Hoşgeldiniz  

DOÇ. DR. TAT: ‘’ÜST SOLUNUM YOLU HASTALARI, BAĞIŞIKLIKLARINI KONTROL ETTİRMELİ’’

admin | 24 Ocak 2024 | Sağlık A- A+

DOÇ. DR. TAT: ‘’ÜST SOLUNUM YOLU HASTALARI, BAĞIŞIKLIKLARINI KONTROL ETTİRMELİ’’

Burun, sinüsler, yutak, gırtlak ve soluk borusunun üst kısmında oluşan, üst solunum yollarından her hangi birinin etkilenmesi neticesinde üst solunum yolu enfeksiyonu oluşmaktadır.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doçent Doktor Tuğba Songül Tat, Üst solunum yolu enfeksiyonlarının, genellikle öksürük, burunda akıntı, tıkanıklık ve boğaz ağrısı ile karakterize olduğunu belirtti. Herkesin üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebildiğine vurgu yapan Doçent Doktor Tuğba Songül Tat, üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık tekrar etmesi, yılda ikiden fazla sinüzit, kulak enfeksiyonu veya alt solunum yolu enfeksiyonu yani Zatürrenin bu duruma eşlik etmesi gibi durumların çok önemli olduğunu belirterek bu hastaların altta yatan ek hastalık açısından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doçent Doktor Tuğba Songül Tat üst solunum yolu hastalıkları ile ilgili açıklamasında sözlerine şöyle devam etti.:

Bu hastalarda genellikle altta yatan alerjik bir durum veya bağışıklık sistemi yetersizliği olabilmektedir. Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji immünoloji biriminde, bu hastaları hem alerjik hastalık hem de bağışıklık sistemi bozuklukları için değerlendirmekteyiz. Eğer altta yatan böyle bir hastalık saptarsak spesifik tedavisini düzenlemekteyiz. Böylelikle hem hastalarımızın hayat kalitesi artmakta hem de gereksiz antibiyotik kullanımı ve diğer ilaçlara olan gereksinim azalmaktadır.  Bu şekilde hastalıkların ilerleyip daha kötü sonuçlara neden olması engellenmektedir. Eğer sizlerde de bu belirtmiş olduğumuz durumlar varsa ileri tetkik için Alerji İmmünoloji birimimize başvurmanızı önermekteyiz. Herkese sağlıklı, mutlu günler diliyorum.’’ dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı