Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 14.12.2023 e gazete

admin | 14 Aralık 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 14.12.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 14.12.2023 e gazete

HABER METNİ

İSTANBUL’DA 1 MİLYON METREKARE HALI SERGİLENDİ

103 Ülke 21 Bin 284 Ziyaretçi ve 400 Katılımcı Firmayla Halı Fuarı Dünya Gündeminde

Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, Dünya Halı Devlerinin Gövde Gösterisine Sahne Oldu

5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023 sona erdi. Yoğun geçen fuar programlarının ardından bir değerlendirme yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan beklenenin üzerindeki ilginin seçimlerin ne kadar doğru olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği iş birliği ile İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen, CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023 fuarı dünya ve Türkiye’deki halı devlerinin gövde gösterisine sahne oldu. Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya bölgeleri başta olmak üzere 103 ülkeden 21 bin 284 ziyaretçiyi ağırlayan fuara yüzde 25’i yabancı olmak üzere 400 firma ve temsilcisi katıldı. Başarılı geçen fuarın ardından bir değerlendirme yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından 5 Aralık Salı günü açılan Carpet & Flooring Expo-Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı sona erdi. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlediğimiz fuar, dört gün boyunca sektör profesyonellerini, tasarımcıları ve alıcıları bir araya getirdi. Yaklaşık olarak 1 milyon metrekare halının sergilendiği CFE 2023’te; Türk halısında 2024 trendleri, kavram renk ve materyal örnekleri ziyaretçilerle buluştu. El yapımı halı ve kilimlerden makine yapımı halı, kilim ve paspaslara seccade çeşitlerinden tekstil makine ve aksesuarlarına birçok ürünün yer aldığı fuar; Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya bölgeleri başta olmak üzere 103 ülkeden 21 bin 284 iş insanını ağırladı. Fuar, %25’i yabancı olmak üzere 400 firmaya ev sahipliği yaptı” dedi.

Sürdürülebilir İhracat İçin Sektörel Fuarcılık Önemli

Türkiye’nin ihracattaki en önemli sektörleri arasında yer alan halı sektöründe doğrudan 60 bin istihdam sağlandığına dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan İstanbul’da gerçekleştirilen fuarla Türk halı sektöründe yeni bir dönemin başladığını ifade ederek “Fuarın bütün aşamalarında bizlerden desteklerini esirgemeyen paydaşlarımıza ve sektör temsilcilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Gaziantep’in sanayideki lokomotif sektörü konumundaki halı sektörü Türkiye’nin de ihracattaki en önemli sektörleri arasında yer alıyor. Elbette bizler yeniliklere açık bir yapıyla sektörümüzü daha ileriye götürmek ve sürdürülebilir ihracatla ülkemizdeki istihdamı arttırırken ekonomiye daha fazla katkı sağlamayı planlıyoruz. Sektörümüzde halen 60 bine yakın beyaz ve mavi yakalı insanımız istihdam edilirken yaklaşık 300 bin insanımız bu halı sektöründen direk veya dolaylı yollardan yararlanıyor. Fuarımızın ikincisi 7-10 Ocak 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecektir.” dedi.

*

*

*

Kadooğlu Yağ 2024’ü Ödüllerle Karşılıyor

75’İ AŞKIN ÜLKE MUTFAĞINDA KADOOĞLU YAĞ VAR

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen İSO 500 listelerinde yer alan firmaların ödüllendirildiği Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni 2023’de Kadooğlu Yağ’a Gaziantep’in Yıldızı Ödülü verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törende Celal Kadooğlu ödülünü Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder’den aldı. 

2023 yılında sektöründe elde ettiği başarılardan dolayı birçok ödül alan Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kadooğlu Yağ’a bir ödül de Gaziantep Sanayi Odası’ndan geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni 2023’te Kadooğlu Yağ Gaziantep’in Yıldızı Ödülü aldı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Gaziantep’in Yıldızları 2023 Ödül Töreni’nde Kadooğlu Yağ’ın ödülünü Kadooğlu Yağ CEO’su Celal Kadooğlu Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder’den aldı. 

75’i Aşkın Ülke Mutfağında Kadooğlu Yağ Var

75’in üzerinde ülke mutfağında Kadooğlu Yağ markalarının kullanıldığına dikkat çeken Kadooğlu Yağ CEO’su Celal Kadooğlu “2023 yılı sektörümüzde firmamızın liderlik yolunda önemli adımlar attığı bir yıl oldu. 2023 yılının son günlerine gelindiğinde başarılarından dolayı firmamıza GAİB tarafından İhracatın Yıldızı, Gaziantep Sanayi Odası tarafından ise Gaziantep’in Yıldızı ödülleri verildi. Bu başarının ardında büyük bir ekip ve Kadooğlu Yağ ailesi var. Kadooğlu Yağ olarak güçlü ve dinamik ekibimizle her gün aynı özenle ürettiğimiz ayçiçek, mısır, pamuk ve margarin yağlarımızı; Kadoo, Bizce, Brinto, Mayra, Azime ve Elianto markalarımızla 75’in üzerinde ülkeye ihraç ediyoruz. Şirketimiz aynı zamanda 5 bölge müdürlüğü ve yaygın distribütörlük ağı ile Türkiye’nin dört köşesinde hizmet veriyor. Tesislerimize yaptığımız yatırımlarla rekabet gücümüzü sürekli artırıyoruz. 2021 yılında yeni rafineri tesisimizi devreye alarak rafineri kapasitemizi 900 ton/gün’e çıkardık. Dolum kapasitemiz ise 1.550ton/gün’e ulaştı” dedi. Kadooğlu; ödül için emeği geçen herkese teşekkür ederken, gelecek yıllarda da bölgeye ve ülkeye katkı sağlamak için daha çok çalışacaklarını ekledi.

*

*

İHRACAT ŞAMPİYONU ALTUNKAYA’YA BİR ÖDÜL DE GAZİANTEP SANAYİ ODASI’NDAN

Dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkılar sağlayan ihracat şampiyonu Altunkaya Şirketler Grubu Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreninde Ödüllendirildi. Altunkaya Grup geçtiğimiz günlerde de İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde birincilik ödülü alarak dikkat çekmişti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından sanayicilerin başarılarını taçlandırmak amacıyla; “İkiz Dönüşüm” (Yeşil Dönüşüm ve Dijital Dönüşüm) farkındalığı temasıyla “Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’nde Altunkaya Şirketler Grubu ödüllendirildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törende Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya Ödülünü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi’den aldı. Tören sonrası bir değerlendirme yapan Altunkaya 2023 yılının bütün zorluklara rağmen verimli geçtiğini ifade ederek 2024 yılında yeni yatırımlarına devam ederek istihdamı ve üretimi arttırarak ülke ekonomisine katma değer üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

*

*

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNÜN KALBİ GAZİANTEP’TE ATACAK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Moda Gaziantep Fuarı, 19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında; ekonomide yüksek katma değer oluşturan ve teknolojisini sürekli geliştiren tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren lider firmalar ile sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Fuara 61 ülkeden 10 bini aşkın ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından ikincisi organize edilen MODA Gaziantep Fuarı 19 Aralık 2023 tarihinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. 22 Aralık tarihine kadar sürecek olan fuar; Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği iş birliği ve Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından destekleniyor. MODA Gaziantep Fuarı, aracıyı aradan kaldırarak, daha kaliteli ve ucuz üretim yaptırmak isteyenleri, asıl üreticiler ile direkt olarak tanışmak isteyenleri bir araya getiriyor.

Bebe-çocuk hazır giyim, kadın hazır giyim, erkek hazır giyim, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları ile kumaş ve tekstil makinelerinin sergileneceği fuara, ağırlıklı olarak Rusya başta olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden 10 binin üzerinde ziyaretçinin katılması öngörülüyor.

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Gaziantep’te ikinci kez gerçekleştireceğimiz Moda Gaziantep fuarımızda; 14 bin metrekare kapalı alanda çocuk, kadın ve erkek hazır giyim üreticileri başta olmak üzere; kumaş üreticisi firmalarımızı ve yan sanayileri olmak üzere 110 katılımcı firmayı ağırlamayı hedefliyoruz. Katılımcı firmalarımızı 61 ülkeden 20 bini aşkın yurt dışı alım heyeti ve binlerce profesyonel ziyaretçi ile buluşturacağız” dedi.

Gaziantep’te tekstil ve hazır giyim sektörünün üretim, ihracat ve istihdamdaki potansiyelinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi; ‘’ Şehrimiz ve bölgemiz adına vazgeçilmez sektörlerin başında gelen tekstil sektörü için bu fuarların düzenlenmesi çok kıymetli. Bu nokta da GSO olarak yürüttüğümüz çalışmalarla, kümelenme başta olmak üzere sektörümüze değer katmak adına hayata geçirdiğimiz projelere aralıksız devam ediyoruz’’ dedi.

Firmaların katma değerli ürünler üreterek uluslararası pazarlarda yerlerini alabilmeleri için emin adımlarla ilerlemesi ve üretimde devamlılığı sağlaması gerekli diyen Ünverdi, ‘’Tekstil ve hazır giyim sektöründeki üretici firmalar ne kadar yenilikçi üretime yönelirse o kadar marka oluşacağına ve ihracattaki paylarının yukarıya doğru gideceğine eminim. Bu noktada bu önemli fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara çok teşekkür ediyor, fuarın sektöre, bölgeye ve Gaziantep’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl yüzde 100 doluluk oranı ile açılan fuara 159 üretici katılmıştı. 65 ülkeden alım heyetlerinin ağırlandığı Fuarda; bebe-çocuk hazır giyim, kadın hazır giyim, erkek hazır giyim, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları ile kumaş ve tekstil makineleri sergileniyor. 19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenecek fuarın, sektöre önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Fuar, dört gün boyunca 10.00-18.30 saatleri arasında, son gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek

*

*

GSO GAZİANTEP’İN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ

-SANKO HOLDİNG’E ASIRLIK FİRMA ÖDÜLÜ VERİLDİ

-TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINA GİREN SANKO’NUN 4 ŞİRKETİ DE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreninde SANKO Holding’e “Asırlık Firma”, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında giren 4 SANKO şirketine de başarı plaketi takdim edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Vekili Muhammet Önder, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törendeki konuşmalarında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmaların ardından, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 büyük ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren GSO üyesi 59 firmanın yanı sıra, Cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılı ve öncesinde kurulan 10 firmaya da “Asırlık Firma” ödülü verildi.

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ödül alan firma temsilcilerine ödülleri protokol üyeleriyle birlikte sundu.

Asırlık Firmalara ödüllerini veren GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 1904 yılında kurulan SANKO Holding’in ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu’na takdim etti.

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasındaki SANKO Tekstil İşletmelerinin ödülü, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından, Genel Müdür Gökhan Aydın’a, ÇİMKO Çimento ve Betonun ödülü ise Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder tarafından Genel Müdür Dr. Önder Kırca’ya verildi.

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasındaki SANKO Enerji’nin ödülü Yönetim Kurulu Başkan Vekili İhsan Akyol’a, Süper Film Ambalaj’ın ödülü ise Genel Müdür Fahri Özer’e Kilis Valisi Tahir Şahin tarafından sunuldu.

Üretimden net satışlar baz alınarak yapılan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında, SANKO Tekstil İşletmeleri 114’üncü, Çimko Çimento ve Beton 150’nci, Süper Film Ambalaj 239’uncu, SANKO Enerji ise 262’nci sırada yer almıştı.

KATILIMCILAR

Ödül törenine; Gaziantep Milletvekilleri   İrfan Çelikaslan, Mehmet Mustafa Gürban, Ertuğrul Kaya, önceki dönem milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep, çevre il ve ilçe oda-borsa başkanları, kurum temsilcileri, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı