Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 29.01.2024 e gazete

admin | 29 Ocak 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 29.01.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 29.01.2024 e gazete

HABER METNİ;

AK PARTİ ADAY TANITIMINDA İZDİHAM

GAZİANTEP AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITIMI YOĞUN BİR İLGİ İLE GERÇEKLEŞTİ.

Yoğun ilgi izdihama dönüştü. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Cumhur İttifakı Gaziantep İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan  AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Türkiye’nin güçlendikçe çevresinde yaşanan gelişmelere müdahil olduğunu ve sonuç aldığını söyledi.

Ala konuşmasında  şunları söyledi:

” Yanı başımızda insanlık dramı yaşanıyor. Gazze’de insanlar soykırıma tabi tutuluyor. Bir katliam yaşanıyor. Yine sizlerin arkasında durmanızla Cumhurbaşkanı’mız dünyadaki en güçlü ses olarak en yüksek perdeden buna itiraz ediyor. BM’de, uluslararası kuruluşlarda itiraz ediyor. Bütün liderlerle görüşerek, organizasyonlar düzenleyerek uluslararası sistemi harekete geçirmeye çalışıyor. Çünkü biz merhamet medeniyetiyiz, erdemli bir dış politika izliyoruz. Buradan İsrail’e haykırıyoruz ve diyoruz ki ‘derhal bu katliamları durdur. Orada bombaladığın insanlıktır, insanlığın vicdanıdır. İnsanlığın vicdanında mahkum olduğun gibi şimdi de uluslararası kuruluşlarda mahkum oluyorsun, bu zulme derhal son ver, kazdığın kendi kuyundur.’ Hiçbir zulüm payidar olmamıştır. Türkiye ilerledikçe, güçlendikçe, kendine layık yerlere geldikçe gönül coğrafyasında olan bitene kayıtsız kalmadan müdahil olmaktadır ve çoğu kez sonuç almaktadır.”

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ise 14-28 Mayıs’ta olduğu gibi yapılacak yerel seçimde de yeni bir zaferi yazacaklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ustalık dönemini hep birlikte yaşayacaklarını dile getiren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hizmetlerimiz daha da artarak devam edecek. İnşallah rekor bir oyla en güzel sonucu alacağız. Çünkü çok güzel çalışmalar yaptı, gece gündüz Gaziantep için çok güzel hizmetler yaptı. İnşallah en güzel hizmetleri yine yapacağız. Çünkü bizim siyasetimizde sorunları halının altına süpürmek yok. Biz daha önceki eski siyasetten ders aldığımız bütün sorunları çöze çöze yolumuza devam ediyoruz.”

Programda yeniden aday gösterilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ile Nizip Belediye Başkan adayı Hacı Fevzi Akdoğan, Nurdağı Belediye Başkan adayı Mehmet Yıldırır, Araban Belediye Başkan adayı Mehmet Özdemir, Karkamış Belediye Başkan adayı Bülent Tiryaki, sahnede tanıtıldı.

*

*

PTT ÇALIŞANLARINA BÜYÜKŞEHİR’DEN BİSİKLET HEDİYESİ!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 120 bin bisiklet dağıtımı projesi kapsamında 750 çocuk bisikleti PTT çalışanlarının çocuklarına dağıtıldı.

Sağlıklı ve temiz ulaşım aracı olarak görülen bisikletin Gazi şehirde kullanımının yaygınlaştırılması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı’nca başlatılan 120 bin bisikletin dağıtımı sürüyor. Proje kapsamında Mehmet Vehbi Dinçlerler Spor Salonu’nda düzenlenen programla yorucu çalışma tempolarıyla toplum için büyük önem arz eden PTT Teşkilatı’nın Gaziantep ve çevre ilçelerde çalışan personellerinin çocuklarına 750 bisiklet dağıtıldı.

Programa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur, PTT Bölge Başmüdürü Mevlüt Burgaç, Gaziantep Birlik Haber-Sen İl Başkanı İbrahim Halil Yorulmaz ile PTT personelleri ve aileleri katıldı.

UĞUR: BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZA BİSİKLET DAĞITMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Dağıtım töreninde konuşma yapan Başkan Vekili Halil Uğur, 120 bin bisiklet dağıtım projesi hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Projeyi ortaya koyduğumuzda Gaziantep’te bisiklet yolu yoktu. Bugün ise şehirde 77 kilometre bisiklet yolu var. Bisiklet yollarını doldurmak için biz de bisiklet dağıtımına başladık. Gaziantep’te Başkan Fatma Şahin’in öncülüğünde bugün bütün çocuklarımıza bisiklet dağıtmak için gayret gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak son 10 yılda spor, kültür, sanat alanlarında yatırımlarımız artarak devam ediyor.”

PTT Bölge Başmüdürü Mevlüt Burgaç’ta programda yaptığı konuşmada bisikletin önemine vurgu yaparak, “Karda, kışta, sıcakta Gaziantep’e hizmet sunan depremde, pandemide sahada olan çalışma arkadaşlarım iyi ki varsınız. Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Fatma Şahin’in bisiklet hediyesi için teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep Birlik Haber Sen İl Başkanı İbrahim Halil Yorulmaz bisiklet dağıtım için Başkan Fatma Şahin’e ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederken Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu da program ve dağıtım hakkında bilgi verdi.

Programda, protokol konuşmalarının ardından bisikletler miniklerle buluştu. Günün anısına ve teşekkür amacıyla Başkan Vekili Uğur’a PTT çalışanları adına çiçek verildi.

*

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN ÇOCUK ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Şahinbey Belediyesi tarafından, çocukların sömestr tatilinde eğlenceli zaman geçirmesi amacıyla hazırlanan Çocuk Şenliği kapılarını açtı. Çocukların ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendi.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 28 Ocak – 04 Şubat tarihleri arasında düzenlenen “Çocuk Şenliği” çocuklar için hazırlanan birbirinden renkli gösterilerle başladı. Çocuklar gün boyunca yüzlerini boyatarak kendileri için hazırlanmış olan oyun gruplarında, çocuk atölyelerinde, Rafadan Tayfa Müzikali ile doyasıya eğlendiler. 28 Ocak günü saat 09:00’da kapılarını açan Çocuk Şenliği 04 Şubat tarihine kadar sabah saat 09.00 ve 19.00 saatleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

 ÇOCUKLARIMIZ DOYASIYA EĞLENECEK

 Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 28 Ocak – 04 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Çocuk Şenliği ile ilgili açıklamada bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Çocuklarımızın sömestr tatili başladı. Şahinbey Belediyesi olarak çocuklarımızın sömestr tatilini, güzel geçirmeleri için 8 gün boyunca etkinlikler hazırladık. Kongre ve Sanat Merkezimizde çocuklarımız sekiz gün boyunca doyasıya eğlenecek. Ayrıca 4.300 m2’lik fuaye alanımız içerisinde çocuklarımız şişme oyun grupları ile ve diğer oyun alanlarında eğlenceli vakit geçirecekler. Aynı zamanda eğlenerek öğrenmek adına yine burada çocuklarımız için hazırladığımız sanat atölyelerimiz var. Bu atölyelerde eğlenerek kendilerini geliştirebilecekler.” diye konuştu.

0

0

0

ŞAHİNBEY AMPUTE YİNE FARK ATTI 9-0

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı kendi evinde oynadığı karşılaşmada Konya Ampute Futbol Takımı’nı 9-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı.

Ligdeki çıkışını aldığı galibiyetlerle sürdüren Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, kendi evinde Konya Ampute Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan taraf Şahinbey Ampute Futbol Takımı olurken, mavi-beyazlı takım güçlü rakibi karşısında ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ikinci yarıda rakip filelere gönderdiği 5 golle karşılaşmayı 9-0 kazanmasını bildi.

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Cuma Güzel, iyi bir oyunla rakip karşısında galip geldiklerini belirterek, “Alınan farklı galibiyetten dolayı tüm oyuncularımı kutluyorum. Sezon başında söylediğim gibi, oyuncu grubumuz ile şampiyonluğa koşuyoruz. Aldığımız farklı galibiyette bunun bir göstergesidir. Alınan bu galibiyeti Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na hediye diyorum” dedi.

*

*

Kaya, Ayakkabıcıların sorunlarına dikkat çekti

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, ayakkabı ve terlik üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm üretilmesi için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na üç soru önergesi verdi.

MALİYE TERKİ VEREN AYAKKABICI SAYISI KAÇ?

Ertuğrul Kaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede 2019’dan bu yana ayakkabı imalat sektöründe ihracat miktarının ithalatın çok üzerinde olmasına karşın 2023 yılının ilk 11 ayında ithalat tutarının, ihracat tutarının üzerine çıkmasına dikkat çekti. Kaya Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e “Ayakkabı ve terlik üretiminde ithalatın önlenmesi, ihracatın artırılması ve istihdamın korunması için gümrük tarifelerinin ve gümrük vergilerinin artırılması planlanmakta mıdır?” diye sordu. Kaya Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e 2023 yılında ayakkabı ve terlik üretimi veya satışı alanında faaliyet gösteren kaç gerçek ve tüzel kişinin maliye kayıt terki verdiğini ve 6 Şubat Depremleri’nden etkilenen illerde 2023 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığınca resen Maliye terk kaydı işlemi yapılan ayakkabı ve terlik üretimi veya satışı alanında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişi sayısını sordu.

KAYA AYAKKABICILARIN UYUŞMAZLIK SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Kaya, Ticaret Bakanı Ömer Polat’ın yanıtlaması için de deprem illerinde, depremden sonra ayakkabı ve terlik üretimi ile satışı yapan kaç işletmenin esnaf sicil kaydı silindiğini, faaliyetlerine devam eden ayakkabı ve terlik üretimi veya satışının yapıldığı işletmelere hangi desteklerin verildiğini ve 2023 yılında verilen toplam destek miktarını sordu.

Ticaret Bakanı Ömer Polat’a “Ayakkabı ve terlik üretiminde ithalatın azaltılması, ihracatın artırılması ve istihdamın korunması için hangi önlemlerin alınmasının planlandığını sordu. Ayakkabıcıların önemli sorunlarından biri olan Tüketici Hakem Heyetlerindeki anlaşmazlıklara da dikkat çeken Kaya, “2023 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine ayakkabı sektörüne ilişkin kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvuruların toplam Tüketici Hakem Heyeti başvurularına oranı kaçtır. Tüketici Hakem Heyeti dosyalarında ayakkabı ve terlik sektörü için inceleme yapan bilirkişilerin yetkilendirilmesi hangi eğitimler sonucunda ve hangi eğitim standartlarına göre yapılmaktadır? Bilirkişilere verilen eğitimin süresi kaç saattir? Bilirkişilere verilen eğitimlerde ihtisas odalarının eğitim sürecine aktif dahli söz konusu mudur?” sorularını yöneltti.

DEPREMDE NE KADAR AYAKKABI İMALATHANESİ YIKILDI?

Kaya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması için verdiği soru önergesinde depremde zarar işletmeleri gören ayakkabı ve terlik imalatçılarını sorunlarına dikkat çekti. Kaya soru önergesinde 6 Şubat Depremleri’nde Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde ayakkabı ve terlik üretimi yapılan kaç imalathane ve fabrikayla işletmenin orta ve ağır hasar gördüğünü sordu. DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, soru önergesinde hasar gören işletmelerin yıkılarının gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini sordu. Kaya önergesinde bu işletmelerin üretimlerini devam ettirmeleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan destekleri sordu.

*

*

BİR ŞEHRİN HATIRASI

Nakıp Ali’nin dehlizinde Tommiks,Teksas okunur,satılır.Artisli Kenter sakızı ile “alt-üst” oynanırdı.

Cırcırcı Bican söve,saya cırcır çevirir,oynamayıp seyredene YERRİİ çekerdi.

Baydar sinemasında üç filim birden seyredilir.Akşam olup ta çıkıldığında köşedeki Ökkeş Ağa dan Zeytin Piybazı dürümü yenirdi.

Arkadaşlar terziye çizgili naylon kumaştan gömlek diktirir.Arkadaşlığını belgelemek için Foto Yavuz’da fotoğraf çektirirlerdi.

İstasyon caddesinde volta atılır,Emirganda çay içilir,Yeşilsuda dondurma yenilirdi.

Nevse evinin kapısı taşlanır,çıkana “taman gelininiz oğlan doormuş,bize de şeker verseneez”denirdi.

Kızlar ip atlar,hakeke oynar,evlerde peçiç oynanır.Kergahlarda nakış işlenir.

Mahalle uşakları gündüz ,sokakta deerme ye mum tutturur,çember cevirir,saklambaç,hör ,geceleri gak gak oynarlar,”mere”leri “hör”leri,ceplerinde cıncıklı gülleleri olurdu.Boyacı Camısının Minaresinin dibinde “caşar-caşmaz oynanırdı.Dööşür filandı amma “mahalle uşakları”biribirlerini yeen tutarlardı.

*

Karagöz

sağdaki çatılı eve akif sağlıcak çatıya 1966da bir televizyon kurmuştu. arap televizyonundan gölgeler karıncalı bir şekilde görüldü, milet anababa günü gibi antebe tv gelmiş diye toplanmıştı Mehmet Kanar

Benim babam rahmetlinin bakkal dükkânı vardı. Ali Çayırgan.( Uzun Ali ) Şuanda orası çanta mağzasının bitişiği baklavacı. En iyi meyve babamda olurdu. O yıllarda muz ve 1,2 tane ananas. Müşterileri, genelde Avukat, Hakim ve Doktordu. Akşam üzeri 2. Sınıf meyveleri sandıkla dükânının önüne koyar, ihtiyacı olan gelir alır derdi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı