Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 26.01.2024 e gazete

admin | 26 Ocak 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 26.01.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 26.01.2024 e gazete

HABER METNİ;

EMNİYETTEN UYUŞTURUCUYA DARBE

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde MİT Başkanlığı ile koordineli bir şekilde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir depoya yapılan operasyonda; 193.000 adet captagon hap, 79 kilo 350 gram captagon yapımında kullanıldığı değerlendirilen kimyasal toz madde, 12,25 gram plaka esrar, Captogon hap yapımında kullanılan tablet pres makinesi, 2 adet pompalı tüfek, 94 kilogram nargile tütünü, 40 kilogram tütün, 30.000 ₺ ele geçirilmiş, 1 şüpheli şahıs yakalandı.

*

*

ÜRETEN YÖRE, ÜRETEN TÜRKİYE BULUŞMALARI

-GÜVENİLİR ÜRÜN PLATFORMU YÖNETİM KURULU BAŞKANI TOPRAK:

-“DEPREM BÖLGESİ DAYANIŞMA İLE AYAĞA KALKAR. GÜVENİLİR ÜRÜN PLATFORMU OLARAK BÖLGEDE FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ”

Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan “Güvenilir Ürün Platformu“ Üreten Yöre, Üreten Türkiye” temalı buluşmalarını sürdürüyor.

Deprem bölgesinde Kahramanmaraş’ın ardından Adıyaman’da toplantı gerçekleştiren Güvenilir Ürün Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, Gaziantep’te SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nu ziyaret etti.

Toprak, deprem bölgesi illerinin dayanışma ile ayağa kalkacağına olan inançla düzenledikleri toplantılarla bölgede farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Güvenilir Ürün Platformu’nun çok sayıda sivil toplum liderinin desteklediği platform olduğunu belirten Toprak, “Biz sıkıntılı süreçte dayanışmayı çok iyi başarıyoruz. Burada bir üretim var ve bu üretimin satışa dönüşmesi mümkün. Dayanışma, üretim, üretimin satışa dönüşmesi gerek. Başka türlü ayağa kalkmamız mümkün değil” dedi.

Toprak, “Onun için daha sıkı dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Bu etkinliğe destek veren bütün kurum ve kuruluşların yöneticilerine teşekkür ediyorum. Buradaki üreten insanlara moral veriyorlar. Böylece onların üretmelerini teşvik ediyorlar. Deprem bölgesini unutmadık ve sizlerin de desteği ile unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

TGRT Haber Ekonomi Müdürü ve Türkiye’de İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni de olan Toprak, Türkiye’nin önde gelen zincir market ve mağaza üst düzey yöneticilerinin katılımı ile düzenledikleri toplantıları bölge illerinin tamamında yapmayı öngördüklerini, Gaziantep’te düzenlenecek toplantının daha geniş kapsamlı olmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da Celal Toprak liderliğinde gerçekleştirilen toplantıların depremden etkilenen yöre için farkındalık sağlayacağına vurgu yaptı.

Depremin olduğu andan itibaren, “ne yapabiliriz” düşüncesi ile hareket ettiklerini ve Vali başkanlığında düzenlenen toplantılara katılarak, bildirilen ihtiyaçların karşılanması için anında gerekenin yapıldığını anlatan Konukoğlu, “Sizin de belirttiğiniz gibi milletçe her sıkıntılı dönemde dayanışmayı gerçekten iyi biliyoruz. SANKO ve Konukoğlu ailesi olarak önce ülkemiz, önce milletimiz anlayışına sahibiz” diye konuştu.

*

*

*

ŞAHİN: “GELECEĞİ PLANLAMAK İÇİN GEÇMİŞİ UNUTMAMAK GEREKİR ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal’in Gaziantep’e teşriflerinin 91’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gaziantep’e teşriflerinin kentin tarihindeki en derin izlerden biri olduğunu belirterek, “Atatürk’ün şu cümlesini her defasında gururla aklıma getiriyorum. ‘Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık örneği olarak alabilir’. Bu iltifatla takdir edilen şehrimiz, elbette ki o kahramanlık ruhunu bugüne kadar taşımış ve istikbali için de taşımaya devam edecektir” dedi.

Geleceği planlamak için geçmişi unutmamak gerektiğini, şanlı, şerefli bir tarihten, şanlı, şerefli bir geleceğe doğru gidildiğini ifade eden Başkan Şahin, şunları kaydetti:

“Kök ne kadar kuvvetli olursa, toprak ne kadar bereketli olursa gövde o kadar güçlü olacaktır. Dalları ve meyvesi geleceğe çok daha güçlü şekilde uzanacaktır. Dünyaya hak ve adalet getirmiş, güven ve özgürlük getirmiş ataların torunlarıyız. Bu aşkla buradan aldığımız cesaretle, özgüvenle kalkınma yolumuza devam ediyoruz.

Milletçe, çağdaş ve kalkınmış ülkeler arasında yerimizi almak ve dünyada söz sahibi olabilmek için Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine ilk günkü heyecanla sahip çıkmalı ve bu inancı ilelebet sürdürmeliyiz.

Kurtuluş Savaşı’nda verdiği destansı mücadeleyle hürriyet ateşinin dalga dalga yayılmasını sağlayan Gaziantep, o günden bu güne kadar kalkınma yolunda Anadolu’muzun birçok kentine model ve rehber oluyor.

Gaziantep’imizi bütün alanlarda geliştirmek, kalkındırmak ve refah düzeyini yükseltmek için milli mücadele ve cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Bu vatanı bizlere canları pahasına miras bırakan kahraman şehitlerimize ve onur abidesi gazilerimize karşı en büyük görev ve sorumluluğumuzu ancak bu suretle yerine getirebiliriz. İnanıyorum ki Gazi şehrin gazi torunları üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirecek, elde ettikleri başarıları daima yineleyecek, tarihinden aldığı güçle 80 kardeş ilimize örnek olmaya devam edeceklerdir.

Bu düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, ülkemizin bekası uğrunda şehadete eren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, iki gazinin buluşmalarının 91’inci yıl dönümünü gönülden kutluyorum.”

*

*

GTO MYM, BELGELENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (GTO MYM), “D1 Temel Bina Akustiği” ve “Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” alanlarındaki eğitimler sonrasında sınava girerek belge almaya hak kazanan adaylara belgelerini verdi.

Belgelendirme töreninde konuşan ve Gaziantep Ticaret Odasının bölgesinde Mesleki Yeterlilik Belgesi veren ilk sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten GTO MYM Yönetim Kurulu Başkanı ve GTO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Duman, GTO MYM ile Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu bulunan mesleklerin yanında bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda düzenledikleri eğitimlerle de bölgenin gelişimine katkı sunduklarını söyledi.

Yılmaz Duman ayrıca belge almaya hak kazanan katılımcıları tebrik ederek “Umuyorum ki düzenlediğimiz eğitimler sonrası belge almaya hak kazanan tüm katılımcılar firmalarımız ve şehrimiz için kıymetli işlere imza atacak. GTO MYM olarak en önemli hedefimiz iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman eksiğini gidermek… Biliyorsunuz ki nitelikli, kalifiye eleman ihtiyacı son yıllarda giderek arttı. Bizler de bu ihtiyacı gidermek adına belge almanın zorunlu olduğu alanlar dışında da eğitimler düzenliyor, belgelendirme faaliyetleri yürütüyoruz. Bu faaliyetlerdeki yegâne amacımız bölgemizin beşeri sermaye kalitesini artırmaya katkı sunmak…” dedi.

*

*

BAŞKAN TAHMAZOĞLU BİLİM ŞENLİĞİNDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Şahinbey Bilim Şenliği’nde çocuklarla bir araya geldi.

Şahinbey Belediyesi’nin, bilim ve teknolojiyi sevdirmek ve yeni nesillere farklı bakış açıları kazandırmak üzere Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği “Bilim Şenliği” programına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’da katıldı. Bilim Şenliği’ne katılan çocuklar Başkan Tahmazoğlu’na yaptıkları ürünleri tanıttı.

ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çocukların bilimsel konulara olan ilgisinin ailelerce desteklenmesinin öneminin büyük olduğunu söyleyerek “Bilimsel konulara olan merak erken yaşlarda başlar. Bizlerde anne ve babalar olarak çocuklarımızı sürekli değişen ve gelişen dünyaya hazırlamalıyız. Bu noktada çocuklarımızı bilimin yaşamdaki önemini fark etmelerini sağlamak için onları bu konuda teşvik etmeliyiz” dedi.

Eğitimin temel hedeflerinden biri, çocukların bilimsel düşünme becerilerinin geliştirilmesi olduğuna da dikkat çeken Başkan Tahmazoğlu, “Bilimsel düşünme becerilerine sahip bireyler olmak, günümüz koşullarının kaçınılmaz bir gereğidir” diye konuştu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı