Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 19.02.2024 e gazete

admin | 19 Şubat 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 19.02.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 19.02.2024 e gazete

HABER METNİ;

PROF. DR. NACİ GÖRÜR DEPREM BÖLGESİ ZİRVESİ’NDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

DEPREM ANALİZİ İÇİN

GAZİANTEP’İ MİKRO KARELERE BÖLMEK GEREKİYOR

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen Deprem Bölgesi Zirvesi, Türkiye’nin önde gelen uzmanlarını bir araya getirdi.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Zirve’de konuşan Prof. Dr. Naci Görür, depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, Türkiye’nin deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu söyleyerek, bu gerçeğin ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti.

Gaziantep’in bulunduğu deprem hattı ile ilgili konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Gaziantep’in deprem hattı asıl batısında Doğu Anadolu sınır fayı, o kırıldı. Ondan artık uzun bir süre tehdit gelmeyecek. Fakat Gaziantep’e daha yakın olan Ölüdeniz Fayı’nın kolları var, onlar stresle yüklendi. Ne zaman deprem olacak bilmiyoruz. Onların deprem oluşturma periyotları kimi araştırmalara göre 500 sene deniliyor. Ama üzerinde depremin en son ne zaman olduğunu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Görür konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım. Bu da şu demek; Gaziantep’i mikro karelere bölmek. Kayaların direncini inceleyeceksiniz, ayrıca jeolojisini yapacaksınız. Bunları incelemeden, ne olduğunu anlamadan Gaziantep’i depreme dirençli yapamazsınız. Gaziantep’e kayma dalga hızının dağılımını bulacaksınız. Deprem sırasında Gaziantep’in neresi daha hızlı sallanıyor neresi daha az sallanıyor, bunu bilmeniz lazım.”

Deprem dirençli kentler oluşturmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Görür, “Deprem dirençli kentlerin oluşturulması deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan insanların ve gelecek nesillerin güvenliği için önem taşıyor. Ancak, uygun önlemler alındığında ve deprem dirençli yapılar inşa edildiğinde riskler en aza indirilebilir. Kent planlamasından altyapıya, bina inşaatından acil müdahale planlarına kadar birçok alanda deprem dirençli önlemler almalıyız” diye konuştu.

Öğrencilerin ve halkın yoğun katılım gösterdiği etkinliğin sonunda GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Prof. Dr. Naci Görür’e günün anısına hediye verirken, Zirve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram ise imzalı baret takdim etti.

*

*

*

CHP’Lİ SEÇMENİN CHP’YE KARŞI UMUTLARINI KAYBETMESİNE ÜZÜLÜYORUZ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP’nin ittifak kapsamı içerisinde çaresizliğine değinerek CHP’li seçmeninde artık bu süreçte CHP’den umudunu kestiğini ifade etti.

Erdoğan açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

“CHP’li kardeşlerimizin, partilerine ve siyaset kurumuna yönelik umutlarını giderek kaybettiklerini üzülerek görüyoruz.      

Buradan siyasi parti fark etmeksizin tüm vatandaşlarıma samimiyetle sesleniyorum                                                                        

Başta CHP olmak üzere muhalefete bakıp da asla umutsuzluğa kapılmayın. Alternatifsiz değilsiniz.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hiçbir vatandaşımızın kendini dışlanmış, ötelenmiş, yok sayılmış hissetmesine gönlümüz razı değildir.

Şayet siyasetten beklentiniz hizmet ve eser görmekse hiç uzağa gitmenize gerek yok, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz buradayız.

“Gerçek Belediyecilik” vizyonumuz, güçlü kadromuz ve projelerimizle sizin için varız, hazırız.

Sizin kaygılarınızı istismar edenlere…

“Bizim istediğimiz adaya tıpış tıpış oy vereceksiniz” dayatmasında bulunanlara…

Fikrinize, taleplerinize, hassasiyetlerinize saygı göstermeyenlere…

“Belediye başkanı olarak kimi görmek istersiniz” sorusunu bile millete değil de yapay zekâya soranlara, gelin bu seçimde hep birlikte esaslı bir ders verelim.

Şahsi ikballeri için kapalı kapılar ardında bölücü örgütün uzantılarıyla demlenenlere…

Size rağmen siyaset yapan kibir abidelerine hür iradenizin hiç kimsenin tapulu mülkü olmadığını, gelin 31 Mart’ta hep beraber gösterelim.     

*

*

*

TAHMAZOĞLU VE MİLLETVEKİLİ BAKBAK KÖYLERDEKİ VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

HİZMET ÇITAMIZI YÜKSELTEREK ARTTIRACAĞIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki ile birlikte kırsal mahallelerdeki vatandaşları ziyaret etti.

Vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile Gönül Belediyeciliğini en iyi şekilde ortaya koyan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki, kadın ve gençlik kolları ile birlikte Damlacık, Cebeler, Gerçiğin, Sarıbaşak, Kaleboynu, Akpınar, Narlıca ve Beşkuyu kırsal mahallelerini ziyaret etti.

HER ZAMAN SAHADAYIZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak vatandaşla her zaman bir arada olduklarını belirterek “14-28 Mayıs sürecinde bir demokrasi şöleni yaşadık. Çok farklı bir dönemdi 6-7’li masa o dönemde iş başındaydı. Ancak güç birliği yapan o masaya karşı o dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’In yanında oldunuz. AK Parti olarak her zaman milletimizle iç içeyiz. Her zaman olduğu gibi milletimizin partisi olmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız da her zaman sahadalar. Böylece hem vatandaşlar hem de esnafımız taleplerini doğrudan bizlere iletebiliyorlar. Bizlerde elimizden geldiği kadar taleplerini yerine getirmek için çalışıyoruz” dedi.

VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 15 yıldır olduğu gibi yine Şahinbey halkına gece gündüz demeden hizmet edeceklerini belirterek “Milletvekilimiz Derya Bakbak hanım efendi, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanımız Mehmet Tiryaki, kadın kollarımız ve gençlik kolları başkanımız ile birlikte köylerimizi ziyaret ettik. Şuanda çıtamız oldukça yükseldi. Bu mahallelerimizin bütün kilit taşlarını asfaltlarını tamamladık. Mahallerimize parklar yaparak içerisinde oyun, spor ve kondisyon aletleri koyduk. Ayrıca bu köylerimize halı saha ve sosyal tesislerimiz yaptık. Bu mahallelerimizin hiçbir eksiği kalmadı. Onların dualarıyla hizmet çıtamızı yükselterek arttıracağız” dedi.

AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki AK Parti İlçe teşkilatı olarak Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile bilirlikle her zaman vatandaşın emrinde olduklarını ifade etti.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun kendilerine her zaman destek olduğunu çiftçilerin yanında olduğunu belirten vatandaşlar Başkan Mehmet Tahmazoğluna teşekkür ettiler.

*

*

ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON UZMANI ŞAHİNER MEDİCAL POİNT GAZİANTEP’TE

Medical Point Gaziantep Hastanesi halkımıza sunduğu kaliteli hizmet ve misafir memnuniyeti odaklı yaklaşımlarıyla tercih edilirliğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Bu bağlamda, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doç. Dr. Yeliz Şahiner Medical Point Gaziantep Hastanesi’nin güçlü ve dinamik hekim kadrosu içinde yerini aldı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doç. Dr. Yeliz Şahiner Kimdir?

2002 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamlayan Doç. Dr. Şahiner,

Uzmanlığını ise 2010’da Ankara Yıldırım Beyazıt (Dışkapı) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirdi.

Türkiye’nin birçok yerinde görev yapan Doç. Dr. Yeliz Şahiner, ilk olarak 2002 ve 2005 yıllarında Atatürk Üniversitesi Acil Servis Ünitesinde iki yıl pratisyen hekim olarak, daha sonra ise Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’nda çalıştı. 2005 ile 2010 yıllarında Sağlık Bakanlığı Dışkapı Yıldırım Beyazıd Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon bölümünde Araştırma Görevlisi, 2010 ve 2011 Kırıkkale Sağlık Bakanlığı Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ise Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı olarak çalıştı. 2011 ile 2014 Yıllarında Nevşehir Sağlık Bakanlığı Dr. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı olarak, 2014 yılında gelindiğinde ise Sağlık Bakanlığı Erol Olçok Eğitim ve araştırma Hastanesi’nde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı olarak hizmet verdi. 2014 ile 2020 yılları arasında ise Yardımcı Doçent Doktor olarak Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yaptı. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doç. Dr. Yeliz Şahiner,  aynı üniversitede 2020 yılından 2023 yılına kadar, Doçent Doktor olarak, 2015 ve 2017 yıllarında ise Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı olarak çalıştı. Son olarak ise aynı üniversitede 2016 ve 2023’de Beslenme Destek Ekibinde Yoğun Bakımlar Sorumlusu olarak hizmet verdi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doç. Dr. Yeliz Şahiner, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARK), Türk Yoğun Bakım Derneği, Klinik Enteral ve Paranteral Nütrüsyon Derneği (KEPAN) ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanlar Derneği (ARUD) üyesidir.

Doç. Dr. Yeliz Şahiner’in ilgi alanları, Genel Anestezi, Rejyonel Anestezi, Pediatrik Anestezi ve Yoğun Bakım olarak sıralanmaktadır.

*

*

ŞAHİNBEY AMPUTE GALİBİYETLE DÖNDÜ 2-1

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı kendi deplasmanda oynadığı karşılaşmada Depsaş Enerji spor Kulübü Ampute Futbol Takımı’nı 2-1 mağlup ederek zorlu deplasmandan galibiyetle döndü.

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, deplasmanda Depsaş Enerji spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Oldukça zorlu ve çekişmeli geçen karşılaşmada Şahinbey Ampute Futbol Takımı 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak evine galibiyetle döndü.

 ALINAN GALİBİYETTEN DOLAYI MUTLUYUM

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, iyi bir oyunla rakip karşısında net bir skorla galip geldiklerini belirterek, “Şahinbey Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı olarak önemli bir engeli daha aşarak rakibimizi 2-1 mağlup etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zorlu bir deplasmandan galip geldiğimiz için mutluyum. 1-0 geriye düştüğümüz maçtan 2-1 galip ayrıldık. Alınan galibiyetten dolayı teknik ekibime, futbolcularıma teşekkür ediyorum” dedi.

*

*

AYINTAB’A DAİR

TEPELERİN ARDINA TAŞAN GAZİANTEP!

Bundan elli yıl kadar önce Gaziantep; küçük, mütevazi, geleneklerine bağlı, hayatının her alanında kendi kültürünü yaşayan ve yaşatan, şehre göçeni de kendisine benzeten, nüfusu birkaç yüz bin,otomobil sayısı üç beş binle ifade edilen bir kentti.

Gaziantep  o günlerde kesme taşlarla döşeli sokakları,naylon arabaları, faytonları, tek tük gördüğümüz otomobilleri, seyyar satıcıları, çarşı esnafı, meslek dallarındaki ustaları, mahalle bakkalları, sokaklarında hemen hemen herkesin birbirini tanıdığı, selamlaştığı, çocukların oyunlar oynadığı, komşunun komşuya sırdaş, evlerin  evlere omuzdaş  bir şehirdi.  

O yıllarda herkes birbirine benzer, varlıklı olmak diğerinden farklı yaşamayı gerektirmez, herkes birbirinin aynasıydı.  

Gaziantep’te tüm yollar şehir merkezinde Maarif Kavşağında buluşurdu.  Gaziantep; Türk (Kürt)Tepe, Kolej Tepe, Tepebaşı, Samasak tepeden ibaret iken, şimdiler de Antep tepelerin ardındaki tepelere ulaştı,dağ taş ev doldu, milyonlarla ifade edilen nüfusu ile  koskoca metropol bir şehir oldu.  

Gaziantep denilince Batıda; Başkarakol, Gaziantep lisesi…Doğuda; Ahmet Çelebi mektebi ve camisi, Ali Baba Türbesi… Kuzeyde; Kâmil Ocak Stadı, Fuar, Tekel içki fabrikası, Hacıbaba, Tren istasyonu…Güney de ise Sanat okulu, Doğum ve Devlet hastanesi, Düztepe, Dutluk gelirdi akıllara.Bunlardan öteye ne bir semt ne bir mahalle ne bir bina vardı.

Başkarakol’dan öteye ev göremezdiniz, Maanoğlu köprüsünü geçince Antep biterdi.  Maanoğlu köprüsü, Alleben ’den ötesi, Sarıgüllük bağlık, bahçelik bostanlık alanlardı. Değirmiçem yeşilin tüm tonlarının hâkim olduğu muhteşem bir armoniydi.

Maarif şehrin kalbi, oradan farklı yönlere uzanan yollar onun ana damarları gibiydi. Birine bir yer tarif ederken Başkarakol, Halk evi, Maarif Kavşağı, Kilis Pasajı, Elmacı Pazarı, Balıklı, Hükümet konağı, Kırkayak Parkı, Tekel (inhisar)Müdürlüğü olan Bayaz Hanı, Amerikan Hastanesi, Antep Lisesi, Hapishane gibi mihenk noktalarını gösterildiğinde herkes o noktalardan aradığını kolayca bulabilirdi.

Şimdi yaşadığım şehri tanıyamıyorum.

Şimdi mahalleden onlarca mahalle, her semtte adını yolunu bilmediğimiz yüzlerce sokak, yeni meydanlar, AVM’ler çıktı ortaya. 1960’lardan bu yana dalga dalga gelen göçler, Gaziantep’i tanınmaz hale getirirken, şehrin kimyası değişti.

Gaziantep’i tanımakta güçlük çekiyoruz artık. Başımı kaldırıp ufuklara baktığımda gördüğüm tek şey, dikine yükselen binalar. Yaya gidecek bir yer kalmadı. Sokaklarında tanıdık bir yüz görmek neredeyse imkânsız. Şehir trafiği sinir kat sayını arttıracak nitelikte.

Değişimin önünde durulamayacağını biliyorum. Ama yaşadığım şu kentte yitirdiklerimi hatırladıkça ruhum daralıyor, içim yanıyor.  Her köşesi ayrı bir güzelliği tarif eden Gaziantep’te, kaybettiklerim   gözlerimi yaşartıyor.

Yazan: İ.Alisinanoğlu

Fotorğaf:1970 Maarif Kavşağı.

*

*

1965 Lİ YILLAR

Yıl 1965.Gaziantep henüz büyük şehir statüsüne girmemiş. Gaziantep dediğiniz ; Başkarakol’dan  Şehreküstü’ne ,Düztepe’den   Karşıyaka’ya ;Alleben deresinin iki yanına uzanan bağlık bahçelik ortasında yemyeşil bir kent.Komşuluk ilişkilerinin sıcak, Antepli olmanın keyifli olduğu seneler. Çarşıya pazara yaya ulaşılabildiği yıllar. Otomobil sayısının üç rakamlarla ifade edildiği, Trafik sorunun hafta sonları Başkarakol’da, Atatürk bulvarında sahreden dönenlerin at arabası, fayton, birkaç otomobilin yaşattığı izdihamdan ibaret.   Hafta sonları Sosyal hayatın nabzının attığı yerler; istasyon caddesi, yazlık sinemalar, Kavaklık ,Yeşilsu.Kırkayak’da oynan mahalli kulüplerin spor müsabakaları gençlerimizin en çok rağbet ettiği etkinlikler.

1965’li yıllar Gaziantep’in el sanatkarlığından sanayiye geçiş yaptığı, kasabadan kent görünümüne dönüştüğü, suçluların hemen fark edildiği, suçlu sayılarının sayılabildiği yıllar.

1965’i bugünle mukayese edince, pek çok şeyini aradığımız, özlem duyduğumuz bir gerçek.

Ibrahim Alisinanoğlu

1965 yılı suç istatistiği .

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı