Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 08.01.2024 e gazete

admin | 07 Ocak 2024 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 08.01.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 08.01.2024 e gazete

HABER METNİ;

İSTANBUL ADAYI KURUM VE 26 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 büyükşehir belediye başkanlığı ile 15 ilin belediye başkanlığı adayını Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’nda duyurdu.

Erdoğan, partisinin İstanbul için büyükşehir belediye başkanı adayını Murat Kurum olarak açıkladı.

Erdoğan’ın açıkladığı büyükşehir belediye başkan adayları:

Aydın: Mustafa Savaş (AK Parti Aydın milletvekili – yeni aday)

Balıkesir: Yücel Yılmaz (Mevcut Belediye Başkanı)

Bursa: Alinur Aktaş (Mevcut Belediye Başkanı)

Denizli: Osman Zolan (Mevcut Belediye Başkanı)

Erzurum: Mehmet Sekmen (Mevcut Belediye Başkanı)

Eskişehir: Nebi Hatipoğlu (AK Parti Eskişehir milletvekili – yeni aday)

Kocaeli: Tahir Büyükakın (Mevcut Belediye Başkanı)

Muğla: Aydın Ayaydın (eski CHP milletvekili – yeni aday)

Ordu: Hilmi Güler (Mevcut Belediye Başkanı)

Samsun: Halit Doğan (Çarşamba Belediye Başkanı – yeni aday)

Erdoğan’ın açıkladığı diğer illerin belediye başkan adayları:

Artvin: Mehmet Kocatepe (mevcut belediye başkanı)

Bingöl: Erdal Arıkan (mevcut belediye başkanı)

Bitlis: Nesrullah Tanğlay (mevcut belediye başkanı)

Çanakkale: Jülide İskenderoğlu (eski AK Parti Çanakkale milletvekili – yeni aday)

Çankırı: Hüseyin Filiz (eski AK Parti Çankırı milletvekili – yeni aday)

Düzce: Faruk Özlü (mevcut belediye başkanı)

Edirne: Belgin İba (AK Parti Edirne İl Başkanı – yeni aday)

Elazığ: Şahin Şerifoğulları (mevcut belediye başkanı)

Giresun: Aytekin Şenlikoğlu (mevcut belediye başkanı)

Isparta: Şükrü Başdeğirmen (mevcut belediye başkanı)

Kastamonu: Tahsin Babaş (mevcut belediye başkanı)

Rize: Rahmi Metin (mevcut belediye başkanı)

Sinop: Yakup Üçüncüoğlu (AK Parti il genel meclis başkanı – yeni aday)

Tokat: Eyüp Eroğlu (mevcut belediye başkanı)

Yalova: Mustafa Tutuk (mevcut belediye başkanı)

*

*

*

YURT İÇİ ÜRETİCİ ENFLASYONU TÜFE’NİN OLDUKÇA ALTINDA YATAY BİR SEYİR İZLİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir yıllık ekonomiyi değerlendirerek yıllık bazda Yurt içi üretici enflasyonun TÜFE’nin oldukça altında yatay bir seyir izlediğini ifade etti.

 Yılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“TÜFE’deki değişim 2023 Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 2,93, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,77 olarak gerçekleşmiştir. Enflasyonla mücadelenin kararlılıkla devam etmesi sayesinde Orta Vadeli Program’daki yıl sonu öngörümüzün de altında kalmayı başarmış bulunuyoruz.

Enflasyonla mücadelede uyguladığımız para ve maliye politikaları sayesinde aylık bazda enflasyondaki düşüşün, Temmuz ayından bu yana devam ettiği görülmektedir. TÜFE’deki değişim Temmuz ayında yüzde 9,49 seviyesinden, aralık ayında yüzde 2,93 seviyesine gerilemiş, çekirdek enflasyonun takibinde kullanılan C endeksinde Temmuz ayındaki artış yüzde 9,61’den Aralık ayında yüzde 2,31 seviyesine düşmüştür. 2022 yılı için açıklanan aylık enflasyon oranlarının ortalaması yaklaşık yüzde 4,26 düzeyindeyken son dört ayda açıklanan aylık enflasyon oranları ortalaması yaklaşık yüzde 3,60 düzeyindedir.

Yurt içi üretici enflasyonu, 2023 Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,22 olarak gerçekleşmiştir. Yıllık bazda Yurt içi üretici enflasyonu TÜFE’nin oldukça altında yatay bir seyir izlemektedir.

2024 yılı ortalarında yıllık bazda belirgin düşüş beklediğimiz enflasyon ile tüm araçları kullanarak kararlı mücadelemiz devam edecektir.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sosyal medya hesabından  ;

MÜSİAD tarafından düzenlenen “2023 Yılı Değerlendirmesi ve 2024 Yılı Beklentileri” toplantısında “Sıkı para politikasından daha gevşek bir para politikasına doğru 2024’te evrileceğiz” cümlesini kurdu.

Şimşek  net olarak, para politikasının Merkez Bankası’nın uhdesinde olduğunu ve parasal sıkılaşmanın enflasyonu çıpalayıncaya kadar devam edeceğini belirtti.

Şimşek Programın olumlu sonuçlarını yeni yılda da almaya devam edeceklerini vurgulayarak

“2024 yılı;•Yıllık enflasyonda düşüşün başladığı, •Rezerv yeterliliğinin daha da arttığı, •Kur korumalı sistemin sonlandığı, •Cari açıkta kalıcı iyileşmenin başladığı, •Bütçe disiplininin tesis edildiği,•Sürdürülebilir yüksek büyümenin temellerinin güçlendiği bir yıl olacaktır.

Daha müreffeh bir Türkiye için programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

*

*

*

GAZİANTEP’E AKILLI VE GÜVENLİ BİR PARK DAHA KAZANDIRILACAK

– NİSAN AYINDA HİZMETE AÇILMASI PLANLANIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, EBRD’nin yeşil şehir ilan ettiği Gaziantep’te vatandaşlara güvenli ve akıllı yeni bir park projesini hayata geçireceklerini müjdeleyerek, “En büyük rehabilitasyon yeşil. Ailelerimiz burada sporunu ve yürüyüşünü yapabilecek. Nisan ayında parkımızı vatandaşımızın hizmetine açmayı planlıyoruz” dedi.

GBB Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Gaziantep’te orman havasında yürüyüş, spor ve çeşitli sosyal aktivitelerin yapılacağı yeni bir park projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda sosyal donatı alanları ile her yaş grubuna hitap edecek park, 7/24 kamera sistemi ile takip edilerek bireylere güvenli bir alan oluşturacak.

Şehitkamil ilçesindeki Osmangazi Mahallesi’nde Polis Evi’nin karşısında bulunan alanda hizmete geçecek park, 21 bin metrekarelik alanı ormanlık arazi olan yaklaşık 45 bin metrekarelik alanı kapsayacak. Projede, yürüyüş parkuru, akıllı fitness, bisiklet yolu, pet park, çocuk oyun alanı, süs havuzu ve 120 araç kapasiteli otopark bölümleri bulunacak.

Ormanlık alan içerisinde bulunan projeyi yerinde gören Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insanların sabah saatlerinde veya gün içerisinde, boş vakitlerinde yürüyüş ve spor yapacağı yeni bir proje için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Yeşil şehir ve akıllı şehir için en önemli unsurlardan biri yeşil parkımız ve akıllı parkımız. Bu proje polis evinin tam karşısında ve yaklaşık 45 bin metrekareden oluşuyor ve şehrin göbeğinde yer alıyor. Projemizi tasarladık ve işe koyulduk. Nisan ayında bu projemizi hizmete açmayı planlıyoruz. En büyük rehabilitasyon yeşil. Yeşilin içinde insanların dinlenmesi ve yürümesi çok sağlıklı bir etkinlik. Ailelerimiz burada sporunu ve yürüyüşünü yapabilecek. Aynı zamanda güvenli. Bu parkta ailelerin ihtiyacını karşılayacak her şey olacak.”

*

*

ŞAHİNBEY AMPUTE FUTBOL TAKIMI’NDAN NET SKOR 3-1

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı kendi evinde oynadığı karşılaşmada Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı’nı 3-1 mağlup ederek ligdeki çıkışını sürdürdü.

Ligdeki çıkışını aldığı galibiyetlerle sürdüren Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, kendi evinde Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Oldukça zorlu ve çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Şahinbey Ampute Futbol Takımının üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda da rakibine göre üstün bir oyun ortaya koyan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol rakip filelere gönderdiği 1 golle karşılaşmayı 3-1 kazanmasını bildi.

ŞAMPİYONLUĞA DOĞRU İLERLİYORUZ

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, iyi bir oyunla rakip karşısında galip geldiklerini belirterek, “İlk yarının son maçları; Önümüzde TSK maçımız kaldı. TSK maçı sonrası ilk yarıyı tamamlamış olacağız. Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı olarak sezon başında hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun verdiği desteklerle şampiyonluk yolunda adım adım ilerliyoruz. Kendi evimizde Trabzon’un Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı’nı ağırladık ve bu karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldık. Ortaya konan centilmence mücadeleden dolayı her iki takımında teknik ekibini ve oyuncularını kutluyorum. Bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum”  dedi.

BAŞKANLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Fatih Karakuş şampiyonluk yolunda ilerlediklerini belirterek “Ortaya konan oyundan ve alınan galibiyetten dolayı tüm oyuncularımı kutluyorum. Şampiyonluk için oynayan bir ekibiz. Allah’ın izniyle sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemek istiyoruz. Bu yolda bizleri yalnız bırakmayan ve her zaman yanımızda olan Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve Kulüp Başkanımız Cuma Güzel’e teşekkür ediyorum” dedi.

*

*

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 174 ÖĞRENCİYİ DAHA UMREYE GÖNDERİYOR

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Yitik Cennet dersinden sınava girerek okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’ncü olan 174 öğrenci Umre Ziyareti öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü birlikte organize ettiği proje ile Yitik Cennet kitabından sınava giren ve sınavda 1’nci, 2’nci ve 3’ncü olan 174 öğrenci Umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadı. Umreye gitmeye hak kazanan öğrencilere Gaziantep İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde neler yapmaları gerektiği yönünde bilgiler verildi. Şahinbey Belediyesi’nin 6’ncısını düzenlediği proje kapsamında 933 öğrenci Umre’ye gitmiş olacak.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu genç yaşta Umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum Allah Umrenizi şimdiden mübarek eylesin. Çok güzel bir yere gidiyorsunuz. Ülkemiz, memleketimiz ve Gazze’deki kardeşlerimiz için dua edin. Gazze’de katliam yaşanıyor. Orada Yaşlılar, çocuklar ve kadınlar öldürülürken yüreğimiz yanıyor. Rabbimin mutlaka bir bildiği vardır. Belki bu savaş bundan sonra İslam’ın şahlanışına vesile olacak. Yabancı ülkelerde yapılan bu vahşet görüp Müslüman olan çok insan var. İnanıyorum ki İsrail denen bu zalimlerin hepsi yok olacak. Öğrencilerimizi düzenlediğimiz kitap okuma yarışması ile Umreye gönderiyoruz. Bu projemizde amacımız milli ve manevi değerlerimizle donatılmış bir nesil yetiştirebilmek. Dünya hayatı çok kısa ve fâni. Bu kısa hayatı verimli bir şekilde değerlendirip Allah için, devlet, millet ve ümmet için gayret ederek ve çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Altıncısını düzenlediğimiz projemiz kapsamında 933 öğrencimizi Umreye uğurlamış olacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz ile iş birliği içerisinde, Şahinbey İlçesi’nde okuyan lise öğrencilerimize Yitik Cennet kitabını dağıttık ve onlar içerisinde bir yarışma düzenledik. Düzenlenen yarışma sonrasında başarılı olan her okulun 1’nci, 2’nci ve 3’ncüsünü Umreye göndereceğiz. Genç yaşta Umreye gidebilme imkânını yakalamakta onlar için çok güzel bir durum. Oraya gittiğinizde Devletimiz, Milletimiz ve Cumhurbaşkanımız için dua edin” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Umreye gidecek olan öğrencilerin velileri Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sayesinde çocuklarının Umreye gideceğini belirterek, “Başkanımız sayesinde çocuklarımız genç yaşta Umreye gidecekler. Oranın maneviyatını genç yaşta görebilme ve yaşayabilme imkânına sahip olacaklar başkanımızdan Allah razı olsun” dediler.

Umreye gidecek öğrenciler ise mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadıklarını ifade ederek, “Bizim için inanılması zor bir durum gerçekleşiyor. Genç yaşta Umreye gidiyoruz. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bize böyle bir imkân sunduğu için teşekkür ederiz” dediler.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı