Hoşgeldiniz  

ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ SEÇİMLE YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ (Video Haber)

admin | 19 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ SEÇİMLE YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ (Video Haber)

ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ SEÇİMLE YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ (Video Haber)

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Gaziantep Şubesi AKD Genel Merkez tarafından atama yapıldıktan sonra olağanüstü Genel Kurula giderek yeni yönetimini seçimle belirledi.

1017 üyenin oy kullandığı seçimde 8 zarf boş çıkmasıyla geçersiz sayılarak tek liste ile 1009 oyla Hasan Çolak başkanlığındaki liste yeni yönetim olarak seçildi.

Yılmaz Demirdelen  yönetimindeki önceki yönetimin yolsuzluk , suiistimal, görevi kötüye kullanma iddialarıyla geçici yönetim atanmıştı. Tüzük maddeleri doğrultusunda olağanüstü seçimli Genel Kurula gidilerek tek liste halinde 15 kişilik yeni yönetim belirlendi.

Genel Kurulda hiçbir mali belgelerin Yılmaz Demirdelen yönetimi tarafından verilmeyerek ortadan kaybedildiğini ifade eden Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ercan Merthatun önceki yönetimin suç işlediğini bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ercan Merthatun ayrıca Alevi Kültür Derneği içerisinde iki paravan derneğin kurulduğu gelen gelirlerin bu dernekler üzerinden yok edildiğini, bu dernekler üzerine 30 yıllık bir tahsisin belgelerinin sahte belge ile Genel Merkeze sunulmayarak aldatıldığını vurguladı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ercan Merthatun ayrıca yanlışlarla dolu bu sürece destek veren Büyükşehir Belediyesine karşıda kaygılarını dile getirerek yeni atama sürecinde kendilerine desteklerini gösteren Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Adulhamit Gül’e, Gaziantep Valisi Kemal Çeber’e, ve  Gaziantep Ak Parti İl Başkanı Murat Çetin’e de teşekkür etti.

Seçim sonrası yeni yönetimini tanıtan Alevi Kültür Gaziantep Şube Başkanı Hasan Çolak ise “bize inandıkları güvendikleri için alevi toplumuna teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplumu mahcup etmeyeceğiz. Geçmiş dönemde 30-50 kişiyle üye ile seçimin yapıldığı dönemleri de yaşadık. Fakat bu seçimimizde yoğun bir katılım oldu. Bu nedenle toplumumuza cemevine ,Alevi Kültür Derneğine sahip çıktıkları için de teşekkür ediyor minnet duyuyorum.  Geçmişte yanlışlarla dolu bir yönetimin mahkeme yerine bizin aynı zamanda halk divanımız, bir yerde de mahkememiz  olan cemlerimizde hakkın huzuruna gelinseydi, mali belgeleri kaçırma yerine hesabı burada verilseydi inancımıza da yakışırdı. Açtıkları mahkemeye de gerek yoktu ” dedi.

  Video linki;

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı