Hoşgeldiniz  

ŞAHİNBEY’DE OĞUZ RÜZGARI ESTİ(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

admin | 25 Kasım 2023 | Genel, Gündem, Spor, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

ŞAHİNBEY’DE OĞUZ RÜZGARI ESTİ(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Dünya Etnospor Konfedarasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılan Şahinbey Belediyesi Geleneksel Sporlar Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Gaziantep’te bir ilke daha imza atan Şahinbey Belediyesi YeşilVadi Millet Bahçesi içerisine yaptığı  Şahinbey Belediyesi Geleneksel Sporlar Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. 80.000 m2 alan üzerine inşa edilen tesiste Atlı Cirit, Yağlı Güreş, Atlı Okçuluk, Karakucak Güreşi, Rahvan Binicilik, Mas Güreşi, Kökbörü, Âşık Oyunu, Kuşak Güreşi ve Geleneksel Türk Okçuluğu sporları yapılabilecek.

“SPORDA ÇOK ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİK”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, son yıllarda çeşitli spor dallarında önemli başarılar elde edildiğini belirterek, “Sporun içinden gelen Cumhurbaşkanımızın önderliğinde her ilimizde yüzme havuzları, spor tesisleri dünyanın en modern spor salonları, en modern stadyumlarına sahibiz ve bunların sonucunda da 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya’yla beraber Türkiye organize edeceğiz. Voleybolcularımız Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu ve Dünya Kupası’nda şampiyon oldular. Her kategoride başarılar geliyor. Geleneksel spor dallarında federasyonlarımız aktif olarak çalışıyorlar. Böylesine spora yatkın sporla beraber büyüyen bir Türkiye var. Türkiye yüzyılında biz inanıyoruz ki sporun yüzyılı olacak. Ayrıca Şahinbey’in Ampute Futbol Takımı tekrar Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye’de ampute sporunun da gelişmesi artarak devam ediyor. Milli Takımımız Dünya Şampiyonu ve Avrupa Şampiyonu oldu. Bu noktada da Şahinbey’in Gaziantep’in buna çok büyük katkıları var. Şimdi spor kenti Gaziantep geleceğe emin adımlar yürüyecek. Geleneksel Spor Merkezi’nin Gaziantep’e Şahinbey’e ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz çok şanslıyız. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sporda da devrimler yapan bir Türkiye var. Tesisler yapan bir Türkiye var, güçlü bir gençlik var. Böyle bir tesisi şehrimize kazandıran Şahinbey Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Dünya Etnospor Konfedarasyonu Başkanı Bilal Erdoğan sporda önemli yatırımlar yapıldığına dikkati çekerek, “Gaziantep’imize büyük katkı sağlayacak bu tesisi hayata geçirdiği için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Biz geleneksel sporların yaygınlaştırılmasını, güçlendirilmesini bir kültür meselesi olarak görüyoruz. Biz gençlerin her türlü sporu yapmasını istiyoruz. Gençlerimiz spor seçerken oydu buydu derdine düşmeyecek kadar alt yapımızın oluşmuş olması büyük bir kazanım. Dolayısıyla gençlerimizin bir şekilde muhakkak bir spor dalıyla iştigal olmasını istiyoruz. Ama geleneksel sporlarımızın da güçlü olmasını bize ait hikayeleri, bize ait dokuları, bize ait estetiği de gençlerimiz öğrenerek, hissederek yetişsinler istiyoruz. Bu sporların gelişiminde belediyelerimizin, yerel yönetimlerimizin desteğini önemsiyoruz. Gaziantep’te açılan bu tesis, geçtiğimiz yıllarda Kayseri’de hayata geçirilen tesis, Uşak’taki cirit tesisi, Erzurum’da yapılan tesis, Anadolu’nun dört bir yanında bu geleneksel spor tesislerinin hayata geçirilmesiyle milli sporcularımızı, ata sporlarımızı, geleneksel sporlarımızı da geleceğe güçlü bir şekilde taşımış oluyoruz. Bu tesisi yapıp hayata geçirdiği için Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ İLE BİRLİKTE BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI DEĞİŞTİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise geleneksel sporlar için önemli bir merkezin açılışını yaptıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan önce İstanbul’un hali içler acısıydı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte belediyecilik anlayışı da değişti. Belediyecilik doğumdan ölüme kadar vatandaşlara dokunan ve onların ihtiyaçlarını karşılayan bir anlayışa dönüştü. Türkiye Yüz yılı ile birlikte yeni eserler yapılıyor. Bizde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyükşehir, Şehitkamil ve diğer belediye başkanlarımız ile birlikte kardeşlik hukuku içerisinde Gaziantep’imizi gelecek yüzyıla hazırlama noktasında gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız birçok eserin yanında Şahinbey Belediyesi Geleneksel Spor Merkezi’ni de yaparak halkımızın hizmetine açtık. Bu tesislerimizin sayısını artırarak Gaziantep’imizi Türkiye Yüz yılına hazırlama noktasında Diğer Belediye Başkanlarımız ile birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Etnospor Konfedarasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mesut Bozatlı, Bünyamin Bozgeyik, İrfan Çelikaslan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloglu, Federasyon Başkanları, kent protokolü, sporcular, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı