Hoşgeldiniz  

ŞÖLEN’İN GAZİANTEP ÜRETİM TESİSİ TPMMÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

admin | 05 Şubat 2024 | Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

ŞÖLEN’İN GAZİANTEP ÜRETİM TESİSİ TPMMÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

ŞÖLEN’İN GAZİANTEP ÜRETİM TESİSİ TPM

MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye’nin gıda sektöründe lider şirketlerinden Şölen’in Gaziantep’te bulunan üretim tesisi, JIPM (Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından Toplam Üretken Bakım (Total Productive Maintenance) alanında verilen ‘Mükemmellik Ödülü’ne A Kategorisinde layık görüldü.  

Şölen bu ödülle, 2023 yılında listeye giren tek Türk şirketi oldu.

Yenilikçi, inovatif ve teknoloji odaklı bakış açısıyla önde gelen saygın gıda markaları arasında yer alan Şölen’in Gaziantep fabrikası, JIPM (Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından Toplam Üretken Bakım (Total Productive Maintenance) alanında verilen ‘Mükemmelik Ödülü’nü A Kategorisinde almaya hak kazandı. Şölen bu ödülle, bu yıl listeye giren tek Türk şirketi oldu.

2020 yılında Şölen’in İstanbul Silivri fabrikası bu ödülün sahibi olmuştu. Her iki üretim tesisinde de dünya standartlarında üretim yapan Şölen’in başarısı, tüm süreçlerde kayıpları azaltarak verimliliği en üst seviyeye çıkaran işletmelere verilen bu ödülle birlikte bir kez daha tescillenmiş oldu.  

Özgün bir Japon yönetim sistemi olan TPM (Topyekün Üretken Yönetim) günlük üretim faaliyetlerin içerisinde, çalışanların tamamının katılımını gerektiren, otonom bakımı öngören, arızaları önleyen, ekipman etkinliğini en üst düzeye getiren bir bakım yaklaşımı sunuyor. Bu sistem, TPM’in ana hedefi olan sıfır kayıplı, yüksek verimli ve kaliteli üretimi gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları ve bu çalışmaları düzenli biçimde yapmaya yönelik araçları bütünleşik bir platform üzerinden yönetiyor. 

Günlük üretim faaliyetlerinin içerisinde çalışanların tamamının katılımını gerektiren TPM, arıza ve hata oranları, müşteri şikâyetleri, işçilik ve bakım maliyetleri ile iş kazalarını azaltarak kusursuz bir sistem kurmayı amaçlıyor. Bu sistem, şirket organizasyonundaki her çalışanı, birimi ve fonksiyonu kapsıyor. Şölen, bu sistemle üretimde kullandığı makinaları daha yakından tanıyarak, onları en yüksek kapasitede kullanma yollarını deneyimliyor. Sistem ayrıca tüm çalışanların deneyimlerinin artmasına ve şirket kültürünün gelişmesine de katkıda bulunuyor.

Tüketicilere ürünlerini en güvenilir, en kaliteli şekilde sunan Şölen, bu alandaki yatırımlarına devam ederek “Şölen Üretim Sistemi” oluşturmayı amaçlıyor. 

Şölen’in Gaziantep tesisi, dünyanın sayılı tesisleri arasında 

Şölen’in gıda güvenliği, hijyen ve kalite bakımından en üst seviyede üretim şartlarına sahip, endüstri 4.0’ın tüm gerekleriyle donatılmış Gaziantep tesisi, ileri teknolojisi, akıllı deposu, yapay zeka donanımını kullanmaya uygun hatları ve yoğun robot kullanımı ile dünyanın sayılı tesisleri arasında gösteriliyor. 2020 yılı itibariyle ERP sistemini, en son versiyonu olan SAP HANA’ya geçiren Şölen, tüm sistemlerin birbirleri ile online iletişimde olmaları sebebiyle talep planlamadan tahsilata kadar olan süreçlerini entegre yönetiyor. Fabrikanın akıllı deposu, optimizasyonu sağlayan bir algoritmaya sahip yapay zekâ tarafından işletiliyor. Hammaddeden son ürüne kadar her şey akıllı depoda saklanıyor. Akıllı depo dahil, fabrikadaki tüm birimler Endüstri 4.0 için geliştirilen özel yazılım üzerinden birbiriyle haberleşiyor. ERP’ye entegre bu sistemler sayesinde tüm hatlardaki aktiviteler sürekli takip edilebiliyor ve bu akış, anlık olarak raporlanabiliyor. Sistem, kalite ile ilgili herhangi bir sorunda anında müdahale imkanı sağlıyor. Bütün sistemler bir önceki aşamayı sorgulayarak ilerliyor. Şölen, ulaştığı bu üretim kalitesi ile tüm dünyada, denetim ve belgelendirme yapan kuruluşlardan biri olan SGS tarafından habersiz yapılan BRC ve IFS denetimlerinden AA ve High Level kategorisinde en yüksek puan alan nadir şirketler arasında yer alıyor. 

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı