Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 26.12.2023 e gazete

admin | 26 Aralık 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 26.12.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 26.12.2023 e gazete

HABER METNİ;

ERYILMAZ’DA KARARLI

Önceki Dönem Kilis Belediye Başkan Yardımcısı, ASKON Kilis Şube Başkanı-Ersoylu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Eryılmaz AK Parti Kilis Belediye Başkanlığı adaylığında iddialı konumda.

Mehmet Ali Eryılmaz; AK Parti Kilis Belediye Başkanlığı adaylığında Ak Parti  Genel Merkezinde en çok  konuşulan önemli isimlerden oldu.

 “Kilis’in gelişimine katkı sunmak, Kilis’i yaşanabilir modern bir şehir haline getirmek için tecrübemiz ile aşkımızı birleştirerek çalışacağız” ifadesinde bulunan AK Parti Kilis Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Ali Eryılmaz  Kilis’te doğdu. Kilis’te büyüdü, Kilis İmam Hatip Lisesi mezunu .

Memurluk hayatından sonra 2003 yılında Kilis’e dönüş yaparak bazı kurumlarda yöneticilik yaptı. Önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı olarak modern kent inşasında bir çok projelere imza attı.

Diğer yandan   Kilis Belediyespor’da ve Kilis Organize Sanayisinde Yöneticilik yaptı.

Kilis’in tanınmış ailesinden olan Eryılmaz aile şirketi ile müteahhitlik sektöründe etkin bir isim.

 2020 yılında ASKON’un kuruluşunda yer alan Eryılmaz  Anadolu Aslanları İş adamları Derneğinin Kilis Şube Başkanlığını yapıyor .

Kilis’in sorunlarını ve ihtiyaçlarını çeşitli platformlarda dile getiren Eryılmaz Kilis esnafında da etkin bir isme sahip.

0

0

GAZİANTEP’İN KURTULUŞU’ NUN 102. YIL DÖNÜMÜ

 ETKİNLİKLERİ ŞEHİTLERİMİZLE BURUK YAPILDI

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü münasebetiyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ nda tören düzenlendi.

Törene, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, adli, idari ve askerî erkan, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende İstiklal Madalyası Türk bayrağına toke edildi.

Törendeki protokol üyeleri ve katılımcılar, alandan Şehitler Abidesi’ne kadar yürüyerek şehitlik ziyaretinde bulundu. Burada yapılan saygı atışı sonrasında İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar tarafından şehitler için dua edildi ve akabinde de Antep Savunması Şehitliği ve Saygı Müzesi ziyaret edildi. Antep Savunması Şehitliği ve Saygı Müzesi’ nde Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen topraklar Valimiz ve Protokol tarafından şehitliğe bırakıldı.

*

*

“ANTEP SAVUNMASI ŞEHİTLİĞİ VE SAYGI MÜZESİ” ZİYARETE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Antep Harbi’nin 102’nci yıl dönümünde “Antep Savunması Şehitliği ve Saygı Müzesi” hizmete açıldı.

“Antep Savunması Şehitliği ve Saygı Müzesi” nde ziyaretçileri karşılayan eserler, Gaziantep Büyükşehir, Gaziantep Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Gaziantep Müzeler Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmayla gün yüzüne çıkarıldı.

Çınarlı’da bulunan mevcut şehitliğin yanına eklenen müzede, Gazi şehirlilerin gösterdiği direnişi kırmak için seçilen Çınarlı Cephesi’nin stratejik önemi ve dönemin emperyalist gücü olan Fransızların taarruz harekâtını özetleyen yazılı kaynaklar yer alırken, Milli Mücadele sürecinde cephe bölgesinde elde edilen buluntular sergileniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve il protokolü üyelerinin açılışını yaptığı, “Antep Savunması Şehitliği ve Saygı Müzesi”  için programda Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık mücadelesi veren cephelerden getirilen topraklar şehitliğe döküldü ve buket kondu.

*

*

*

BÜYÜKŞEHİR’DEN  “ÜÇ AFERİN ANTEP SAVUNMASI” ADLI SÖYLEŞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 102’nci yıl dönümü dolayısıyla “Üç Aferin Antep Savunması” adlı söyleşi programı düzenledi.

Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde ünlü sunucu Pelin Çift’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, tarihçi ve yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz Antep Savunmasına dair bilinmeyenleri anlattı.

Söyleşiye Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, Erdem Güzelbey, Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay ve öğrenciler katıldı.

PROF. DR. GÜNDÜZ: ANTEP SAVUNMASI SADECE TARİHİ BİR HİKAYE DEĞİLDİR

Söyleşide Antep Savunmasının önemine değinen Prof. Dr. Tufan Gündüz Antep’in bulunduğu coğrafi konumunun çok stratejik olduğunu buradaki halkın çok zor şartlar altında bu savunmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu yaşananlar bize hikâye gibi gelebilir. Antep’i kurtarmak için elde asker yok var olan birlikler Suriye’de ya da Irak’ta operasyon yapıyor. Direniş içerisinde çocuklar ve kadınlar var ve kahramanca mücadele veriyorlar. Kimi casusluk faaliyetinde bulunuyor, kuryelik yapıyor, kimi mermi taşıyor.  Mücadele için silah imalat atölyesi kuruluyor. Mermi için gerekli olan barut olmadığından çocuklardan ve yaşlılardan eski binaların küflerinin toplanması isteniyor. Herkes kendi gücünün yettiği kadarını getiriyor. O zamanın şartlarında onlara verilecek bir şey olmadığı için yaşlılara ‘Allah razı olsun’, ‘çocuklara da üç aferin’ denilmiştir. Antep savunması sadece tarihi bir hikâye değildir. Burada bizim atalarımız dedelerimiz mücadele ettiler. Büyük bir kahramanlık örneği gösterdiler.”

 “Bu tarih bilincinin devam etmesi için söyleşiye katılan öğrencilere daha çok okumalıyız, daha çok öğrenmeliyiz, arkadaşlarımıza da anlatmalıyız” diyen Pelin Çifti, “Bu salonda belki de bu savunmada şehit düşmüş askerimizin torunları vardır. Bu insan için büyük bir şereftir” dedi.

*

*

*

TÜRKİYE YERLİ TASARIM BAŞVURUSUNDA DÜNYA İKİNCİSİ

BAKAN KACIR:

“HEDEFİMİZ: TASARIM, MARKA, KATMA DEĞER ZİNCİRİNİ GÜÇLENDİRMEK”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2023 Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri Raporu’na göre; Türkiye’nin yerli tasarım başvuru sayısında dünyada 2. sırada yükseldiğini açıkladı.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) 2023 raporunda, fikri mülkiyette en çok yerli tasarım başvurusu yapan ülkeleri açıkladı. Raporda, son 10 yılda Türkiye’nin yükselişi dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan, Bakan Kacır, “Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün yayımladığı 2023 Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri Raporu verilerine göre Türkiye, 2022 yılında yerli tasarım başvuru sayısında dünyada 2. sırada yer alıyor. Hedefimiz: Tasarım, marka, katma değer zincirini güçlendirmek” ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ise şu cümleleri kullanmıştı; “60 şehrimizde kurduğumuz 101 teknoparkımızda, 9 bin 951 girişimimizle teknoloji geliştirme yolculuğumuzu sürdürüyoruz. 1.623 Ar-Ge ve tasarım merkezine sahibiz.

Kurduğumuz bu altyapının neticelerini görüyor, meyvelerini alıyoruz. Bundan 21 yıl önce yerli patent başvurularında dünyada 39’uncu iken; Bugün yerli patent başvurularında 12’nci, marka başvurularında 4’üncü, tasarım başvurularında ise 2’nci sıradayız. Bu ülkede bir yıl boyunca yapılan yerli patent başvurusu 21 yıl önce ancak 414 iken, geçtiğimiz yıl bu sayı 9.009 oldu. Son 21 yılda ülkemizde bilimsel yayınların sayısı 9 bin 13’ten 48 bin 577’ye yükseldi. Sadece son 5 yılda dünyada en fazla bilimsel yayın üreten ülkeler arasında 20’inci sıradan 16’ncı sıraya çıktık.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı