Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 05.01.2024 e gazete

admin | 04 Ocak 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 05.01.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 05.01.2024 e gazete

HABER METNİ

YAVUZELİ’Nİ İHYA EDECEĞİM

Yavuzeli, Belediye Başkan aday adayı Erdem Yılmaz seçildiğinde  Yurtdışı deneyimlerini Yavuzeli’ne taşıyacağını ifade ederek, turizm destinasyon merkezi haline getireceğini söyledi.

Yılmaz projelerinin genelini aday gösterildiğinde kamuoyu ile paylaşacağını vurgulayarak yapacaklarını şu ana başlıklarla  açıkladı;

* siyaseti, bugüne modern belediyeciliğe taşıyacağım.

*Ailesinden Talat Yılmaz 84-93 e kadar Yavuzeli belediye başkanlığı yaptı.

*Parayı Avrupa’da kazandım. Yavuzeli’ne aktarıyorum.

*Yavuzeli’nde barınacak bir mekan yok.

*Kentsel dönüşüm bir proje bütçe ister.

*Yavuzeli’nin girişini kentsel dönüşüme sokacağım. Hak sahipleri  ve alt yapı bütçe çalışması yapılması gerekir.

*Kargir binalarla önceden yapılmış Yavuzeli’ni yerle bir edip modern bir şehir yaşantısına sokmak için iddialıyım. Köylerdeki evler hariç. İlçe kentsel dönüşüm olacak.

*TOKİ Yavuzeli’nde 392 evi depremzedelere yapıyor.

*Camteras tanıtımları  bilbordları süslüyor ama Yavuzeli’nin adı anılmıyor fakat camteras Yavuzeli’nde. Camteras  ile Yavuzeli özdeşleşmeli.

*Rumkalede restoran, kafe, turist gelecek yerlerin yapılması. Ama ne yazık ki yemek yemeye gelen turisti Halfeti’ye kaptırıyoruz. Rumkale Selçuk Meryem ana gibi önemli bir destinasyon alanı. İncilin ilk yazıldığı yer.

*50 yataklı bungolo tipi apart otel yapacağım.

*Halfeti gibi dubaların üzerine restoran yapacağız. Rum kaleyi canlandıracağım. Yatırımcılarım hazır. Yap-İşlet- Devret modelini işletirken köyden kente göçü de engelleriz.

0*

*

BAŞKAN TAHMAZOĞLU ESNAFI ZİYARET ETTİ                

ESNAFIN DUALARI TAHMAZOĞLU’NA

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da esnafla bir araya gelerek bol kazanç ve hayırlı işler temennisinde bulundu.

Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen ve esnaf ziyareti yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Han’daki kitapçıları ve Şahinbey Oto Sanayi Sitesindeki esnafla bir araya gelerek sohbet etti.

Çok küçük mahalle arası ev altındaki dükkanlarda çalışan esnafı modern sanayi sitesine taşıyan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu böyle bir imkanı sunduğu için esnafın duası ve teşekkürü karşısında duygulu anlar yaşadı.

 ESNAFIMIZI ÖNEMSİYORUZ

Esnafa hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileyen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ilçenin gelişmesinde önemli rol oynayan esnafla yapılan istişarenin önemine vurgu yaparak, “Cazibesi her geçen gün artan ilçemizi yönetirken esnafımız ve vatandaşımızla yaptığımız istişareleri kıymetli buluyoruz. Ziyaretlerimizde ilçemizdeki gelişmeleri, belediyemizin hizmetlerini ve projelerimizi esnafımızla paylaşıyor, taleplerini dinliyoruz. Yaptığımız çalışmaları da yine halkımızın ve esnafımızın taleplerine göre gerçekleştiriyoruz. Fikir alışverişinde bulunarak, daha yaşanabilir bir Şahinbey için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

*

*

*

ÖĞRENCİLERDEN GENÇLİK KÜTÜPHANELERİNE YOĞUN İLGİ

-ÖĞRENCİLER, SESSİZ VE SAKİN ORTAMDA DERS ÇALIŞMA İMKÂNI BULUYOR

Şehitkamil Belediyesi tarafından öğrencilerin daha iyi bir ortamda kitap okumaları ve ders çalışmaları amacıyla yapılan gençlik kütüphaneleri yoğun ilgi görüyor. LGS, YKS ve KPSS’ye gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler, ayrıca sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışma imkânı buluyor.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte öğrenciler, zamanlarını en faydalı şekilde değerlendirmek adına Şehitkamil Belediyesine bağlı gençlik kütüphanelerine yoğun ilgi gösteriyorlar. Öğrenciler, sessiz ve sakin bir ortamda, ders çalışma imkanı buluyor. Öğrenciler, kütüphanelerde kitap okumanın yanı sıra okulda işlemiş oldukları derslerin tekrarını da yapma imkânı buluyorlar. Öğrencilere, ders çalışma ortamını sunmanın yanı sıra ödev ve konu araştırmalarına yardımcı olmak için bilgisayar odası hizmeti de sunuluyor.

KÜTÜPHANEMİZE YOĞUN BİR İLGİ VAR

Öğrencilerin kütüphanelere yoğun ilgi gösterdiklerini ifade eden Mütercim Asım Kütüphanesi Öğretmeni Halil Sansar, “2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler tarafından kütüphanemize yoğun bir ilgi var. Burada ortaokul, lise, üniversite, LGS, YKS ve KPSS’ye hazırlanan öğrencilere hizmet vermeye çalışıyoruz. 256 kişi kapasiteli kütüphanemize öğrencilerimiz yoğun talepte bulunuyorlar. Yaklaşık 5 bin 500 kayıtlı öğrencimiz mevcut. Bizler de elimizden geldiğince öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz okuldan arta kalan zamanlarını kütüphanemize gelerek değerlendirmeye çalışıyorlar. Okulda, işlemiş oldukları derslerin tekrarını yapıyorlar, bunun yanı sıra ev ödevlerini yapıyorlar. Bilmedikleri konuları bizlere soruyorlar, bizler de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kütüphanemize gelmek isteyen öğrencilerimizi de bekliyoruz” şeklinde konuştu.

GAYET SAKİN, SESSİZ VE GÜVENLİ BİR ORTAM VAR

KPSS’ye hazırlandığını belirten Seydi Karakaya, “Mütercim Asım Gençlik Kütüphanesinde KPSS’ye hazırlanmaktayım. Burada gayet sakin, sessiz ve güvenli bir ortam var. Bunun yanında her türlü internet, bilgisayar sınıfı, soru bankaları olsun gerekli bütün kaynaklardan yararlanabiliyorum. Bunun yanında, ikramlar konusunda da ücretsiz bir şekilde yararlanıyorum. Hocalarımız da sağ olsun bize karşı her türlü desteği sunuyorlar. İnşallah, sınava en iyi şekilde hazırlanıp, başarılı bir sonuç almayı hedefliyorum. Bizlere sağlanan bu imkânlardan dolayı başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

*

*

*

BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ İL GENELİNDE FİYAT ETİKETİ DENETİMİ YAPIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren fiyat etiketi yönetmeliği dolayısıyla şehirde denetimler yapıyor.

GBB Zabıta Daire Başkanlığı, yönetmelik değişikliği nedeniyle lokanta, restoran, kafe, pastane gibi iş yerlerinde yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmeleri ziyaret ederek esnafa yönetmelik hakkında bilgi veriyor.

Bu kapsamda yapılan denetim ve bilgilendirme ziyaretleriyle esnaf ve tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarların en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetin engellenmesi hedefleniyor. Önce bilgilendirme, uyarı sonra tüm bunlara uyulmazsa şikâyet dâhilinde cezai işlem uygulanması planlanıyor.

BUGÜNE KADAR 250’YE YAKIN İŞLETMEDE BİLGİLENDİRME VE DENETİM YAPILDI

Esnafı ziyaret edip dükkânlarda bilgilendirme yapan Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, vatandaşların ekonomik çıkarlarını korumanın ve doğru bilgilendirme yapmanın çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Yaptığımız denetimlerde bakanlığın çıkarmış olduğu tüketicinin korunmasına yönelik yeni bir uygulamadan bahsettik. Bu yönetmelik hükümlerine göre bundan sonra yiyecek, içecek hizmeti sunan işletmeler başta olmak üzere iş yeri girişinde müşterilerin görebileceği bir yerde ve masalarda, menülerde fiyatları bulundurma zorunluluğu getirildi. 2023 yılının son ayında çıkan bu yönetmelik hükümlerine göre hareket edilmesi hususunda ekiplerimiz ile birlikte sahadayız, bilgilendirme ve denetimler yapıyoruz. Yaklaşık 250’ye yakın işletmeye girildi ve konuyla ilgili gerekli bilgilendirme yapıldı. Halkımızı vatandaşlarımızı ve esnafımızı bilgilendirmeye yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz. Ekonomik çıkarlarımızın korunması hepimiz için önemli. Dolaysıyla doğru fiyat bilgilendirmesinin olması hem esnaf açısından hem de tüketiciler açısından çok önem arz ediyor. Bu düzenlemeye uymayan esnafımıza gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Sadece cezalandırma yöntemi ile değil insanları bilgilendirme yönetimiyle çalışmalarımız devam edecektir. Bize ulaşmak isteyen vatandaşlarımız ihbar hatlarından bize ulaşabilirler. Gerek bilgilendirme gerek denetim hizmetleriyle vatandaşlarımızın yanındayız.”

*

*

* FRANSA’DAN GELDİ, MEDİCAL POİNT HASTANESİ’NDEN MUTLU AYRILDI.

Fransa’da yaşayan Türk vatandaşı 14 yaşındaki İsmail Eren Ayık, görme sorunları nedeniyle orada başvurduğu pek çok klinikte yapılan muayene sonucunda retina hastalığı tanısı aldı. Kendisine ilerleyen yaşlarda görme duyusunu tamamen kaybedeceği söylendi. Bunun üzerine ailesi Türkiye’de tanı ve tedavi yollarını aramaya başlayarak, Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne başvurdular. Medical Point Gaziantep Hastanesinde görev yapan,  Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İrfan Ergen tarafından ayrıntılı muayene ve tetkikleri yapılan İsmail Eren Ayık’a ‘’fort miyopi’’ hastalığı tanısı konuldu. Görme duyusunu kaybetmeyeceği müjdesi verildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Op. Dr. İrfan Ergen,  İsmail Eren Ayık ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’Miyopi öncelikle uzak görmenin etkilendiği ancak belli derecelerin üzerindeki gözlerde yakın görmenin de bozulduğu bir refraksiyon ve/veya aksiyel bir göz bozukluğudur.  Miyop göz kusuru olan kişilerde göz küresinin şekli, ışık ışınlarının yanlış bir şekilde kırılmasına neden olarak, görüntülerin retina yerine retina önünde odaklanmasına yol açar. Aşırı ekran maruziyeti, uygun olmayan gözlük kullanımı, genetik etkenler ve güneş ışığına yetersiz maruziyet gibi nedenlerde miyopi ilerleme gösterebilmektedir. Hastalarda televizyonu yakında izlemek, gözleri aşırı ovalamak, gözlerini kısarak bakma, araç kullanırken zorlanma, baş ağrısı gibi semptomlara neden olmaktadır. Miyopi ayrıca şaşılık, göz tembelliği, katarakt, glokom, retina dekolmanı gibi ciddi ve körlük riski olan durumlarla da ilişkilidir. Bu hastamız Fransa’da çeşitli kliniklerde muayene olup, tetkikler yapıldıktan sonra bize başvurdu. Telefon görüşmemizde aile çok endişeliydi çünkü ileride hastanın tamamen göremeyeceği, kornea ve retinada ciddi hastalık olduğu söylenmişti. İleriki dönemlerde hastamıza görme engelli bir birey olarak yaşamını devam ettireceği söylendiği için hastamız ve ailesi ile rahatlatıcı bir görüşme yaptık. Ayrıntılı muayenesini gerçekleştirdik. İleri teknoloji ürünü cihazlarımızda tetkik ettik ve sonuçta retina kaynaklı bir durum olmadığını gördük. Hastamıza ‘’Fort miyopi’’  doğru tanısını koyduk. Gerekli ilaçlarını düzenledik. Ömür boyu çok odaklı gözlük kullanımı ile görmeye devam edeceği müjdesini verdik. Önerilerle ve mutlu bir şekilde hastanemizden yolcu ettik.’’ diye konuştu.

0

0

0

BİR YERLİ JEEP ÜRETİMİNİN HİKAYESİ

Madem yerli otomobilden bahsediyoruz. O halde gelin size gerçek bir yerli jeep üretiminin hikayesini anlatalım…

Tuzla Jeep Fabrikasını biliyor musunuz? Tamamen yerli jeep üreten fabrikamızdı. 2006 yılında ”Gerek yok denilerek kapatıldı

Fabrika aslında 1954 yılında “Türk Willys Overland” adı ile kuruldu. O zamanlarda ABD’den parça getirtilerek sivil/askeri cipler üretiliyordu

İlk başlarda yerli üretimi sadece %2 ydi. 196o ların sonunda ise yerli üretimi %60 lara kadar çıktı

1986 yılında fabrika, TSK ya devredildi ve T-Model” isimli proje ile yerli üretim cipler üzerinde çalışılmaya başlandı.

1988 yılında YTÜ , projeye ortak oldu ve %100 yerli askeri jeep üretimine başlandı

1990 yılında %100 yerli GT ve GTD Model olarak askerî jip üretimine başlandı. Araçlara ait marka tescili, 1995’te Türk Patent Enstitüsü tarafından ‘Tuzla 1013’ adı ve ‘T’ logosuyla yapıldı. Ayrıca, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü’nden araç tip onay belgeleri alınarak, ihracat için gerekli şartlar elde edildi.

Ve fabrikada 1990’dan 2006 yılına kadar her türlü ihtiyaca yönelik binlerce cip üretildi. 15 farklı türde arazi aracı üretilebiliyordu

Peki sonra ne oldu?

2006 yılında ”Artık ihtiyaç yok” denilerek fabrika kapatıldı.

Gencer Cengaver ..

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı