Hoşgeldiniz  

AKD GENEL BAŞKANI ŞENDİLLİ : BİRBİRİMİZE SARILALIM ACILARIN DİLİ RENGİ IRKI OLMAZ

admin | 13 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

AKD GENEL BAŞKANI ŞENDİLLİ : BİRBİRİMİZE SARILALIM ACILARIN DİLİ RENGİ IRKI OLMAZ

AKD GENEL BAŞKANI ŞENDİLLİ : BİRBİRİMİZE SARILALIM ACILARIN DİLİ RENGİ IRKI OLMAZ

6 ŞUBAT ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Gaziantep Şubesi (Gaziantep Cemevi)  11 ilde meydana gelen asrın felaketi 6 Şubat depreminin  birinci yıl dönümünde hayatlarını yitiren canlar için bir anma etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şendilli Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şendilli yaptığı konuşmada acıların dilinin, renginin, ırkının olamayacağını dile getirerek insanların birbirlerine  sarılmaları gerektiğini vurguladı. Şendilli konuşmasına şöyle devam etti; “ Bizleri üzen aslında 5 Şubat depremi yaşandığında koşarak bu bölgeye yetişmeye çalıştık. Bu çileyi siz burada yaşadınız biz de size el vermek için yollarda mahsur kalarak yetişmeye çalıştık. Yaşadığımız manzarayla acıları da birlikte geçirdik.

Cemevlerimizdeki bu dayanışma bizleri gururlandırdı. Cemevleri insanlara ev oldu yurt oldu. İnancımızla ne kadar ne kadar gurur duysak azdır.

Gaziantep için ise bir yaram sitemim var. Gaziantep cemevinin kapısı İlk 3 gün hiç açılmadı. Gaziantep’te bir şey yok açın insanlar binasından faydalansın, insanlar gelsin sığınsınlar dedik;  Bu Düztepe’deki cemevinin  açılmaması bizleri çok üzdü..  Yazık ki bu yola aşk ile hizmet etmek herkese nasip olmuyor.

İnsan hayata hep maneviyatla bağlıdır; bu nedenle inancımıza sarılalım, birbirimize sarılalım acıların dili rengi ırkı olmaz. Acı her yerde acıdır. Felaket her yerde felakettir.

Haktan dileğim bir daha milletimize böyle bir felaketler acılar yaşatmasın.

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Hasan Çolak ise yaptığı konuşmada “6 Şubatta hepimiz bir yıkım yaşadık. Ama can kaybı yaşayan insanlarımız da unutamadık. Mekanları cennet olsun. Kaybettiklerimizin acısı hala içimizde; ama bu acıları birbirimize kenetlenerek teselli olmamız gerekiyor” dedi.

Program ağıtlar ve deyişlerle devam etti.

Video linkleri;

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı