Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 22.11.2023 e gazete

admin | 22 Kasım 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 22.11.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 22.11.2023 e gazete

HABER METNİ;

BAŞKANLARIN YÜKSEK PERFORMANSLARI

SEÇİM KRİTERİNİ ZORLUYOR

31 Mart 2024 Yerel seçimleri için  AK Parti’de  aday adaylıkları başvuruları başlarken yavaş yavaş siyasi tansiyon da yükselmeye başladı.

Gerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Ankara merkezde elinin güçlü olması gerek planlamasındaki güçlü projeler; gerekse Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun aile yardımları, tarımsal destekleri, tünelleri, 3 katlı alt üst geçitleri, kentsel dönüşümlü yeni şehir merkezleri; gerekse de Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’un Sanat Merkezleri, geri dönüşüm projeleri yeni aday adaylarının seçilme kabiliyetlerini zorlamaya başladı. Her ne kadar 3 dönem sendromu havaya hakimse de bu yüksek performans Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve seçici kurul ekibini hayli zorlayacak

YARIŞ BAŞLADI

AK Parti Şahinbey İlk Dönem Belediye Başkan vekili Mehmet Haz Şahinbey Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu bugün yapacak. Önceki gün ise Şahinbey Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusunu yapan Hasan Teke coşkulu bir gövde gösterisi yaptı. Diğer yandan Şehitkamil Belediye Başkan aday adaylığına başvuracak aday adayı ise Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey oldu.

Uzun dönem Ak Parti İl Teşkilatı yönetiminde yer alan Serkan Emre ise Şehitkamil belediye Başkan aday adayı oldu.

*

*

*

DERECEYE GİREN ÖĞRETMENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

-6 FARKLI BRANŞTA 652 ÖĞRETMEN YARIŞTI

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından 6 farklı branşta organize edilen turnuvalarda 652 öğretmen yarıştı. Dereceye giren öğretmenleri tebrik eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğretmenleri çeşitli armağanlarla ödüllendirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Göl Kafe Restoran’da düzenlenen Spor Etkinlikleri Ödül Töreni’ne; Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Mehmet Ali Korkmaz, Fatih Ermeydan ve öğretmenler katıldılar.

Öğretmenlerle birlikte öğlen yemeği yiyen ve kendileriyle yakından ilgilenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, günün anısına her öğretmen ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle 1-20 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenledikleri Geleneksel Öğretmenler Arası Spor Müsabakalarına toplam 652 öğretmenin katıldığı bilgisini paylaştı.

3×3 Basketbol Turnuvası, Peçiç Şenliği, Öğretmenler Arası Paintball Şenliği, Öğretmenler Parkurda Etkinliği, Hızlı Satranç Turnuvası, Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’nda dereceye giren öğretmenleri tebrik eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, dereceye giren öğretmenleri; kahve makinesi, kupa ve madalya ile ödüllendirdi.

Programda konuşan Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, şu sözleri kullandı:

 “Eğitimde burada görmüş olduğum çok güzel bir şey var. Gerçekten Şehitkamil’de sen, ben yok; biz varız. Herhangi bir işte sadece Kaymakamlık, Milli Eğitim değil; belediyeler de var yanımızda. Her zaman bizimle birlikteler. Bazen bizim yapacağımız şeyi bizden önce düşünüyorlar. Bu yüzden Şehitkamil Belediyemize, Belediye Başkanımız ile çalışma arkadaşına çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir iş birliği içerisinde eğitimle alakalı çok güzel işler yapılıyor. Bu şehirde, bu ilçede öncelikle çok ilgili bir belediyemiz, çok profesyonel bir milli eğitimimiz var. Belediyemizin de destekleri ile birlikte inşallah eğitimde güzel yerlere geleceğiz. Ben, bu organizasyonu tertip ettiği için değerli Belediye Başkanımıza, ekibine, milli eğitimimize teşekkür ederim. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun.”

Programda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kaydetti:

 “Göreve geldiğimiz andan itibaren kurumlar arası iş birliğini en üst düzeyde tutmayarak gayret gösterdik. Tabii bu tür etkinlikler aslında daha sık olsa, daha fazla bir arada olsak çok daha iyi ama sizlerle kabul edersiniz ki Gaziantep çok dinamik bir şehir. Yoğun bir şehir iş yükü çok fazla bir şehir. Bundan dolayı ancak böyle özel günlerde bir araya gelebiliyoruz. Allah, emeklerinizi zayi etmesin. Kaynak, milletin kaynağıdır. Kaynak, milletin evladına hangi noktada hizmet edecekse orada varız, diyoruz.  Yaklaşık bundan 10 sene öncesinde özellikle aile merkezlerimizde anaokullarını başlatmada Milli Eğitim Müdürlüğümüz bize büyük destek verdiler. Şu anda 60’ın üzerinde şubede okul öncesi eğitim veriyoruz. Hatta buradan artık daha ileri noktaya giderek aslında yeni bir imar düzenlemesi yaptırarak büyük sitelerin içerisinde okul öncesi eğitim verilebilecek ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz. Bunun yaygınlaşması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Programda konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, şu ifadeleri kullandı:

 “Yaklaşık 15 yıldır, Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun geldiği günden bugüne kadar yapıp ettiklerine şahidim. Açıkçası konuşmak gerekirse öğretmene özel bir sevgisi vardı o zamandan bugüne. Öğretmenleri, hep güzel bir yere koydu. Öğretmenler için çok güzel şeyler planladı. Başkanımızın, öğretmenlere olan muhabbeti, sevgisi, eğitimi olan bakış açısı bir sonraki yıla yetişecek olan, öğretmenlerin anısına, “Öğretmen adını taşıyan bir okul yapayım” dedi. Sayın Başkanıma, öğretmenlerimize bu güzel destekleri, muhabbeti için çok teşekkür ediyorum.”

*

*

*

TAHMAZOĞLU ÖĞRETMENLERİ AĞIRLADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yamaçtepe Bilim Kampında öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Yamaçtepe Bilim Kampında öğretmenleri ağırlayan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, öğretmenlerle sohbet edip eğitime yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öğretmenlerin geleceğin teminatı olan gençleri yetiştirdiğini belirterek  “Yoğun bir emek, şefkat ve özveri gerektiren öğretmenlik mesleğinin gerekliliklerini yerine getiren öğretmenleri hatırlamak için bu tür günler sadece bir vesiledir, öğretmenlerin hatırlanması adına her gün önemlidir. Bizde Şahinbey Belediyesi olarak, öğretmenlerimizi Yamaçtepe Bilim Kampı’nda ağırladık. Onlarla sohbet ederek geleceğimizin teminatı gençlerimiz için daha fazla neler yapabilirizi konuştuk. Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, vatan ve millet sevgisini öğreten, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimizin her zaman yanında olarak onlara destek olduk. Bundan sonrada onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

*

*

*

2.GAZİ OYUNLARI BAŞLIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlenecek olan “İkinci Gazi Oyunları” başlıyor.

YERELDE EN BÜYÜK SPOR ORGANİZASYONU

Karataş Spor Salonu’nda başlayacak olan Gazi Oyunları bu yıl Gaziantep’in önemli iş insanlarından merhum Sani Konukoğlu anısına düzenlenecek. 24 Kasım-5 Ocak tarihleri arasında sürecek olan organizasyon, 16 farklı tesiste, 20 branş ve 118 kategoride gerçekleşecek.

 “Spor Kenti Gaziantep” sloganından hareket ederek 7’den 70’e herkesi sporla buluşturan Büyükşehir Belediyesi geçen sene düzenlenen 1’inci Gazi Oyunları ile büyük beğeni toplamıştı. Bu yıl ise planlanan oyunlara yaklaşık 10 bin 589 sporcu başvuruda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi hem spor alt yapısını güçlendirmek hem de okul spor kulüplerinin gelişmesine katkı sağlamak için yarışmaya büyük bir ödül tablosu oluşturdu. Bu kapsamda Sani Konukoğlu 2’nci Gazi Oyunları yerelde yapılan en büyük spor organizasyonu olarak kayıtlara bir kez daha geçecek.

*

*

*

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİLİNÇLİ ANNELER, SAĞLIKLI YARINLAR PROJESİ

– SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ VE GAZİANTEP İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YAVUZELİ’NDE ANNE VE ANNE ADAYLARINI BİLGİLENDİRDİ

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile 15-49 yaş grubu arasındaki kadınlara yönelik “Bilinçli Anneler, Sağlıklı Yarınlar Projesi” kapsamında Gaziantep’in Yavuzeli İlçesinde anne ve anne adaylarına yönelik iki gün süren eğitim programı düzenledi.

Bir yıllık planlanan eğitimlerin altıncısında SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, hastane personeli ve Halk Sağlığı Hizmetleri Müdürlüğü uzmanları, Yavuzeli İlçesinde anne ve anne adayları bir araya geldi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Eğitimcilerinden Uzm. Dr. Ayşe Meltem Ergen, Hemşire Kadriye Özdemir ve Hemşire Duygu Akşahin tarafından gebeliğe hazırlık, riskli gebelikler, dikkat edilmesi gereken konular, doğum öncesi izlemler ve bakım, doğum ve lohusalık süreci, bebek izlemleri ve dikkat edilecek konular, yenidoğan tarama programı, anne ve bebek sağlığı, anne sütü ve önemi, üreme sağlığı ile akılcı ilaç kullanımı, afetlerde kadın üreme sağlığı konularında bilgiler verildi.

Katılımcıların sorularının yanıtlandığı eğitim programı anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı