Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 02.02.2024 e gazete

admin | 01 Şubat 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 02.02.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 02.02.2024 e gazete

HABER METNİ:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GAZİANTEP’E GELİYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’e geliyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Şehir Hastanesi, Şahinbey Millet cami açılışına katıldıktan sonra yapımı tamamlanan ve teslim edilen İslahiye afet konutlarında kalan aileleri ziyaret etmek üzere 4 Şubat 2024 Pazar günü Gaziantep’e geliyor.

31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında Belediye Başkan Adaylarını açıkladıktan sonra çalışmalarını hızlandıran AK Parti İl başkanı Murat Çetin ve ekibinde, Gaziantep’te 4 Şubat 2024 tarihinde Gaziantep’e gelecek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan heyecanı yaşanıyor.

– Şehir Hastanesi ve Millet Camisi açılışına katılacak

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Gaziantep programı kapsamında 1875 yatak kapasiteli, 335 poliklinik, 259 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağı ve 64 ameliyathanesi ile 18 poliklinik destek odası bulunan Güneydoğu’nun sağlık üssü olarak nitelendirilen Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılışı ve 17 bin kişi kapasiteli Şahinbey Millet Cami açılışı da yer alıyor.

– Yoğun katılım bekleniyor

4 Şubat 2024 Pazar günü saat 12:00’de Şehir Hastanesi açılışına katılacak olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gazianteplilere hitap edecek.

4 Şubat 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan açılış ve mitinge yoğun katılım olması bekleniyor.

Şehir Hastanesi’nin ardından Şahinbey Millet Camii’nin açılışına katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslahiye’de yapımı tamamlanarak kullanıma sunulan Afet konutlarındaki aileleri ziyaret edecek.

İl Başkanı Murat Çetin; “Cumhurbaşkanımız Gaziantep’i çok seviyor”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük bir heyecan ve özlemle bekliyoruz. Hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımız için teşkilat olarak çok güzel bir program yaptık. O bizleri, Gaziantep’i, Gaziantep ise Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz” cümlelerini kullanarak 4 Şubat 2024 Pazar günü saat 12.00’de Şehir Hastanesi açılışına tüm Gazianteplileri davet etti.

*

*

UMUDUMUZ TURİZMDE

İthal girdisi olmayan Hizmet Sektörü içerisinde yer alan Turizm girdilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Turizm gelirinin gelecek yıllarda daha da yükseleceğini ifade etti.

Ülkemizi ziyaret eden kişi sayısı yıllık yüzde 11,1 artışla 57,1 milyona ulaştığını vurgulayan Şimşek Turizm geliri olarak  yıl sonu hedefini (56,7 milyon) aştığını duyurdu.

Şimşek şu bilgilere yer verdi; “Turizm geliri ise 54,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Orta Vadeli Programa göre, bu yıl da turizmde güçlü seyrin devamı ile ziyaretçi sayısının 59,4 milyona, turizm gelirinin ise 59,6 milyar dolara yükselmesini bekliyoruz.

2028 yılı hedefimiz 82,3 milyon ziyaretçi ile 100 milyar dolar turizm gelirine ulaşmaktır.”

*

*

Başkan Burkay Güçyetmez’e Kilis’ten tam destek!

Güçyetmez: “Daha güçlü adımlarla devam edeceğiz”

 AFETLERE KARŞI DİRENÇLİ KENTLERİN OLUŞTURULMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve yönetim kurulu üyeleri, İMO Kilis Temsilciliği ile birlikte istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda, yeni dönemde gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İstişare  toplantısına Kilis’te ikamet eden inşaat mühendisleri büyük ilgi gösterdi.  İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, toplantının açılışında, 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde yapılacak olan 16. Olağan Genel Kurul ve seçim süreci ile ilgili bilgi verdi.  2 Yıllık görev süresinin bir yılının deprem sonrası  sürece denk geldiğini belirten Başkan Güçyetmez, gerek deprem öncesi gerekse de deprem sonrası hayata geçirilen projelerle tüm ülkede ses getiren çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

Başkan Güçyetmez, “Bir taraftan meslek mensuplarımızın onur, hak, yetki ve mesleki çıkarlarını korumak, çalışma koşullarını iyileştirmek ve işsizlikle mücadele etmek gibi görevlerimizin yanında, insan odaklı bir sivil toplum kuruluşu olarak her zaman kamu faydasını gözeterek, sağlıklı ve güvenli yapıların oluşturulmasını sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduk. İMO Gaziantep Şubesi olarak, birleştirici, tecrübeli, idealist ve tutarlı bir yönetim anlayışımızla güçlü bir ses olduk” dedi.

DEPREM ÇALIŞTAYI GELECEĞİMİZE YÖN VERECEK

Aralık ayında düzenlenen Deprem Çalıştay’nın önemine de dikkat çeken Başkan Güçyetmez, alanında uzman akademisyenlerin, yerel yöneticilerin, farklı illerden ve KKTC’den gelen İMO temsilcilerinin ve meslek mensuplarının katılımı ile gerçekleşen Deprem Çalıştayının, önümüzdeki dönemde afetlere karşı dirençli kentlerin oluşturulması için yapılacak çalışmalara yön vereceğini ifade etti.

 DAHA GÜÇLÜ ADIMLARLA DEVAM EDECEĞİZ

İMO’nun, “Her Şantiyeye Bir Şef”, “Boşuna mı okuduk?”  ve “Yetkin Mühendislik Yasası İstiyoruz” kampanyaları hakkında da bilgi veren Başkan Güçyetmez, önümüzdeki dönemde daha güçlü adımlarla mücadeleye devam edeceklerini söyledi. İMO Başkanı Güçyetmez, şöyle devam etti: “Odamızın tarihsel değerlerini savunan, emekten yana ve özellikle de üyelerimizin yoğun talepleri sonucu mesleğimize, meslektaşlarımıza ve topluma hizmet etmek için Şubat ayındaki genel kurul ardından yolumuza daha güçlü adımlarla devam edeceğiz.”

ÜNLÜKAHRAMAN: BAŞKAN GÜÇYETMEZ’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 İMO Gaziantep Şubesi Kilis İl Temsilcisi Halit Ünlükahraman da istişare toplantısında yaptığı konuşmada Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve yönetim kuruluna, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ünlükahraman, “Kilis  Temsilciliğimizin modern bir ofis ortamına kavuşturularak, meslektaşlarımızın işlemlerinin kolaylaştırılmasında büyük emekleri olan Burkay Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bizler Kilis’te ikamet eden inşaat mühendisleri olarak Burkay Başkan’a tam destek veriyor, başarılı başkanımızın yanında olduğumuzu beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

*

*

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR MÜZELERİ 5 YILDA YAKLAŞIK 4 BUÇUK MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi, sanatı, kültürü ve gastronomini gelecek nesillere taşımak amacıyla kurulan müzeleri son 5 yılda 4 milyon 402 bin kişi ziyaret etti.

Zengin kültürü ve tarihi ile bölgede turizmin parlayan yıldızı olan Gaziantep, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde değerlerini kurduğu müzelerle koruyarak geleceğe taşıyor. Gazi şehirde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzeler son 5 yılda büyük ilgi görürken 2023 yılında ise 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, Panorama 25 Aralık, Ali İhsan Göğüs Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, Atatürk Anı Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüs Mutfak Müzesi, Fıstık Müzesi, Gaziantep Kalesi, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Hamam Müzesi ile Antep Savunması Şehitliği ve Saygı Müzesi, 701 bin 385 ziyaretçiyi ağırladı.

10 YILDA 7 YENİ MÜZE ŞEHRE KAZANDIRILDI

Büyükşehir Belediyesi ayrıca son 10 yılda Gazi şehre 7 yeni müzeyi şehre kazandırdı. Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Destansı Antep Savunması’nı anlatan ve sanatla tarihin buluşturarak şehri simgelerinden biri haline geldi. Özgün ve zengin içeriğiyle Gazi şehirlilerin yanı sıra yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisini toplayan müzenin resim çalışmaları ünlü Rus Ressam Alexander Samsanov tarafından 4 yılda tamamlandı. Müzede, 14 yağlı boya tablo, 3 diorama, 13 metre yüksekliğinde 122 metre uzunluğunda 1586 metrekare alana sahip, tuval ağırlığı 2 bin 379 kilogram olan yağlı boya panoramik resimler ile Antep harbi şehit ve gazi yakınları tarafından bağışlanana 750 eser bulunuyor.

Şehrin kültürünü ve zenginliğini yaşatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi öte yandan yeşil altın olarak nitelendirilen fıstığın hikayesini anlatan Fıstık Müzesi, şehrin renklerinden olan hamam kültürünü anlatan Hamam Müzesi, Gaziantep’in gastronomi kültürünün temel taşları baharatların serüvenini anlatan Rayiha Baharat Müzesi, 15 Temmuz Günü yaşananları etkileyici atmosferiyle anlatan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, peynirin serüvenini anlatan Udma Peynir Müzesi ile Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi’ni kurarak ziyarete açtı.

*

*

OĞUZELİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Oğuzeli Belediyesi Belediye-İş Sendikası ile 2024 yılı personel maaş artışı için toplu iş sözleşmesi protokol töreni gerçekleştirildi.

Oğuzeli Belediyesi personelini enflasyona karşı ezdirmemek için yüzde 82 oranında zam yapıldığının altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Belediye İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalayarak, alın terleriyle daha yaşanabilir bir Oğuzeli için gece gündüz demeden çalışan belediye işçisi kardeşlerimizin maaş ve sosyal haklarına yüzde 49 asgari ücret zammına ilaveten yüzde 33 olmak üzere toplamda % 82 oranında zam yaptık” dedi.

Başkan Kılıç, “Sizler belediyemizin görünen yüzüsünüz. Göreve geldiğimiz günden bu yana gece-gündüz, kar-kış, yağmur-çamur demeden Oğuzelimiz’e en iyi hizmeti yapma gayretinde oldunuz. 2014 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren alın teri ve emekleri ile ilçemizin kalkınmasında büyük katkı sağlayan ekip arkadaşlarımızın emeklerinin karşılıklarını alması konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Emekçi kardeşlerimizi enflasyona ezdirmemek ve daha iyi yaşam koşulları sunmak adına tüm imkanlarımızı seferber ettik. Sizlere yaptığımız iyileştirmenin her bir kuruşunu ananızın ak sütü hak ediyorsunuz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizlerle birlikte Oğuzelimiz’e en güzel hizmetleri sunabilmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

*

*

İLİŞİK KESME

Enis Kamil ERTURHAN’ın  28 Kasım 2023 tarihi itibariyle şirketimizle ilişiği kalmamıştır.Bu tarihten itibaren, kendisinin şirketimizi temsile ve şirketimiz adına müşterilerimizle ilişki kurmaya yetkisi bulunmamaktadır.

GÜVEN GIDA SAN VE TİC A.Ş

*

*

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET KERSE MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Darbe yönetimi tarafından idam edilerek şehit edilen Ahmet Kerse şehadetinin 41’inci sene-i devriyesinde Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen kabir başı anma programı ile dualarla anıldı.

Anma törenine Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Koçyiğit, Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkan Vekili Mehmet Söylemez, Parti İlçe Başkanları, Ocak İlçe Başkanları, Taş Medreseliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oğuzeli Yeşildere (Hacar) mezarlığında düzenlenen Ahmet Kerse ve Ülkücü Şehitleri anma programında, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve milliyetçi Türkiye ülküsü için canını ortaya koyan Ülkücü Şehitler ve Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı Cennet Mekân Başbuğ Alparslan Türkeş ruhlarına mevlid-i şerif okutuldu.

31 Ocak 1983 tarihinde dönemin cunta yönetimi tarafından idam edilerek şehit edilen Ahmet Kerse’nin mezarına karanfil bırakılarak, gül suyu döküldü. Programa katılanlara Ahmet Kerse ve Ülkücü Şehitler ruhuna lokma ikramı yapıldı.

AHMET KERSE KİMDİR?

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı Yeşildere (HACAR) köyünde doğdu. Gaziantep Eğitim Enstitüsü’nde okuyordu. 1980 yılı Şubat ayında polisler tarafından Kilis’te yakalanarak gözaltına alınıp bir ay süreyle işkence yapıldı. Çıkarıldığı 12 Eylül mahkemelerinde, bütün şahitlerin, aleyhine ifade vermedikleri için tutuklandıkları bir yargılamadan sonra, 8 Temmuz 1981 tarihinde idam cezasına mahkum edildi. 25 yaşındayken, tutuklu bulunduğu Gaziantep Cezaevi’nin infaz bahçesinde 31 Ocak 1983 tarihinde sabaha karşı asılarak şehit edildi.

*

*

AYINTABA DAİR

ANTEPLİCE

Ablak yüzlü : Geniş çehreli  

Allık : Uzun boylu  

Çörten calgini : Eğri büğrü,vucudu orantısız  

Çalık  : Yüzünde şark çıbanı izi olan  

Çopur : Yüzü çiçek bozuğu  

Çüşşük : ufak tefek, küçük  

Deermi yüzlü : Yuvarlak yüzlü   

Ebleh : alık, aptal, budala, akılsız, ahmak.  

Ehlez : Uzun boylu beli eğilmiş  

Evirgeç yüzlü : İnce uzun yüzlü  

Feşah burun : Basık ve geniş burunlu  

Gavlak : Kel  

Gudduk : Güdük, kısa boylu  

Hıra : Zayıf, sıska  

Höttüç : Kısa ve toplu   

Kabak : Kel  

BİRİNİ TARİF EDERKEN :

Kara Sarı : Sarı esmer  

Kara yanık : Lekeli esmer  

Kemçik : alt çenesi çıkık ve üst çenesi içeriye çökmüş gibi duran  

Kemtik : Burnu çıbandan dolayı eksik  

Kırbaş : Ak saçlı  

Kintik yüzlü : Ufak çelimsiz yüzlü  

Kom bıyyık : Büyük uzun bıyıklı  

Mecrefe suratlı : Büyük yüzlü  

Ölbe : Kısa boylu şişman   

Süllüm : Uzun boylu  

Tıs kara : Soluk benizli esmer  

Tıs yüzlü : Soluk benizli  

Yirik : Dudağı veya burnu yarık

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı