Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 11.01.2024 e gazete

admin | 11 Ocak 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 11.01.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 11.01.2024 e gazete

HABER METNİ;

GİMDER’DEN MURAT ÇETİN’E ZİYARET

GİMDER’den Murat Çetin’e ziyaret

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE ORTAK TALEP:

 AKREDİTASYON ZORUNLU OLMALI

Gaziantep İnternet Medya ve Gazeteciler Derneği (GiMDER) Başkanı Ökkeş Sabah ve Yönetim Kurulu Üyeleri AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin’i ziyaret etti.

10 Ocak Gazeteciler Günü’nü unutmayan Çetin Gazetecileri karanfil ile karşıladı.

Basın sektörünün sorunları konusunda GİMDER yönetimi ile Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ile ortak görüş birliğine varılarak her hevesli insanın gazeteci olamayacağı ifade edildi ve gazetecinin asıl kimliğinin ana göstergesi olarak bir kriterinin olması ve uygulanması yönünde bir görüş birliği oluştu.

0

0

“TÜRKİYE SADECE KENDİ SINIRLARINDAN İBARET BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber’inde katıldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler Buluşması programında yaptığı konuşmada, “Ülkemize, geçtiğimiz 21 yılda kazandırdığımız kalkınma ve demokrasi atılımları ile eser ve hizmetler Türkiye Yüzyılı’nın temelidir. Asırlık ihmallerin telafisiyle inşa edilen bu güçlü temel üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı’nı, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük miras olarak görüyoruz” dedi.

Dünyada, bölgede ve ülke içinde yaşanan zorlu süreçlerin ürünü olan sıkıntıların farkında olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî birlik ve bütünlüğümüzün düşmanı sosyal fay hatlarını bu defa yabancı ve İslam düşmanlığı üzerinden harekete geçirmeye çalışıyorlar. Küresel ve bölgesel krizlerin ürünü ekonomik dalgalanmaları insanları, hükûmetlerinin ötesinde, devletlerine düşman etmenin aracı hâline getirmeye çalışıyorlar. Sosyal medya gibi kontrolü küresel güçlerin elinde olan mecralarda dolaşıma sokulan yarısı yalan, yarısı yanlış haberlerle ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Gençler başta olmak üzere kimi vatandaşların zihin ve gönül dünyalarını bulandırarak, senaryoları hayata geçirebilecek bir zemin oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’nin yaşamış olduğu tüm badirelere rağmen asla taviz vermediği demokratik olgunluğundan rahatsızlık duyanlar, faşizmin en lümpen biçimlerinin güzellemesine giriştiler. Öyle ki bu uğurda İsrail’in vahşetini, Batı dünyasının bu vahşete verdiği desteği yüceltenlere, insanı insan yapan değerleri çiğneyip geçenlere dahi rastlayabiliyoruz. Eskilerin deyimiyle ‘kış kışlığını, gâvur gâvurluğunu elbette yapacaktır.’ Bize düşen görev, milletimizi bu hakkaniyet, adalet, ahlak ve insanlık dışı İslam ve Müslüman düşmanı, Türk ve Türkiye düşmanı tuzaklara karşı uyanık tutmaktır. Sık sık dile getirdiğimiz bir gerçeği burada tekrar hatırlatmak istiyorum, Türkiye sadece kendi sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Milletimiz de sadece bu sınırlar içinde yaşananlardan sorumlu bir topluluk değildir. Türkiye’nin de milletimizin de hem etki hem sorumluluk alanı çok geniştir. Bunun hem tarihî ve kültürel geçmişimizden hem de inancımızdan ve fıtratımızdan kaynaklanan sebepleri vardır. Balkanlar’dan Kafkaslara, Asya’nın ortasından güneyine ve doğusuna, Afrika’nın kuzeyinden derinliklerine kadar inen geniş bir coğrafyada milyarlarca insanın gözleri ve kalpleri, unutmayın, bize dönüktür. Kazandığımız her başarı ve zafer nasıl bu geniş coğrafyanın dört bir yanında yankılanıyorsa aynı şekilde kayıplarımızın yol açtığı üzüntülerin de kalpleri hüzünlendirdiğinde şüphemiz olmasın. Gören gözler, işiten kulaklar, hakkı dile getiren diller ve hakikati teslim edebilen gönüllüler için bu anlamlı tablo gerçekten çok büyük bir sorumluluk demektir. Türkiye Yüzyılı işte bu bakış açısının hayatın her alanında gerçekleştireceğimiz atılımlarla ete kemiğe büründürülmesi demektir.”

*

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE SINAV DESTEĞİ

Eğitime büyük destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi, öğrencilerin başarı ve seviyelerini yükseltmek için deneme sınavları yapıyor.

Liselere ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine hazırlık deneme sınav seti hediye eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Gülistan ile okulları ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

15 MİLYON’DAN FAZLA KİTAP DAĞITTIK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerin deneme sınavlarıyla gerçek sınava hazırlandığını belirterek “Üniversite sınavına hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerine ve 8. sınıf öğrencilerimize deneme sınavı kitapçıkları dağıttık. Amacımız gençlerimizi TYT-AYT ve LGS sınavlarına şimdiden hazırlamak. Toplamda 8 deneme sınavı gerçekleştireceğiz. Düzenlenen sınavlara lise ve ortaokul öğrencilerimiz katıldı. Öğrencilerimize dağıttığımız deneme kitapçığı sayısı 1.098.596’yı geçti. İnanıyorum ki; bu destekler ile öğrencilerimiz sınava çok daha hazır girecek ve başarıyı katlayacaklardır. Öğrencilerimizi sınavlara hazırlayan bu kitapçıkların yanı sıra, okuma kitapları da dağıtıyoruz. Şu ana kadar ilçemizde 15.444.086 kitap dağıttık. Şimdiden tüm gençlerimize girecekleri sınavlarda başarılar diliyorum” dedi.

*

*

ENGELLİ BİREYLERİN MEDİKAL MALZEMELERİ EVLERİNE TESLİM EDİLİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ortopedik engelli bireylerin tekerlekli sandalyeleri ev ziyaretleriyle hanelerine teslim ediliyor.

GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından son iki ayda 350 engelli bireyin medikal malzeme ihtiyaçları evlerine teslim edildi. Bu kapsamda Kayaönü Mahallesi’ndeki Koyuncu ve Türkmen Ailelerini ziyaret eden ekipler, ortopedik engelli Mehmet Serkan Koyuncu ile Türkan Türkmen’e tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

TOLAY: MEDİKAL MALZEME DAĞITIMINA HIZ VERDİK

GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay, Kayaönü Mahallesi’nde yaşayan ortopedik engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi.

Özel durumu olan kişileri müracaat etmeden ziyaret ettiklerini belirten Tolay, “Medikal malzeme dağıtımına hız verdik. Özelikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza Nurdağı ve İslahiye başta olmak üzere hep oralarda yardımlarda bulunduk. Bugün Şehitkamil ilçemizin Kayaönü Mahallesi’nde bir evdeyiz. Mehmet Serkan Koyuncu evladımızın evindeyiz. Ona bir tekerlekli sandalye hediye etmek istedik. Kardeşimiz ortopedik engelli. Dolayısıyla kendisi havanın güzel olduğu zamanlarda dışarı çıkamıyor. Parkta, sokaklarda dolaşamıyor. Serkan kardeşimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

MEDİKAL DAĞITIMLAR MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanan Mehmet Serkan Koyuncu’nun annesi Ayyuş Koyuncu memnuniyetini dile getirerek, “Allah razı olsun Fatma Şahin’den. Çok değişiklik olacak. Bir yere gidince yanımda götürebileceğim. En azından yavrum evde kalmayacak sıkılmadan gezebilecek. Benimle birlikte gezecek. Sosyal hayatı değişecek. Kolaylık olacak bizim için” diye konuştu.

Oğluyla birlikte yaşayan 74 yaşındaki ortopedik engelli Türkan Türkmen, çok sevinçli olduğunu belirterek, “Çok şükür, çok sevinçliyim. Allah razı olsun. Evde oturmaktan sıkılıyordum. Bir yere gidemiyordum. Gelinim beni gezdirir. Çok teşekkür ederim” dedi.

*

*

ŞEHİTKAMİL’DEN İŞ YERİ SAHİPLERİNE RUHSAT KOLAYLIĞI

-RUHSAT DEĞİŞİKLİĞİ SORUNU HARÇSIZ ÇÖZÜLÜYOR

Şehitkamil Belediyesi, adres değişikliğine bağlı iş yeri sahiplerinin vermek zorunda oldukları ruhsat yenileme ücretini tahsil etmeden işyeri ruhsatlarını yeniledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yeni iş yeri ruhsatlarını iş yeri sahiplerine elden teslim etti.

Esnafa ve iş yeri sahiplerine yönelik çok sayıda kolaylık sağlayan Şehitkamil Belediyesi, son olarak işyeri ruhsatlarında belge yenileme ücreti ile ilgili kolaylık sağladı. Aydınlar Mahallesi’nin Sanayi Mahallesi’ne bağlanmasıyla birlikte adres değişikliği işlemine bağlı olarak iş yeri sahibi tarafından ödenme zorunluluğu olan ruhsat yenileme ücreti, ücretsiz olarak yenilendi. Gaziantep Oto Center’da hizmet veren esnafı ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yenilenen iş yeri ruhsatlarını çerçeveli bir biçimde hak sahiplerine teslim etti.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR UYGULAMA YAPTIK

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Yeni düzenlemeyle ilgili olarak belki de Türkiye’de örnek bir uygulama yaptık. Tabii ilçemizin birkaç bölgesinde adres değişikliği söz konusu oldu. Bununla ilgili vatandaşın bizim ayağımıza gelmesinden daha ziyade, bizim vatandaşımıza hizmet götürmek noktasında ekip arkadaşlarımızla birlikte almış olduğumuz karar çerçevesinde, ruhsatlarındaki adresler düzenlenerek takdim ediliyor. Tabii burası site olduğu için öncelikli olarak buradan başladık ama diğer noktalardaki tüm esnaf arkadaşlarımızın da bu şekilde adres değişikliğinden kaynaklanan ruhsat değişikliğini, herhangi bir muameleye tabi tutmadan, harç yatırma, dilekçe yazma gibi git gel meselesi olmadan vatandaşın ayağına götürülecek şekilde bir uygulama yaptık. Bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile de yapmış olduğumuz bir görüşme çerçevesinde, Ticaret Odası Başkanımız da şu anda ilgileniyor, şirket olan arkadaşlarımızın da aynı zamanda ticaret sicilinde de adres değişiklikleri söz konusu biliyorsunuz. Bununla ilgili de harçtan muafiyet noktasında bir çalışma yapılıyor. Büyük bir ihtimalle o da en kısa sürede çözülecek. Tabii şimdi bu adres değişikliğinin sebebini de soracaksınız? Öyle mahallelerimiz var ki 40 binin üzerinde nüfuslu, öyle mahallelerimiz var ki bin 500 nüfuslu. Bunların sevk ve idaresiyle ilgili olarak Gaziantep ölçeğinde belirli bir rakama gelmesi ortalama 15 bini baz alacak şekilde bir düzenlemeydi. Özellikle bu bölgede de Aydınlar olarak geçen bu bölgede bilindiği üzere Aydınlar Mahallesi zaten kentsel dönüşüme girince hemen hemen nüfus sıfıra indi. Daha önce de Sanayi Mahallesi’ndeki yapılan kentsel düzenlemeyle birlikte Sanayi Mahallesi’ndeki ikamet kalktı. Ağırlıklı olarak küçük sanayiye yönelik oldu. Fakat bu bölgenin mutlak suretteki adrese dayalı bilgi sistemi içerisinde mahalle olması gerekliliği söz konusu olunca, bu ismin özellikle işimizle de doğru orantılı olarak Aydınlar bölgesinin de tamamı sanayiye yönelik olarak bir altlık olması münasebetiyle isminin Sanayi Mahallesi olmasındaki özellik o oldu. Ben, emek veren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

*

*

AYINTAB’a DAİr

Yaklaşık 100 yıl önce Anteb’in renklendirilmiş fotoğraflar.

Döşeme üstü yani Hacı Veli Camiinin önündeki meydan, şimdi manifaturacılar çarşısı. Altında Erken sabah pazarı. Biber Pazar

0

*

*

KERVANSARAYLARIN İZİNDE TEMALI RESİM SERGİSİ

-RESSAM PINAR KANBER SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ AÇACAK

Ressam Pınar Kanber, tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisini, 12 Ocak 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverle ile buluşturacak.

Pınar Kanber, “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisine güncel olandan hareketle geriye doğru bakarak, Selçuklu Kervansaraylarının verilerini, birleştirici öğelerini, tarihsel ve toplumsal dönüşüm içerisinde ele aldığını söyledi.

 “Sanat benim için sadece mutlu etme aracı değildir, aynı zamanda gerçeklerle yüzleşme, düşündürme, sorgulama aracıdır. Her zaman söylemek istediğim söz ve anlatımcı olgu, üretim süresince itici bir güç olur” diyen Kanber, şunlar şunları kaydetti:

 “Resimlerimin kaynağı hep yaşam ve yaşamın sürekliliği içindeki zaman kavramları olmuştur. Geçmiş bilinçaltına birikmiş izlenimler ile şimdikinin birleşimi olan bir dünyayı yansıtmak istedim. 2005 yılında İpek Yolundaki Selçuklu Kervansarayları üzerinden tarihsel ve kültürel araştırma içerisine girdim. Kilometrelerce gidilen yollar, görülen ve araştırılan 120 Kervansaray sonucunda oluşan duygu yoğunluğu ile çalışmalarıma başladım.”

Gaziantep’in köklü tarihi, zengin kültürü ve otantik yapısının kendisini her zaman etkilediğini ifade eden Kanber, “Eserlerimi Gaziantepli sanatseverler ile buluşturacağım için çok heyecanlıyım. Tüm sanatseverleri sergi açılışına ve sergiyi izlemeye davet ediyorum” diye konuştu.

Pınar Kanber’in 31 eserinin yer alacağı “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 12 Ocak 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

PINAR KANBER

Pınar Kanber, 1974 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu, 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı.

Atölyesinde 2003 yılından itibaren yetişkinlere ve çocuklara sanat eğitimleri veren Kanber, kurumlara ve STK’lara sanat danışmanlıkları yaptı. Kocaeli’de AB Projelerini koordine etti, yerel gazetelerde sanat yazarlığı yaptı.

Vehbi Koç Vakfı’nda Sanat Yönetmenliği yaparken yüzlerce kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Kanber, İşitme Engelliler ile tiyatro kulübü kurdu ve genel koordinatörlüğünü yaptı.

Başta Kervansaraylar olmak üzere birçok konuda araştırmaları ve yazıları olan Sanatçı, İstanbul’daki atölyesinde ulusal ve uluslararası sanat projelerine devam etmektedir.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı