Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 18.12.2023 e gazete

admin | 18 Aralık 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 18.12.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 18.12.2023 e gazete

HABER METNİ;

MERİNOS ONURSAL BAŞKANI MERHUM MEHMET ERDEMOĞLU MEZARI BAŞINDA

KUR’AN-I KERİM OKUNURAK ANILDI.

MEHMET ERDEMOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

Merinos Halı kurucusu ve Onursal Başkanı Merhum Mehmet Erdemoğlu ölümünün 17. yılında mezarı başında ailesi, yakınları, çalışanları ve vatandaşların katılımı ile Kur’an-ı Kerim okunarak anıldı. Mezarı başındaki anma törenine Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun eşi Servi Erdemoğlu, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Quick Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu ile tüm aile üyeleri hazır bulundu. Mezarı başındaki anma töreninden sonra yatsı namazına mütakip Servi Erdemoğlu Camisinde mevlit okutulacak.

Erdemoğlu ailesi ve sevenleri yanısıra Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan okullarda öğrenim gören öğrencilerinde katıldığı anma töreninde Kur’anı Kerim okunarak dualar edildi. Kur’anı Kerim okunması ve duaların ardından Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun ebediyete intikalinin 17. Yılında mezarı başında tüm ailenin, akrabaların, hemşerilerin, dostların ve sevenlerin hazır bulunduklarını belirterek şöyle dedi.  “Babamızın bizlere en büyük mirası olan ilkelerinden taviz vermeden ülkeye, devlete, millete ve bayrağa hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizler, babamızın çizdiğin ilkelerden sapmadan, asla yalan söylemeden, her zaman dürüstlükten şaşmadan, çalışanlarımızın paralarını alın teri kurumadan ödeyerek, ilçemize, ilimize, ülkemize ve milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin her tarafında başta bölgemiz olmak üzere eğitimden sağlığa, gençlerimizin dünya ölçeğinde yetişmesi ve gelişmesi için yatırımlarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Millet olarak yaşadığımız yüzyılın felaketi olan 6 Şubat depremlerinden sonra ilk andan itibaren yaralarımızı hızlıca sarmak amacıyla üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Bizlere öğretmiş olduğun felsefede, çok çalışarak başarılı olmak zorundayız. Ancak ve ancak başarılı olur isek ailemize, akrabalarımıza, hemşerilerimize, ülkemize ve milletimize faydalı olabiliriz. Başarıya ulaşmak için hak, hukuk, adalet ilkelerine bağlı kalarak kimseyi incitmeden, zararlığa uğratmadan, başarılı olma ilkelerinden taviz vermeden başarıyı yakalama bilincindeyiz. Erdemoğlu ailesi adına bu burada bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

*

*

*

GAZİ TORUNLARI ATALARININ ANISINA KOŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenen Gazi Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü’nde bin 300 sporcu atlet, tarihi Antep Savunması’nda şehit düşen 6 bin 317 şehidin hatırasını yaşatmak için koştu.

 “Spor Şehri Gaziantep” hedefiyle spor kültürünün artırılması çalışmalarında öncü haline gelen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen, 21 kilometrelik Gazi Yarı Maratonu, 10 kilometre yol koşusu ve halk yürüyüşü binlerce gazi şehirlinin katılımıyla yoğun ilgi gördü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı sporcularının bayrak teslim törenini gerçekleştirmesiyle program başladı. Uluslararası profesyonel sporcuların da yer aldığı programda, 21K koşusuna 414, 10K koşusuna ise 886 olmak üzere toplamda bin 300 profesyonel atlet maratonda yerini alarak kilometrelerce koştu. 15 bin kişi ise halk yürüyüşüne katıldı.

Koşular, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Vekili Muhammed Önder, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin startı vermesi ile başladı. Protokol koşunun başlamasının ardından gazi şehirlilerle halk yürüyüşüne katıldı.

 ŞAHİN: İSTİKLALİMİZ İÇİN, İSTİKBALİMİZ İÇİN DURMADAN KOŞACAĞIZ

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antep Savunması’nın gazilerini andığı maraton öncesi yaptığı açılış konuşmasında her gelişimin eğitimle başladığını belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarını, gazilerini, 6 bin 317 şehidini rahmet ve minnetle anıyorum. Sizinle iftihar ediyorlar. Spor kardeşliktir, disiplindir, barıştır. Spor özgüvendir. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunuyor. O kadar önemli ki vücut disipline oluyor. Sizin için hedeflerimiz var. Sizin için hayallerimiz var. İstiyoruz ki bu çocuklar önce okusun. Yalnızca matematik, fizik değil. Diğeri bilim şehri Gaziantep. O kadar önemli ki. Biz nasıl bir medeniyetten geliyoruz. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Biz bir annenin, bir babanın, bir de hocanın elini öpüyoruz. Hep birlikte bu şehri, eğitim şehri, bilim şehri yapıyor muyuz? Spor bizi taçlandırır. Spor disiplindir. Spor planlamadır. Her gün ama her gün mutlaka bir saat spor yapıyorsunuz. Hangi sporu seviyorsanız onu yapıyorsunuz. Ay yıldızlı bayrağı bütün dünyada dalgalandırmaya hazır mıyız? İstiklalimiz için, istikbalimiz için durmadan koşacağız. Önümüz çok aydınlık çok güzel büyük bir gelecek var. Türkiye Yüzyılı gençliğin yüzyılı olacak. Eğitimin, sporun, bilimin yüzyılı olacak” diye konuştu.

ÇİNTİMAR: TÜRKİYE’DE ŞEHİTLERİMİZ ADINA KOŞULAN TEK YARIŞ

 Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye’de yapılan birçok yarışın içinde en özelinin Gazi Yarı Maratonu olduğunu ifade ederek, “Çünkü Türkiye’de şehitlerimiz adına koşulan 6 bin 317 şehidimizin adına koşulan tek yarış. Ben bu yarışa katılan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Başladığı günden bu kadar vermiş olduğu destek için Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Daha nice yarışlara hep birlikte koşmak ümidiyle” dedi.

 KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizi burada ağırlayanlara çok teşekkürler. İnşallah kazasız, belasız çok güzel bir yarış geçer. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı çok memnunuz. Hepinize başarılar bol şanslar” dedi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise maratona ülkenin dört bir yanından sporcuların katıldığını belirterek, “Gaziantep’imizin kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü. Cumhuriyetimizin 100’ncü yıl dönümü. Çok gururluyuz. Çok coşkuluyuz. İyi ki geldiğiniz. 5’incisini yapıyoruz. Ülkemizin dört bir yanından sporcularımız burada. Gaziantep’in yiğitleri, aslanları, gençleri burada. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

GSO’DA 2023 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

-GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU:

-“GAZİANTEPLİ SANAYİCİLER OLARAK GİRİŞİMCİLİĞİMİZ VE ÜRETKENLİĞİMİZLE HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

-“ZORLU BİR SÜREÇ AMA İNŞALLAH AŞAMA AŞAMA DAHA İYİ BİR NOKTAYA GELECEĞİZ”

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) 2023 yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

2023 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, 2024 yılı hedefleri, GSO’nun mevcut projeleri ve gündemdeki konular, sektörel sorunlar, iş dünyasının talep ve beklentileri istişare edildi.

MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO tarafından sanayicilerin başarılarını taçlandırmak amacıyla; “İkiz Dönüşüm” (Yeşil Dönüşüm ve Dijital Dönüşüm) farkındalığı temasıyla düzenlenen Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreninin çok başarılı geçtiğini belirterek, “Yönetim Kurulu Başkanımız Adnan Ünverdi, yönetim kurulu, Oda çalışanları ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Gaziantep Sanayi Odası olarak yeni yılda da kent sanayisindeki çarkların daha hızlı dönmesi, ihracat, istihdam noktasında belirlenen hedeflere ulaşmak için her platformda yoğun gayret göstermeye devam edeceklerini ifade eden Konukoğlu, “Gaziantepli sanayiciler olarak girişimciliğimiz ve üretkenliğimizle her zaman olduğu gibi elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Tüm sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah 2024 yılının şehrimize, ülkemize ve ekonomimize hayırlar getirmesini diliyor, yeni yılın ülkemizde ve tüm dünyada iyiliklerin ve güzelliklerin olduğu, savaşların olmadığı bir yıl olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de 2023 yılına iyi başladıklarını ancak, 6 şubat depremiyle her anlamda büyük yaralar aldıklarını belirterek, “Bu yılı acısıyla tatlısıyla geride bırakıyoruz. Gaziantep olarak çok şükür toparlanmaya da devam ediyoruz. Pazartesi günü, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in katılımları ile düzenlediğimiz, Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni de hepimiz için bir moral oldu. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Ünverdi, ödül töreninde, yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalarını birleştirerek tüm Türkiye’ye, “İkiz Dönüşüm” temasıyla bu süreçteki iddialarını güçlendirerek önemli bir mesaj verdiklerini dile getirdi. 

Uygulanan ekonomi politikalarının önemine işaret eden Ünverdi, “Ülkemizin kredi risk primi azalıyor. Merkez Bankası’nın rezevleri artıyor. Orta Vadeli Programın ne kadar doğru bir program olduğunu ve arkasında durulması gerektiğini rakamsal verilerde de görüyoruz. 2024 yılının da kolay bir yıl olmayacağı ve mücadele ile geçeceği öngörülüyor. İnşallah aşama aşama ekonomimiz çok daha iyi bir noktaya gelecek. Sanayiciler olarak bizler de çalışmaya, üretmeye ve istihdama devam edeceğiz” diye konuştu. 

 “Gazze’de katliamların durduğu, dünyada savaşların son bulduğu bir yıl diliyorum” diyen Ünverdi, her yeni yılın yeni umutlarla geldiğini belirterek, “Yeni yılınızı kutluyor, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Toplantı, meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

 00=

0

5. GAZİ YARI MARATONU VE 10K YOL KOŞUSU’NUN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

5. GAZİ YARI MARATONUNA YOĞUN İLGİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde Antep Savunması’nda şehit düşen 6 bin 317 şehidin hatırasını yaşatmak için bu yıl 5’incisini düzenlediği Gazi Yarı Maratonu’nun ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl bin 300 profesyonel sporcunun ter döktüğü 5’inci Gazi Yarı Maraton’unda koşuyu tamamlayan sporcularda 21K’da genel klasmanda erkeklerde Ersin Tekal birinci olurken, Ramazan Özdemir ikinci, Hüseyin Can üçüncü oldu. Kadınlar genel klasmanında ise Bahar Atalay birinci, Senem Eser ikinci, Dilek Öztürk üçüncü olarak koşuyu tamamladı. 10K da ise yaş kategorilerine göre derece alan yarışmacılara kupaları ve hediyeleri protokol tarafından takdim edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Atletizm Federasyonu ortaklığı, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda bu yıl 5’nci kez düzenlediği 21 Kilometre Gazi Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Yol Koşusu’nda derece alan atletlere kupaları ve ödül çekleri Onat Kutlar Sahnesi’nde yapılan törenle takdim edildi. Soluksuz geçen mücadelenin ardından 48 kategoride 144 kişi ödüllendirildi. 21K genel klasmanda kadın ve erkek birincilere 18 bin TL ödül verilirken, ikinciler 16 bin TL, üçüncüler ise 14 bin TL ödül kazandı.  Öte yandan 21K koşusunda 27’nci olan Ali Şimşek’e ise tatlı ödülü verildi. Ödül alan yarışmacıların yer aldığı takımlarda ise sıralama şu şekilde oldu: Erkek Takımlarda birinci TSK Spor, ikinci Beykoz Belediye Spor Kulübü, üçüncü İstanbul Atletizm Kulübü; kadınlar takım sıralamasında ise birinci Bursa Maraton, ikinci Akkuyurungiris, üçüncü Gaziantep Atletizm Kulübü.

ŞAHİN: BEŞ YILDIR SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAYAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beş yıldır Gazi Yarı Maraton’una katılıp sürdürülebilirliğe destek veren sporculara teşekkür ederek, “Gazi şehrin kurtuluşunun 102’nci yılı. 6 bin 317 şehit, binlerce gazinin anısı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün o koştuğunuz yerin üstündeki sloganlarla Gaziantep’e sürekli telgraflarla destek oldu. Gaziantep’te olmanız, Gaziantep koşusuna destek olmanız, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyenlerindir. Size çok teşekkür ediyorum. Koşmak kolay değil, hele tam maraton koşmak hiç kolay değil. İman, aşk, vatan sevdası ister. Bu duruş için, bu salon için ülkenin her bir yerinde koştuğunuz için, al yıldızlı bayrağı dalgalandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Bugün bu yapılan koşular çok önemlidir. Türkiye Yüzyılı başladı. İstiklalimiz ve istikbalimiz için, eğitim şehri için, spor şehri için, bilim şehri, kültür ve sanat şehri için Gaziantep hazır. Gaziantep Modeli hazır. Enerjiniz bol olsun. Maraton koşmak, hiç vazgeçmeden koşmak, arkana bakmadan sonuca gitmektir. Vazgeçmeyen maraton koşan, beş yıldır bu salonda sürdürülebilirliği sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇİNTİMAR: BU ORGANİZASYON HER YIL BİRAZ DAHA BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise maratonun öğrencilere ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, “Bu organizasyon bana göre ilk 3’te. Türkiye’de bu yıl koşan kayıtlı insan sayısı 300 bini buldu. Buna katkısı olan bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ama sadece burada Gaziantep’te öğrencilerimizin bu sporcularımız yarışırken orada olması, onları görmesi, özenmesi, takip etmesi takdire şayan bir durum. 5 yıldır ben bu organizasyona geliyorum. Her yıl biraz daha büyüyerek devam ediyor. Hep birlikte bu organizasyonu daha da güzel yapmak için birlik ve mücadeleye devam edelim” dedi.

0

0

TÜRK KARDİYOLOJİ KONGRESİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

-SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ BARIŞ CAN ALTINEL TÜRK KARDİYOLOJİ KONGRESİNDE SÖZLÜ SUNUM YAPAN İLK ÖĞRENCİ OLDU

-REKTÖR PROF. DR. DAĞLI: “ÇITAMIZI DAHA DA YÜKSEĞE TAŞIYORUZ”

-REKTÖR DANIŞMANI PROF. DR. SORAN: “BU ALANDA İLKLERİ BAŞLATMANIN VE DEVAM ETTİREBİLMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Barış Can Altınel, Türk Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci oldu.

Barış Can Altınel, “Koroner Arter Hastalığından Birincil Koruma İçerikli” konulu çalışmayı Antalya’da gerçekleştirilen 39. Türk Kardiyoloji Kongresinde sözlü sunum yaparak ilke imza attı.

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, “SANKO Üniversitesi olarak tam on yıldır çıtamızı daha da yükseğe taşıyoruz” dedi.

Ağustos ayında Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrencinin, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri olduğunu anımsatan Prof. Dr. Dağlı, Türk Kardiyoloji Kongresinde de yine aynı alanda ilk kez bir öğrencinin sözlü sunum yaptığını ve bu öğrencinin SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olmasının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran da SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile yedi yıl önce başladıkları koroner arter hastalığından birincil koruma çalışmasını, uzunlamasına bir çalışma yöntemi ile devam ettirdiklerini vurguladı.

Yoğun çalışma sonuçlarının önce Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sonra da Türk Kardiyoloji Kongresinde sözlü sunuma seçilmesiyle öğrenci eğitiminde Türkiye’de ilk kez uygulamaya başladıkları programın başarısını taçlandırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Soran, “Türk Kardiyoloji Kongresinde araştırma sonuçları sunuma seçilen hekimler kardiyoloji alanında uzman hekimlerden oluşmaktadır. Sunum yapan öğretim üyeleri asistan ile profesör yelpazesinde akademik unvana sahiptir” ifadelerini kullandı.

Koroner arter hastalığının, kalbi besleyen damarların daralması ya da tıkanması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Soran, hastalığa ilişkin şu bilgileri paylaştı:

 “Koroner arter hastalığına bağlı ölüm oranı,1990’lı yılların sonunda başlayan ve hızla gelişme gösteren tedavi girişimlerine rağmen, ülkemizde kronik hastalıklardan ölüm oranında başı çekmeye devam etmektedir. Ülkemizde uygulanan tedavi ve girişimler Avrupa’daki ülkelerden kesinlikle geride değildir.

Buna rağmen koroner arter hastalığından ölüm oranı ülkemizde ilk sıralarda yer almaktadır. Bunun nedenlerinin doğru analiz edilmesi ve hastalıktan korunmak için maliyeti düşük ve etkili olabilecek bilimsel metotların kullanılmaya başlanması gerekmektedir.

SANKO Üniversitesinde, bu önemli noktaları göz önüne alarak geliştirdiğimiz yöntemle tıp fakültesi öğrencilerinin öğrencilik dönemini sadece öğrenerek değil aynı zamanda üreterek geçirmelerine olanak tanıyoruz. Çalışmaya ilişkin detaylar Türk Kardiyoloji Kongresi web sayfasında yer almaktadır.”

Prof. Dr. Soran, yaptıkları çalışmalara destekleri için Rektör Prof. Güner Dağlı başta olmak üzere üniversite yönetimine, akademik ve idari kadroya teşekkür etti.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı