Hoşgeldiniz  

1)Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 22.01.2024 e gazete

admin | 22 Ocak 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

1)Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 22.01.2024 e gazete

HABER METNİ;

31 MART İÇİN START VERİLDİ!

Fatma Şahin ve AK Partili heyet Şehitlik Anıtı’nın ardından dualarla  seçim startını verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından hazırlanan program ile seçim çalışmalarına başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Fatma Şahin  ve AK Parti Gaziantep teşkilatı 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Cumhur İttifakı paydaşları olan siyasi partileri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3’üncü kez “ustalık dönemi” için ismi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Milletvekilleri İrfan Çelikaslan, Derya Bakbak, Bünyamin Bozgeyik ve diğer partililerle ile birlikte seçim startını Yeşilsu’da bulunan Şehitler Abidesi’nde verdi. 

 Şahin ve AK Partili heyet Şehitlik Anıtı’nın ardından siyasi partileri ziyaret etti.

Cumhur İttifakı ortaklarından olan Milliyetçi Hareket Partisi ile başlayan siyasi ziyaretler HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile son buldu.

“BU MİLLET ARİF BİR MİLLET”

Ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Fatma Şahin, “18. Defa milletimizin terazisine çıkacağız. Her terazi bizim için çok kıymetli, bu millet arif bir millet. Bu milletin; ilmi, fikri, hakikati, terazisi bizim için her zaman yol gösterici ve pusula olmuştur. Bu bizim için büyük bir emanet, insanların canı bize emanet, malı bize emanet… Bu emanetin hakkını vermek için gece gündüz çalıştık. Şehri ileriye götürmek adına durmadan çalıştık bu anlayışla da yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“REKORLARA KOŞACAĞIZ”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, “Gaziantep’imiz için birlik olma vakti diyerek seçim startımızı verdik. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız, adayımız Sayın Fatma Şahin ve milletvekillerimiz, teşkilat mensuplarımızla birlikte Cumhur ittifakı paydaşlarımızı ziyaret ettik. Gaziantep’imiz için Türkiye Yüzyılı için birlik olduk. Birlik, beraberlik içerisinde uyum ve ahenkle Gazi şehrimiz için çalışacağız. Hep yeni hep ileri  düsturuyla azmedecek 31 Mart’ta rekorlara koşacağız. Gaziantep’te hedefimiz 10’da 10” açıklamalarında bulundu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatma Şahin, Milletvekillerimiz, İl başkanımız ve teşkilat mensuplarımızla birlikte 31 Mart Yerel Seçimleri için çalışmalarımıza Bismillah dedik” şeklinde konuştu.

Milletvekili Derya Bakbak, “Coşku, heyecan, azim ve kararlılık ile başlatıyoruz seçim çalışmalarımızı! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız  Fatma Şahin, milletvekillerimiz ve teşkilatımız ile Türkiye Yüzyılı için, huzur ve müreffeh dolu Gaziantep için Bismillah dedik” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, “Ülkemiz kazanacak, biz kazanacağız. Yine yeniden Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle güzel şehrimizin adayı, kıymetli başkanı Fatma Şahin ile seçim çalışmalarımıza başladık. Memleketimizi daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya hazırız.

Kazanmaya hazırız kararlıyız” dedi.

MHP’DEN BERABERLİK MESAJI

MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, il başkanlığına gerçekleştirilen ziyaretten  duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerde yine güzel bir çalışma sergileyeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ise,  “Gaziantep İl Başkanımız Mustafa Bozgeyik, ilçe Başkanlarımız, Ülkü Ocakları İl ve İlçe Başkanlarımız Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcimiz Karkamış Belediye Başkan Adayımız Bülent Tiryaki, Araban Belediye Başkan Adayımız Mehmet Özdemir, Oğuzeli Belediye Başkan Adayımız Mehmet Sait Kılıç,  ile birlikte AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri İrfan Çelikaslan, Derya Bakbak, Bünyamin Bozgeyik,  Ak Parti Kadın Kolları ve Ak Parti İlçe Başkanlarından müteşekkil heyeti il Başkanlığımızda misafir ettik ve 2024 Yerel Seçimleri ile alakalı istişarelerde bulunduk. Nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“TEŞEKKÜR EDERİZ”

Yeniden Refah Partisi  Gaziantep İl Başkanı Sedat Yıldız, “AK Parti Gaziantep heyeti ile 2024 Yerel Seçimlerine dair  istişarelerde bulunduk. Nazik ziyaretleri için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri İrfan Çelikaslan, Derya Bakbak, Bünyamin Bozgeyik ve beraberindeki heyete teşekkür ederiz” dedi.

“PROFESÖRLÜK DÖNEMİ”

BBP Gaziantep İl Başkanı Orhan Kızılaslan ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yeniden aday olan Fatma Şahin bakanımıza hayırlı olsun. Aslında bakanımızın ustalık dönemi değil, bence profesörlük dönemi olacak. Daha güzel hizmetler edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

*

*

İYİ PARTİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ, GAZİANTEP İNTERNET, MEDYA VE GAZETECİLER CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ.

İDDİALAYIZ

‘’TEK BAŞIMIZA DAHA DA GÜÇLÜYÜZ’’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Büyükşehir Belediyesi adayı Ayyüce Türkeş, İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Siracı Gökdemir, İYİ Parti İl Başkanı Şerif Başkülekçi, İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Nazlı Ateş, İYİ Parti Şahinbey İlçe Başkanı İsmail Taşkın, İYİ Parti Bölge Koordinatörü Av. Ahmet Çabukel ve il ve ilçe yöneticileriyle birlikte, Gaziantep İnternet Medya, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ökkeş Sabah ve yönetimini ziyaret ettiler.

‘’SİYASET NEFES ALACAK’’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Büyükşehir Belediyesi adayı Ayyüce Türkeş, siyasete yeniden nefes aldırmak için adayım dedi. Güçlü adaylarının olduğunu belirten Türkeş, ‘’Ben de bu güçlü adaylardan biriyim. Siyasete nefes aldırmak için sahaya çıktık. Adana’dan büyükşehir belediyesi adayı oldum. Adana Alparslan Türkeş için önemli bir şehirdi. Benim temsil ettiğim misyon için Adana çok önemli bir şehirdir. Adana milliyetçi bir şehir. Alparslan Türkeş Adana’da ilk MHP’den aday olmuştu. 2 dönem milletvekilliği yaptı. Adana’nın Türkeş gibi hissettiği sıkışmışlığı, Türk milliyetçiliğini tekrardan inşa edeceğiz. Adana’ya hizmet vermeye geliyoruz.  Orada yine aynı ruhla heyecanla Adana’yı tekrardan var etmeye geliyoruz. Alparslan Türkeş’in gayesi koltuk değil hizmetti. Biz de bu düşünceyle yola çıktık. Ben Türkeş’in bu anlayışını sadece koltuğa oturmak için hizmet vermek için oraya oturduğumuzu siyasete hatırlatma ve bu anlayışı tekrardan kazandırmak istiyoruz. Adana halkıyla el ele verip şehrimizi kalkındıracağız. Sevgimiz karşılıklı Adanalımızla.  Tüm Adanalılara hak ettiği hizmeti sunmak için aday oldum.  İnanıyoruz ki Adana’yı kazanacağız. Adana iddialı olduğumuz bir şehirdir. Yerel seçimlerde de iddialıyız, İYİ Parti çok iyi bir oy alacak. Türkiye’ye nefes aldırmak için geliyoruz. Genel Başkanımızın da dediği gibi 2028 yılını biz yöneteceğiz. ‘’ dedi.

‘’TEK BAŞIMIZA DAHA DA GÜÇLÜYÜZ’’

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’den ayrıldıkları için oylarının daha da artacağını belirten Gürban, yerel seçimlerde iyi bir oy alacağız dedi. Diğer partilerin oylarının düşeceğini belirten Gürban şu ifadelere yer verdi: ‘’ Şu an HP’den ayrıldığımız için ben oylarımızın daha da artacağını düşünüyorum. AK Parti ve MHP’ye kızgın olan kesim ekonomik gerekçelerle veya yapılan yanlış politikalarla nedeniyle yerel seçimlerde sandıkta gereken cevabı vereceğine inanıyorum. Genel seçimlerde de İYİ Parti’ye oy vermek isteyenler CHP’nin HDP ile olan yakınlaşmasında İYİ Parti’ye de mesul tuttukları için kararsız kalıp diğer partilere oy vermek zorunda kaldılar.  Bu seçimde İYİ Parti CHP ile arasına kırmızı çizgi koydu ve tek başına gireceğini vurguladı. Bundan dolayı yerel seçimlerde İYİ Parti’nin oylarının yükseleceğine inanıyorum. Türkiye’de ve Gaziantep’te halkımızın yaşamış oldukları sıkıntıların cezasını sandıkta vereceklerine inanıyorum. Yerel seçim genel seçimden daha farklıdır. Vatandaşlarımızın yerel seçimde hükümete uyarıda niteliğinde bir mesaj vereceğini düşünüyorum. Bu nedenle de diğer partilerin oylarının düşeceğini, İYİ Parti’nin ise yükseleceğini kanaatindeyiz. Seçime kadar gece gündüz demeden partimiz için çalışacağız. Bazı ilçelerimizde adaylarımızı belirledik. Büyükşehir ve diğer adaylarımızı da kısa zamanda açıklayacağız. ‘’

‘’OYUMUZU ARTIRACAĞIZ’’

İYİ Parti İl Başkanı Şerif Başkülekçi yerel seçimlerde oylarını artıracağını belirterek elimizden geleni yapmaya çalışacağız dedi. Başkan Başkülekçi bu seçimin diğer seçimlerden farklı olacağını ifade etti. Başkülekçi, ‘’Seçimlerde herkes oyunu yükseltmeye çalışacaktır. Bizlerde oyumuzu artırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu seçim diğer seçimlerden daha da farklı olacak. Hedefimiz merkez sahanın oylarını almak olacaktır. Partimiz hiçbir parti ile ittifak yapmayacaktır. Hür irademizle seçime gireceğiz. İki adayımızı belirledik. Diğer adaylarımızı da önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Aday belirlerken amacımız seçildikten sonra koltuğun hakkını vermesidir. Bizler bilinen isimleri değil halka hizmet edecek adaylar arıyoruz. O koltuğa oturacak olan kişi halkın ayağına giderek, vatandaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını çözecek kişi olmasına dikkat ediyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye genelinde de Gaziantep’te de oylarımızın yükseleceğini inanıyorum’’ ifadelerine yer verdi.

GİMDER BAŞKANI SABAH TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep İnternet, Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ökkeş Sabah nazik ziyaretlerinden dolayı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Büyükşehir Belediyesi adayı Ayyüce Türkeş ve beraberindeki heyetine teşekkür ederek başarılar diledi.

*

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 174 ÖĞRENCİYİ UMREYE UĞURLADI

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve Yitik Cennet dersinden sınava girerek okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 174 öğrenci Umre’ye uğurlandı.

Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü ’nün birlikte organize ettiği projede Yitik Cennet kitabından sınava giren ve okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 174 öğrenci gece sabaha karşı 03:00’da Umre’ye uğurlandı.

GENÇ YAŞTA BU ŞANS HERKESE NASİP OLMAZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta Umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Şahinbey Belediyesi olarak 6’ıncısını düzenlediğimiz Umre ödüllü kitap okuma yarışmasında her okulun 1’nci, 2’nci ve 3’üncülerini Umre’ye gönderiyoruz. 174 öğrencimizi kutsal topraklara uğurladık. Böylece şu ana kadar 933 öğrencimizi Umre ’ye göndermiş olduk. Genç yaşta Mekke’yi Medine’yi ziyaret etmek her insana nasip olmaz. İnşallah oraya gidip ibadetlerini yapıp, bizlere de ülkemize de dua edecekler. Allah yollarını ve bahtlarını açık eylesin” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN

Umre’ye giden öğrenciler Umre’ye gitmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek,  “Öncelikle Şahinbey Belediyesi’ne, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve İl Müftülüğü ’ne teşekkür ediyoruz. Bu sınava bir amaç için girmiştik, bu amacımızda da başarılı olduk. Bu genç yaşta Umre’ye gitmek bizlere nasip oldu. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Umreye gittiğimizde ülkemiz için, Cumhurbaşkanımız ve Mehmetçiklerimiz için dualar edeceğiz” dediler.

Umreye giden öğrencilerin velileri ise oldukça mutlu olduklarını belirterek, “Böyle bir organizasyon yaptığı için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız sınava hazırlanırken, Umreye gidebilmenin umudu ve hayaliyle hazırlandılar. Çok şükür kendilerini uğurluyoruz. Dinimiz ve Umrenin önemini bu genç yaşta çocuklarımıza yaşatan ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyoruz” dediler.

*

*

*

HALİT ACAR’A ÜSTÜN PERFORMANS ÖDÜLÜ

DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığına yeniden seçilen Halit Acar’a Üstün Performans Ödülü

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri 2023 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurulları gerçekleştirildi. Genel Kurulda DEİK Türkiye- Irak İş Konseyi Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Halit Acar yeniden Başkan olarak seçildi. Genel Kurulda Divan Başkan Vekili olarak görev alan Halit Acar, önceki dönemde gösterdiği başarılı çalışmalarından dolayı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun 5. Ticari Diplomasi Ödülleri Töreninde Üstün Performans Kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödülünü Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve DEİK Başkanı Nail Olpak’ın elinden alan Acar, kıvançlı olduğunu belirtti.

Türkiye ve Irak arasındaki ikili ilişkiler ve ticaretin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz

DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi görevini başarıyla sürdüren ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra karşılıklı ticaretin arttırılması yönünde gösterdiği yüksek performansla dikkat çeken Halit Acar, Genel Kurul sonrası bir değerlendirme yaptı. DEİK Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar “DEİK İş Konseyleri 2023 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurullarında Divan Başkan Vekili olarak yer almanın ve Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığı’na ikinci kez seçilmenin gururunu yaşıyorum. Beni Divan Kurulu Başkan Vekilliğine layık gören DEİK Başkanımız Sayın Nail Olpak ve tüm haziruna, ayrıca oylarıyla Başkanlığıma destek veren tüm Yürütme Kurulumuz ve üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye-Irak arasındaki ticari ilişkileri en üst düzeye taşımak için verdiğimiz mücadelenin yanı sıra, iki ülke dostluğu için de çalışmaya hız kesmeden devam edeceğiz. Bu yolda benimle beraber ter dökecek Yürütme Kurulumuza yeni dönemde başarılar ve kolaylıklar diliyorum. 2024 yılında da Türkiye-Irak arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesi ve karşılıklı ticaretin artması yönündeki çabalarımız devam edecektir” dedi.

*

*

*

TÜRKİYE ETRAFINDAKİ ATEŞ ÇEMBERİ TÜRKİYE’YE KARŞI BİR KUŞATMADIR

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Ümit Özdağ Türkiye’nin etrafındaki ateş karşısında hızla Türkiye’nin güvenliği yönünde  önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Gaziantep’te basın toplantısı düzenledi.

Özdağ düzenlediği basın toplantısında şu açıklamayı yaptı;

“Türkiye’nin etrafındaki ateş çemberi çok daha tehlikeli hale geldi. Bu ateş çemberi öncelikle Türkiye’nin bir kuşatılmışlık içerisinde olduğunu gösteriyor. Trakya’dan başlayıp Ege adaları üzerinden devam eden oradan Kıbrıs’a, Kıbrıs’tan Suriye’nin kuzeyine, Irak’ın kuzeyine ve sonra Kafkaslarda Gürcistan’a geçen bir Amerikan askeri üs kuşatması Türkiye’yi adeta sarmış durumda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu konudaki resmi görüşü bunun Türkiye’ye karşı bir kuşatma olduğu doğrultusundadır. Erdoğan bunu iki ayrı açıklamasında önce Ege’deki konuçlanmadan bahsederken Rusya’ya karşı olduklarını söylüyorlar ama yemezler diye ifade etti. Daha sonra da Suriye ve Irak’taki Amerikan üslerinin Türkiye’ye karşı olduğunu ifade eden bir yaklaşım içinde oldu. Madem bunu biliyorsunuz o zaman dünyadaki gelişmelerin de ışığında içeride çok daha birleştirici bir çizgi izleyip hızla Türkiye’nin güvenliği için alınması gereken önlemleri almanız gerekiyor diye biz de iktidarı uyarıyoruz ve uyarmaya devam edeceğiz.

Asker sayısının yeterli olmadığı ortada. Sınırlarımızı koruyabilecek asker sayısı mevcut değil. Batıdaki birçok birlik olması gereken sayının çok altında. Bütün güçlü birliklerimiz Irak ve Suriye’de. Türkiye’nin ve dünyanın içine gittiği durum silahlı kuvvetlerimizin güçlü olmasını gerektiriyor. Barış istiyorsan savaşa hazır olacaksın.

Düşman bize dört ana cepheden saldırmaya başladı bile Türkiye’yi iç karışıklığa sokmak için. Bir yandan FETÖ’nün açık kapalı devlet içerisinde yeniden tanzim oluşunun ve değişik arayışlar içerisinde olduğunu görüyoruz. Bir taraftan PKK/PYD’nin yapmış olduğu Suriye’nin, Irak’ın kuzeyindeki saldırılar 1992-1991 döneminde ulaşmış olduğu seviyenin bir benzerini tekrar denemeye çalıştığını gösteriyor. “Türkiye içerisinde hiç PKK’lı kalmadı, bu bizim başarımızdır” Hayır. Türkiye içerisinde PKK’lı sayısının azalması sizin başarınız değildir. PKK, Suriye’nin kuzeyinde devlet kurma sürecinde olduğu için bütün elemanlarını Suriye’nin kuzeyine çekti ABD ordusunun desteği ile onları yenden eğitiyor da onun için yoklar. Millete yalan söylemeyin. Daha büyük bir saldırı için hazırlıklar yapıyorlar.

Son dönemde hilafet tartışmalarının Türkiye gündeminin parçası olamayıp yabancı istihbarat servisleri tarafından gündeme getirildiği, onların başı takkeli üstü cübbeli ama ruhları ajan olan elemanlar tarafından Türkiye’nin karıştırılmak için sahaya sürüldüğünü görüyoruz. Kim, elinde bir flama, başında takke, sırtında cübbe ise Türkiye’nin hangi şehrinde sokağa “hilafet istiyoruz” diye çıkıyorsa bilin ki bir yabancı servisin elemanıdır. Türkiye’yi karıştırmak için sahaya sürülmüş alçaklardır.

Her gün sınırlarımızdan bin ile bin 250 kişi arasında insan gücünün geçiyor ve Türkiye’ye yerleştiriliyor. Suriye’nin kuzeyinden dini bir grup PKK karşıtıymış gibi Türkiye’ye geçirilmiş, Gaziantep’e getirilmiş ve Gaziantep’te bir mahalleye yerleştirilmiştir. Sayıları 30 bin civarında.

Gaziantep, 2011’den beri sığınmacılar meselesinin ağır baskısı altındaydı. Gaziantep’teki belediyeler Gaziantep halkının parasını bu şehirdeki sığınmacılar için harcadılar. Türk halkının vergileri, Gazianteplilerin hakkı olan paralar sığınmacılar için harcanıyor ve bu politikalar da Gaziantep’i yeni göçlerin çekim merkezi haline getiriyor. “Gaziantep’e gelin, biz size kırtasiye de veririz, çanta da veririz, sosyal yardım da yaparız, gelin” şeklinde yapılan, izlenen bir politika var.

Eğer Gaziantep’in sığınmacılar için bir çekim merkezi olmaktan çıkarılmasını istiyorsanız, Orta Doğu’dan ipini koparanın elini kolunu sallayarak Gaziantep’e yönelmesini bu cazip politikaları durdurmak istiyorsanız yapabileceğiniz tek şey Mart 2024 seçimlerinde oyunuzu Zafer Partisi’ne vermektir. Zafer Partisi’ne vererek bu politikaları değiştirmezseniz kentinizde bugün sayısı 800 bini aşan sığınmacı ve kaçakların sayıları artmaya devam edecek. Zafer Partisi’nin adayını seçerseniz Zafer Partisi’nin yöneteceği Gaziantep, belediye kaynaklarından sığınmacılara bir gram yardım yapılmayacak. Sığınmacılara Gaziantep’te iş yeri açma izni vermeyeceğiz. Açılmış olan kaçak iş yerlerini kapatacağız. Bu ülkeye geçici sığınmacı olarak gelmiş kişinin bu ülkede ticaret yapmaya hakkı yoktur. Suriyeliler de burada kaldıkları sürece alışverişlerini Türk esnaftan yapsınlar. Bu şehir yıllardan beri bunca insana bakıyor, besliyor, büyütüyor, tedavi ediyor ama alışverişe gelince Suriyeliden alışveriş yapıyor. Yok öyle şey! Bu şehre şükran borçlu olmanız lazım. Gaziantep’te aslında ırkçı tutumu da kınıyoruz. Sığınmacılara belediye belirli sosyal tesisleri, parkları gösterecek bunları siz kullanabilirsiniz diye ama bunun dışında Gazianteplilerin vergileriyle inşa edilmiş olan diğer sosyal tesisler, parklar, bahçeler sığınmacılar tarafından kullanılamayacak.

Bütün bunlar için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mehmet Pamuk’u aday gösteriyoruz. İlçe adayımızı da burada bir büyük toplantıyla gerçekleştireceğiz.

*

*

*

NENEMİN ŞİRESİ

Üzümleri yıkar, ak toprak atar

Sala* kor tepeler, suları çıkar

Kızılcık* otundan, süzülür akar

Büyük kazanlarda, kaynatır Nenem.

***

Kaynayan şerbetin, köpüğün alır,

Teştlere çekilir, tortlanır* kalır,

Bulatmadan süzer, çöken atılır,

Şerbeti* kaynatır, durmazdı Nenem.

***

Az su katıp nişe*, hamır olunca,

Şerbet döküp ayran, halin alınca,

Pişerken saçaklı, dalla karınca,

Bastıkda köz sönmez, pişti der Nenem.

***

Payam, fıstık, ceviz, yaş bezle kaplar,

Yumuşar ipliğe, arayla saplar,

Bastık şiresine, batırır toplar,

Dal dal sucuk yapar, kurutur Nenem.

***

Kaynayan şerbete, çiy bulgur* atar

Şirin tarhanaya, karanfil katar

Kurutup, keserek, ölbede tutar

Yağda kahvaltılık, eritir Nenem .

***

Geneyikli, tandır başı bilenler

Kışın dost, ahbabı, gidip görenler

Sinilere şire, koyup yiyenler

Bedeni, akılı, korur neneler.

Hasan Geneyikli…

*Sal: lçinde üzüm ezilen tahtadan tekne Kızılcık: Kırmızı renkli ot türü.*Tortlama: Tortuların dibe çökertilmesi.”Nişe: bugday Nişastasi.*Şerbet: Üzüm suyu.*Çiy bulgur: Kabuğu çıkmış buğday bulguru

Hasan GENEYİKLİ: 1947 Gaziantep doğumlu. İlköğretmen Okulu, Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’nü bitirdi. Yurdun bütün bölgelerinde çalıştı. İlkokul, ortaokul liselerde öğretmenlik, idarecilik yaptı. Onbeş yıl da Eğitim Denetcisi (Müfettiş) olarak çalıştı, emekli oldu. Âşık edebiyatı tarzında; Gaziantep ağzıyla şiirler yazmaktadır. Basılmış olan eserleri; “Gör, duy, dokun – Ağzımız, işimiz, Aşımız – Sığınak Bulma’. – Senle Sıfırım – Okulda Kutladığımız Günler” şiir kitapları

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı