Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 21.12.2023 e gazete

admin | 21 Aralık 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 21.12.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 21.12.2023 e gazete

HABER METNİ;

ARABAN’DA MHP ISRARLI

2019 Yerel seçimlerinde CHP Adayı Hasan Doğru HEDEP in desteği ile yaklaşık bin oy fark ile Ak Parti adayı Mehmet Özdemir’i geri bırakarak Araban Belediye Başkanlığını kazandı. Araban Belediye Başkanı koltuğa oturduktan sonra Ak Parti’ye geçerek faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

Bu arada kendisine oy veren 9  bin 49 CHP ve HEDEP seçmenin tepkilerine neden oldu.Yani şu anda 9 bin kusur oy Hasan Doğru hanesinden de çıkmış oldu.

2019 Yerel seçimlerinde 8 bin 91 oy alan Mehmet Özdemir ise kendisine küskün olan ve 2019 yılında oy vermeyen grupları da ikna edip  yanına alarak MHP’den aday adayı oldu…

2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP(Kılıçdaroğlu) nun oyu 5694  olunca; 2019 yılına göre CHP nin kaybı 3600..

Bu 3600 oy farkı 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan lehine dönmüş oldu.

Araban’da ibreler artık kesintisiz Cumhur ittifakını gösteriyor

Hasan Doğru CHP ve HEDEP  oylarını kaybettiği gibi arkasına dolayısıyla AK Parti rüzgarını da alamamış oldu.

MHP Genel Merkezinde buna benzer hesaplar yapılırken; Araban’da seçimi almak pahasına Araban adaylığının MHP ye verilmesi yönünde MHP ısrarlı davranıyor ve en güçlü isim ise yine Mehmet Özdemir..

CUMHUR İTTİFAKININ EN GÜÇLÜ İSMİ ÖZDEMİR

ŞAHİNBEY AMPUTE KENDİ EVİNDE GALİP 4-1

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı kendi evinde oynadığı karşılaşmada Pendik Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti

İçerde ve dışarıda aldığı galibiyetlerle ligdeki çıkışını sürdüren Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, kendi evinde Pendik Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesinde her iki takımda birbirine başarılar dilerken, Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel Fair-Play örneği göstererek rakip takıp yöneticileriyle yakından ilgilenerek, rakip takım oyuncularını da soyunma odasında ziyaret edip, başarılar diledi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Şahinbey Ampute Futbol Takımı 2-7 ve 10’uncu dakikalarda Yussıf Yahaya takımını 3-0 öne geçirirken, dördüncü golü ise 13 dakikada İbrahim Halil Esen kaydetti. Rakip takımın tek golü ise 45’nci dakikada Patrick’ten geldi. Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı bu zorlu karşılaşmadan da 4-1 galip ayrılarak ligdeki çıkışını sürdürdü.

CENTİLMENCE BİR MAÇ OLDU

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı Kulüp Başkanı Cuma Güzel; alınan galibiyetle ligdeki çıkışlarını sürdürdüklerini belirterek “Pendikspor bizim kardeş kulübümüz. Karşılaşma öncesi de iyi oynayan kazansın dedik. Centilmence gecen bir  karşılaşma oldu. İki takımın oyuncularını da tebrik ediyorum. Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol takımı olarak destan yazmaya devam edeceğiz. Taraftarlarımıza da bizleri desteklediklerini için teşekkür ediyorum” dedi.

ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı Oyuncularından İbrahim Esen iyi bir oyun ortaya koyduklarını ifade ederek, “Ligin ikinci sırasındaki takımla karşılaştık. İlk yarıda skoru elde ettik. Skoru elde ettikten sonra biraz rahat oynadık. Önümüzde zorlu maçlar var. O maçları da kazanarak sezon sonu şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

*

*

GAİB 2023 YILININ SON DIŞ TİCARET EĞİTİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyelerine yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. GAİB Hizmet Binasında gerçekleştirilen “İhracatta Satış Becerileri Geliştirme” eğitimi ile 2023 yılını iki gün süren kapsamlı bir eğitimle kapattı. 70’in üzerinde üyenin katılımıyla yoğun bir ilgi gösterilen eğitim Dış Ticaret Danışmanı Hakan Akın’ın anlatımında gerçekleştirildi.

GAİB, 2020 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü eğitim faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında şimdiye dek 55 online eğitimle 21.388 kişiye ulaşan GAİB, Gaziantep ve bölge illerinde yüz yüze eğitimlere de imza attı. 2023 yılında şimdiye dek “Dış Ticaret İstihbaratı” ve “Fuarlara Etkin Katılım Teknikleri” konularında 129 kişiye yüz yüze eğitim veren GAİB yılın son eğitimini tamamladı. GAİB Hizmet Binasında gerçekleştirilen eğitimde “İhracat Döngüsü ve Satışın Temelleri, Satışa Etki Eden Unsurlar, Müzakere Becerileri, Başarılı Satış İçin Doğru Ürün ve Müşteri Profili Tespiti, Pazar ve Müşteri Araştırma Teknikleri” konularında katılımcı üyelere bilgiler verildi. 70’ten fazla GAİB üyesi katılımcının katıldığı etkinlik yoğun ilgiye sahne oldu. Katılımcılar ise aldıkları eğitim hakkında olumlu geri dönüşlerde bulundular.

Eğitim hakkında düşüncelerini aktaran GAİB Koordinatör Başkanı A. Fikret Kileci “Üyelerimizin hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilmek hem de ihracat potansiyelini artırabilmek için GAİB ailesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu kapsamda, dış ticaretin karmaşık süreçleri ve zorlu koşullarında bu eğitim üyelerimiz için kılavuz niteliğinde olacaktır. Dış ticarete uzun yıllarını vermiş Hakan Akın Hocamızın çok değerli katkılarıyla 2023 yılını çok verimli bir eğitimle kapatıyoruz. Tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. 2024 yılında üyelerimize yönelik düzenlediğimiz gerek eğitim gerekse bilgilendirme toplantıları gibi etkinlikler hız kesmeden devam edecek.” dedi.  İhracatta Satış Becerileri Geliştirme eğitimi GAİB hizmet binasında yüz yüze olarak gerçekleştirildi. İki gün süren eğitim sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verildi.

*

*

MODA FUARI’NIN SAĞLIĞI ANKA’YA EMANET!

Moda Gaziantep Fuarı’nın sağlık sponsorluğunu Gaziantep Özel ANKA Hastanesi üstlendi.

Moda Gaziantep Fuarı, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle kapılarını açtı. Ekonomide yüksek katma değer oluşturan ve teknolojisini sürekli geliştiren tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren lider firmalar ile sektör profesyonellerini bir araya getiren fuarın sağlık sponsoru Gaziantep Özel ANKA Hastanesi oldu.

Fuar alanında 112 acil yardım ambulansı hazır bekletilirken, ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne ait stantta ziyaretçilere ücretsiz sağlık hizmeti verildi. Kan şekeri ve tansiyon ölçümünün ücretsiz olarak yapıldığı stantta, sağlık durumu iyi olmayanlar için de ANKA Hastanesi’ne ücretsiz nakil sağlandı. Standı ziyaret edenler fuar süresince verilecek hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Ağdağ, “Ziyaretçilerin standımıza olan ilgisi bizi oldukça memnun etti. Fuar alanında 112 acil yardım ambulansımız ziyaretçilerin herhangi bir sağlık problemine karşı hazır bekletilirken, açtığımız stantla da dileyenlerin kan şekeri ve tansiyon ölçümünü ücretsiz olarak yapıyoruz. Gaziantep’in sağlıkta da marka kent olduğunu göstermek için buradayız. Sağlık turizmine büyük önem veriyoruz. Bu fuarın ardından ülkemiz adına güzel dönüşümler alacağımıza inanıyoruz.”diye konuştu

MODA Gaziantep Fuarı, aracıyı aradan kaldırarak, daha kaliteli ve ucuz üretim yaptırmak isteyenleri, asıl üreticiler ile direkt olarak tanışmak isteyenleri bir araya getiriyor.  Fuara, Orta Doğu başta olmak üzere, Rusya, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden 10 binin üzerinde ziyaretçi katılıyor

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı