Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 23.11.2023 e gazete

admin | 22 Kasım 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 23.11.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 23.11.2023 e gazete

HABER METNİ;

Başkan Aday Adayları Başvuruları isim listesi.

AK PARTİ YEREL SEÇİM HEDEFİ 10 DA 10

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’na 31 Mart yerel seçimlerinde başkan aday adaylığı için müracaatlar tamamlandı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, 31 Mart yerel seçimlerinde aday adayı olarak müracaat edenlerin 26 Kasım 2023 Pazar günü Şahinbey Kapalı Spor Salonunda temayül yoklaması yapılacağını söyledi.

Başvuru yapan aday adaylarına başarılar dileyen Başkan Çetin, 31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti olarak gerekse de Cumhur ittifakı olarak Gaziantep’te 10’da 10 yapacaklarını ifade etti.

AK Parti Gaziantep’te ilçelere aday adayı olanları isim listesi şöyle;

– ŞAHİNBEY

1- Hakan Teke

2- Mehmet Haz

3- Emre Akar

4- Selami

Yetkinşekerci

5- Cuma Güzel

– ŞEHİTKAMİL

1- Halil Karakuş

2- Mustafa Kılıç

3- Yahya Serkan Emre

4- Yusuf Erdem Güzelbey

5- İbrahim Halil Oğuz

6- Ali Yıldırım

– ARABAN

1- Şeydi Vakkas Ömeroğlu

2- Hüseyin Bulut

– İSLAHİYE

1- Yusuf Yıldızgil

2- Yusuf Yıldız

3- Mehmet Uludağ

– NİZİP

1- Mustafa Doktoroğlu

2- Necmettin Açıkğöz

3- İhsan Ağcan

– YAVUZELİ

1- Erdem Yılmaz

-KARKAMIŞ

1- Mehmet Polat

2- Celal Sarı

– NURDAĞI

1- Bestami Cevher

2- Murat Gökhan Ateş

3- Mustafa Öksüz

4- İsrafil Bahar

5- Kemal Belpınar

6- Süleyman Şentürk

7- Bayram Gökkaya

8- Hakkı Güler

9- Adnan Köşker

*

*

*

GSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

-GSO MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI İBRAHİM VEDAT TOPÇUOĞLU:

– ‘’HER ZORLUĞA RAĞMEN İŞİMİZE ODAKLANARAK ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ’’

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

– ‘’FİRMALARIMIZI KARBON AYAK İZİ HESAPLAMA, RAPORLOMA VE YOL HARİTALARINI BELİRLEMEK ÜZERE GSO-MEM’E BEKLİYORUZ’’

-“GAZİANTEP’İN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİMİZİ 11 ARALIKTA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Vedat Topçuoğlu Başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis üyeleri, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında, kent ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler, iç piyasa ve dış ticarette öne çıkan konu başlıkları, sektörlerden gelen sorunlar değerlendirilerek iş dünyasının talepleri, görüş ve önerileri istişare edildi.

GSO MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI İBRAHİM VEDAT TOPÇUOĞLU

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Vedat Topçuoğlu, küresel ekonomide yaşanan sorunlara işaret ederek, ‘’Bu süreçte atacağımız adımları iki kere düşünmemiz gerekiyor. Her zorluğa rağmen işimize odaklanarak önümüze bakmalıyız. Çok çalışarak, üreterek ve yenilikler yaparak hedeflerimize ulaşabiliriz’’ diye konuştu.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) işletmelere yönelik uluslararası standartlarda karbon ayak izi hesaplama hizmetine başladıklarını belirterek, “2026 yılında ihracatta karşımıza çıkacak olan sınırda karbon düzenlemesine şimdiden hazır olmak için, firmalarımızı karbon ayak izi hesaplama, raporlama ve yol haritalarını belirlemek üzere GSO-MEM’e bekliyoruz’’ dedi.

Meclis üyelerine yürütülen çalışmalar ve ihracat rakamları hakkında bilgiler veren Ünverdi, ‘’Gaziantep 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde 8 milyar 223 milyon 79 bin dolar ihracat ile ilk 10 il içerisinde ihracatta 6. sırada yer almıştır. İhracatın İthalatı karşılama oranı yüzde 144 olarak gerçekleşmiştir. Bu döneminde yapılan ihracatın sektörlere göre dağılımında 1. sırada yüzde 34,9 ile tekstil ürünleri, 2. sırada yüzde 34,7 ile tarımsal sanayi ve hububat ürünleri, 3. sırada ise yüzde 11,0 ile kimya ve plastik ürünleri yer almaktadır’’ diye konuştu.

Üretim ve ihracatının önemine özellikle vurgu yapan Ünverdi, ‘’ İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 araştırmasına göre; Gazi şehrimizden 35 firmamız listede yer aldı. İSO 500’deki 28 firma ile birlikte İSO 1000 listesindeki Gaziantepli firma sayımız 63 oldu. Bu başarıda emeği olan, ihracatımızı artırarak hem şehir hem de ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm firmalarımızı yürekten kutluyorum. Bu anlamda sizleri 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz Gaziantep’in Yıldızları Ödül Törenimize davet ediyorum’’ şeklinde konuştu.

*

*

ANKA’DA DOĞAN ÜÇÜZLER İÇİN 1 YAŞ PARTİSİ

Anka’da 18 yıllık özlemin ardından dünyaya gelen ve Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Ercan Sivaslı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen uzun soluklu bir tedavi sonrası yaşam mücadelesini kazanan üçüzler 1 yaşına girdi. 1 yaşına giren bebekler için ANKA Hastanesi’nde doğum günü partisi düzenlendi.

Gaziantep’te yaşayan ve çocuk sahibi olabilmek için birçok kez tedavi gören 43 yaşındaki Zeynep Sucu ile 47 yaşındaki Hüseyin Sucu çiftinin çocuk özlemi,18 yıl sonra Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde son bulmuştu. Bir bebek beklerken 3 çocuk sahibi olan çiftin erken doğum nedeniyle  sağlık problemleri bulunan bebekleri 85 günlük tedavinin ardından taburcu edilmişti. 2 kız ve bir erkek bebek sahibi olan çiftin, Ayça, Ayda ve Arda isimlerini verdikleri bebekleri 1 yaşına girdi. Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Ercan Sivaslı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen uzun soluklu bir tedavi sonrası yaşam mücadelesini kazanan ve 1 yaşına giren bebekler için ANKA Hastanesi’nde doğum günü partisi düzenlendi.

Sucu çifti bebeklerini hayata bağlanmasını sağlayan ANKA Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ercan Sivaslı ve ekibine bu güzel sürpriz için teşekkür etti.

Sucu çifti;”Bebeklerimizin sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini görmek bizler için gerçekten mutluluk verici. Bebeklerimizin tedavi sürecinde gösterdikleri çaba nedeniyle ve bu güzel sürpriz için Prof. Dr. Ercan Sivaslı, ekibi ve hastaneye teşekkür ederiz.”dedi

Anka Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ercan Sivaslı ise, “Yaşama sağlıklı bir solukla başlamak, sağlıklı bir ömrün de ilk adımı sayılıyor. Ancak ne yazık ki her doğan bebek bu şansa sahip olamıyor. Çeşitli etkenlerle bazı bebekler dünyaya riskli olarak geliyor. Bu bebekler çok düşük doğum ağırlıklı bebekler olduğu için organ gelişim bozuklukları, değişik organ hasarları olabilecek bebekler. Bu yüzden her anlamda çok iyi takip ve tedavi edilmeleri gerekiyor. Yaşatılmaları ancak özel bakımla mümkün olabiliyor. Özelikle yeni doğan dönemi bu açıdan büyük önem taşıyor. Bu dönemde ortaya çıkabilecek sorunlar bebek ölümlerinde önemli rol oynuyor. Bu nedenle erken doğum riskini taşıyan riskli gebeliklerin muhakkak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi olan merkezlerde takip edilmesi gerekiyor. ANKA Hastanesi olarak sahip olduğumuz Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yüksek risk taşıyan bebeklere tüm tıbbi ve cerrahi hizmetleri sunarak gelişmiş düzeyde bakım sağlıyoruz. Bebeklerin nörolojik ve normal gelişimini sağlamak için üstün çaba sarf ediyoruz. Üçüzlerimizin sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ettiğine şahit olmak bizler için dünyalara değer. Çocuklarımızın takibini yapmaya devam edeceğiz. Onların sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmesi bizleri çok mutlu ediyor. ”diye konuştu

*

*

*

ÇOCUKLARA OLİMPİK RUH KAZANDIRILIYOR

-BAŞKAN FADILOĞLU: “KALICI BAŞARILAR İÇİN TEMEL SAĞLAM OLMALI”

Şehitkamil Belediyesi, ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesi ile çocuklara olimpik ruh kazandırıyor. Oyunlarla sporu sevdiren çalışmalarda, branşlara özgü yetenek testleri de gerçekleştiriliyor.

Spor kültürünün yaygınlaşması, çocukların erken yaşta spor ile tanıştırılması, sporun yararlarının ailelere anlatılması, olimpik ruhun çocuklar tarafından benimsenmesi ve toplumun her kesimine hareketli yaşam alışkanlıkları kazandırılması adına Şehitkamil Belediye tarafından yürütülen ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesi, miniklerden büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Proje kapsamında spor merkezleri ve okullarda yürütülen çalışmalarda çocuklara; spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar ve fair play hakkında bilgiler aktarılıyor. Geleneksel çocuk oyunlarında doyasıya eğlenen minik öğrenciler, geçmişten bugüne sokaklarda keyifle oynanan oyunların gelecek kuşaklara aktarılması adına da önemli bir misyon üstleniyorlar.

OYUNLARLA SPORU SEVDİRİYORUZ

Ülger Kepkep Ortaokulu’nda gerçekleştirilen proje çalışmalarının ardından değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, spor alanında olimpik ruha sahip yıldızların yetişmeye devam ettiğini dile getirdi. Başkan Fadıloğlu, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

 “Spor yapan, sağlıklı bir şekilde beslenen, çevreye duyarlı, mutlu ve sevgi ile büyüyen çocuklarımızın sayını artırmak adına ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesi başta olmak üzere birçok çalışmayı başarıyla yürütüyoruz. Spor alanında gerçekleştirdiğimiz birbirinden önemli çalışmalarla olimpik ruha sahip yıldızlarımız yetişmeye devam ediyor. İhtisaslaşmaya gittiğimiz 5 branşın 4’ünde millî sporcular çıkarttık. Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcular yetiştirdik. Kalıcı başarılar için temel sağlam atılmalı. Bu yüzden çocukların erken yaşta spora başlamalarını önemsiyoruz. Minikleri spora yönlendirmek, onlara sürdürülebilirlik esasına göre spor alışkanlıkları kazandırmak adına oyunu bir enstrüman olarak kullanıyoruz ve spor sevdiriyoruz. Proje faaliyetlerinde görev yapan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Oyun ve sporla dolu çalışmalar bundan sonraki süreçte hız kesmeden devam edecek.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı