Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 17.01.2024 e gazete

admin | 16 Ocak 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 17.01.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 17.01.2024 e gazete

HABER METNİ,

ARIKAN EMO GENEL KURULU SONUCU İLE DEVAM

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu 13 Ocak 2024 Cumartesi ve Seçimler 14 Ocak 2024 Pazar günü gerçekleşti.

15. Olağan Genel Kurul açılışında 14. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi  Ali ÖTER’ in yaptığı Genel Kurulda, Divan Kurulu oluşturulması ile devam etti.  Divan Kurulu’na; Divan Başkanı Sn. Akif BİNDAL, Divan Başkan Yardımcılığı Mustafa ERGİN, Divan Yazmanı Gizem Betül SAVCI ve Divan Yazmanı Abdulsamet TUTUŞ önerilerek, Divan Kurulu oluşturuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Gaziantep Şube Başkanı İslim ARIKAN açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuklardan; Gaziantep Şubesi Eski Dönem Başkanı  Halil UĞUR ve Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi  Ertuğrul Kadir IŞIK konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra, 14. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi,  Şube Yazmanımız Mustafa ÇELİKKOL Şube Faaliyetleri Sunumunu, Yönetim Kurulu Üyesi, Şube Saymanı  Mehmet MERKEPÇİ ise Şube Mali Bütçesini sundular. 14.Dönem Yönetim Kurulu Divan Kurulu’nun oylamasıyla aklandıktan sonra, Şube Başkanı İslim Arıkan teşekkür konuşmalarını gerçekleştirdi.  Dilek ve Temenniler bölümünde Mehmet KAYA,  Furkan Cemal SAVAŞ,  Asım BAYIL’ ın konuşmaları ile Genel Kurul tamamlandı.

Gaziantep Şube Başkanı İslim ARIKAN Genel Kurul sonrası yaptığı açıklamada “Tüm meslektaşlarımıza teşekkür eder, 15. Dönemin Ülkemize, Şubemize, Üyelerimize hayırlı olmasını dileriz”

*

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 100. YIL TÜNELLERİ’NDE SONA DOĞRU

MUHTEŞEM TÜNELE KAVUŞMA GÜN SAYIYOR

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılan en önemli projelerden olan tünel projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Şehrin trafiğini rahatlatmak adına yapılan devasa projelerden olan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl tünellerinde çalışmalar da sona yaklaşılırken, Başkan Mehmet Tahmazoğlu yapılan çalışmaları adım adım yakından takip ediyor. Başkan Tahmazoğlu, şehrin trafiğini rahatlatmak adına yapamazsınız dedikleri ne varsa yaptıklarını ifade etti.

TRAFİK YÜKÜNÜ HAFİFLETTİK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılamaz denilenleri yaptığını ifade ederek “Gaziantep’te her gün trafiğe çıkan araç sayısı artıyor. Görev alanımıza girmemesine rağmen trafiği rahatlatmak adına yol çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özdemirbey Caddesini iki şeritten 6 şeride çıkaralım dedik. Yapamazsın dediler yaparsan heykelini dikeriz dediler. Çok kısa sürede Özdemirbey Caddesi’ni Sanat Okulundan Düztepe’ye kadarki kısmını kısa bir sürede 2 şeritten 6 şeritte çıkardık. Bununla da yetinmedik Düztepe-Dutluk arasını da iki şeritten 6 şeritte çıkararak şehrin trafik yükünü hafiflettik” diye konuştu.

YEŞİLVADİ BULVARINI HİZMETE AÇTIK

Sadece Özdemirbey Caddesini değil daha sonra şehre YeşilVadi Bulvarını kazandırdıklarını belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu “Şehrimizi doğudan-batıya bağlayan 12 şeritli YeşilVadi Bulvarını şehrimize kazandırdık. Ayrıca şehir merkezinde bulunan 40 yıldır çıkmayı bekleyen tamircilere Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ni yaparak esnafımızı oraya taşıdık. Boğaziçi Bulvarı 1. Etabını Hoşgör Meydanı’ndan Özdemirbey Caddesi’ne kadar açarak trafiğe nefes aldırdık. Bununla da yetinmeyerek Boğaziçi Bulvarı 2’nci etabını da açıp Özdemirbey Caddesi’ni Şehreküstü Kavşağı’na bağlayarak İnönü Caddesi üzerindeki trafik yükünü kaldırdık” dedi.

YEŞİLVADİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI 5 AYDA TAMAMLADIK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu 5 ay gibi kısa bir sürede YeşilVadi Üç Katlı Köprülü Kavşağı yaptıklarını belirterek “Şehrin trafik yükünü hafifletmek adına çok önemli bir projeye daha imza atarak YşilVadi Üç Katlı Köprülü Kavşağı yaptık. Burayı yapamazsın dediler. Ama biz 5 ay gibi kısa bir sürede yaparak vatandaşın hizmetine sunduk” dedi.

TÜNELLER 2 AY İÇİNDE BİTECEK

Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünellerinin yakın zamanda hizmete gireceği müjdesini veren Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep’te bir ilk gerçekleşiyor. Yaptığımız Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri ile Şehreküstü Kavşağı’nı YeşilVadi Bulvarı’na bağlayacağız. İki tünelin Nisan ayında temelini attık. Şu anda betonlama çalışmamız aydınlatma çalışmalarımız hızla devam ediyor, iki ay içerisinde tünellerimizin tüm işlemlerini bitirerek vatandaşların hizmetine açacağız” şeklinde konuştu.

0*

*

*

SANKO’NUN KURUCUSU SANİ KONUKOĞLU, MEZARI BAŞINDA ANILDI

SANKO Holding Kurucusu ve Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) Kurucu Başkanı Sani Konukoğlu, vefatının 30’uncu yıl dönümünde Gaziantep Asri Mezarlık’taki kabri başında dualarla anıldı.

Anma programına; SANKO Holding Onursal Başkanları Abdulkadir, Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Başkan Vekili Fatih Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan, Cengiz, Ertuğrul, Yiğitcan ve Alperen Sani Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Konukoğlu ailesi, sanayiciler, SANKO çalışanları ve emeklileri katıldı.

Okunan duaların ardından, Sani Konukoğlu’nun mezarına evlatları ve sanayiciler tarafından karanfiller bırakıldı. Aile adına konuşma yapan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, babalarının vefatından beri her yıl anma programında kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti.

SANİ KONUKOĞLU

Gaziantep’te 1929 yılında doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra 1943 yılında ailesinin okuması yönünde ısrarlarına rağmen dokumacılığa başlayarak iş hayatına atıldı. İlk işe başlayışı kendisinin kullandığı tek tezgahla oldu. İstanbul’da 1947 yılında 24 gözlü yerli bobin makinesi yaptırarak Gaziantep’e bu kapasitede ilk bobin makinesi getirdi.

Mevcut dokumalarının kalitesini yükseltmek için 1951 yılında Halep’ten aldığı apre makinesini bir mağaraya kurarak çalışmaya başladı. İki yıl sonra ise Bursa’daki tornacılara 4 mekikli ekose gömleklik dokuyan Avrupa dokuma tezgahlarının benzer modelini yaptırıp Gaziantep’e getirdi. Böylece Gaziantep’te el tezgahlarını motorlu tezgaha dönüştürmede öncülük yaptı.

Bursa’da 1965 yılında havlu tezgahı imal ettirip, bu tezgahlar üzerine atılacak jakar makinelerini Gaziantep’teki tornacılara yaptırıp havlu imalatına başladı. Konukoğlu, 1962’de hidrofil pamuk tesisi, 1963 yılında 1500 iğ kapasiteli pamuk ipliği tesisi kurdu.

Konukoğlu, 1966 yılında “Hilal Kollektif Şirketi’’ni kurdu. 25.000 iğlik iplik tesisi projesi hazırlatan Konukoğlu, 23 Şubat 1972’de inşaatına başlanan tesisin 20.000 iğlik bölümünü 1974 yılında devreye aldı.

Firmanın unvanı 1977 yılında Sani Konukoğlu’nun isminden esinlenilerek “SANKO Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’’ye dönüştürüldü. Sonraki yıllarda bilinçli ve istikrarlı adımlarla yatırımlara devam edilerek alanında çok yüksek kapasite ve kaliteye ulaşıldı.

Firmasının adı ile 1988 yılında kurulan Sankospor’un yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Sani Konukoğlu, diğer sanayicilerle birlikte 15 Ağustos 1989’da Gaziantep Sanayi Odası’nı kurdu.

Sanayi Odası’nın ilk yönetim kurulu başkanlığına getirilen Sani Konukoğlu, SANKO’nun sosyal hizmetlerini organize etmek amacıyla 11 Ekim 1989’da Sani Konukoğlu Vakfı’nın kurulmasını sağladı.

Ilımlı, mütevazı, ileri görüş sahibi, sosyal, yenilikleri çabuk kabul eden, danışan, çevresindekilere yardım yapmayı görev sayan, doğayı seven Sani Konukoğlu, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu 16 Ocak 1994’te vefat etti.

Sani Konukoğlu, sağlığında yaptığı sosyal hizmetler nedeniyle Bakanlar Kurulu’nun 27 Ekim 1997 tarih ve 30 numaralı kararı ile “Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı’’na layık görüldü. Madalya ve Berat, 27 Ekim 1997’de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü’nde yapılan törenle, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na teslim edildi.

Tekstil, enerji, inşaat ve ambalaj başta olmak üzere değişik sektörlerde 14 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren SANKO’nun bugün geldiği nokta, Sani Konukoğlu ve izinden yürüyen sonraki kuşakların bilinçli, planlı ve sabırlı çalışması ile mücadelesinin sonucudur.

Bu anlayışla SANKO ve Türk ekonomisine, alanlarında örnek ve öncü şirketler kazandırıldı.

*

*

*

GTB VE GİZ İŞ BİRLİĞİNDE GIDA FİRMALARINA YEŞİL DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIK HİZMETİ

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, gıda sanayiinde faaliyet gösteren firmalara yönelik yeşil dönüşüm danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

Firmaların, yeşil dönüşüm sürecine uyum sağlayarak, kurumsal kapasitelerini geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen mentörlük hizmetleri şubat ayı sonuna kadar devam edecek.

GTB’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM YOL HARİTALARI BELİRLENECEK

GTB ve GİZ iş birliğinde PEP programı çerçevesinde yürütülen “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesi kapsamında, Gaziantep gıda sanayinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik yeşil dönüşüm danışmanlık hizmetleri sunulmaya başlandı.

Kuruyemiş, Un, Biber ve Antepfıstığı sektörlerinde faaliyet gösteren 8 firmaya danışmanlık hizmeti verilmeye başlandığını açıklayan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, “AB Yeşil Mutabakatı işletmelerimiz için geleceğe yönelik çok önemli fırsatlar içeriyor. Bu fırsatlardan yararlanmak ve yeşil dönüşüm yol haritaları hakkında firmalarımızı bilgilendirmek amacıyla ücretsiz mentörlük hizmetleri vermeye başladık” dedi.

GTB tarafından verilen yeşil dönüşüm danışmanlığının şubat ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Akıncı, şu ifadelerde bulundu:

“Bilindiği üzere Avrupa Birliği (AB), Yeşil Mutabakat ile iklim krizi ile mücadele konusunda geniş kapsamlı bir eylem planı başlattı.  2050 yılına kadar Avrupa’nın karbon nötr olmasını hedefleyen bu proje, içerisinde çevre, iklim, ekonomi, tarım, endüstri, yatırım ve daha birçok konuyu barındırmakta. Biz de bu noktada GİZ ile birlikte bu mutabakattan etkilenecek firmalarımızın yeni düzene hazır olmalarına katkı sağlamak ve eksiklerini tespit etmelerine yardımcı olmak amacıyla yeşil mutabakat uyum danışmanlığı hizmetini başlattık. Bu kapsamda gelen talep ve kriterlerin uygunluğuna göre belirlediğimiz 8 gıda firmamıza haftada 2 saat olacak şekilde mentör ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz.”

MEVCUT DURUM ANALİZ EDİLECEK

Yeşil dönüşüm hizmetleri kapsamında her firmaya AB Yeşil Mutabakatı ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılarak, firmaların mevcut durumlarının analiz edileceğini aktaran Akıncı, “Sürdürülen danışmanlık hizmetleri kapsamında firmalarımızın Yeşil Dönüşüm İhtiyaç Analiz Raporları hazırlanarak, firmanın doğrulamaya hazır Kurumsal Karbon ayak izi hesaplanacak. Yine bunların yanı sıra firmalarımızın özel yeşil dönüşüm yol haritaları belirlenerek, ilgili firmaların personellerine ihtiyaç analizi doğrultusunda gerekli görülen alanlarda eğitimlerde verilecek” diye konuştu.

Akıncı, firmalara verilen danışmanlık hizmetleri dışında, Gaziantep’te Kuruyemiş, Un, Biber ve Antepfıstığı sektörlerine yönelik ‘Sektörel Yeşil Dönüşüm Raporu’ hazırlama çalışmalarına da start verdiklerini belirterek,  sektörlerin yol haritasını belirleyecek bu raporların tamamlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

*

CHP Gaziantep Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Melih Meriç, Çocuk Onkoloji ve Hematoloji bölüm doktorlarının Gaziantep’teki hastanelerden ayrılmalarına ilişkin soru önergesi verdi.

Gaziantep’teki sağlık sisteminin hali hazırda birçok sorun barındırdığını söyleyen Melih Meriç, “Çocuk onkoloji ve hematoloji doktoru sayısı çok az. Hal böyleyken birçok yavrumuzun tedavisi yarıda kaldı. Aileler mağdur, çocuklarının süresi gelen raporlu ilaçlarını dahi yazdıramıyorlar. Çünkü diğer bölümlerdeki uzman doktorlar, hematoloji ve onkoloji hastası çocukların ilaçlarını reçete edemiyorlar. Devlet hastanelerinde doktor bulamayan anne ve babalar için tek çare özel hastanelere gitmek. Özel hastanelerde alınan ücretler, evlatlarının sağlığıyla dertlenen ebeveynlere ilave maddi yük getiriyor. Aileleri ücreti karşılayamayacak durumda olan yavrularımızın tedavileri kesintiye uğruyor. Erken tanı ve zamanında tedavinin insan hayatı açısından önemini dikkate alırsak, Gaziantep’teki üniversite ve kamu hastanelerinde mağduriyet yaratan Çocuk Onkoloji ve Hematoloji doktoru eksikliğinin derhal giderilmesi lazım. Yetkililerden isteğimiz, çocuk hastaların ve ailelerinin yaşadıkları maddi ve manevi çilelere derhal son verecek adımları atmalarıdır.” dedi.

CHP’li Meriç, konuya ilişkin olarak TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

  1. Gaziantep’te üniversite ve kamu hastanelerinde görev yapan çocuk onkoloji ve çocuk hematoloji hekim sayısı nedir?
  2. Gaziantep’te özel hastanelerde görev yapan çocuk onkoloji ve çocuk hematoloji hekim sayısı nedir?
  3. Gaziantep’te onkoloji ve hematoloji çocuk hasta sayısı nedir?
  4. Gaziantep’te üniversite ve kamu hastanelerinde görev yapan doktorların ayrılma gerekçesi nedir?
  5. Yetişmiş uzman hekimlerin kamu ve üniversite hastanelerinden ayrılmamaları için hekimlerin çalışma şartları, fiziki ortamları, özlük hakları açısından iyileştirici tedbirlere yönelik yürüttüğünüz bir politika var mıdır var ise detayları nedir? 

*

*

15 BİN KİŞİ GÜNE BÜYÜKŞEHİR’İN SICAK ÇORBASI İLE BAŞLIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin 32 noktasında yıl boyu sıcak çorba ikramında bulunuyor. Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi olan çorba ikramları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Büyükşehir belediyesinin hastanelerde, organize sanayi bölgesine giden servislerin güzergahlarında, yoğunluğun olduğu otobüs duraklarında, Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep İslami Bilimler ve Teknoloji Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu şehrin farklı noktalarında hafta içi her sabah, saat 05.45 ile 08.30 saatleri arasında yaptığı çorba ikramları 7 yıldır devam ediyor.

GÜNLÜK 15 BİN VATANDAŞ YARALANIYOR

Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından hazırlanan çorbalar, ikram noktalarında günlük 15 bin kişiye dağıtılıyor. Pratik içim için büyük bardaklarda ekmekle beraber ikram edilen çorbalar, özellikle sabahın erken saatlerinde servislerle iş yerlerine giden işçiler, öğrenciler ve vatandaşlara güne başlarken rahatlık sağlıyor.  

AKSOY: KISA SÜRE İÇERİSİNDE İKRAM NOKTASI SAYIMIZI 45’E ÇIKARACAĞIZ

Çorba ikramları hakkında açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, hizmetin 7 yıldır devam ettiğini belirterek çorba ikram noktalarının arttırılacağından bahsetti:

 “Hafta içi her gün 32 noktada, 15 binden fazla vatandaşımıza yetecek şekilde çorba dağıtıyoruz. Burada sabah 05.45 ile 08.00 veya 08.30’a kadar özellikle çok erken saatlerde işlerine giden emektar vatandaşlarımız, iş için toplanma noktalarında, servislerini beklerken çorba ikram noktalarından yararlanıyorlar. Tüm hastane önlerinde de var. Oralarda hastaneye gelen vatandaşlarımız ve kurumlarda çalışan vatandaşlarımız yararlanıyor. Diğer taraftan üniversitelerimizde de bu noktalarımız var. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve özellikle işçilerimizden bu hizmetle ilgili memnuniyet var. 32 noktada hizmet veriyoruz ama yeni yerler kurmaya devam ediyoruz. Kısa süre içerisinde servis noktalarımızı 45’e çıkaracağız. Gelen talepler doğrultusunda ikramlarımızı farklı yerlerde kurmaya devam ediyoruz. Sıcak çorbalarımız, günün erken saatinde soğuk Gaziantep sabahlarında günün telaşına başlamış vatandaşlarımızın içini ısıtıyor. Afiyet olsun.”

*

*

*

YILDIZLARI SEYREDEREK SAVAŞMAK…

Bize Hiyanet ederek,düşmanımızla birlikte olmayı tercih eden Ermeni evlerinin çatılarına (belediye tulumbası ile) gazyağı sıkılıp,güldür güldürateşe verilmesini de,o çocuk aklımızla,sevinçten tepinerek seyretmiştik.

Bunun hemen peşinden Fransız subayları,Senegal ve Tunuslu sömürde askerlerini önlerine katıp Çınarlı’ya ,sonuç alamadıklarıbir saldırı düzenlemiş; Ermeni çeteleri de camii minaresinin kökünü aralıksız kurşunlayarak,kubbenin üstüne çökertmişlerdi.

Buna rağmen bizimkiler,yıldızları seyrederek savaşmaya devam etmişlerdi.(Mithat Enç.Selamlık Sohbetleri)

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı