Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 02.01.2024 e gazete

admin | 02 Ocak 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 02.01.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 02.01.2024 e gazete

HABER METNİ;

JANDARMADAN “YILBAŞI” DENETİMİ

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca 31 Aralık 2022 günü İçişleri Bakanlığının “Yılbaşı Tedbirleri” genelgesi kapsamında (78) Asayiş Timi, (21) Trafik Timi, (6) Komando Timi, (4) Tem Unsuru, (11) Kom Unsuru, (7) İstihbarat Unsuru, (3) Köpek Unsuru olmak üzere 107 araç ve 456 jandarma personeli ile vatandaşlarımızın yılbaşı gecesini huzur ve güven içerisinde geçirmesi için gerekli emniyet ve güvenlik tedbirleri alınmıştır. Alınan tedbirler neticesinde;

– 19.879 Şahıs sorgulanmış,

– 6.684 araç kontrol edilmiş,

– 39 aranan şahıs yakalanmış,

– 16 araç trafikten men edilmiş,

– 86 araca 115.732 TL idari para cezası uygulanmış,

– 250 kg Kaçak Tütün,

– 8 gr Kubar Esrar,

– 1 adet Uyuşturucu Kullanma Aparatı ele geçirilmiştir.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca halkımızın huzur ve güvenliği, asayişin temini için suç ve suç örgütlerine yönelik çalışmalara 7/24 aralıksız devam edilmektedir.

0

0

MUHTARLAR KIRSALDA YAPILAN ASFALT YOLLAR İÇİN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

KÖY YOLLARI OTOBAN GİBİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kırsal mahalleleri ziyaret ederek yollara yapılan asfalt çalışmalarını inceledi.

Şahinbey ilçesine bağlı Dokur, Ozanlı, Ufacık kırsal mahalelelerine ziyarette bulunan Başkan Fatma Şahin bu mahallelerin muhtarlarıyla birlikte asfalt yapılan yolları inceledi.

ŞAHİN: ALTYAPI BELEDİYECİLİĞİ BİTECEK DEDİK VE BİTTİ

Muhtarlara desteklerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkürlerini aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ayırt etmeksizin kentin her bölgesinde eksiklerin tamamlanma çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Önce insan dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Hiçbir köyü hiçbir köyden, hiçbir şehirdeki mahalleyi hiçbir mahalleden ayırt etmeyeceğiz’ dedik. Bugün bunun sonuçlarını burada görüyoruz. Altyapı belediyeciliği bitecek dedik ve bitti. Hamdolsun. ‘Yol medeniyettir, su medeniyettir’ dedik. Bakın yeni bir yılın başlangıcındayız. Ben çocukken kar olurdu şimdi hava güneşli. Küresel ısınma var suyu iyi yönetmemiz lazım. Bu şehirde hem içme suyunu hem de sulama sularını iyi yönetiyoruz. Yeni dönemde inşallah daha da güçlü sulama sularını güneş enerjileriyle yapacağız. Yeni yılın başlangıcı. Bizim ekip gece gündüz demeden, yaz kış demeden sahada” diye konuştu.

Dokur Mahalle Muhtarı Süleyman Dağcı, Ozanlı Mahalle Muhtarı Mustafa Güçlü ve Ufacık Mahalle Muhtarı Şahin Karakeçi, Başkan Fatma Şahin’e  ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. İncelemenin ardından Başkan Şahin, muhtarların istek ve taleplerini de dinledi.

*

*

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI AZ ÖNCE GÖNDERDİĞİMİZ EMAİLDE SEHVEN BİR HATA OLMUŞTUR. BU EMAİLİ DİKKATE ALMANIZI RİCA EDERİZ.

Türkiye Irak-İş Konseyi Başkanı Halit Acar:

“EKONOMİ YÖNETİMİNE GÜVENİYORUZ”

 Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, ekonomi yönetimine güvendiklerini söyledi.

Irak’ın Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında yer almaya devam ettiğine dikkat çeken DEİK Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, “Yüzyıllara dayanan bir tarih ve kültür birlikteliğine sahip olduğumuz komşumuz Irak, aynı zamanda dış ticaretteki en büyük partnerlerimizin başında gelmektedir” dedi.

Türkiye ile Irak arasındaki karşılıklı ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için 2023 yılında önemli adımlar atıldığını hatırlatan Başkan Halit Acar, Irak’a yapılan ihracatta bürokratik süreçlerin kolaylaştırılmasına yönelik adımların memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Kalkınma Yolu Projesi’nin hayata geçmesi ile birlikte iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yeni bir boyut ve hız kazanacağını belirten Başkan Acar, şöyle devam etti:

 “Elbette ki, global gelişmeler ülkemiz ekonomisini de doğrudan etkiliyor. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, hükümetin uyguladığı Orta Vadeli Programı doğru buluyor ve başarılı olacağını düşünüyoruz. Orta Vadeli Program’ın yurt dışından da destek görmesi ayrıca memnuniyet vericidir. Bu durum ülkemize ve ekonomi yönetimine olan güveni artıracak, dolayısıyla dış ticaretimizin de artmasına büyük katkı sağlayacaktır. Pandemi ve ardından yaşanan savaşların etkisi ile dünya ticaretinde yeni dengelerin kurulmaya başlandığı bir dönemde yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yılın, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve refah getirmesini, nerede olursa olsun yaşanan savaşların, şiddetin ve akan göz yaşlarının dindiği bir yıl olmasını diliyoruz.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı