisleri projesiyle destek olunup yine istihdam, kalkınma, üretim ve verimlilik, artan iş gücü ihtiyacı hususlarında ilçe gelişimine katkı sunulacak.

 Oğuzeli’nde yeni turizm trendlerini hayata geçirmek ve vatandaşların doğa ile iç içe tatil yapabilmeleri için hayata geçirilecek “Bungalov Ev” projesinin ilçenin ve şehrin turizm potansiyeline güç kazandırılacağından bahseden Şahin, ön önemli ihtiyaçlar arasında bulunan sosyal tesisler için de her köye ulaşılabilirliği artırmak adına sosyal tesisler yapılacağını vurguladı. Ayrıca her ilçede olduğu gibi Oğuzeli’nde de yeşil yaşam alanlarını artırmak için çalışmalarını sürdüren Başkan Şahin, bu bağlamda ilçede mesire alanı ve millet bahçesi yapmayı planlıyor.

 Tarımsal faaliyetler konusunda üreticiye görev süresi boyunca sık sık destek olan Başkan Şahin, “Salça ve Kuru Biber Çekme Tesisi” projesiyle ev hanımlarının elini rahatlatacak. Bu proje sayesinde ilçedeki vatandaşların şehir merkezine gelme gerekliliği ortadan kaldırılacak. Daha az maliyetlerle kadınların salçalık döneminde karşılaştığı zorluklara son verilecek.

Geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji başlıklı projelerine ağırlık veren Başkan Şahin, Oğuzeli’nde Sıfır Atık Vizyonu kapsamında nar atıklarının ürene dönüşmesi projesi ile narın kabuğu, posası ve çekirdeğinden faydalanılacak. Proje ile nar üreticilerine nar değerine değer katılacak.

SOĞUK HAVA DEPOSUYLA ÜRÜNLER MEVSİMİ DIŞINDA DA ÜRETİCİYE İYİ KAZANÇ GETİRECEK

Başkan Şahin’in yine üreticiler için hizmete almayı planladığı bir diğer proje de Soğuk Hava Deposu yapımı. Bu proje ile üreticinin emeği değer kazanacak. Kurulan tesisle çiftçiler ürettikleri taze ürünlerin kullanım ömrünü uzatacak ve ürünlerin mevsimi dışında dahi iyi kazanç getirmesi sağlanacak.

*

*

EYÜP LOJİSTİK’TEN 40 ARAÇLIK AVRUPA FİLOSU

88 yıllı geçmişe sahip Türkiye’nin köklü lojistik şirketlerinden Eyüp Lojistik, Avrupa ülkelerine 3 günde teslim sloganıyla başlattığı yeni hizmeti için 40 adet FIAT Ducato aracı filosuna kattı. Araç teslim töreninde konuşan Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ‘Lojistik sektörünün geleceğine inanıyor ve bu yenilikçi lojistik paketimizle Türk şirketlerinin Avrupa’daki rekabet yarışına katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz.’ dedi.

GAZİANTEP- Küresel ekonomik durgunluğun konuşulduğu ve kriz beklentilerinin arttığı bir dönemde, lojistik sektörünün geleceğine inanan Eyüp Lojistik bu inancını önemli bir yatırımla gösterdi. Türkiye’nin köklü lojistik şirketlerinden biri olan Gaziantep merkezli Eyüp Lojistik, 88. yılını kutladığı 2024 yılına önemli bir yatırımla başladı. Avrupa ülkelerine 3 günde teslim sloganıyla yeni bir lojistik paketini müşterilerine duyuran şirket, bu operasyonlarda kullanmak üzere 40 adet FIAT Ducato aracı filosuna kattı.

Gaziantep’te yapılan araç teslim törenine Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Bartık, Merve Bartık Yıldız, FIAT Satış Direktörü Mahmut Karacan ve  FIAT Filo Satış Müdürü Soner Çoklar katıldı.

KÜRESEL REKABETTE İHRACATÇILARIMIZIN EN ÖNEMLİ PAYDAŞI OLMAYI HEDEFLİYORUZ

3 günde Avrupa sloganı ile Türkiye’den Avrupa’nın her şehrine en geç 3 gün içerisinde teslimat garantisi veren Eyüp Lojistik, ülkemizdeki ihracatçıların en önemli partneri olmayı hedefliyor. Küresel ticaret yollarında sıkıntıların yaşandığı bir dönemde müşterilerine sundukları bu lojistik hizmetinin ihracatçı firmaların rekabet gücüne ve dolayısıyla Türkiye’nin Avrupa ülkelerine ihracatına önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ‘Her türlü zorluğa rağmen üreten, değer yaratan işletmelerimizin ürünlerini Avrupa’daki hedef pazarlarına ulaştırarak hem müşterilerimizin hem de ülkemizin küresel rekabet yarışında en önemli paydaşı olmak istiyoruz. 3 günde Avrupa sloganıyla oluşturduğumuz bu yeni lojistik çözümümüz, işletmelerimize hızlı, esnek ve ekonomik bir lojistik fırsatı sunuyor’ dedi.

FIAT EYÜP LOJİSTİK İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK

FIAT Satış Direktörü Mahmut Karacan, “Rekor satış adedine ulaşılan 2023 yılında 193 bin adetlik satış adedimizle üst üste gelen beşinci pazar liderliğimizin heyecanını ve gururunu yaşadık.

FIAT markası, hafif ticari ürün gamıyla da başarılı performansını sürdürüyor. Geniş bayi, satış ve servis ağımızla ticari araç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarına hızlı çözümler ve hayat kolaylaştıran ürünler sunuyoruz. Eyüp Lojistik’e FIAT Professional ürün gamının güçlü üyesi Ducato ile çözüm ortağı olduğumuz için mutluyuz. Kendilerine, markamıza güvenerek filo pazarındaki iddiamızı daha da güçlendirecek olan Ducato modelimizi tercih ettikleri için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

88 YILLIK BİR LOJİSTİK TECRÜBESİ

Eyüp Lojistik’in temelleri 1936 yılında Ökkeş Bartık’ın ilk taşıma aracını almasıyla atılır. Ökkeş Bartık, 20 yıl boyunca taşımacılık yapar. 1956 yılına gelindiğinde bayrağı oğlu Abdulkadir Bartık devralır. 980’lere kadar Gaziantep – İstanbul arası taşımacılık yapan Abdulkadir Bartık, bu yıllarda ticari araç yedek parça ticareti ve ihracatına başlayarak yeni bir sayfa açar. Yıllar sonra bayrağı üçüncü nesil Özcan Bartık ve Eyüp Bartık devralır.

Doğru ürünü doğru fiyatlarla müşterilerine tedarik etmeyi ilke edinen firma, 1996 yılında DAF TIRSAN Ticari Mallar Güneydoğu Anadolu distribütörlüğüne başlar. Gaziantep’te yüksek kalitede lojistik hizmetinin eksikliğinin iyiden iyiye hissedildiği 2001 yılında lojistik sektörüne yatırım kararı alınır.

Türkiye’nin 2001 krizini yaşadığı yıl yapılan 20 araçlık bu yatırım Eyüp Lojistik’in uzun vadeli stratejisinin ilk adımıdır. 2003 yılında lojistik dışındaki tüm ticari faaliyetler tasfiye edilir, ana iş kolu olarak lojistik seçilir. Sektör yatırımlarına devam eden Eyüp Lojistik, taşımacılıkta edindiği bir asra yaklaşan tecrübesini modern teknolojiyle harmanlayarak büyümeyi ve bölge ekonomisini kalkındırmayı sürdürüyor.

Eyüp Lojistik, halen TIR taşımacılığı, Minivan-Mikrovan taşımacılığı, depo kiralama, antrepo ve gümrükleme alanlarında müşterilerine uluslararası standartlarda hizmet vermeye devam ediyor.

0

0

*

GİBTÜ’DEN KATAR’LA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ

 KATAR’DA ÜST DÜZEY TEMASLAR

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Katar Üniversiteleri ile Uluslararasılaşma Stratejisi Doğrultusunda İş Birliklerini Geliştirmek Maksadıyla Katar’da Önemli Temaslarda Bulundu.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Katar üniversiteleri ile uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliklerini geliştirmek maksadıyla Doha’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Şehmus Demir, İlk olarak Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği olanaklarını ve uluslararasılaşma stratejilerini değerlendirmek üzere Katar Emirinin kız kardeşi, Katar Foundation Genel Başkanı Prenses Şeyha Hind Bint Hamad Al-Thani ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, daha sonra Dünya Âlimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin El-Karadaği ile birlikte Katar Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Omar Al-Ansari ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliği olanaklarının geliştirilmesi konusu ele alındı.

Küresel düzeyde akademik alanda güçlü bir ağ kurma çabalarını sürdüreceğini vurgulayan Demir, gelecekteki ortaklıkların önemini de belirterek “Katar’la yapılan bu eğitim iş birliğini gerçekten önemsiyoruz. Bu karşılıklı fayda sağlayacak iş birliği, üniversitemizin uluslararası alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Akabinde Prof. Dr. Şehmus Demir, Katar’ın öncü üniversitelerinden olan ve Katar Foundation’a bağlı Hamad bin Khalifa Üniversitesini ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Ahmad M. Hasnah ile birlikte Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek olan işbirliği fırsatlarını yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Katar’daki önemli üniversitelerle akademik görüşmelerin ardından Prof. Dr. Şehmus Demir, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçisi Dr. Mehmet Mustafa Göksu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Katar’daki üniversitelerle güçlü bağlar kurma hedefini ve yapılan görüşmelerin önemi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

0

0

0

MEDİCAL POİNT HASTANESİ ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Medical Point Gaziantep Hastanesi tarafından Primemall Gaziantep Alışveriş Merkezinde Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu. Standa gelen ziyaretçiler bilgilendirildi ve broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Baver Demir gelen ziyaretçilerin sorularını yanıtladığını kaydetti. Çocukluk çağı kanserlerinden korunmak için ziyaretçilere broşür dağıtıldığını ifade ederek, çocukluk çağı kanserleri ile ilgili vakaların Çocuk Hematolojisi ve Onkoloji bölümüne yönlendirildiğini belirtti.

Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri ile ilgili farkındalık yaratmak, kanserli çocuklar ve ergenlere, hastalık sonrası hayatta kalanlara ve ailelerine destek sağlamak için küresel bir iş birliği kampanyası yürütülmektedir.

Çocukluk Çağı Kanserleri ile ilgili bilgi veren Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Ünal dünya çapında çocuklarda ve ergenlerde 0 ile 19 yaşlar arasında, bir yıl içerisinde 400 binden fazla yeni kanser vakası tespit edildiğini belirtti. Ülkemizde ise bir yıl içerisinde 0 ile 19 yaş grubundaki kişilerin yaklaşık 4.700 yeni kanser tanısı aldığını ve çocukluk çağında genellikle ortaya çıkan kanser türlerinin yetişkinlikte ortaya çıkan kanser türlerinden önemli ölçüde farklılık gösterdiğine dikkat çekti. Çocukluk çağı kanserlerinin %30’unu lösemiler (kan kanserleri) kalan %70’ini de lenfoma ve solid tümörler (organ ve çeşitli dokulardan gelişen kanserler) oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Ünal çocukluk çağında en sık görülen diğer türün ise %20 oranı ile merkezi sinir sistemi tümörleri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Erken evrede teşhis edilen birçok çocukluk çağı kanseri yüksek oranlarda tedavi edilebiliyor. Çocukluk çağı kanserlerinde teknolojinin gelişmesi ile birlikte tedavi yöntemleri artmakta buna bağlı olarak da hastaların tedavilerinde iyi sonuçlar alınmaktadır. Çocukluk çağı kanserlerinde güncel tedavi uygulamaları, çocuklarımızın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Çocukluk çağı kanserleri erişkin kanserlere göre nadir görülmekle beraber, sıklıkla anne karnındaki yaşamın ilk basamaklarında, organları oluşturan kalıntı hücrelerinden kaynaklanan kanserlerdir. En sık gördüğümüz çocukluk çağı kanserleri yukarıda da belirttiğim gibi; lösemiler olup sonrasında beyin tümörleri, Nöroblastom, Wilms tümörü ve diğer kemik tümörleri karşımıza gelmektedir. Hastalar genellikle kemoterapilere çok iyi yanıt vermektedir. Çocukluk çağı kanserleri, beyin cerrahi, çocuk cerrahi, ortopedi, nükleer tıp bölümü, radyasyon onkolojisi, radyoloji, diyetisyen, psikolog gibi birçok bölüm tarafından ortak multidisiplinler bir yaklaşım ile tedavi edilen hastalıklardır. Medical Point Gaziantep hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Polikliniği’nde hizmetimiz Türkiye’deki ulusal ve uluslararası işbirliği ile hastaların dünya standartlarında tedavi edilmesi için çalışmaktadır.” dedi.

*

*

*

ÇUKUR BOSTAN

Bundan 100 yıl önce Kayacığın doğu eteklerinde ve Balıklıdaki binaların eski hükümet konağının, adliye binasının olduğu yerde , “Keyvan Bey   Vakfına ait bahçe ve bostanın” ve “park sokak “denilen dar bir dehlizin  çerçevelediği  “HAVKER “yani çukur bir yer” varmış .Halk buraya (Sebze bahçesi, anlamına gelen”  Çukur Bostan” dermiş.Bu gün gördüğümüz eski hükümet konağı,adiyle binası, belediye pasajı hürriyet caddesi, eski burç sinemasını olduğu bina ve çevresindekilerin hiç biri yokmuş.Haliyle   toprak bir  alanmış.  “Çukur bostanın Kuzeyyi  Keyvan Bey Vakfına ait olup (Cergeri) isminde” galat” alarak, halkın (gelgelli bahçesi) dediği yerin Suburcu Sokağına birleşen bir bölümü, Seyyaf Zade Abdülkadir Efendi tarafın dan, bedeliyle, vakfa başka mülk alınmak kaydıyla satın alınmış ve yerine ev yaptırılmış.”Çukur Bostanın batısında, devlip denilen bulgur dövme tesisleri varmış. Bunun batısında bir de mağara bulunurmuş. Bu mağaraya da eski kayıtlar da “Süheyl Mağarası” derlermiş. Mağaraya “Parlak bir yıldız  ” manasına gelen adın neden verildiği bilmemekteymiş. Mağaranın tavanından Eyüpoğlu Camii kastelinden geldiği söylenilen bir su akarmış. Çukur Bostanın güneyini çevreleyen Balıklağana (balıklı)ait binaların arasında şimdiki Hürriyet caddesinin geçtiği yere rastlayan yerde bir çıkmaz varmış. Birinci dünya savaşının patladığı yıl Ahmet Bey adında bir mutasarrıf bu çıkmazı genişletmiş, kuzeydeki çukurluğun yol hizasına gelen kısmını doldurup ara yerde bir köprü yaptırmış. Çıkmazın açılmasıyla ortaya çıkan yolu Suburcu’na kadar uzatmış Sonradan Maarif Caddesi denilen sokağı açmış. Böylece Çukur Bostan ve Gelgelli Bahçesi ikiye bölünmüş. Bu bölümler daha sonra da “Fındıklı Bahçe ve Maarif Bahçesi” adını almışlar. Mutasarrıf Ahmet Beyin açtığı bu yolla, ikiye ayrılan Çukur Bostanın doğudaki kısmına enkaz doldurulmuş. Batısı bir aralık spor sahası olarak kullanılmış. Burada birçok futbol müsabakası yapılmış.  1930 ile 1933 yılları arasında, batıdaki bölümde doldurulmuş. Önce çocuk bahçesi, sonra belediye garajı olarak kullanılmış. Sonra da yerine, bugün görünen ziraat ve merkez bankası, PTT binası yapılmış.   Doğudaki kısım, önce ev yeri olarak satılmış, daha sonra vazgeçilerek yerine hükümet konağı kurulmuş.  Hükümet konağının bahçesinde “Mahmudiye” denilen bir ilkokul varmış. Ayrıca “Park sokağında”     bir ermeni Okulunun da bulunduğu söylenmektedir. Balıklıda, bir zamanlar  kütüphane olarak kullanılan şehir kitaplığı  batısında  ile Hükümet Konağı Bahçesinin güney sınırı teşkil eden yerde dük kanlar, fırın ve kahve olmak üzere büyük bir bir çarşı yer alırmış.  Balıklı da “Hüseyin ağa tarafından yaptırılan Kitabeli bir çeşme ile, Basmacızade  Abdurrahman efendi tarafından kurulup küçük Hafızın torunu Selim Efendinin tamir ettirdiği bir mescit” varmış. Çeşme kaldırılmış, mescit bir ara Kütüphanenin deposu olarak kullanılmış. Daha sonar kütüphane ve mescit restore edilip hizmetlerine devam etmiş.

Bugünse ortada çukur bostanı hatırlatacak hiçbir şey kalmamıştır. Balıklı parkı değişmiş, dünden sadece   restore edilen mescit  ve eski kütüphane kalmıştır. Çukur bostan betona yenik düşmüştür.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı